Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Discurs del president dels Estats Units Obama sobre el resultat de la revisió d'intel·ligència dels senyals + full de dades

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

obama_610x406"Permeteu-me passar ara al conjunt de preocupacions que s'han plantejat a l'estranger i centrar-me en l'enfocament nord-americà de la recopilació d'informació a l'estranger", va dir el president dels Estats Units, Barack Obama, en un discurs al Departament de Justícia el 17 de gener. “Com he indicat, els Estats Units tenen responsabilitats úniques quan es tracta de recollir informació. Les nostres capacitats ajuden a protegir no només la nostra pròpia nació, sinó també els nostres amics i aliats. Els nostres esforços només seran efectius si els ciutadans comuns d’altres països tenen la confiança que els Estats Units també respecten la seva privadesa. I els líders dels nostres amics íntims i aliats mereixen saber que si vull saber què en pensen sobre un problema, agafaré el telèfon i els trucaré en lloc de recórrer a la vigilància ”, va dir. (Es publicarà el discurs complet a Web de la Casa Blanca).

 "Pel que fa a la nostra col·lecció massiva d'intel·ligència de senyals, les agències d'intel·ligència dels EUA només utilitzaran aquestes dades per complir requisits específics de seguretat: contraintel·ligència; la lluita contra el terrorisme; contraproliferació; seguretat cibernètica; protegir la força de les nostres tropes i aliats; i la lluita contra la delinqüència transnacional, inclosa l'evasió de sancions. A més, he indicat que fem el pas sense precedents d’estendre certes proteccions que tenim per al poble americà a la gent d’ultramar. He dirigit el DNI, en consulta amb el fiscal general, perquè desenvolupi aquestes garanties, que limitaran la durada de la informació personal, mentre que també restringiré l’ús d’aquesta informació.

"La conclusió és que la gent de tot el món, independentment de la seva nacionalitat, hauria de saber que els Estats Units no estan espiant persones normals que no amenacen la nostra seguretat nacional i que tenim en compte les seves preocupacions sobre privadesa. Això també s'aplica als líders estrangers. Donada l'atenció comprensible que ha rebut aquest tema, he deixat clar a la comunitat d'intel·ligència que, tret que hi hagi un propòsit de seguretat nacional convincent, no supervisarem les comunicacions dels caps d'Estat i de govern dels nostres amics i aliats propers. I he donat instruccions al meu equip de seguretat nacional, així com a la comunitat d'intel·ligència, per treballar amb homòlegs estrangers per aprofundir en la nostra coordinació i cooperació de manera que reconstrueixi la confiança en el futur."

anunci

FITXA INFORMATIVA: Revisió de la intel·ligència dels senyals dels EUA

A la segona meitat de 2013 i principis de 2014, el govern dels Estats Units va dur a terme una revisió àmplia i sense precedents dels nostres programes d’intel·ligència de senyals, liderada per la Casa Blanca amb departaments i agències pertinents de tot el govern. A més del nostre propi treball intensiu, el procés de revisió es va basar en les aportacions d’actors clau, inclosos el Congrés, la comunitat tecnològica, la societat civil, els socis estrangers, Grup de revisió sobre intel·ligència i tecnologies de la comunicació, la Junta de Supervisió de la Privadesa i les Llibertats Civils i altres. La revisió de l'administració va examinar com, a la llum de les noves i canviants tecnologies, podem utilitzar les nostres capacitats d'intel·ligència d'una manera que protegeixi de manera òptima la nostra seguretat nacional, alhora que dóna suport a la nostra política exterior, respectant la privadesa i les llibertats civils, mantenint la confiança pública i reduint el risc de divulgacions no autoritzades. El 17 de gener de 2014, el president va pronunciar un discurs al Departament de Justícia per anunciar els resultats d’aquest procés de revisió.

En aquest discurs, el president va deixar clar que els homes i les dones de la comunitat d'intel·ligència dels Estats Units, inclosa la NSA, segueixen constantment aquells protocols dissenyats per protegir la privadesa de la gent normal i no maltracten les autoritats. Quan s’han comès errors, han corregit aquests errors. Però perquè la nostra comunitat d'intel·ligència sigui efectiva a llarg termini, hem de mantenir la confiança del poble nord-americà i de la gent de tot el món. Amb aquest objectiu, l’Administració ha desenvolupat un camí cap a endavant que creiem que hauria de donar al poble nord-americà una major confiança en la protecció dels seus drets, alhora que preserva eines importants que ens mantenen segurs i que aborden qüestions significatives que s’han plantejat a l’estranger. Avui, el president ha anunciat l’adopció per part de l’Administració d’una sèrie de reformes concretes i substancials que l’Administració adoptarà administrativament o intentarà codificar amb el Congrés, per incloure la majoria dels recomanacions del grup de revisió.

anunci

Nova directiva de política presidencial

El 17 de gener, el president Obama va emetre una nova directiva de política presidencial per a les activitats d'intel·ligència de senyals dels Estats Units, a casa i a l'estranger. Aquesta directiva estableix nous principis que regeixen la forma en què realitzem la recopilació d’intel·ligència de senyals i enforteix la forma en què supervisem el poder executiu de les nostres activitats d’intel·ligència de senyals. Ens assegurarà que tenim en compte els nostres requisits de seguretat, però també les nostres aliances; les nostres relacions comercials i d'inversió, incloses les preocupacions de les nostres empreses; i el nostre compromís amb la privadesa i les llibertats bàsiques. I revisarem les decisions sobre les prioritats d’intel·ligència i els objectius sensibles anualment, de manera que l’equip sènior de seguretat nacional del president examini periòdicament les nostres accions.

Tribunal de Vigilància d'Intel·ligència Exterior (FISC)

Des que va començar la revisió, hem desclassificat més de 40 opinions i ordres del Tribunal de Vigilància de la Intel·ligència Exterior, que proporciona una revisió judicial d'algunes de les nostres activitats d'intel·ligència més sensibles, inclòs el programa Secció 702 dirigit a persones estrangeres a l'estranger i el Programa de metadades telefòniques Secció 215 . En el futur, el president va dirigir el director d’Intel·ligència Nacional, en consulta amb el fiscal general, que revisés anualment - a efectes de desclassificació - qualsevol opinió futura del Tribunal amb àmplies implicacions en matèria de privadesa i que informés al president i al Congrés sobre aquestes qüestions. esforços. Per assegurar que el Tribunal escolta un ventall més ampli de perspectives de privadesa, el president va demanar al Congrés que autoritzés l'establiment d'un grup d'advocats de fora del govern per proporcionar una veu independent en casos importants davant el Tribunal.

Article 702 de la Llei de vigilància de la intel·ligència exterior

La secció 702 és un valuós programa que permet al govern interceptar les comunicacions d’objectius estrangers a l’estranger que tinguin informació important per a la nostra seguretat nacional. El president creu que podem fer més per garantir que les llibertats civils de les persones dels EUA no es vegin compromeses en aquest programa. Per abordar la recopilació incidental de comunicacions entre nord-americans i ciutadans estrangers, el president ha demanat al fiscal general i al DNI que iniciïn reformes que posin restriccions addicionals a la capacitat del govern de retenir, buscar i utilitzar en casos penals les comunicacions entre nord-americans i ciutadans estrangers incidentalment. recollits a l’apartat 702.

Article 215 de la Llei PATRIOT

Segons l'article 215 de la Llei PATRIOT, el govern recopila de forma massiva meta-dades relacionades amb les trucades telefòniques. Creiem que aquesta és una capacitat que hem de preservar i observaríem que el grup de revisió no va mostrar cap indicació que el programa hagués estat maltractat intencionadament. Però creiem que hem de fer més per donar confiança a la gent. Per aquest motiu, el president va ordenar una transició que posés fi al programa de metadades massives de la secció 215 tal com existeix actualment i establirà un programa que preservi les capacitats que necessitem sense que el govern en tingui les dades.

Aquesta transició té dos passos. Amb efectivitat immediata, només realitzarem trucades telefòniques que són dos passos eliminats d’un número associat a una organització terrorista en lloc de tres. El president ha indicat al fiscal general que treballi amb el tribunal de vigilància de la intel·ligència estrangera perquè durant aquest període de transició la base de dades només es pugui consultar després d’una constatació judicial o en una autèntica emergència. Sobre la qüestió més àmplia, el president ha donat instruccions a la comunitat d'intel·ligència i al fiscal general perquè facin servir aquest període de transició per desenvolupar opcions per a un nou programa que pugui adaptar-se a les capacitats i omplir els buits que el programa de la secció 215 es va dissenyar per atendre sense que el govern es mantingués aquestes metadades i informeu-li amb opcions d’enfocaments alternatius abans que el programa surti a la seva autorització el 28 de març. Al mateix temps, el president consultarà els comitès pertinents del Congrés per obtenir les seves opinions i, a continuació, buscar autorització per al nou programa segons sigui necessari.

Cartes de seguretat nacional

En investigar les amenaces, l’FBI confia en l’ús de les cartes de seguretat nacional (NSL), que es poden utilitzar per exigir a les empreses que proporcionin certs tipus d’informació al govern sense divulgar les ordres al subjecte de la investigació. Per tal de ser més transparent en la forma en què el govern utilitza aquesta autoritat, el president va ordenar al fiscal general que modifiqués la manera en què utilitzem els NSL per garantir que la no divulgació no és indefinida i finalitzarà en un termini fix a menys que el govern demostri la necessitat de més secret. 

També permetrem als proveïdors de comunicacions fer pública més informació que mai sobre les comandes que han rebut per proporcionar dades al govern. Aquestes empreses han deixat clar que volen ser més transparents sobre les sol·licituds FISA, NSL i les forces de l'ordre que reben del govern. L’Administració accepta que aquestes preocupacions són importants i està en converses amb els proveïdors sobre les maneres en què es podria fer pública informació addicional.

Augment de la confiança a l'estranger

El lideratge global dels Estats Units exigeix ​​equilibrar els nostres requisits de seguretat amb la nostra necessitat de mantenir la confiança i la cooperació entre persones i líders de tot el món. Per aquest motiu, la nova orientació presidencial estableix principis que regeixen el que fem a l’estranger i aclareix el que no fem. Els Estats Units només fan servir la intel·ligència de senyals amb finalitats legítimes de seguretat nacional i no per revisar indistintament els correus electrònics o les trucades de la gent normal. 

El que no fem: Els Estats Units no recullen serveis d'intel·ligència per suprimir les crítiques o la dissidència. No recopilem intel·ligència per desafavorir les persones en funció de la seva ètnia, raça, gènere, orientació sexual o religió. I no recopilem informació intel·ligent per proporcionar un avantatge competitiu a empreses nord-americanes o sectors comercials nord-americans.

Què farem: Pel que fa a la nostra recopilació massiva, només utilitzarem dades per complir requisits específics de seguretat: contraintel·ligència; la lluita contra el terrorisme; contraproliferació; seguretat cibernètica; protegir la força de les nostres tropes i aliats; i la lluita contra la delinqüència transnacional, inclosa l'evasió de sancions.

El president també ha decidit que farem el pas sense precedents d’estendre certes proteccions que tenim per al poble americà a la gent d’ultramar. Ha encarregat al fiscal general i al DNI que desenvolupin aquestes garanties, que limitaran la durada de la informació personal, mentre que també restringirà la difusió d'aquesta informació.

La gent de tot el món, independentment de la seva nacionalitat, hauria de saber que els Estats Units no espien persones normals que no amenacen la nostra seguretat nacional i tenen en compte les seves preocupacions sobre privadesa.

Això també s'aplica als líders estrangers. Atesa la comprensible atenció que ha rebut aquest tema, el president ha deixat clar a la comunitat d'intel·ligència que, tret que hi hagi un propòsit de seguretat nacional convincent, no supervisarem les comunicacions dels caps d'Estat i de govern dels nostres propers amics i aliats. I ha donat instruccions al seu equip de seguretat nacional, així com a la comunitat d'intel·ligència, per treballar amb homòlegs estrangers per aprofundir en la nostra coordinació i cooperació de manera que reconstrueixi la confiança en el futur.

Tot i que les nostres agències d’intel·ligència continuaran recopilant informació sobre les intencions dels governs (a diferència dels ciutadans comuns) de tot el món, de la mateixa manera que ho fan els serveis d’intel·ligència de qualsevol altra nació, no disculparem perquè els nostres serveis poden ser més eficaços . Però els caps d’estat i de govern amb els quals treballem estretament, de la cooperació de qui depenem, haurien de confiar que els tractem com a autèntics socis. Els canvis que el president va ordenar fan exactament això.

Compromís internacional

Per donar suport a la nostra tasca, el president ha dirigit canvis a l’organització del nostre govern. El Departament d'Estat designarà un oficial superior per coordinar la nostra diplomàcia en qüestions relacionades amb la tecnologia i la intel·ligència dels senyals. L’Administració nomenarà un alt funcionari a la Casa Blanca per implementar les noves garanties de privadesa que hem anunciat avui. I el president també ha demanat al seu conseller, John Podesta, que dirigeixi una revisió de les dades i la privadesa. Aquest grup estarà format per funcionaris governamentals que, juntament amb el Consell d’Assessors en Ciència i Tecnologia del president, contactaran amb experts en privadesa, tecnòlegs i líders empresarials i veuran com s’enfronten els reptes inherents al big data per part de la ciutadania. i el sector privat; si podem forjar normes internacionals sobre com gestionar aquestes dades; i com podem continuar promovent el lliure flux d'informació de maneres que siguin coherents tant amb la privadesa com amb la seguretat.  

El president també va anunciar que destinarem recursos a centralitzar i millorar el procés que fem servir per atendre les sol·licituds d'assistència jurídica estrangeres, anomenat procés del Tractat d'Assistència Jurídica Mútua (MLAT). Segons MLAT, els socis estrangers poden sol·licitar accés a la informació emmagatzemada als Estats Units segons la legislació dels Estats Units. A mesura que ha augmentat la concentració de proveïdors d’emmagatzematge en núvol amb seu als Estats Units, també ha augmentat el nombre de sol·licituds MLAT. Per fer front a aquest augment, accelerarem i centralitzem el processament MLAT; implementarem una nova tecnologia per augmentar l’eficiència i la transparència del procés; i augmentarem la nostra difusió i formació internacionals per ajudar a garantir que les sol·licituds compleixin les normes legals dels EUA. Posarem els recursos necessaris per reduir el nostre temps de resposta a la meitat a finals del 2015 i treballarem de manera agressiva per respondre a sol·licituds legals suficients en qüestió de setmanes. Aquest canvi garantirà que els nostres socis estrangers puguin utilitzar de manera més eficaç la informació que es conserva als Estats Units per perseguir terroristes i altres delinqüents, tot i que compleixen les estrictes proteccions de privadesa establertes per la legislació nord-americana.

A més de les iniciatives anunciades pel president, la revisió de l'Administració va confirmar el nostre compromís amb les iniciatives en curs:

Codis de conducta de privadesa del consumidor

Fa dos anys, el president va publicar un pla per a la privadesa del consumidor a l'era digital com a "model dinàmic de com oferir una protecció de privadesa forta i permetre la innovació contínua en les noves tecnologies de la informació". Després de la publicació del pla, l’Administració ha convocat el sector privat, experts en privadesa i defensors dels consumidors per desenvolupar codis de conducta voluntaris per protegir les dades sensibles dels consumidors. L’estiu passat un grup de múltiples parts interessades va completar el primer codi d’aquest tipus sobre com les aplicacions mòbils haurien d’accedir a la informació privada. El Departament de Comerç continua aquest procés multipartit amb l'objectiu de llançar el desenvolupament de nous codis de conducta el 2014.

Compromís amb una internet oberta

Mantenir un internet obert i accessible, que inclogui la capacitat de transmetre dades a través de les fronteres lliurement, és essencial per al creixement i el desenvolupament mundials. Redoblarem el nostre compromís de promoure el lliure flux d’informació a tot el món mitjançant un enfocament inclusiu de la governança i la formulació de polítiques d’Internet. Les persones del segle XXI depenen de l'accés lliure i lliure als fluxos de dades sense regulacions governamentals arbitràries. Les empreses depenen cada vegada més de règims d’intercanvi de dades acordats que permeten transmetre la informació a través de fronteres sense problemes per donar suport a les operacions comercials globals.  

En particular, els països en desenvolupament i les petites empreses de tot el món tenen molt en joc i molt a perdre de les limitacions que restringeixen Internet com a motor de prosperitat i expressió. Els requisits per emmagatzemar dades o localitzar maquinari en una ubicació determinada perjudiquen la competència, ofeguen la innovació i disminueixen el creixement econòmic. I soscaven l’ADN d’Internet, que per disseny és una xarxa de xarxes distribuïda a nivell mundial.   Seguirem donant suport a l'enfocament inclusiu de múltiples parts interessades a Internet i treballarem per enfortir i fer més inclusives les seves organitzacions de decisió de polítiques, establiment de normes i governança.

Economia

L’emissió de bons ecològics reforçarà el paper internacional de l’euro

publicat

on

Els ministres de l'Eurogrup van debatre sobre el paper internacional de l'euro (15 de febrer), després de la publicació de la comunicació de la Comissió Europea (19 de gener), "El sistema econòmic i financer europeu: fomentar la fortalesa i la resiliència".

El president de l'Eurogrup, Paschal Donohoe, va dir:L'objectiu és reduir la nostra dependència d'altres monedes i enfortir la nostra autonomia en diverses situacions. Al mateix temps, un augment de l'ús internacional de la nostra moneda també implica possibles compromisos, que continuarem supervisant. Durant el debat, els ministres van destacar el potencial de l'emissió de bons verds per millorar l'ús de l'euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir el nostre objectiu de transició climàtica ".

L’Eurogrup ha debatut el tema diverses vegades en els darrers anys des de la Cimera de l’Euro de desembre de 2018. Klaus Regling, el director gerent del Mecanisme europeu d’estabilitat, va dir que la confiança excessiva en el dòlar contenia riscos, posant com a exemples l’Amèrica Llatina i la crisi asiàtica dels 90 També es va referir obliquament a "episodis més recents" on el domini del dòlar significava que les empreses de la UE no podien continuar treballant amb l'Iran davant les sancions dels EUA. Regling creu que el sistema monetari internacional avança lentament cap a un sistema multipolar en el qual seran importants tres o quatre monedes, inclosos el dòlar, l'euro i el renminbi. 

anunci

El comissari europeu per a l’Economia, Paolo Gentiloni, va acordar que el paper de l’euro es podria reforçar mitjançant l’emissió de bons verds que milloren l’ús de l’euro pels mercats, alhora que contribueixen a assolir els nostres objectius climàtics dels fons de la UE de nova generació.

Els ministres van acordar que calia fer una àmplia acció per donar suport al paper internacional de l'euro, que inclogués avenços, entre d'altres, en la Unió Econòmica i Monetària, la Unió Bancària i la Unió dels Mercats de Capitals per garantir el paper internacional de l'euro.

anunci

Seguir llegint

EU

El tribunal europeu de drets humans recolza Alemanya pel cas de l'atac aeri de Kunduz

publicat

on

By

El Tribunal Europeu de Drets Humans va dictaminar dimarts (2009 de febrer) una investigació d'Alemanya sobre un mortal atac aeri de 16 a prop de la ciutat afganesa de Kunduz que va ser ordenat per un comandant alemany que complia les seves obligacions de dret a la vida. escriu .

La sentència del tribunal amb seu a Estrasburg rebutja una queixa del ciutadà afganès Abdul Hanan, que va perdre dos fills en l'atac, segons la qual Alemanya no complia la seva obligació d'investigar efectivament l'incident.

El setembre de 2009, el comandant alemany de les tropes de l'OTAN a Kunduz va convocar un avió de combat dels EUA per atacar dos camions de combustible prop de la ciutat que l'OTAN creia que havien estat segrestats pels insurgents talibans.

El govern afganès va dir que en aquell moment van morir 99 persones, inclosos 30 civils. Es calcula que van morir grups de drets independents entre 60 i 70 civils.

anunci

La xifra de morts va sorprendre els alemanys i, finalment, va obligar el seu ministre de Defensa a dimitir per les acusacions d’encobrir el nombre de víctimes civils de cara a les eleccions alemanyes del 2009.

El fiscal general federal d'Alemanya havia constatat que el comandant no incorria en responsabilitat penal, principalment perquè estava convençut quan va ordenar l'atac aeri que no hi havia cap civil.

Perquè ell pogués ser responsable segons el dret internacional, hauria hagut de constatar que havia actuat amb la intenció de provocar víctimes civils excessives.

anunci
El Tribunal Europeu de Drets Humans va considerar l'eficàcia de la investigació d'Alemanya, incloent si establia una justificació per a l'ús letal de la força. No va tenir en compte la legalitat de l'atac aeri.

De les 9,600 tropes de l'OTAN a l'Afganistan, Alemanya té el segon contingent més gran per darrere dels Estats Units.

Un acord de pau del 2020 entre els talibans i Washington demana la retirada de les tropes estrangeres l'1 de maig, però l'administració del president dels Estats Units, Joe Biden, està revisant l'acord després d'un deteriorament de la situació de seguretat a l'Afganistan.

Alemanya es prepara per estendre el mandat de la seva missió militar a l'Afganistan des del 31 de març fins a finals d'aquest any, amb un nivell de tropes que es mantindrà fins a 1,300, segons un projecte de document vist per Reuters.

Seguir llegint

EU

Digitalització dels sistemes de justícia de la UE: la Comissió llança una consulta pública sobre cooperació judicial transfronterera

publicat

on

El 16 de febrer, la Comissió Europea va llançar un consulta pública sobre la modernització dels sistemes de justícia de la UE. La UE pretén donar suport als estats membres en els seus esforços per adaptar i millorar els seus sistemes judicials a l’era digital Cooperació judicial transfronterera de la UE. El comissari de Justícia, Didier Reynders (A la foto) Va dir: “La pandèmia COVID-19 ha posat de relleu la importància de la digitalització, inclosa en el camp de la justícia. Els jutges i els advocats necessiten eines digitals per poder treballar junts de manera més ràpida i eficient.

Al mateix temps, els ciutadans i les empreses necessiten eines en línia per a un accés més fàcil i transparent a la justícia a un cost inferior. La Comissió s’esforça per tirar endavant aquest procés i donar suport als estats membres en els seus esforços, inclòs pel que fa a facilitar la seva cooperació en els procediments judicials transfronterers mitjançant l’ús de canals digitals ”. El desembre de 2020, la Comissió va adoptar un comunicació esbossant les accions i iniciatives destinades a avançar en la digitalització dels sistemes de justícia a tota la UE.

La consulta pública reunirà opinions sobre la digitalització dels procediments civils, comercials i penals transfronterers de la UE. Els resultats de la consulta pública, en què poden participar una àmplia gamma de grups i persones, i que està disponible aquí fins al 8 de maig de 2021, s’alimentarà d’una iniciativa sobre digitalització de la cooperació judicial transfronterera que s’espera a finals d’aquest any, tal com s’ha anunciat a la Programa de treball de la Comissió 2021.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències