Connecteu-vos amb nosaltres

adhesió

President Barroso es reuneix amb el primer ministre de Sèrbia, Dacic

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

President de la Comissió Europea, José Manuel Barroso, s'ha reunit avui (21 de gener) amb el primer ministre de Sèrbia, Ivica Dacic, i el primer viceprimer ministre Aleksandar Vučić, per davant de la primera Conferència Intergovernamental entre la Unió Europea i Sèrbia.

"La Conferència intergovernamental d'avui, que obre les negociacions d'adhesió de Sèrbia a la UE, és l'inici d'un capítol completament nou en les nostres relacions i un èxit important", va dir el president Barroso. "Felicito Sèrbia pels seus esforços de reforma i pels progressos aconseguits en els darrers anys. Els ciutadans de Sèrbia tenen fortes aspiracions europees i continuarem donant suport a Sèrbia perquè progressi, pas a pas, en el seu camí europeu".

El president Barroso va expressar el seu reconeixement pels esforços valents i coherents realitzats pel govern de Sèrbia en els últims mesos en la normalització de les relacions amb Kosovo1 abans i després de l'històric Acord d'abril. També va destacar els reptes de Sèrbia pel camí europeu en les àrees clau de l'imperi de la llei, inclosa la reforma del poder judicial, la lluita contra la corrupció i la delinqüència organitzada, la reforma de l'administració pública, la independència d'institucions clau, la llibertat mediàtica, discriminació i protecció de les minories.

anunci

Fons

En línia amb la decisió del Consell Europeu de juny de 2013 per obrir les negociacions d'adhesió amb Sèrbia, el Consell d'Afers Generals adoptar al desembre 17 2013 el marc de negociació per a les negociacions d'adhesió de Sèrbia i va decidir que la primera CIG es duria a terme al gener de 2014.

La Conferència Intergovernamental es va obrir a 9h en 21 2014 gener pel ministre d'Afers Estrangers, Evangelos Venizelos, en nom de la Presidència del Consell de la Unió Europea i pel comissari Stefan Füle en nom de la Comissió Europea. La delegació de Sèrbia a la CIG serà dirigit pel primer ministre Dacic i vicepresident primer del Govern Vucic. Les negociacions d'adhesió amb Sèrbia es basaran en el marc general de negociació adoptades pel Consell al desembre, que se centra especialment en els capítols sobre el poder judicial i els drets fonamentals, i en la justícia, la llibertat i la seguretat, així com el tema de la normalització de les relacions entre Sèrbia i Kosovo.

anunci

adhesió

Llum verda per a #EUAccessió conversa amb #Albània i #FYROM

publicat

on

S'espera que la Comissió Europea indiqui que està preparada per iniciar finalment les negociacions d'adhesió amb Albània i l'antiga República Iugoslava de Macedònia (ARYM) quan publiqui els seus informes d'ampliació sobre els països dels Balcans Occidentals a finals d'aquesta setmana, escriu Martin Banks.

L’executiu donarà a conèixer dimecres (18 d’abril) els informes de progrés molt esperats sobre Albània, ARYM, Montenegro, Sèrbia, Bòsnia i Hercegovina i Kosovo.

Un esborrany de còpia vist per aquest lloc web indica que Albània i ARYM estan preparades per iniciar converses formals d'adhesió a la UE.

anunci

Albània va sol·licitar l'adhesió per primera vegada l'abril del 2009 i des del juny del 2014 és candidata oficial a l'adhesió a la UE.

La Comissió ha recomanat començar les negociacions amb l'ARYM cada any des de 2009, però el progrés ha estat bloquejat per la manca de resolució de la llarga disputa del nom amb Grècia.

Sobre Albània, l'informe exhaustiu de la comissió diu que la reforma de l'administració pública "s'ha consolidat, amb l'objectiu de millorar la seva professionalitat i despolitització".

anunci

S'han dut a terme altres accions per "reforçar la independència, l'eficiència i la rendició de comptes de les institucions judicials, especialment mitjançant l'avanç en la implementació d'una reforma de justícia integral".

S'adverteix a Albània que "els resultats continus, concrets i tangibles en la reevaluació de jutges i fiscals seran decisius per avançar més".

L'octubre de 2012, la Comissió va recomanar que Albània es concedís l'estatus de candidat a la UE, sempre que es completin les mesures clau en els àmbits de la reforma de l'administració judicial i pública i la revisió de les regles de procediment parlamentàries.

Es reconeix el progrés d'Albania en les reformes relacionades amb la UE i el "bon progrés" en la lluita contra la delinqüència organitzada, que ha demostrat ser una clau per avançar en el procés d'adhesió a la UE i iniciar les negociacions.

La FYROM, per la seva banda, també ha augmentat les seves credencials d'adhesió a la UE, segons la comissió, perquè "ha superat en gran mesura la seva profunda crisi política". Afirma que "la voluntat política per avançar torna a estar clarament present", i afegeix que "s'ha vist un canvi positiu en la mentalitat política a tota la societat, la manca de la qual havia estat un impediment important per a les reformes dels darrers anys. "

Des de les eleccions nacionals del maig de l'any passat, el nou govern ha hagut de superar una profunda fragmentació política i tornar al país cap a les negociacions d'adhesió a la UE.

Brussel·les afegeix, però, que "les reformes estructurals necessàries són un procés llarg que trigarà anys i que els danys dels darrers anys no es poden desfer d'un dia per l'altre".

Els reptes significatius en la promoció de la reconciliació i l’enfortiment de l’estat de dret segueixen sent presents.

Els sis països dels Balcans Occidentals (Albània, FYROM, Montenegro, Sèrbia, Bòsnia i Hercegovina i Kosovo) tenen aspiracions a unir-se a la UE i cadascun es troba en una etapa diferent del procés, segons la comissió.

Segons els informes de progrés que es publicaran aquesta setmana, Montenegro, considerat anteriorment com un dels principals candidats a l'adhesió, encara ha de sotmetre's a "més treballs per consolidar la confiança en el marc electoral".

Va iniciar converses el 2012 i ha obert 30 dels 33 capítols que els països adherents han de tancar segons les normes d'adhesió a la UE. Ha conclòs les converses sobre tres dels 30 capítols oberts. També es critica el sistema judicial, la Comissió afirma que "ara tot el sistema de l'Estat de dret ha de donar més resultats" i que "no s'ha avançat en la zona de llibertat d 'expressió ".

Per a Sèrbia, la comissió diu que hi ha hagut alguns avenços en certes àrees, com ara el sistema judicial, la reforma de l'administració pública i la lluita contra la corrupció. Ha obert dotze capítols, però la comissió afirma que "tot i que s'ha avançat en l'estat de dret, Sèrbia ara ha de reforçar els seus esforços i donar més resultats".

En particular, es refereix a "crear un entorn propici per a la llibertat d'expressió, en l'enfortiment de la independència i l'eficiència general del sistema judicial i en l'avenç sostenible en la lluita contra la corrupció i el crim organitzat".

El projecte, que fa un balanç del procés de reforma en cadascun dels sis estats dels Balcans, assenyala que cadascun "ha de lliurar" a diversos criteris, incloent l'Estat de dret, la lluita contra la corrupció i la reforma de la justícia.

"Tenint en compte la complexitat de les reformes necessàries, és un procés a llarg termini", accepta, i afegeix que "és important reconèixer que les negociacions d'adhesió no són –i no han estat mai- un fi en si mateixes. Formen part d’un procés més ampli de modernització i reformes ”.

L'informe diu que la comissió vol donar un "fort missatge d'estímul" a tots els Balcans Occidentals i un "signe dels compromisos de la UE amb el seu futur europeu".

Adverteix, va pensar, que abordar les reformes en l'àmbit de l'estat de dret, els drets fonamentals i el bon govern segueixen sent el tema "més urgent" per als sis països.

A continuació, "els governs dels països de l’ampliació han d’acceptar les reformes necessàries de manera més activa i veritablement fer-les partícips de la seva agenda política, no perquè la UE ho demani, sinó perquè és en el millor interès dels seus ciutadans . "

Seguir llegint

adhesió

#Moldova: La UE és una força important per a l'avanç de la igualtat, però les paraules han de convertir-se en fets

publicat

on

Mentre Brexit ha dominat els titulars des referèndum al Regne Unit, altres estats segueixen aspirar a entrar a la Unió Europea i estan treballant actualment cap a l'adhesió. Jim Fitzgerald, codirector de l'Equal Rights Trust, escriu sobre com el compromís de la UE per a la igualtat ha estat una força per al bé a la UE i més enllà, destacant el cas de Moldàvia.

Arran de la decisió històric referèndum del Regne Unit en favor de sortir de la UE, molt s'ha escrit sobre l'impacte econòmic - tant per al Regne Unit i la UE - de Brexit. Aquest enfocament en l'aclaparadora Brexit i les seves implicacions fiscals és inevitable i comprensible, donada la magnitud dels impactes esperats, però en última instància, pot enfosquir els molts altres beneficis de la UE als seus estats membres i la resta del món.

Una d'aquestes àrees de benefici és el de la igualtat i la no discriminació. La UE ha estat una força important per a l'avanç de la igualtat dins dels estats membres de la UE. Al Regne Unit, per exemple, es van introduir les primeres prohibicions legals de discriminació per motius d'orientació sexual, religió o creença, i l'edat en el Regne Unit per tal de complir amb la Directiva d'igualtat en l'ocupació de la UE. De la mateixa manera, el Regne Unit també ha jugat un paper central en l'expansió de llei d'igualtat a la UE: com, William Hague, i altres van assenyalar durant la campanya del referèndum "de la Llei de Discriminació per Discapacitat 1995 va inspirar la Unió Europea per adoptar mesures a escala de la UE per fer front a la discriminació laboral contra les persones minusvàlides".

anunci

Fins i tot fora dels estats membres de la UE, la Unió Europea ha estat sens dubte el major impulsor de la reforma sola llei d'igualtat en el món en l'última dècada. Això és cert tant en el continent europeu, on la UE ha insistit en reformes en les seves negociacions amb els països que tracten d'associar o adherir-se, i més àmpliament a través del seu instruments de la Unió Europea per a la Democràcia i els Drets Humans, que dóna suport a projectes per promoure la igualtat i combatre la discriminació a tot el món.

La UE ha fet posar la legislació nacional d'igualtat d'acord amb la igualtat de la UE Directives una condició d'associació i de negociació amb els estats que busquen relacions més estretes amb ella. Entre 2009 i 2013, vuit estats en el continent europeu - primera Croàcia, a continuació, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Albània, Montenegro, l'Antiga República Iugoslava de Macedònia, Ucraïna i finalment Moldàvia - van aprovar lleis integrals (o prop integral) contra la discriminació. Aquests estats comparteixen l'ambició d'una associació més estreta amb la UE. Croàcia es va convertir en estat membre de la Unió 28th en 2013; cinc dels altres països candidats a l'adhesió; Moldàvia i Ucraïna tenen tots dos acords d'associació signats amb la UE en els últims anys.

En tots aquests països, el paper central que la UE havia jugat en l'impuls de la reforma de la llei d'igualtat és clara. De fet, en 2013, a Ucraïna, vaig veure de primera mà l'estreta relació entre el procés de reforma de la llei d'igualtat i les negociacions del país amb la UE, com activistes de la igualtat van tractar d'aprofitar les oportunitats per pressionar el seu cas, de noves reformes en els dies posteriors els anomenats protestes Euro-Maidan i la fugida del president Ianukóvitx.

anunci

L'organització per a la qual treball, l'Equal Rights Trust, ha tingut la sort de treballar en una sèrie de països europeus que recentment han reformat les seves lleis d'igualtat en els últims anys. El nostre treball a Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Moldàvia, Sèrbia i Ucraïna s'ha centrat en el suport a la societat civil per pressionar en favor de les esmenes per reformar les lleis discriminatòries, per promoure millores en les lleis contra la discriminació que són inadequats, i per millorar l'observança i l'aplicació de lleis que - mentre que la forta en el paper - sent en gran mesura sense aplicar-se en la pràctica.

Moldàvia

A principis d'aquest mes, publiquem de paraules a fets: Actuació sobre la discriminació i la desigualtat a Moldàvia, una avaluació completa del gaudi dels drets a la igualtat i la no discriminació en el país europeu que va promulgar la llei contra la discriminació més recentment. La nostra investigació va revelar una imatge que és similar a la d'Ucraïna i altres països en què el desig d'il·lustrar el compliment de les normes de la UE ha estat el factor clau en l'adopció de la legislació sobre igualtat.

El nostre informe revela molt a la lloança. La Llei per a Garantir la Igualtat, promulgada a 2012 en resposta directa a la pressió de la UE, ha portat el marc legal en termes generals en línia amb la UE - si no internacional - normes. La llei prohibeix totes les formes de discriminació reconeguts en una extensa i oberta llista de característiques, en tots els àmbits de la vida regulats per la llei. A més, s'estableix un òrgan independent, el Consell per a la Prevenció i Eliminació de la Discriminació i garantir la igualtat, que té, entre altres funcions, considerada centenars de casos de discriminació en els pocs anys des de la seva creació.

No obstant això, com el títol de l'informe s'indica, la nostra investigació hem trobat innombrables llacunes entre les "paraules" de la legislació més recent de Moldàvia i els "fets" d'agents estatals i privades. Tot i l'aprovació de la Llei per a Garantir la Igualtat, l'Estat no ha actuat per modificar o derogar disposicions legals discriminatòries que afecten grups com ara lesbianes, gais, bisexuals i persones transgènere (LGBT) i els que tenen discapacitats. La policia continua utilitzar perfils ètnics contra la Roma, un dels molts símptomes de la prejudicis generalitzats que enfronta aquest grup de persones.

L'estat també practica la discriminació i abús contra persones amb discapacitat mental, que se'ls nega sistemàticament la capacitat legal i interna en institucions sovint en condicions cruels i inhumanes atroç; la nostra investigació va revelar casos d'abús, incloent la violació i altres formes de maltractaments. Les autoritats no han estat eficaços per fer complir les lleis que prohibeixen la violència discriminatòria, en particular contra les dones, i no han pres mesures positives per millorar la protecció de les víctimes de la violència domèstica, tot i nombroses sentències contra Moldàvia davant del Tribunal Europeu de Drets Humans.

En l'àmbit privat, tot i clares prohibicions legals, els ocupadors i proveïdors de serveis segueixen discriminant - sovint obertament - per raons que van des de la carrera amb el gènere i l'estat de salut a l'edat. Malgrat les lleis sòlides sobre la igualtat de gènere, els estereotips de gènere persistents i la mala aplicació de les lleis signifiquen que les dones estan insuficientment representades en l'ocupació, la política i altres àmbits de la vida, mentre que Moldàvia encara ha de donar compliment a les seves obligacions pel que fa a l'accessibilitat, la no discriminació i raonable allotjament per a les persones amb discapacitat.

Fonamentalment, mentre que l'Estat ha aprovat una llei forta, no ha habilitat ja sigui el regulador estableix aquesta llei o els tribunals per aplicar correctament i fer-la complir. El Consell abans esmentat ha establert un registre clar d'actuar d'acord amb les normes internacionals, però no té la facultat d'imposar sancions i sancions, i en el seu lloc es limita a fer recomanacions o referències. Per contra, hi ha hagut relativament poques ocasions en què els tribunals han escoltat i tractat casos d'igualtat en qüestió compleix amb els estàndards internacionals.

Per tant, la nostra conclusió és que aquest país - com molts dels seus veïns més pròxims en què hi hagi una legislació sobre igualtat en els últims anys, sota pressió per complir amb les normes de la UE - ha de fer molt més per complir les seves obligacions respecte a la igualtat i la no discriminació. El nostre informe fa un seguit de recomanacions específiques, però se centra en la necessitat d'aplicar la Llei per a Garantir la Igualtat. Només girant les paraules d'aquesta llei als fets, es pot tractar amb eficàcia la discriminació Moldàvia.

Seguir llegint

adhesió

#FYROM: Eurodiputats avaluen els esforços de reforma de Montenegro i ARIM en 2015

publicat

on

Si l'Antiga República Iugoslava de Macedònia pot trencar el seu actual estancament polític, la celebració d'eleccions lliures i justes aviat i executar les reformes de nou en marxa, llavors no hauria d'haver res no s'oposa a l'obertura de negociacions d'adhesió amb ella, diuen els eurodiputats en una resolució votada dijous (10 de març). En una altra resolució, donen la benvinguda a un progrés constant de Montenegro cap a l'adhesió a la UE.

Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM)

anunci

 "El país s'enfronta a un moment crític: no només s'ha mantingut esperant massa temps a la porta de la UE com a candidat, sinó que també s'ha enfrontat al repte de milers de refugiats a les seves fronteres", va dir el ponent Ivo Vajgl (ALDE, Eslovènia, a la foto). "Ha arribat el moment de fer un nou pas cap a la integració euroatlàntica i iniciar les converses d'adhesió a la UE si les eleccions es desenvolupen d'acord amb els estàndards democràtics", va afegir.

La resolució sobre l’antiga República Iugoslava de Macedònia, aprovada per 404 vots en contra, amb 76 abstencions i 29 abstencions, insta el seu lideratge polític a implementar l’acord d’acord de juny / juliol de 2015 íntegrament i fer reformes urgents. Això ajudaria el país a superar la seva crisi política, a preparar-se per a unes eleccions lliures i justes anticipades, ara programades per al 5 de juny de 2016, i obriria el camí per a l’inici de les negociacions d’adhesió a la UE, que ja esperava des de fa una dècada, assenyalen els eurodiputats.

També reconeixen que l'antiga República Iugoslava de Macedònia "ha actuat com a soci responsable per fer front a l'enorme afluència de migrants i refugiats", dels quals més de 500,000 van transitar per ella l'any passat. La resolució afirma que la Comissió Europea hauria de donar més suport a la seva gestió de fronteres.

anunci

Els eurodiputats també expressar les seves preocupacions sobre la corrupció generalitzada, sobretot en les administracions estatals i locals, la contractació pública i finançament dels partits polítics, i instar el govern a lluitar contra la corrupció d'una manera no selectiva.

 Montenegro

 "Montenegro continua sent la bona notícia dels Balcans occidentals i em complau que la nostra resolució reflecteixi això", va dir el ponent Charles Tannock (ECR, Regne Unit), i va afegir que "el 2016 és un any molt important per a Montenegro. El seu desè aniversari des de la independència, el país va a les urnes a les eleccions parlamentàries i està en procés de negociacions crucials sobre la seva possible adhesió a l'OTAN ".

Els eurodiputats celebren els progressos constants realitzats en les negociacions d'adhesió a la UE amb Montenegro, però assenyalen que la corrupció continua sent una preocupació seriosa, sobretot en la contractació pública, la sanitat, l'educació, la planificació del territori, la privatització i el sector de la construcció. Demanen a Montenegro "que la lluita contra la corrupció sigui una de les seves prioritats" i celebren la creació de l'Agència Anticorrupció amb aquest objectiu.

També feliciten Montenegro per la seva contribució a les missions de gestió de crisi dirigides per la UE i la implementació de mesures restrictives internacionals, incloses les que s'han pres com a resposta a l'annexió il·legal de Crimea per part de Rússia i els esdeveniments a l'est d'Ucraïna. Finalment, els eurodiputats també "celebren la decisió de l'OTAN de convidar Montenegro a unir-se a l'aliança".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències