Connecteu-vos amb nosaltres

EU

la innovació d'aigua a l'acció: 50 milions d '€ per a nous projectes d'investigació

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

7562Crèdit de la foto
Es presenta un resum dels projectes de recerca d’eficiència de recursos 11 que rebran un total de 50 milions d’euros en fons de la UE.

BIOMETAL DEMO (Planta de demostració biomètrica per a la rehabilitació biològica de les aigües portants-Waster, contribució pressupostària de la UE: 2.9 milions d’euros): La contaminació per metalls pesants és un dels problemes mediambientals més destacats d’actualitat que amenacen la vida humana. El projecte BIOMETAL DEMO intentarà demostrar la viabilitat de l'aplicació de noves biotecnologies per al tractament de les aigües residuals contaminades amb metalls, a través del desenvolupament de dues plantes pilot instal·lades en dues indústries contaminants de metalls, una mina i una empresa de galvanoplàstia.

Coordinador del projecte: Contactica SL, Madrid, Espanya

anunci

DemEAUmed (Demostració de tecnologies innovadores integrades per a un cicle tancat d'aigua òptim i segur a les instal·lacions turístiques de la Mediterrània, contribució pressupostària de la UE: 4.1m €): DemEAUmed vol involucrar representants de la indústria, grups d'interès, responsables polítics i diversos experts tècnics i científics en demostrar i promoure tecnologies innovadores per a un cicle de l'aigua tancat òptim i segur a les instal·lacions turístiques euromediterrànies, el que suposarà la seva eventual captació de mercat. La reducció del consum d’aigua dolça en instal·lacions hoteleres, zones verdes i recreatives, etc., s’aconseguirà mitjançant l’ús de fonts d’aigua alternatives, com ara les aigües subterrànies tractades, les aigües de pluja tractades o la reutilització de les aigües grises i / o de les aigües residuals tractades.

Coordinador del projecte: Acondicionamiento Tarrasense Associació, Terrassa, Espanya

DEMOWARE (Demostració de la innovació per a un sector europeu competitiu i innovador per a la reutilització de l'aigua, contribució pressupostària de la UE: 6m d’euros): la baixa confiança pública en solucions limita la capacitat de les comunitats europees d’afrontar l’estrès hídric cada vegada més gran enfocaments inconsistents per avaluar els costos i els beneficis dels plans de reutilització i la mala coordinació dels professionals i les organitzacions que els dissenyen, implementen i gestionen. La iniciativa DEMOWARE rectificarà aquestes deficiències executant un programa altament col·laboratiu de demostració i explotació, utilitzant nou llocs existents i un de greenfield per estimular la innovació i millorar la cohesió dins del sector europeu en vies de reutilització.

anunci

Coordinador del projecte: Fundació CTM Centre Tecnològic, Manresa, Espanya

DESSIN (Demostrar serveis ecosistèmics que possibiliten la innovació en el sector de l'aigua, contribució pressupostària de la UE: 6m €): el projecte té com a objectiu demostrar i promoure solucions innovadores als reptes relacionats amb l'aigua, centrant-se en la qualitat de l'aigua i la pobresa de l'aigua. DESSIN també vol demostrar una metodologia per a la valoració dels serveis dels ecosistemes (ESS) com a catalitzador de la innovació en la gestió de l'aigua. El projecte se centrarà especialment en les àrees urbanes i podrà demostrar com les solucions innovadores integrades en el cicle de l'aigua poden augmentar el valor dels serveis que ofereixen els ecosistemes d’aigua dolça, generant així incentius i arguments addicionals per a la seva captació i aplicació pràctica.

Coordinador del projecte: IWW Rheinisch-Westfälisches Institut für Wasser Beratungs- und Entwicklungsgesellschaft mbH, Mülheim an der Ruhr, Alemanya

INAPRO (Model innovador i gestió de l'aigua basada en la demostració per a l'eficiència dels recursos en sistemes agrícoles i d'aqüicultura multitròfics integrats, contribució pressupostària de la UE: 6m €): INAPRO vol mobilitzar la indústria, els estats membres i les parts interessades per promoure un nou i innovador enfocament tècnic i tecnològic fins a un sistema aquapònic que permet una producció sostenible i gairebé lliure d'emissions i contribueix notablement a la seguretat alimentària global per al segle 21st. Tenint en compte que els sistemes aquapònics tradicionals, que combinen l'aqüicultura i la hidroponia, tenen un gran potencial per estalviar aigua, energia i recuperar nutrients de les aigües residuals per cadenes de valor, el projecte té com a objectiu assolir solucions avançades que permetran apropar aquests sistemes al mercat.

Coordinador del projecte: Forschungsverbund Berlin EV, Berlín, Alemanya

MARSOL (Demostració de la recàrrega de l'aqüífer gestionat com a solució per a l'escassetat d'aigua i la sequera, contribució pressupostària de la UE: 5.2m €): el sud d'Europa i la regió mediterrània s'enfronten al repte de gestionar els seus recursos hídrics en condicions d'escassetat i preocupació creixents sobre la qualitat de l'aigua. La disponibilitat d’aigua dolça en qualitat i quantitat suficient és un dels principals factors que limiten el desenvolupament socioeconòmic. MARSOL tindrà com a objectiu demostrar que estratègies innovadores de gestió de l’aigua, com l’emmagatzematge d’aigua regenerada o excés d’aigua de diferents fonts en els sistemes de recàrrega d’aquíferes gestionats, poden ajudar a afrontar aquest repte, augmentant la disponibilitat d’aigua i, per tant, millorant la seguretat de l’aigua.

Coordinador del projecte: Technische Universität Darmstadt, Darmstadt, Alemanya

R3Water (Demostració de solucions innovadores per a la reutilització de l'aigua, recuperació de valors i eficiència en el tractament d'aigües residuals urbanes, contribució pressupostària de la UE: 5.3m €): el projecte vol demostrar solucions que donin suport a la transició d'una planta de tractament d'aigües residuals urbanes a unitat de producció de diferents objectes de valor. Fins ara, les plantes de tractament d’aigües residuals s’acostumen a considerar instal·lacions per evitar emissions procedents d’aigües residuals. La investigació i el desenvolupament actuals mostren que aquestes plantes es poden convertir i millorar en unitats de producció per proporcionar energia, nutrients, aigua per a la seva reutilització i possiblement altres objectes de valor. Això s'aconsegueix gràcies a la millora de l’eficiència dels recursos a la planta, així com a les noves tecnologies i models de negoci que permeten la reutilització de recursos de l’aigua entrant.

Coordinador del projecte: IVL Svenska Miljorinstitutet AB, Estocolm, Suècia

SAID (SmArt Water Management amb sistemes integrats de suport a la decisió, contribució pressupostària de la UE: 2.2m €): La necessitat de proporcionar aigua de qualitat als ciutadans i reduir els danys produïts per inundacions i sequeres ha motivat la investigació i el desenvolupament de molts programes basats en programari sistemes (DSS). Tanmateix, malgrat els notables avenços tècnics, la majoria de les infraestructures d’aigua a Europa continuen sent gestionades per operadors experts basats en les millors pràctiques tradicionals, però amb poc suport d’aquestes noves eines intel·ligents. L'objectiu del projecte SAID és incloure els usuaris finals i les pimes per millorar la producció i el desplegament de més sistemes intel·ligents de gestió de l'aigua a Europa.

Coordinador del projecte: Abeinsa Business Development SA, Sevilla, Espanya

SmartWater4Europe (Demostració de solucions integrades de subministrament d’aigua intel·ligent a quatre llocs d’Europa, contribució pressupostària de la UE: 6 mln d’euros): les empreses d’aigua europees s'enfronten a molts problemes relacionats amb els seus milions de quilòmetres 3.5 de xarxes de distribució. Les grans parts de les xarxes de distribució d’aigua han de ser rehabilitades i requereixen inversions d’un milió de milions d’euros anuals. Cal prioritzar i optimitzar les inversions amb urgència. En molts països, la qualitat de l’aigua ha de millorar-se per tal de reduir els riscos i recursos sanitaris per a la producció d’aigua i la distribució s’ha d’utilitzar de manera més eficient. El consorci SmartWater20Europe vol abordar aquest repte desenvolupant i demostrant solucions integrades per a una gestió intel·ligent de xarxes de distribució d’aigua.

Coordinador del projecte: Vitens NV, Utrecht, Països Baixos

WaterPiPP (Polítiques públiques d’adquisició d’aigua, contribució pressupostària de la UE: 1m €): WaterPiPP tracta d’explorar noves metodologies de contractació pública per al sector de l’aigua europea, on el potencial d’innovació està bloquejat per una sèrie de colls d’ampolla i barreres. Les compres públiques representen al voltant del 19% del PIB de la UE, un important mercat líder per als innovadors, en particular en els sectors de l'aigua i el canvi climàtic. Les adquisicions innovadores de productes i serveis es poden utilitzar per donar suport al desenvolupament i comercialització de noves solucions que millorin la qualitat i l'eficiència dels serveis públics amb una millor relació qualitat-preu.

Coordinador del projecte: Office International de l'Eau, París, França

WEAM4i (Gestió avançada de l’aigua i l’energia per al reg, contribució pressupostària de la UE: 5.2m d’euros): l’agricultura representa, de mitjana, 30% del consum total d’aigua a Europa i 70% a diversos països del sud d’Europa. En els darrers anys, la majoria dels esforços per reduir el consum s'han centrat en l’eficiència de l’aigua sense prestar atenció a l’energia, resultant, en alguns casos, en un augment significatiu del consum d’energia, tant per superfície irrigada com per unitat de volum d’aigua. WEAM4i vol ajudar a reduir el consum d’energia mitjançant el desenvolupament d’una xarxa intel·ligent d’aigua i energia per al reg i una plataforma TIC de sistema de suport a la presa de decisions.

Coordinador del projecte: Meteosim SL, Barcelona, ​​Espanya

Fons

Des de 2007, el pressupost de la UE s'ha finançat a prop dels projectes de recerca de l'entorn 500, amb més de participants de 7,000, de països 126 i amb una taxa de participació de PIME de 17%. Aquest repte social continua sent recolzat per l’actual programa de recerca i innovació Horizon 2020.

Horizon 2020 és el programa marc de recerca i innovació més gran de la UE amb un pressupost de set anys per valor de prop de 80 milions d’euros. El 2014, el pressupost total de recerca de la UE, incloses aquestes partides i despeses administratives, rondarà els 9.3 milions d’euros, fins a arribar als 9.9 milions d’euros el 2015.

En el marc de les primeres convocatòries d’horitzó 2020, es preveu que es proporcionin uns 165 milions d’euros als projectes de l’àrea d’enfocament “Aigua”. L’aigua és fonamental per a la salut humana, la seguretat alimentària, el desenvolupament sostenible i el medi ambient. També és un sector econòmic d’importància creixent per a Europa amb una facturació d’uns 80 milions d’euros a l’any, cosa que el converteix en una font inestimable de creixement i ocupació. Les accions específiques en aquesta àrea d’enfocament inclouran introduir solucions d’aigua innovadores al mercat, aprofitar els resultats de la investigació i la innovació de l’aigua en benefici de la indústria, els responsables polítics i els ciutadans d’Europa i del món, així com enfocaments integrats per a la gestió de l’aigua i el canvi climàtic.

Una visió general de la política de l'aigua de la UE

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències