Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Ajudes estatals: la Comissió aprova un mapa d'ajudes regionals 2014 2020-per Eslovàquia

COMPARTIR:

publicat

on

slovakiaThe European Commission has approved Slovakia’s map for granting state aid between 2014 and 2020 within the framework of the new regional aid guidelines adopted by the Commission in June 2013 (seeIP / 13 / 569). Les noves directrius que s’estableixen en quines condicions els estats membres poden atorgar ajudes estatals a les empreses amb finalitats de desenvolupament regional. El seu objectiu és promoure el creixement i promoure una major cohesió en el mercat únic.

Commission Vice President in charge of competition policy Joaquin Almunia said: “The regional aid map establishes a framework to promote productive investments that will contribute to regional development in Slovakia over the next seven years, ensuring that taxpayers’ money goes where it is most needed”. A regional aid map defines the regions of a member state eligible for national regional investment aid under EU state aid rules and establishes the maximum aid levels for companies in the eligible regions. The adoption of its regional aid map ensures the continuity of Slovakia’s regional policy. It will be in force between 1 July 2014 and 31 December 2020.

L’article 107 (3) (a) del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) permet als estats membres concedir ajuts estatals per promoure el desenvolupament econòmic de zones on el nivell de vida és anormalment baix o on hi ha un subocupació greu. Les directrius d’ajuda regional defineixen aquest tipus de regions com amb un PIB inferior al 75% de la mitjana de la UE. D’acord amb aquests principis, el 88.48% de la població de la República Eslovaca que viu a les regions de Stredné Slovensko, Východné Slovensko i Západné Slovensko continuarà sent elegible per a ajuts a la inversió regional amb intensitats màximes d’ajut que varien entre el 25% i el 35% de la costos elegibles dels projectes d’inversió corresponents. En comparació amb el mapa d’ajudes regionals eslovac en vigor, les intensitats de l’ajut seran un 15% més baixes en el nou mapa, d’acord amb les noves directrius d’ajuda regional.

La regió de Bratislava, on viu 11.52% de la població eslovaca, té un PIB per càpita superior a 100% de la mitjana de la UE i, per tant, no serà elegible per a ajudes regionals entre 1 July 2014 i 31 December 2020. Això no altera la situació actual, ja que aquesta regió va deixar de ser elegible per obtenir ajuda en el mapa actual de 2009 després d'un període de transició en què es va permetre l'ajut amb una intensitat 10%.

Les directrius sobre ajuts regionals estableixen les regles segons les quals els estats membres poden atorgar ajudes estatals a empreses per donar suport a inversions en noves instal·lacions de producció a les regions europees menys afavorides, o per ampliar o modernitzar les instal·lacions existents. L'objectiu final de les ajudes estatals regionals és donar suport al desenvolupament econòmic i a l'ocupació. Les directrius d’ajudes regionals contenen normes sobre les quals els Estats membres poden elaborar mapes d’ajudes regionals vàlids durant tot el període de vigència de les directrius. Els mapes indiquen en quines àrees geogràfiques les empreses poden rebre ajudes estatals regionals i en quina proporció dels costos d’inversió elegibles (intensitat d’ajuda). Els costos elegibles són la part dels costos totals d’inversió que es poden tenir en compte per al càlcul de l’ajuda.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències