Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissió Europea pren Eslovènia a Cort dels problemes de contaminació de l'eliminació de residus

COMPARTIR:

publicat

on

escombrariesLa Comissió Europea porta Eslovènia als tribunals per no complir els requisits de la legislació de residus de la UE. Les preocupacions de la Comissió es refereixen a dos abocadors il·legals que contenen residus perillosos, un a prop del centre de Celje i un altre a la propera Bukovzlak. Els abocadors que operen infringint la legislació de residus de la UE poden suposar una greu amenaça per a la salut humana i el medi ambient. Eslovènia havia acceptat abordar el problema, però el lent progrés ha portat la Comissió a cridar Eslovènia davant el Tribunal de Justícia de la UE.

El cas es refereix a grans quantitats de sòl contaminat originats en un jaciment degradat contaminat de 17 hectàrees a Cinkarna, Celje, la tercera ciutat més gran d'Eslovènia. Els residus s'emmagatzemen en dos llocs, un a només 500 metres del centre de Celje i l'altre a la propera Bukovzlak. S'han detectat nivells elevats de metalls pesants tòxics en ambdós llocs.

La Comissió va iniciar un procés d’infracció en la matèria al novembre de 2012, seguit d’un dictamen motivat el juny de 2013. Eslovènia va reconèixer posteriorment l'escala del problema a Bukovzlak i la necessitat de fer-ne front. Es va informar a la Comissió que s'estudien diversos mètodes d’eliminació tant per Celje com per Bukovzlak i s’ha proporcionat un calendari de neteja i eliminació. No obstant això, aquest horari no ha estat respectat i, atesa la durada de l’incompliment, la presència de metalls pesants als abocadors i el risc seriós que suposen per a la salut humana i el medi ambient, la Comissió ha decidit trucar a Eslovènia davant el Tribunal de Justícia .

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències