Connecteu-vos amb nosaltres

L'ajuda externa

UE transport aeri de subministraments més humanitàries a la República Centreafricana

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140123_bigEnmig de la contínua crisi a la República Centreafricana, la Unió Europea torna a transportar ajuda humanitària urgentment necessària al país. Avui, un avió va transportar 80 tones de subministraments d'alleujament des de Nairobi, Kenya, a la capital de la República Centreafricana, Bangui, incloent refugi d'emergència, mantes i articles bàsics de la llar com sabó i estris de cuina.

"Les necessitats humanitàries creades per aquesta crisi són enormes: tota la població es veu afectada", va dir Kristalina Georgieva, comissària de cooperació internacional, ajuda humanitària i resposta a les crisis. "Fa només uns dies vam recaptar prop de mig milió de dòlars en compromisos per aportar encara més ajuda als pacients centreafricanos, més de mig milió dels quals han estat arrencats de les seves llars només a Bangui. Seguirem fent tot el que podem durant el temps que calgui ".

"Mentre la violència continua i les necessitats continuen sent enormes, l'accés humanitari i de seguretat als més vulnerables, tant dins com fora de la capital, és una prioritat urgent".

anunci

Fons

La República Centreafricana se situa entre els països més pobres del món i ha estat embolicada en un conflicte armat de deu anys. L’augment de la violència del desembre del 2013 va agreujar aquesta situació i avui la meitat de la població de 4.6 milions de persones necessita ajuda immediata. Gairebé un milió de persones han estat desplaçades internament, la meitat només a la capital Bangui. Més de 245 centreafricans han buscat refugi als països veïns.

La UE és el principal proveïdor d'assistència sanitària al país, amb 76 milions d'euros en 2013. L'ajuda humanitària de la Comissió Europea s'ha triplicat l'any passat per un import de milions de euros. La Comissió ha organitzat operacions de transport aeri repetides al país per facilitar el desplegament de personal i personal d’ajuda. Un equip d'experts humanitaris europeus en aquest camp fa el seguiment de la situació, avalua les necessitats i supervisa l'ús dels fons per part de les organitzacions associades.

anunci

Més informació

Assistència humanitària de la UE i de l’ONU

Ajuda humanitària i protecció civil de la Comissió Europea

Lloc web del comissari Georgieva

 

Conflictes

UE anuncia 18 milions d '€ d'ajuda humanitària per a #Ukraine

publicat

on

Ucraïna-1dec2013Avui (20 febrer) Comissionat d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisi Christos Stylianides ha anunciat un finançament addicional per a les persones afectades pel conflicte a l'est d'Ucraïna durant la seva visita al país.

Avui comissari d'Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis Christos Stylianides ha anunciat un finançament addicional per a les persones afectades pel conflicte a l'est d'Ucraïna durant la seva visita al país.

"L’escalada recent de la violència a l’est d’Ucraïna i el seu impacte sobre la població civil preocupen molt. Avui aquí a Bakhmut, vull dir-li al poble ucraïnès: no esteu sols. Cal ajudar tots els civils que ho necessiten, a banda i banda de la línia de contacte. El nostre nou paquet d'ajuda ajudarà els socis humanitaris a l'est d'Ucraïna a cobrir necessitats urgents mèdiques, d'abric, d'aigua i de sanejament. És crucial que l’ajuda arribi a totes les persones vulnerables afectades pel conflicte amb rapidesa, seguretat i imparcialitat,va dir el comissari Christos Stylianides.

anunci

La Comissió Europea proporciona ajuda humanitària a les comunitats més vulnerables, independentment de la zona del conflicte on visquin o hagin fugit. Al voltant del 50% de l’assistència humanitària de la Comissió es dirigeix ​​a persones necessitades de zones no controlades pel govern.

Juntament amb el finançament proporcionat directament pels Estats membres, la UE en el seu conjunt ha dirigit més de 399 milions de € en l'ajuda humanitària i la recuperació de les persones afectades pel conflicte des de principis de 2014.

S'estima que 2.8 milions de persones es troben desplaçades i necessiten assistència humanitària a Ucraïna i els països veïns.

anunci

La complexa crisi a l'est d'Ucraïna té un impacte dramàtic en la població afectada i amb conseqüències negatives per als països veïns. El recent augment de la violència al Donbass mostra el conflicte està lluny de ser resolt. Els intensos combats en les rodalies de Adviivka en 29 5 gener-febrer té lloc a 17,000 residents sense aigua, electricitat i calefacció durant gairebé una setmana.

Des del ressorgiment de la violència, la UE ha proporcionat suport a través dels seus socis humanitaris que estan lliurant la seva assistència als residents de Avdiivka i altres zones recentment afectades. L'ajuda al fet que inclou aigua potable, combustible, espelmes, torxes, matalassos, roba d'hivern, materials de construcció, medicaments i equips mèdics.

La Comissió també està ajudant els refugiats d'Ucraïna a Bielorússia i Rússia a través de les Societats Nacionals de la Creu Roja en els països respectius. Tota l'ajuda humanitària de la UE es basa únicament en les necessitats de les poblacions afectades.

Les persones que viuen a les zones controlades no governamentals i en tots dos costats de la línia de contacte, els repatriats, els refugiats i les persones desplaçades internament (PDI) pateixen escassetat de productes essencials com aliments, medicines i atenció de la salut, articles domèstics bàsics, aigua potable i refugi . Els serveis bàsics no estan disponibles en totes les àrees, com a resultat de danys en els sistemes de subministrament d'infraestructura, xarxa d'electricitat i aigua i l'augment dels preus de mercat.

L’ajuda humanitària de la UE es destina a les persones afectades pel conflicte, que viuen a les zones controlades no governamentals i a banda i banda de la línia de contacte amb els refugiats i les persones desplaçades internes que han fugit de les zones de conflicte, així com als retornats. L’ajuda humanitària de la UE es distribueix sovint en forma d’efectiu i vals, cosa que permet la màxima eficiència i preserva la dignitat de les persones afectades. Els destinataris poden comprar articles essencials a les botigues i mercats locals, donant així suport a l’economia local.

Més informació

Assistència humanitària de la UE a Ucraïna: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/ukraine_en.pdf

Seguir llegint

La política d'asil

#Plenary: Parlament Europeu va debatre PNR, Turquia, protecció de dades i documents de Panamà a Estrasburg

publicat

on

By

ParlamentEurodiputats han adoptat un acord sobre l'intercanvi de registres de noms de passatgers per ajudar a combatre el terrorisme i les mesures antiterroristes debatuts durant una sessió plenària ple d'esdeveniments a Estrasburg la setmana passada (11 15-abril). També debaten revelacions sobre els papers de Panamà que mostra com s'utilitzen les empreses fantasmes per evitar el pagament d'impostos, així com l'acord de migració amb Turquia. A més les noves regles per donar a la gent un major control sobre es van aprovar les seves dades personals.

Els eurodiputats van votar dimarts en favor d'un sistema centralitzat sistema d'asil per permetre a la UE per gestionar millor els fluxos de migrants i sol·licitants d'asil.

L' acord migratori entre la UE i Turquia és imperfecte, però l'eina més realista per fer front a la situació, va dir molts eurodiputats durant un debat sobre 13 d'abril. També van plantejar preocupacions sobre la llibertat mediàtica i l'estat de dret a Turquia en un debat sobre els progressos realitzats pel país cap a l'adhesió a la UE dimecres a la tarda.

anunci

Els diputats van discutir dimarts els documents de Panamà sobre revelacions d'evasió d'impostos a través d'empreses offshore i van demanar més mesures per millorar la transparència fiscal. A més, el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, i els líders del grup polític, van acordar que el Parlament creés un acord comissió d'investigació per investigar els papers de Panamà.

El Parlament va adoptar a 14 d'abril noves regles per donar a les empreses protecció legal contra el robatori o l'ús indegut dels seus secrets comercials, Mentre incloent garanties per als periodistes i els delators.

La crisi dels refugiats necessita solucions conjuntes, va dir President de Portugal Marcelo Rebelo de Sousa, durant el seu discurs formal al Parlament sobre 13 abril.

anunci

Un acord sobre l'ús de els registres de noms de passatgers (PNR) va ser aprovat pel Parlament el 14 abril. La Directiva estableix normes comunes per a les companyies aèries per compartir dades amb les autoritats nacionals per ajudar a combatre el terrorisme i els delictes greus.

Les mesures per lluitar contra el terrorisme després dels atacs recents a París i Brussel·les es van debatre amb representants de la Comissió i del Consell sobre 12 abril.

Parlament va aprovar 100 milions de € en l'ajuda d'emergència per als refugiats a la UE i € m 2 per contractar nou personal per a l'agència d'aplicació de la llei de la UE centre antiterrorista d'Europol sobre 12 abril.

Les mesures adoptades pel govern polonès han portat a la paràlisi efectiva del tribunal constitucional del país, que suposa un perill per a la democràcia i l'estat de dret, van dir els eurodiputats en una resolució no vinculant aprovada el 13 d'abril.

El 14 d'abril, els eurodiputats van aprovar una reforma europea normes de protecció de dades per donar als usuaris d'internet un major control de les seves dades personals.

Seguir llegint

Ajuda

Dia Mundial de la Salut: "Els serveis bàsics d'atenció mèdica han de ser accessibles a tothom"

publicat

on

20150401PHT40051_originalTothom hauria de poder gaudir de serveis bàsics de salut, independentment d'on visquin © BELGA / AGEFOTOSTOCK / M.Alam
Dia Mundial de la Salut es marca cada any el 7 d'abril, l'oportunitat ideal per ressaltar el que encara s'ha de millorar. "Els serveis bàsics d'atenció mèdica han de ser accessibles a tothom, independentment dels ingressos", va dir Linda McAvan, membre del Regne Unit de S&D, presidenta de la comissió de desenvolupament del Parlament. Al llarg dels anys, el Parlament ha intentat ajudar a enfortir els sistemes de salut a diferents parts del món.

El mes d'abril també es dedica a problemes de salut, ja que el 2015 és l'Any Europeu del Desenvolupament. La importància d’una bona salut també va ser subratllada per tres de vuit Objectius del Mil·lenni, que són objectius concrets per als esforços de desenvolupament internacional fins aquest any, centrats en qüestions sanitàries: mortalitat infantil, salut materna i VIH / SIDA, malària i epidèmies de tuberculosi. El brot d'Ebola durant l'últim any també va mostrar els problemes amb què s'enfronten els proveïdors de salut als països en desenvolupament.
McAvan va dir que hi havia molts problemes que calia tractar: ​​"Oferir serveis bàsics d'atenció mèdica eficaços per a tothom és un dels principals desafiaments dels països en desenvolupament actuals. El brot d'Ebola a l'Àfrica Occidental ha revelat clarament que en certes parts del món aquests serveis falten greument i cal reforçar-los amb urgència ". No obstant això, seria difícil millorar la situació", va subratllar McAvan. "Això necessita tant la inversió com la voluntat política per garantir que el personal mèdic, la infraestructura i l'equipament estiguin al seu lloc i es puguin mantenir a llarg termini, no només en casos d'emergència. Els serveis bàsics d’assistència sanitària han de ser accessibles a tothom, independentment dels ingressos. "

El que el Parlament Europeu ja ha fet per ajudar-lo

anunci

El Parlament Europeu ha demanat assignar fons d’ajut a serveis sanitaris i socials. Ha aconseguit establir un mínim del 20% de l’instrument de cooperació al desenvolupament (ICD) de la UE 2014-2020 per a Amèrica Llatina i Àsia per als serveis socials bàsics, en particular la salut i l’educació, i demana que s’apliqui el mateix objectiu a les ajudes a l’Àfrica. , els països del Carib i el Pacífic.

... i què farà

El Parlament ha reafirmat que la salut és un dret humà fonamental i ha demanat una protecció sanitària equitativa, universal i sostenible, amb un èmfasi especial en la prevenció de defuncions maternes, noves i infantils, així com en ajuda de malalties com la sida i la tuberculosi. i la malària.

anunci

McAvan va dir que el Parlament continuaria donant suport a bons serveis sanitaris: "El Parlament Europeu està treballant en aquest missatge de reforçar els sistemes sanitaris com a prioritat, demanant que l'assistència sanitària sigui el centre de l'enfocament de la UE a les converses mundials d'aquest any sobre la substitució de la Objectius de desenvolupament del mil·lenni i com finançar-los. Sabem per la nostra pròpia experiència a Europa que una població sana és la base perquè les nostres societats i economies puguin créixer i prosperar. És el repte habitual del món durant aquest Any Europeu del Desenvolupament treballar per fer realitat la cobertura sanitària universal."

  

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències