Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

Comissió Europea per proposar mesures de reforma estructural en el sector bancari de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

eurocoinguysieEn els darrers cinc anys, s'han establert un gran nombre de reformes financeres per aprendre totes les lliçons de la crisi financera. L’objectiu d’aquestes reformes ha estat fer que el sector financer en general sigui més robust i resistent, reduir l’impacte de possibles falles bancàries i garantir que el sector financer estigui al servei de l’economia real. S'han aconseguit enormes progressos, incloses les darreres setmanes en matèria d'unió bancària. Les noves regles de capital per als bancs s'apliquen a partir de l'1 de gener d'aquest any.

Segons les coses, la majoria dels bancs del nou establiment es resoldran sense que els contribuents hagin d’intervenir quan les coses no funcionin. No obstant això, alguns bancs molt grans, complexos i interconnectats poden no ser.

És per això que la Comissió Europea farà una proposta en les properes setmanes que serà la peça final del trencaclosques per abordar els bancs "massa grans per fallar". Inclourà mesures sobre l'estructura del sector bancari de la UE, que tenen com a objectiu:

  1. Assegureu-vos que els bancs no romanguin o es tornin massa grans, massa complexos o massa interconnectats per fracassar;
  2. reduir la complexitat intragrupal i els conflictes d'interessos, facilitant així la gestió, la regulació, la supervisió i la resolució dels bancs;
  3. garantir que els bancs poden ser resolts i no requereixen rescat dels contribuents davant de dificultats, i;
  4. assegurar que els bancs deixaran de poder utilitzar xarxes de seguretat pública per expandir-se artificialment a activitats de risc que no estiguin vinculades a activitats bancàries bàsiques.

Fons

Des de l'inici de la crisi financera, la Unió Europea i els seus estats membres han participat en una revisió fonamental de la regulació i la supervisió dels bancs.

En l'àmbit de la banca, la UE ha iniciat diverses reformes per reduir l'impacte de possibles fallades bancàries amb els objectius de crear un sistema financer més segur, més transparent, més responsable i responsable que funcioni per a l'economia i per al conjunt de la societat.

No obstant això, el sector bancari de la UE continua sent gran en termes absoluts (bilions EURXNXX) i termes relatius (gairebé 42.9% del PIB de la UE). Els bancs més grans també són més actius en activitats comercials complexes transfrontereres a través d’un gran nombre d’entitats jurídiques.

anunci

En el context d’iniciatives nacionals i d’un creixent debat global sobre els mèrits de la reforma estructural dels bancs, el comissari Barnier va anunciar el novembre de 2011 la creació d’un grup d’experts d’alt nivell amb el mandat d’avaluar la necessitat d’una reforma estructural del sector bancari de la UE. , presidida per Erkki Liikanen, governador del Banc de Finlàndia. El Grup va lliurar el seu reportar a l'octubre 2012 (IP / 12 / 1048) i va proporcionar una bona base per redactar la proposta.

Diversos estats membres (Regne Unit, FR, DE, BE, etc.) i els països socis internacionals (EUA) ja han iniciat reformes estructurals.

La proposta de la UE té com a objectiu proporcionar un marc comú per mantenir una igualtat de condicions i coherència en la unió bancària i en el mercat únic. Això és important per a l’estabilitat sistèmica general del sistema financer.

El mercat únic de la UE

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències