Connecteu-vos amb nosaltres

Bancari

Comissió Europea per proposar mesures de reforma estructural en el sector bancari de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

eurocoinguysieEn els darrers cinc anys, s'han establert un gran nombre de reformes financeres per aprendre totes les lliçons de la crisi financera. L’objectiu d’aquestes reformes ha estat fer que el sector financer en general sigui més robust i resistent, reduir l’impacte de possibles falles bancàries i garantir que el sector financer estigui al servei de l’economia real. S'han aconseguit enormes progressos, incloses les darreres setmanes en matèria d'unió bancària. Les noves regles de capital per als bancs s'apliquen a partir de l'1 de gener d'aquest any.

Segons les coses, la majoria dels bancs del nou establiment es resoldran sense que els contribuents hagin d’intervenir quan les coses no funcionin. No obstant això, alguns bancs molt grans, complexos i interconnectats poden no ser.

És per això que la Comissió Europea farà una proposta en les properes setmanes que serà la peça final del trencaclosques per abordar els bancs "massa grans per fallar". Inclourà mesures sobre l'estructura del sector bancari de la UE, que tenen com a objectiu:

anunci
  1. Assegureu-vos que els bancs no romanguin o es tornin massa grans, massa complexos o massa interconnectats per fracassar;
  2. reduir la complexitat intragrupal i els conflictes d'interessos, facilitant així la gestió, la regulació, la supervisió i la resolució dels bancs;
  3. garantir que els bancs poden ser resolts i no requereixen rescat dels contribuents davant de dificultats, i;
  4. assegurar que els bancs deixaran de poder utilitzar xarxes de seguretat pública per expandir-se artificialment a activitats de risc que no estiguin vinculades a activitats bancàries bàsiques.

Fons

Des de l'inici de la crisi financera, la Unió Europea i els seus estats membres han participat en una revisió fonamental de la regulació i la supervisió dels bancs.

En l'àmbit de la banca, la UE ha iniciat diverses reformes per reduir l'impacte de possibles fallades bancàries amb els objectius de crear un sistema financer més segur, més transparent, més responsable i responsable que funcioni per a l'economia i per al conjunt de la societat.

anunci

No obstant això, el sector bancari de la UE continua sent gran en termes absoluts (bilions EURXNXX) i termes relatius (gairebé 42.9% del PIB de la UE). Els bancs més grans també són més actius en activitats comercials complexes transfrontereres a través d’un gran nombre d’entitats jurídiques.

En el context d’iniciatives nacionals i d’un creixent debat global sobre els mèrits de la reforma estructural dels bancs, el comissari Barnier va anunciar el novembre de 2011 la creació d’un grup d’experts d’alt nivell amb el mandat d’avaluar la necessitat d’una reforma estructural del sector bancari de la UE. , presidida per Erkki Liikanen, governador del Banc de Finlàndia. El Grup va lliurar el seu reportar a l'octubre 2012 (IP / 12 / 1048) i va proporcionar una bona base per redactar la proposta.

Diversos estats membres (Regne Unit, FR, DE, BE, etc.) i els països socis internacionals (EUA) ja han iniciat reformes estructurals.

La proposta de la UE té com a objectiu proporcionar un marc comú per mantenir una igualtat de condicions i coherència en la unió bancària i en el mercat únic. Això és important per a l’estabilitat sistèmica general del sistema financer.

El mercat únic de la UE

Bancari

Decadència i gairebé caiguda del Monte dei Paschi d'Itàlia, el banc més antic del món

publicat

on

By

Vista del logotip de Monte dei Paschi di Siena (MPS), el banc més antic del món, que s’enfronta a acomiadaments massius com a part d’una planificada fusió corporativa, a Siena, Itàlia, l’11 d’agost de 2021. Fotografia presa l’11 d’agost de 2021. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Vista del logotip de Monte dei Paschi di Siena (MPS), el banc més antic del món, que s’enfronta a acomiadaments massius com a part d’una planificada fusió corporativa, a Siena, Itàlia. REUTERS / Jennifer Lorenzini

Quatre anys després de gastar 5.4 milions d’euros (6.3 milions de dòlars) per rescatar-lo, Roma manté converses per vendre Monte dei Paschi (BMPS.MI) a UniCredit (CRDI.MI) i va reduir la seva participació del 64% al banc toscà, escriu Valentina Za, Reuters.

Aquí teniu una cronologia d’esdeveniments clau de la història recent del Monte dei Paschi (MPS), que l’han convertit en l’epítome del malson bancari italià.

anunci

NOVEMBRE 2007 - MPS compra Antonveneta a Santander (SAN.MC) per 9 milions d'euros en efectiu, pocs mesos després que el banc espanyol pagués 6.6 milions d'euros pel prestador regional italià.

GENER 2008 - MPS anuncia una emissió de drets de 5 milions d'euros, un instrument financer convertible d'1 milions d'euros anomenat Fresh 2008, 2 milions d'euros en bons de capital híbrids subordinats i un préstec pont de 1.95 milions d'euros per finançar l'acord d'Antonveneta.

MARÇ 2008 - El Banc d'Itàlia, dirigit per Mario Draghi, aprova l'adquisició d'Antonveneta amb l'objectiu que MPS reconstrueixi el seu capital.

anunci

MARÇ 2009 - MPS ven 1.9 mil milions d'euros en bons especials al Tresor italià per reforçar les seves finances.

JULIOL 2011 - MPS recapta 2.15 mil milions d'euros en una emissió de drets per davant dels resultats de les proves d'estrès europees.

SETEMBRE DE 2011 - El Banc d’Itàlia subministra 6 milions d’euros en liquiditat d’emergència a MPS mitjançant acords de reposició a mesura que augmenta la crisi del deute sobirà de la zona de l’euro.

DESEMBRE 2011 - L’Autoritat Bancària Europea fixa el dèficit de capital de MPS en 3.267 milions d’euros com a part d’una recomanació general a 71 prestadors per augmentar les seves reserves de capital.

FEBRER 2012 - MPS redueix les seves necessitats de capital en 1 mil milions d'euros convertint instruments de capital híbrids en accions.

MARÇ 2012 - MPS registra una pèrdua de 4.7 milions d'euros el 2011 després de milers de milions de amortitzacions de bona voluntat en operacions com ara Antonveneta.

MAIG 2012 - La policia italiana escorcolla la seu de MPS mentre els fiscals investiguen si va enganyar els reguladors sobre l'adquisició d'Antonveneta.

JUNY 2012 - MPS diu que necessita 1.3 milions d’euros de capital per complir la recomanació de l’EBA.

JUNY 2012 - MPS demana al Tresor italià que subscrigui fins a altres 2 milions d’euros en bons especials.

OCTUBRE DE 2012 - Els accionistes aproven una emissió d'accions de 1 milions d'euros dirigida a nous inversors.

FEBRER DE 2013 - MPS afirma que les pèrdues derivades de tres operacions de derivats del 2006-09 ascendeixen a 730 milions d'euros.

MARÇ 2013 - MPS perd 3.17 milions d'euros el 2012, afectats per la caiguda dels preus de les seves grans participacions de bons del govern italià.

MARÇ 2014 - MPS registra una pèrdua neta del 2013 de 1.44 mil milions d'euros.

JUNY 2014 - MPS recapta 5 milions d’euros en una emissió de drets molt reduïda i retorna a l’estat 3.1 milions d’euros.

OCTUBRE DE 2014 - MPS es converteix en el pitjor performant de les proves d’estrès a tot Europa amb un dèficit de capital de 2.1 milions d’euros.

OCTUBRE DE 2014 - L’expresident, cap executiu i cap de finances de l’MPS és condemnat a tres anys i mig de presó després de ser declarat culpable d’enganyar els reguladors.

NOVEMBRE 2014 - MPS planeja recaptar fins a 2.5 milions d’euros després dels resultats de les proves d’estrès.

JUNY 2015 - MPS recapta 3 milions d’euros en efectiu per haver augmentat la mida de la seva emissió de drets després d’haver registrat una pèrdua neta de 5.3 milions d’euros per al 2014 en amortitzacions rècord de préstecs incobrables. Reemborsament de la fiança especial subscrita estatal per valor de 1.1 milions d’euros restants.

JULIOL 2016 - MPS anuncia una nova emissió de drets de 5 milions d’euros i té previst descarregar 28 milions d’euros en préstecs incobrables, ja que les proves d’estrès dels bancs europeus demostren que tindria un patrimoni negatiu en una caiguda.

DESEMBRE 2016 - MPS recorre a l'Estat per obtenir ajuda en virtut d'un esquema de recapitalització preventiva després que fracassi la seva trucada en efectiu. El BCE fixa les necessitats de capital del banc en 8.8 milions d'euros.

JULIOL DE 2017 - Després que el BCE declara MPS solvent, la Comissió de la UE neteja el rescat amb un cost de 5.4 milions d’euros per a l’Estat a canvi d’una participació del 68%. Els inversors privats aporten 2.8 milions d'euros per un total de 8.2 milions d'euros.

FEBRER 2018 - MPS va guanyar beneficis el 2018, però diu que les seves projeccions actualitzades estan per sota dels objectius de reestructuració acordats per la UE.

OCTUBRE DE 2018 - MPS completa l’acord de titulització de préstecs incobrables més gran d’Europa, amb 24 milions d’euros en deutes insolvents.

FEBRER 2020 - MPS registra pèrdues de 1 mil milions d'euros el 2019.

MAIG 2020 - El conseller delegat, Marco Morelli, renuncia a instar Roma a assegurar un soci per a MPS tan aviat com sigui possible. El substitueix Guido Bastianini, amb el suport de 5 estrelles.

AGOST DE 2020 - Itàlia destina 1.5 milions d’euros per ajudar MPS mentre treballa per complir un termini de re-privatització a mitjans de 2022.

OCTUBRE DE 2020 - Els accionistes de MPS aproven un pla patrocinat per l'Estat per reduir els préstecs agredits al 4.3% del total de préstecs. La participació d'Itàlia cau fins al 64%, ja que un decret prepara el camí per a la seva venda.

OCTUBRE DE 2020 - Un tribunal de Milà condemna a l’exdirector general i president de MPS per falsa comptabilitat en una decisió sorpresa que obliga MPS a augmentar les provisions de risc legal.

DESEMBRE 2020 - MPS diu que necessita fins a 2.5 milions d’euros de capital.

DESEMBRE 2020 - Itàlia aprova incentius fiscals per a fusions bancàries que comportin un benefici de 2.3 milions d’euros per a un comprador de MPS.

GENER 2021 - MPS diu obrir els seus llibres a possibles socis.

FEBRER 2021: MPS registra pèrdues de 1.69 milions d’euros per al 2020.

ABRIL 2021 - Andrea Orcel assumeix el càrrec de conseller delegat d’UniCredit.

JULIOL 2021 - UniCredit inicia converses exclusives amb el Tresor italià per comprar "parts seleccionades" de MPS, un dia abans que els resultats de les proves d'estrès bancàries europees demostrin que el capital del banc més petit s'esborraria en una caiguda.

(1 dòlar = 0.85 €27)

Seguir llegint

Bancari

L’execució de la moneda criptogràfica no es tracta només de Bitcoin

publicat

on

Ha estat un any salvatge i imprevisible de moltes maneres. Les monedes criptogràfiques van créixer amb els inversors institucionals inundats. Bitcoin va assolir un nou màxim històric al desembre. La inversió institucional en bitcoin va ser la notícia principal del 2020. Les grans i petites empreses van traslladar enormes percentatges de les seves reserves d’efectiu a Bitcoin, incloses les de MicroStrategy, Mass Mutual i Square. I si els anuncis recents han de passar, només comencen, escriu Colin Stevens.

Tanmateix, per emocionant que ha estat veure-les abocar a l'espai durant l'últim any, les xifres segueixen sent relativament baixes. El 2021 quedarà clar l’èxit o no de les seves decisions. Això podria motivar una nova onada d'inversors institucionals a seguir el seu camí. La inversió de 425 milions de dòlars de MicroStrategy en bitcoin, per exemple, ja s’ha duplicat en valor (a partir del 18 de desembre de 2020). Són números que interessaran qualsevol negoci o inversor.

A més, les criptomonedes i les plataformes d’inversió com Luno ja faciliten la participació de les institucions. La recent notícia que els índexs S&P Dow Jones, una empresa conjunta entre S&P Global, el grup CME i News Corp, estrenarà índexs de criptomoneda el 2021, per exemple, hauria de posar la criptografia davant encara més inversors diàriament.

Les properes grans novetats de la moneda criptogràfica seran els fons de riquesa sobirana i els governs. Estaran preparats per fer una inversió pública en criptografia l’any vinent?

En realitat, tècnicament ja ha passat, encara que no directament. El fons de pensions del govern noruec, també conegut com a fons petrolífer, ara posseeix gairebé 600 Bitcoin (BTC) indirectament a través de la seva participació de l’1.51% a MicroStrategy.

Una inversió pública i oberta d’aquesta entitat seria una mostra de confiança que podria provocar un frenesí de l’activitat governamental. Si la inversió institucional aportés respectabilitat principal a Bitcoin i altres criptomonedes, imagineu-vos què faria el suport d’un govern sobirà o d’un fons de riquesa?

La recent cursa de bous ha començat a parlar, però compareu l’atenció dels mitjans de comunicació del 2017 amb aquesta vegada. Ha estat limitat, com a mínim

Una de les raons és que aquesta cursa ha estat impulsada principalment per inversors institucionals. Això sovint ha suposat l'aterratge de notícies criptogràfiques a les pàgines empresarials amb menys punts. Comprensivament, l’atenció dels principals mitjans de comunicació també ha estat en un altre lloc: les pandèmies i les eleccions presidencials disputades tenen tendència a dominar el cicle de notícies.

Però hi ha indicis que això està canviant. El nou màxim històric històric de desembre ha comportat una quantitat significativa de cobertura positiva a les principals publicacions, incloses The New York Times, The Daily Telegraph i The Independent.

Si el preu del bitcoin continua augmentant (com molts sospiten que ho farà), això pot provocar una nova onada de titulars i tornar a consolidar la criptomoneda amb fermesa a les portades. Això fa que la criptomoneda es torni fermament a la consciència pública, i pot encendre un foc sota la demanda dels consumidors.

Hi ha diverses raons per les quals això podria ser, però el principal és que aquesta cursa ha estat impulsada fonamentalment per la demanda institucional en lloc de la venda al detall.

Un augment de l’atenció mediàtica sens dubte canviaria això, però potser encara és més important que ara sigui més fàcil que mai comprar criptomonedes, amb l’èxit de Luno i Coinbase, donant suport a clients de tot el món, però també PayPal i Square. veient un gran èxit als EUA. Actualment compren l’equivalent al 100% de bitcoins acabats d’encunyar només per cobrir la demanda que reben els clients dels Estats Units.

Hi ha un altre element. Aquesta última cursa de bous per a l'ecosistema criptogràfic en general està demostrant que hi ha gana per les fitxes que fan alguna cosa més que només actuen com a magatzem de valor (és a dir, bitcoins) i ara les fitxes amb casos d'ús més específics i sofisticats són cada vegada més populars .

Els tokens de criptomoneda són actius digitals fungibles que es poden utilitzar com a mitjans d’intercanvi (negociats) dins de l’ecosistema del projecte blockchain emissor. Es descriuen millor per com atenen l'usuari final. Penseu en les fitxes com els aliments que nodreixen els ecosistemes basats en blockchain.

Les fitxes criptogràfiques, que també s’anomenen actius criptogràfics, són tipus especials de fitxes de moneda virtual que resideixen a les seves pròpies cadenes de blocs i representen un actiu o una utilitat. Molt sovint s’utilitzen per recaptar fons per a la venda multitudinària, però també es poden utilitzar com a substitut d’altres coses.

En el token criptogràfic que ha obtingut una important cobertura informativa és el Moneda de la Ruta de la Seda. Un testimoni digital de criptografia emès per LGR Global .

La moneda de la ruta de la seda és un testimoni especial, dissenyat per a la seva aplicació a la indústria mundial de comerç de productes bàsics. Segons el fundador i conseller delegat de LGR Global, Ali Amirliravi, “hi ha molts problemes de dolor en el negoci del comerç de productes bàsics, inclosos els retards en les transferències de fons i les liquidacions. Els problemes de transparència i les fluctuacions monetàries funcionen per minar encara més l’eficiència i la rapidesa de les transaccions comercials de productes bàsics. Basant-nos en el nostre ampli coneixement de la indústria, hem creat la moneda de la Ruta de la Seda per abordar aquests problemes i optimitzar de manera exhaustiva les indústries de comerç de matèries primeres i finançament comercial ”.

El fundador i CEO de LGR Global, Ali Amirliravi

El fundador i CEO de LGR Global, Ali Amirliravi

Per començar, LGR Global se centra a optimitzar el moviment transfronterer de diners i, a continuació, s’ampliarà a la digitalització del finançament comercial de punta a punta mitjançant tecnologies emergents com Blockchain, Smart Contracts, AI i Big Data Analytics. "La plataforma LGR es va llançar a la zona de la Ruta de la Seda (Europa-Àsia Central-Xina)", explica Amirliravi, "una àrea que representa el 60% de la població mundial, el 33% del PIB mundial i presenta taxes increïblement altes i constants de creixement econòmic (+ 6% anual). "

La plataforma LGR Global té com a objectiu completar amb seguretat i amb èxit les transferències de diners el més ràpidament possible. Per aconseguir-ho, elimina els intermediaris i transfereix els diners directament del remitent al receptor. La Moneda de la Ruta de la Seda s’adapta a l’ecosistema LGR com el mecanisme exclusiu per als pagaments de taxes que incorren els comerciants i productors que utilitzen la plataforma LGR per dur a terme transaccions transfrontereres de transports fronterers grans i complexes i operacions de finançament comercial.

Quan se li va preguntar com serà el 2021 per a LGR Global i la moneda de la ruta de la seda, Amirliravi va afirmar: “Som increïblement optimistes per al nou any; la retroalimentació de la indústria i dels inversors per a la plataforma de finançament comercial i digital SRC ha estat aclaparadorament positiva. Sabem que podem fer una gran diferència en la indústria del comerç de productes bàsics mitjançant la digitalització i l’optimització dels processos, i ens fa il·lusió mostrar els projectes pilot amb èxit a partir del primer i segon trimestre del 1 ”.

Les fitxes específiques de la indústria i les plataformes de cadenes de blocs han generat un interès important per part dels inversors institucionals; és evident que hi ha gana de solucions avançades que resolguin problemes concrets.

Seguir llegint

Bancari

McGuinness presenta una estratègia per fer front als préstecs no rendibles

publicat

on

La Comissió Europea ha presentat avui (16 de desembre) una estratègia per evitar una futura acumulació de préstecs no rendibles (NPL) a tota la Unió Europea, com a resultat de la crisi del coronavirus. L'estratègia té com a objectiu garantir que les llars i les empreses de la UE continuïn tenint accés al finançament que necessiten durant tota la crisi. Els bancs tenen un paper crucial a l’hora de mitigar els efectes de la crisi del coronavirus, mantenint el finançament de l’economia. Això és clau per donar suport a la recuperació econòmica de la UE. Tenint en compte l’impacte que ha tingut el coronavirus en l’economia de la UE, s’espera que el volum de morositat augmentarà a tota la UE, tot i que el moment i la magnitud d’aquest augment encara són incerts.

En funció de la rapidesa amb què l’economia de la UE es recuperi de la crisi del coronavirus, la qualitat dels actius dels bancs i, al seu torn, la seva capacitat creditícia podrien deteriorar-se. Una economia que funciona per a les persones El vicepresident executiu de Valdis Dombrovskis va dir: “La història ens demostra que el millor és abordar els préstecs amb morositat de manera anticipada i decisiva, sobretot si volem que els bancs continuïn donant suport a les empreses i les llars. Ara prenem mesures preventives i coordinades. L'estratègia d'avui ajudarà a contribuir a la recuperació ràpida i sostenible d'Europa, ajudant els bancs a descarregar aquests préstecs dels seus balanços i mantenir el flux de crèdit ".

Mairead McGuinness, el comissari responsable dels serveis financers, l'estabilitat financera i la Unió dels mercats de capitals, va dir: "Moltes empreses i llars han patit una pressió financera important a causa de la pandèmia. Assegurar-se que els ciutadans i les empreses europees continuen rebent el suport dels seus bancs és una de les principals prioritats de la Comissió. Avui presentem un conjunt de mesures que, tot i assegurar la protecció dels prestataris, poden ajudar a prevenir un augment de la morositat similar a la posterior a la darrera crisi financera ".

Per tal de dotar els estats membres i el sector financer de les eines necessàries per abordar l’augment de la morositat del sector bancari de la UE al principi, la Comissió proposa una sèrie d’accions amb quatre objectius principals:

1. Desenvolupament addicional dels mercats secundaris d'actius en dificultats: això permetrà als bancs retirar els préstecs morals fora dels seus balanços, tot garantint una protecció reforçada per als deutors. Un pas clau en aquest procés seria l'adopció de la proposta de la Comissió sobre administradors de crèdit i compradors de crèdit que actualment està sent discutida pel Parlament Europeu i el Consell. Aquestes normes reforçarien la protecció del deutor als mercats secundaris. La Comissió considera que és convenient establir un centre de dades electrònic central a nivell de la UE per tal de millorar la transparència del mercat. Aquest hub funcionaria com a dipòsit de dades que sustentava el mercat de morositat per tal de permetre un millor intercanvi d’informació entre tots els agents implicats (venedors de crèdit, compradors de crèdit, administradors de crèdit, empreses de gestió d’actius (AMC) i plataformes privades de morositat). es tracten d’una manera eficaç. Basant-se en una consulta pública, la Comissió exploraria diverses alternatives per establir un centre de dades a nivell europeu i determinaria el millor camí a seguir. Una de les opcions podria ser establir el centre de dades ampliant la competència del DataWarehouse (ED) europeu existent.

2. Reformar la legislació de la UE sobre insolvència empresarial i recuperació de deutes: això ajudarà a convergir els diversos marcs d'insolvència a tota la UE, tot mantenint alts estàndards de protecció del consumidor. Procediments més concorreguts d’insolvència augmentarien la seguretat jurídica i accelerarien la recuperació del valor en benefici tant del creditor com del deutor. La Comissió insta el Parlament i el Consell a arribar ràpidament a un acord sobre la proposta legislativa de normes mínimes d’harmonització sobre l’aplicació de garanties extrajudicials accelerades, que la Comissió va proposar el 2018.

3. Donar suport a l’establiment i la cooperació d’empreses nacionals de gestió d’actius (AMC) a nivell de la UE: les empreses de gestió d’actius són vehicles que proporcionen alleujament als bancs que tenen dificultats, ja que els permeten eliminar els préstecs morals del seu balanç. Això ajuda els bancs a tornar a centrar-se en els préstecs a empreses i llars viables en lloc de gestionar els préstecs morals. La Comissió està disposada a donar suport als estats membres en la creació de CMA nacionals - si així ho desitgen - i exploraria com es podria fomentar la cooperació establint una xarxa de CMA nacionals de la UE. Tot i que les AMC nacionals són valuoses perquè es beneficien de l'experiència nacional, una xarxa de AMC nacionals de la UE podria permetre a les entitats nacionals intercanviar les millors pràctiques, fer complir les normes de transparència i dades i coordinar millor les accions. La xarxa d'AMC també podria utilitzar el centre de dades per coordinar-se i cooperar entre si per compartir informació sobre inversors, deutors i administradors de serveis. Per accedir a la informació sobre els mercats de morositat, caldrà respectar totes les normes de protecció de dades rellevants sobre els deutors.

4. Mesures cautelars: tot i que el sector bancari de la UE es troba en general en una posició molt més sòlida que després de la crisi financera, els estats membres continuen tenint respostes polítiques econòmiques variables. Donades les circumstàncies especials de l’actual crisi sanitària, les autoritats tenen la possibilitat d’implementar mesures cautelars de suport públic, quan sigui necessari, per garantir el finançament continuat de l’economia real en virtut de la Directiva de resolució i recuperació bancària de la UE i els marcs d’ajuts estatals. que es proposa avui es basa en un conjunt consistent de mesures implementades prèviament.

El juliol de 2017, els ministres de finances de l’ECOFIN van acordar un primer pla d’acció per fer front als préstecs morals. En línia amb el pla d’acció ECOFIN, la Comissió va anunciar a la seva Comunicació sobre la finalització de la unió bancària d’octubre de 2017 un paquet complet de mesures per reduir el nivell de morositat a la UE. El març de 2018, la Comissió va presentar el seu paquet de mesures per fer front a les altes ràtios de morositat. Les mesures proposades incloïen el backstop de la morositat, que obligava els bancs a crear nivells mínims de cobertura de pèrdues per als préstecs de nova creació, una proposta de Directiva sobre administradors de crèdit, compradors de crèdit i per a la recuperació de garanties i el pla per a la constitució d’actius nacionals. empreses gestores.

Per mitigar l’impacte de la crisi del coronavirus, el paquet bancari de la Comissió a partir d’abril de 2020 ha implementat modificacions específiques de “correcció ràpida” a les normes prudencials bancàries de la UE. A més, el paquet de recuperació de mercats de capitals, adoptat el juliol de 2020, va proposar canvis específics a les normes del mercat de capitals per fomentar més inversions en l’economia, permetre la ràpida recapitalització de les empreses i augmentar la capacitat dels bancs per finançar la recuperació. El Fons de Recuperació i Resiliència (RRF) també proporcionarà un suport substancial a les reformes destinades a millorar la insolvència, els marcs judicials i administratius i fonamentar una resolució eficient de la morositat.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències