Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Dia Internacional de la Memòria de l'Holocaust: La Comissió demana als Estats membres a penalitzar la negació dels crims contra la humanitat

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

11-3051aEn el context del Dia Internacional del Record de l’Holocaust, avui (27 de gener), un nou informe publicat constata que la majoria d’estats membres encara no han implementat correctament les normes de la UE dissenyades per combatre els delictes d’odi racistes i xenòfobs. Els estats membres van adoptar per unanimitat Decisió marc del 2008 sobre la lluita contra el racisme i la xenofòbia a través del dret penal, tot i que les lleis nacionals en diversos països continuen sent insuficients. En particular, les disposicions nacionals contra la negació, l'acceptació o la banalització de determinats crims, com ara els crims contra la humanitat, continuen sent insuficients en dos estats membres.

La vicepresidenta Viviane Reding, en un discurs amb motiu del Dia Internacional del Record de l'Holocaust, va dir: "Avui hem aconseguit la pau entre les nacions a la Unió Europea. Encara queda un altre repte: continuar la recerca de la tolerància a les nostres pròpies societats. Ningú hauria d’experimentar mai els discursos d’odi ni els delictes d’odi. Per tant, avui demano a tots els estats membres que prenguin mesures per transposar plenament la decisió marc de la UE i assegurar-se que s’apliqui sobre el terreny. "

La Comissió mantindrà diàlegs bilaterals amb els estats membres durant el 2014 amb l'objectiu d'assegurar una transposició completa i correcta de la decisió marc a la legislació nacional, tenint en compte la Carta de Drets Fonamentals i, en particular, la llibertat d'expressió i d'associació.

anunci

La decisió marc de la UE té com a objectiu combatre en particular els discursos d’odi racistes i xenòfobs i els delictes d’odi i exigeix ​​als estats membres que defineixin com a delictes la incitació pública a la violència o l’odi per raça de raça, color, religió, ascendència o origen nacional o ètnic.

Tot i que tots els estats membres han informat la Comissió de les seves mesures per complir amb la decisió marc, l’informe d’implementació d’avui constata que diversos països no han transposat totalment i / o correctament totes les disposicions, és a dir, en relació amb els delictes de denegació, condonació i gravetat banalitzar certs delictes.

La majoria dels estats membres tenen disposicions sobre la incitació a la violència i l'odi racistes i xenòfobs, però no sempre semblen transposar completament els delictes contemplats en la decisió marc. També s’han observat llacunes en relació amb la motivació racista i xenòfoba dels delictes, la responsabilitat de les persones jurídiques i la jurisdicció.

anunci

Propers passos

Actualment, la Comissió no té competències per iniciar processos d'infracció en virtut de l'article 258 del TFUE pel que fa a les decisions marc adoptades abans de l'entrada en vigor del tractat de Lisboa (vegeu l'article 10 (1) del protocol núm. 36 dels tractats). A partir de l'1 de desembre de 2014, la Comissió podrà iniciar un procediment d'infracció. L’informe d’avui dóna, doncs, una visió general de la necessitat de més treballs dels estats membres per alinear la legislació nacional.

No obstant això, la Comissió no intervindrà mai en casos individuals de discursos d'odi o crims d'odi. Correspon als tribunals nacionals determinar si un cas específic representa incitació a la violència o l'odi racistes o xenòfobs, segons les circumstàncies i el context de cada situació. La Comissió només verificarà la transposició de les normes generals al dret nacional.

Fons

La decisió marc del Consell és un instrument per combatre el racisme i la xenofòbia mitjançant el dret penal. Defineix un enfocament del dret penal comú a determinades formes de racisme i xenofòbia, concretament pel que fa als discursos d'odi i delictes d'odi racistes i xenòfobs.

Pel que fa al "discurs d'odi", els estats membres han de garantir que la conducta intencional següent sigui punible quan es dirigeixi contra un grup de persones o un membre d'aquest grup definit per referència a la raça, el color, la religió, la descendència o l'origen nacional o ètnic i la conducta es duu a terme d'una manera susceptible d'incitar a la violència o l'odi contra aquest grup o un o més dels seus membres:

  1. Incitar públicament a la violència o l'odi, inclosa la difusió o distribució pública de tractes, imatges o altres materials, i;
  2. condonar públicament, negar o banalitzar greument crims de genocidi, crims contra la humanitat i crims de guerra tal com es defineixen a l'Estatut del Tribunal Penal Internacional; i els crims comesos pels principals criminals de guerra dels països de l'Eix Europeu, tal com es defineix a la Carta del Tribunal Militar Internacional de 1945.

Pel que fa al "delicte d'odi", els estats membres han de garantir que la motivació racista i xenòfoba es consideri una circumstància agreujant o, alternativament, que els tribunals puguin tenir en compte aquesta motivació a l'hora de determinar les sancions aplicables.

La decisió marc s’adreça a les víctimes establint que els estats membres han d’assegurar-se que les investigacions o processaments de delictes de discurs d’odi no depenguin d’un informe o d’una acusació de la víctima, almenys en els casos més greus.

La llei inclou normes jurisdiccionals destinades a lluitar contra el discurs d'odi en línia (una de les formes més freqüents de manifestar actituds racistes i xenòfobes). A l’hora d’establir jurisdicció per conductes comeses dins del seu territori, els estats membres s’han d’assegurar que la seva jurisdicció s’estén als casos en què la conducta es cometi mitjançant un sistema d’informació i que l’infractor o els materials allotjats en aquest sistema es trobin al seu territori.

Es tracta del primer informe d’implementació de la Decisió marc 2008/913 / JAI. Avalua fins a quin punt els estats membres han implementat totes les disposicions de la decisió marc. Es basa en les mesures de transposició notificades pels estats membres i la informació tècnica que la Comissió els ha sol·licitat durant la seva anàlisi (inclosa la jurisprudència nacional, el treball preparatori i les directrius), així com en la informació recollida de cinc reunions de grups d’experts governamentals i un estudi. contractat per la Comissió.

Més informació

Comissió Europea - Racisme i xenofòbia

Pàgina d'inici del vicepresident Viviane Reding

Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU

Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències