Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Cecimo celebra la comunicació de la Comissió sobre renaixement industrial

COMPARTIR:

publicat

on

MT1_04CECIMO ha acollit amb satisfacció la Comunicació de la Comissió "Per a un Renaixement industrial europeu", publicada el 22 de gener de 2014, en què instava els estats membres a reconèixer el paper central de la indústria manufacturera per al creixement econòmic i l'ocupació. Ara correspon als estats membres aprovar al Consell Europeu de març l’objectiu d’augmentar la quota de fabricació en el PIB de la UE fins al 20% el 2020 i adoptar les prioritats polítiques establertes per aquesta Comunicació.

CECIMO creu que tenir objectius concrets per a la fabricació establerts a nivell de la Comissió Europea ha donat credibilitat a l'estratègia de la política industrial de la UE als ulls de les empreses. Però el repunt industrial encara no hi és. La comunicació assenyala greus diferències entre els estats membres en matèria de condicions empresarials i competitivitat. Això afecta negativament el rendiment de les cadenes de valor de fabricació a Europa i l'atractiu general de la UE per a les inversions.

El director general de CECIMO, Filip Geerts, va compartir la visió de la Comissió segons la qual els estats membres haurien d’estar més compromesos: “El següent pas lògic hauria de ser establir un acord entre els estats membres per orientar, controlar i comparar les mesures nacionals d’una manera més sistemàtica enfront dels objectius europeus. Per tant, donem suport total a la crida de la Comissió al Consell Europeu per prestar més atenció a la política industrial i impulsar-la ".

La Comissió ha implementat un enfocament de política industrial integrada des del 2010 que té un impacte positiu en l'estabilització de l'economia de la UE. No obstant això, la proporció de fabricació en el PIB ha caigut del 15.4% el 2008 al 15.1% de l'any passat. Malgrat el rendiment excepcional d'alguns sectors de la UE als mercats mundials, la productivitat industrial de la UE queda per darrere de la de la competència important. A més, s’assenyala que la UE perd el seu atractiu per a les inversions a causa, entre altres, de la baixa demanda interna, dels alts preus de l’energia i d’un entorn regulador i empresarial desfavorable en comparació amb les condicions favorables a la indústria de les principals regions competidores.

La comunicació ofereix una resposta a aquests reptes que es basa en dues vessants: millorar les condicions per a la inversió a la UE i donar suport a àrees estratègiques que impulsin la competitivitat entre sectors. Geerts va afegir: "La Comissió reconeix una vegada més el paper clau de les tecnologies avançades de fabricació en l'economia i el seu efecte multiplicador sobre la competitivitat. En els darrers dos anys, la nostra indústria ha demostrat un rendiment d'exportació fenomenal fora d'Europa contribuint a la industrialització a tot el món, però s'hauria de fer més per garantir la transferència de noves tecnologies de producció als usuaris industrials de la UE ".

Després de ser afectat per la caiguda econòmica del 2008-09, el consum de màquines-eina a Europa amb prou feines s’ha recuperat i, actualment, continua sent un 30% inferior als nivells anteriors a la crisi. Això és un senyal que algunes fàbriques han desaparegut d’Europa mentre que d’altres han suspès les inversions en equips que són claus per aconseguir un creixement de la productivitat. Les inversions en sistemes de fabricació avançats proporcionen un bon indicador quan es fa un control de salut de la fabricació. "Més que mai, és urgent invertir en fabricació si Europa vol seriosament assolint l'objectiu de reindustrialització", va concloure Geerts.

Quant a CECIMO

anunci

CECIMO és l'Associació Europea de les Indústries de Màquines-Eina. Reuneix 15 associacions nacionals de fabricants de màquines-eina, que representen aproximadament 1500 empreses industrials a Europa *, més del 80% de les quals són pimes. CECIMO cobreix el 98% de la producció total de màquines-eina a Europa i al voltant del 34% a tot el món. Representa gairebé 150,000 empleats i factura més de 22 milions d'euros el 2012. Més del 83% de la producció de CECIMO s'envia a l'estranger, mentre que gairebé la meitat s'exporta fora d'Europa *. Per obtenir més informació, feu clic aquí. 

* Europa = UE + AELC + Turquia

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències