Connecteu-vos amb nosaltres

desenvolupament

140 milions de € en llibertat per donar suport al desenvolupament a Guinea

COMPARTIR:

publicat

on

Imatge-de-les-impressionants-ballarins-soldadors-destinació-de-lloguer-de-iots-de-Papua-Nova-GuineaLa Comissió Europea ha alliberat gairebé 140 milions d'euros per finançar cinc projectes de desenvolupament per a la República de Guinea. Després de les eleccions inclusives i pacífiques celebrades el 28 de setembre de 2013, la Unió Europea va poder reprendre la plena cooperació amb el país i alliberar els fons del 10è FED (Fons Europeu de Desenvolupament) (2008-2013).

Els fons s'utilitzaran per donar suport als esforços del govern en la promoció del bon govern, la protecció dels drets humans i la millora de la mobilitat i la infraestructura viària.

"La Unió Europea està compromesa a donar suport als esforços del govern de Guinea per trobar el camí de tornada a un creixement sostenible i just. L'èxit dels projectes planificats en benefici de la població està garantit per l'enfortiment de les capacitats nacionals i un enfocament participatiu", va dir el comissari de desenvolupament Andris Piebalgs.

Piebalgs i Kerfalla Yansane, ministre d'Estat d'Economia i Finances de la República de Guinea, van signar formalment cinc projectes a Brussel·les el 27 de gener.

Projecte de Suport al Sector del Transport (PAST): L'objectiu del projecte PAST (83 milions d'euros) és oferir una millora sostinguda del nivell de servei de la xarxa viària, promoure la reforma de la normativa i l'organització del transport per carretera i integrar consideracions sobre l'ús del sòl i el desenvolupament de la ciutat en l'elaboració de polítiques i la planificació del transport.

Aquest projecte també permetrà millorar la xarxa de carreteres nacionals entre Kissidougou i Guéckédou, obrir així la regió forestal, que és un dels centres agrícoles i miners de Guinea.

Programa de suport a la reforma del sector de la justícia (PARJU): El programa PARJU (20 milions d'euros) dóna suport als esforços del govern per promoure els principis democràtics i el respecte als drets humans, en particular pel que fa a la justícia i la lluita contra la impunitat a la República de Guinea. Entre d'altres, permetrà accedir a un servei públic de qualitat en l'àmbit de la justícia i la reforma del sistema penitenciari.

anunci

Programa de suport a les reformes en el sector de la seguretat – eix 2: Aquest programa (15 milions d'euros) és el segon eix del PARSS. El seu objectiu principal és donar suport als esforços del Govern pel que fa a la consolidació de l'estat de dret, la governança, la promoció dels principis democràtics i la protecció dels drets humans. El programa pretén, en particular, ajudar a establir i mantenir un clima social, econòmic i polític pacífic mitjançant la millora de la seguretat del país.

Programa de suport a la reforma de les finances públiques (PARFIP): L'objectiu del programa PARFIP (12 milions d'euros) és contribuir a la millora de la governança econòmica i financera. El programa permetrà reforçar el sistema de "responsabilització" financera de l'Estat, millorar els ingressos interns i reforçar les capacitats institucionals del Ministeri d'Economia i Hisenda.

Programa de suport sectorial a la descentralització i la descentralització (PASDD): L'objectiu d'aquest programa (10 milions d'euros) és acostar els serveis de l'Estat a la ciutadania, donant suport a la implementació de la 'Lettre de Politique Nationale de Décentralisation et de Développement Local' ( 'Carta de política nacional per a la descentralització i la descentralització') i el seu pla d'acció, i fomentant la democràcia local.

Fons

La cooperació amb Guinea s'havia suspès arran del cop d'estat del desembre de 2008 (excepte per a l'ajuda humanitària i d'emergència, l'assistència directa a la població i les mesures d'acompanyament de la transició democràtica).

Després de les eleccions presidencials de 2010, es va modificar el full de ruta per sortir de la crisi i la Unió Europea va reprendre gradualment la seva cooperació amb la República de Guinea alliberant el saldo del 9è Fons Europeu de Desenvolupament (FED) i els fons d'emergència.

Després que la Comissió Electoral Nacional Independent enviés un calendari detallat per a la celebració d'eleccions legislatives, la Unió Europea i la República de Guinea van signar el Document d'Estratègia Nacional i el Programa Indicatiu Nacional (NIP) del 10è FED el 21 de desembre de 2012 a Brussel·les i van alliberar fons addicionals. per a l'assistència directa a la població (en els sectors d'aigua, salut i suport a la societat civil) per un total de 34.4 milions d'euros (el 20% del PNI).

El saldo del Programa Indicatiu Nacional del 10è FED (139.9 milions d'euros), que portava diversos anys congelat, es va donar a conèixer arran de les eleccions legislatives inclusives i pacífiques celebrades el 28 de setembre de 2013. La represa d'aquests projectes ha fet que s'hagi pogut posar la totalitat del 10è FED destinat a Guinea per utilitzar: 174.3 milions d'euros d'ajuda programable i 61.5 milions d'euros d'ajuda d'emergència.

Per obtenir més informació, clica aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències