Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Ocupació: La Comissió proposa € 840,000 del Fons de Globalització per ajudar els treballadors del sector tèxtil redundants a Espanya

COMPARTIR:

publicat

on

EGF-logo-EN ______La Comissió Europea ha proposat proporcionar a Espanya 840,000 € del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (EGF) per ajudar 300 treballadors acomiadats al sector tèxtil a la Comunitat Valenciana (Espanya) a trobar nous llocs de treball. Els fons, sol·licitats per les autoritats espanyoles, ajudarien els antics treballadors de 198 petites i mitjanes empreses. La proposta passa ara al Parlament Europeu i al Consell de Ministres de la UE per a la seva aprovació.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "Els treballadors de la indústria tèxtil espanyola han estat durament afectats per l'augment de la competència mundial i la crisi econòmica. El mercat laboral espanyol és particularment difícil, però estic convençut que el suport proposat per la globalització europea El Fons d’ajust ajudaria els treballadors que van perdre la feina a trobar noves oportunitats ".

Espanya va sol·licitar suport al EGF després de l’acomiadament de 560 treballadors en 198 petites i mitjanes empreses tèxtils de la regió de la Comunitat Valenciana. Els acomiadaments van ser el resultat de l’augment de la competència dels tèxtils fabricats en altres llocs del món, agreujada per la crisi econòmica. La Xina domina cada vegada més el mercat tèxtil mundial, mentre que altres països de l'Extrem Orient continuen augmentant la seva producció.

Les mesures cofinançades per l’EGF ajudarien els 300 treballadors que s’enfronten a les dificultats més grans per trobar nous llocs de treball, proporcionant-los assessorament i orientació individuals, avaluació i superació de competències, formació general i reciclatge, formació professional individual, promoció i suport a l’emprenedoria, incentius per la superació de la feina, bonificació per a la recerca de feina i contribució a les despeses de desplaçament.

El cost total estimat del paquet és de € 1.68 milions, dels quals l'EGF proporcionaria la meitat.

Fons

Des del tancament de l’acord transitori de deu anys de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) sobre tèxtils i peces de vestir (ATC) a finals del 2004, el mercat tèxtil de la Unió Europea ha estat obert a una competència molt més global, en particular des de la Xina i altres països Països de l’Est.

anunci

Durant el període 2004-2012, la balança comercial de la UE en tèxtils es va deteriorar substancialment. Hi va haver un augment del 17% en les importacions de tèxtils a la UE durant el període, mentre que les exportacions de tèxtils de la UE a la resta del món van disminuir un 3%. La balança comercial de la UE per als tèxtils va disminuir d'un superàvit de 1.107 milions d'euros el 2004 a un dèficit de 3.067 milions d'euros el 2012. A més, mentre que la participació en les exportacions mundials de tèxtils de la UE va disminuir del 10% al 8% durant el període 2000 -2011, la participació en les exportacions mundials de tèxtils de la Xina va augmentar del 10% al 32%.

La indústria tèxtil espanyola ha sofert una àmplia reestructuració i modernització en resposta a l’augment de la competència que va succeir després de la caducitat de l’Acord Multifibre de l’Organització Mundial del Comerç i de l’Acord sobre tèxtils i confecció que el va succeir. No obstant això, els acomiadaments lligats a la reestructuració de la indústria tèxtil s'han vist agreujats per l'efecte negatiu global de la crisi econòmica sobre l'ocupació. La taxa d’atur a la regió va augmentar ràpidament, passant del 9.61% el primer trimestre del 2008 al 29.19% del mateix trimestre del 2013.

L’any passat, la Comissió també va proposar mobilitzar recursos del FEG per ajudar els treballadors acomiadats en la fabricació de materials de construcció a la regió (IP / 13 / 835).

Un comerç més obert amb la resta del món comporta beneficis generals per al creixement i l’ocupació, però també pot costar alguns llocs de treball, especialment en sectors vulnerables i afectant els treballadors amb menys qualificació. És per això que el president de la Comissió, Barroso, va proposar per primera vegada crear un fons per ajudar els que s’adaptessin a les conseqüències de la globalització. Des de l’inici de les seves operacions el 2007, l’EGF ha rebut 117 sol·licituds. S’han demanat uns 500 milions d’euros per ajudar a més de 105,000 treballadors. S’estan presentant sol·licituds del FEG per ajudar en un nombre creixent de sectors i un nombre creixent d’estats membres. Només l’any passat va aportar més de 73.5 milions d’euros (IP / 13 / 1076).

Al juny de 2009, es van revisar les normes del FEG per reforçar el paper del FEG com a instrument d'intervenció primerenca que forma part de la resposta d'Europa a la crisi econòmica i financera. El Reglament FEG revisat va entrar en vigor el 2 de juliol de 2009 i el criteri de crisi s'aplicava a totes les sol·licituds rebudes de l'1 de maig de 2009 al 30 de desembre de 2011.

A partir d’aquesta experiència i del valor afegit del FEG per als treballadors assistits i les regions afectades, el Fons continua durant el període 2014-2020 com a expressió de solidaritat de la UE, amb noves millores en el seu funcionament. S'ha ampliat el seu abast per incloure de nou els treballadors acomiadats a causa de la crisi econòmica, així com els treballadors de durada determinada, els autònoms i els joves que no treballen, no formen ni formen en regions amb alt desocupació juvenil.

Més informació

lloc web del FEAG

Comunicats de vídeo

Europa actua per combatre la crisi: el Fons Europeu de Globalització revitalitzada

Fer front a un món globalitzat - El Fons de Globalització Europea

Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Web de László Andor

Segueix a @ László AndorEU al Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències