Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La majoria dels europeus creuen que el sector espacial és font de creixement i contribueix al progrés científic

COMPARTIR:

publicat

on

0 ,, 15719103_303,00Gairebé sis de cada deu europeus pensen que les activitats espacials contribueixen a la creació d’ocupació a la UE, que la inversió en exploració de l’espai humà pot conduir al progrés mèdic o que les tecnologies espacials tenen un paper a jugar per evitar amenaces com asteroides, cometes i deixalles espacials. col·lisions. Aquestes són algunes de les conclusions principals d’una nova enquesta Eurobaròmetre presentada avui a Brussel·les (28 de gener). Els resultats mostren que els europeus reconeixen cada cop més la importància de l’espai per a la UE i generalment són positius sobre el paper actual i futur de les tecnologies espacials i dels serveis derivats de l’espai.

Els agents de l'enquesta esperen que el sector espacial ajudi amb l'ocupació, els avenços mèdics, l'agricultura eficient i la gestió de les preocupacions relacionades amb el medi ambient i el clima, entre d'altres. Els europeus també prediuen que el sector energètic i el medi ambient són les àrees on les activitats espacials probablement tindran un paper important d'aquí a 20 anys.

En una conferència d'avui sobre política espacial, el vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, comissari d'Indústria i Emprenedoria, ha comentat: "Estic content de veure que els europeus donen suport als nostres programes espacials. L'espai és un sector en creixement, important per a la creació d'ocupació i la innovació. Aquesta enquesta reconeix que els europeus són conscients que les tecnologies espacials i els serveis espacials són una part important de la vida quotidiana dels ciutadans europeus”.

Més informació

Els serveis de navegació per satèl·lit europea IP / 14/80 de Galileo començaran a finals de 2014

Eurobaròmetre especial 403: actituds dels europeus davant les activitats espacials

Documents espacials

anunci

El conferència espacial anual del 28 de gener, que arriba a la seva sisena edició, abordarà el tema: 'Quina direcció d'Europa a l'espai d'aquí al 2020?'

La importància socioeconòmica de l'espai és àmpliament reconeguda pel públic

Els sistemes espacials i les tecnologies espacials són una part fonamental de la vida quotidiana de tots els ciutadans europeus. Des de les telecomunicacions a la televisió, passant per les previsions meteorològiques fins als sistemes financers globals, la majoria dels serveis clau que tots donem per fets al món modern depenen de la indústria espacial per funcionar correctament. Els resultats de l'Eurobaròmetre d'avui mostren que l'impacte de l'espai en la societat en general és reconegut pels europeus:

  • Gairebé sis de cada deu europeus i la majoria dels enquestats a tots els estats membres, excepte a Eslovàquia, on els enquestats estan dividits, pensen que les activitats espacials contribueixen a la creació d'ocupació a la UE.
  • Gairebé sis de cada deu europeus pensen que invertir en exploració de l'espai humà pot conduir a un progrés mèdic.
  • Més de set de cada deu europeus pensen que les activitats espacials poden tenir un impacte positiu en la protecció del medi ambient i en activitats agrícoles més eficients (72%), predint els factors meteorològics (74%) i entenent el canvi climàtic (73%).
  • Més d’un terç dels europeus afirmen que la futura combinació d’observacions de satèl·lits i vehicles aeris no tripulats millorarà la seguretat a la UE.
  • Més de sis europeus de cada deu coincideixen que les tecnologies espacials tenen un paper a jugar per evitar amenaces com asteroides, cometes i col·lisions de deixalles espacials.
  • Els europeus que pensen que la inversió en exploració espacial és important destaquen els motius següents: desenvolupar i provar noves tecnologies (63%) i fer descobriments científics inesperats (53%).
  • Gairebé tres quartes parts dels europeus pensen que la inclusió d’assignatures vinculades a activitats espacials en materials educatius animaria els estudiants a escollir carreres en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (73%) i que ensenyar assignatures vinculades a activitats espacials a l’escola pot ajudar els nens a millor imagineu la societat del futur (71%).

L'enquesta tenia com a objectiu mesurar les actituds del públic europeu envers les activitats espacials a la Unió Europea i a Croàcia. Es va dur a terme entre el 25 de maig i el 9 de juny de 2013. Uns 27,680 europeus de 15 anys o més van ser entrevistats cara a cara als 27 estats membres de l'època, més Croàcia.

Fons

La importància de les activitats espacials per a la Unió Europea es posa de manifest a les comunicacions de la Comissió Europea Cap a una estratègia espacial per a la Unió Europea que beneficiï els seus ciutadans emès el 2011 i Política industrial espacial de la UE: alliberament del potencial de creixement del sector espacial publicat el febrer de 2013. Aquests identifiquen una sèrie d'objectius clau per a l'estratègia espacial de la UE, inclosa la necessitat de promoure el progrés tecnològic i científic; estimular la innovació industrial i la competitivitat; contribuir al creixement econòmic i crear llocs de treball; i garantir que els ciutadans europeus es beneficiïn plenament de les aplicacions espacials europees.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències