Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El finançament de la nova política pesquera: acord polític sobre el Fons de Pesca

COMPARTIR:

publicat

on

0003a211-642El projecte 28 de gener de 10 anys de conveni, després de diverses reunions de tres vies entre el Parlament, el Consell i la Comissió, es van acordar informalment els esborranys de normes per assignar ajudes del Fons marítim i pesquer europeu (FEMP) per ajudar els pescadors a complir els requisits de la nova política pesquera comuna (PCP). Les normes haurien de ser aprovades ara en primera lectura, abans de finalitzar aquest Parlament.

"Aquest va ser l'últim capítol de les negociacions. Amb l'acord polític assolit aquesta nit tindrem un ambiciós Fons europeu marítim i de pesca per al 2014-2020. Aquesta és una autèntica victòria per al Parlament Europeu, que va ser atesa pel Consell i la Comissió. ", va dir el relator Alain Cadec (PPE, FR).

"L'estirada de guerra entre les institucions al desembre va permetre al Parlament tornar a la taula de negociacions amb una ferma posició i arribar a un acord molt satisfactori pel que fa a la ruptura financera i la renovació del motor", va afegir.

Més diners per a la recollida de dades per a una millor gestió de la pesca

Els negociadors del Parlament van millorar la proposta de la Comissió, especialment en la recopilació i gestió de dades de la pesca, que són necessàries, per exemple, per establir el rendiment màxim sostenible exigit per les noves normes de la PCP (RMS, és a dir, la captura més gran que es pot prendre amb seguretat any rere any i que manté la mida de la població de peixos a la màxima productivitat). Els eurodiputats es van assegurar que es destinaran 520 milions d'euros (un augment considerable respecte a la proposta original de la Comissió) del pressupost del FEMP per a la recollida de dades.

Un pla d'acció per a la pesca costanera a petita escala

Un altre èxit de negociació del Parlament va consistir a exigir que cada estat membre amb una important flota pesquera costanera significativa presentés un pla d’acció que establís una estratègia per al desenvolupament, la competitivitat i la sostenibilitat d’aquestes pesqueries, que juguin un paper clau per garantir la vitalitat de zones costaneres.

Suport als joves pescadors

anunci

Els eurodiputats també van modificar la proposta del FEMP per permetre que els pescadors menors de 40 anys rebessin fins a 75,000 euros de suport individual per a la posada en marxa si compren un vaixell de pesca a petita escala i de costa entre 5 i 30 anys i tenen una experiència professional de cinc anys al sector.

Renovació del motor

El Parlament també va afegir el suport de EMFF per retirar, substituir o modernitzar motors per a vaixells de fins a 24 metres d'eslora, incloent un requisit per als de 12 a 24 metres que la potència del nou motor sigui inferior a la del motor que substitueix. Tanmateix, es va rebutjar una esmena per reintroduir els subsidis per a la renovació de flotes.

Cap a una pesca sostenible a la UE

Per fer efectiu l’acord del Parlament amb el Consell sobre la propera PCP, que obliga els estats membres a establir quotes de pesca sostenibles a partir del 2015 i introdueix la prohibició de descartar peixos no desitjats, el FEPAM ajudarà els pescadors a complir les noves normes donant suport a les inversions en més aparells o equips de pesca selectius per facilitar la manipulació, l’aterratge i l’emmagatzematge de captures no desitjades. L’ajut EMFF també s’utilitzarà per millorar la seguretat i les condicions de treball, la recopilació de dades i la infraestructura portuària.

Propers passos

Després d’un vot plenari d’octubre per obrir negociacions amb el Consell, l’acord es posarà a votació a la Comissió de Pesca abans d’obtenir l’aprovació final de la Cambra completa a l’abril.

Procediment: codecisió (procediment legislatiu ordinari), acord de lectura 1st

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències