Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

Condicions de treball: Temps per als estats membres per posar en pràctica la convenció de l'OIT als treballadors domèstics

COMPARTIR:

publicat

on

1009-ilo2-039ceThe European Commission has welcomed the adoption by the EU’s Council of Ministers of a Decision authorizing member states to ratify the International Labour Organisation (ILO) Convention concerning fair and decent work for domestic workers (Conveni núm. 189). La Comissió va proposar la decisió el març de 2013 (vegeu IP/13/264), i avalat pel Parlament Europeu. El Conveni de l'OIT sobre les treballadores de la llar de 2011 exigeix ​​als països signants que prenguin mesures per garantir unes condicions de treball justes i dignes i prevenir els abusos, la violència i el treball infantil en l'ocupació domèstica.

“Improving working conditions in personal services is a key objective for the Commission,” said Employment, Social Affairs and Inclusion Commissioner László Andor. “I therefore welcome this Decision, which paves the way for ratification of the ILO Convention by member states and contributes to fighting trafficking in human beings. I urge member states to implement this Convention as soon as possible.”

Per aplicar el Conveni, els estats ratificants hauran d'assegurar-se que les treballadores domèstiques:

  • Rebre la igualtat de tracte amb la resta de treballadors pel que fa a compensacions i prestacions, per exemple en el cas de maternitat;
  • estan informats de les condicions i detalls de la seva feina;
  • estan protegits contra la discriminació;
  • se'ls ofereixen condicions de vida dignes, i;
  • tenir fàcil accés als mecanismes de reclamació.

Finalment, el Conveni també estableix normes pel que fa a la contractació estrangera.

EU legislation, such as Directives on health and safety, workers’ rights, gender equality, trafficking and asylum, already addresses some aspects covered by the ILO Convention. The provisions of the Convention share the same approach as this legislation and are broadly consistent. On many issues, EU law is more protective than the Convention. However, the Convention is more precise than EU law on the coverage of domestic workers by legislation and in other particular aspects of domestic work.

Fons

La UE promou, en totes les seves polítiques, la ratificació i l'aplicació efectiva dels convenis de l'OIT sobre normes laborals fonamentals.

anunci

En el seu Paquet d'Ocupació 2012, la Comissió va subratllar el paper de l'aplicació del Conveni sobre les treballadores de la llar en la millora de les condicions de treball en els serveis personals.

El juny de 2012, en el context de la Estratègia de la UE per a l'eradicació del tràfic de persones, la Comissió va instar els Estats membres a ratificar tots els instruments, acords i obligacions legals internacionals pertinents que contribuiran a fer front al tràfic d'éssers humans d'una manera més eficaç, coordinada i coherent, inclòs el Conveni sobre les treballadores de la llar.

A més, els sindicats i les organitzacions no governamentals han fet una campanya internacional per promoure la ratificació del Conveni sobre les treballadores de la llar.

Diversos estats membres han manifestat la seva intenció de ratificar ràpidament el Conveni sobre les treballadores de la llar, que va entrar en vigor el setembre de 2013. Per tant, calia eliminar qualsevol impediment legal per a la ratificació per part dels estats membres a nivell de la UE.

Arran d'una proposta de la Comissió, el Consell també va adoptar una decisió similar pel que fa a la Conveni de productes químics (N°170) el novembre de 2012.

As regards three other ILO Conventions adopted over the last decade, parts of which fell under the competence of the EU, the Council has already authorised Member States to ratify them, in the interests of the Union, in respect of those parts falling under Union competence. These are the Seafarers’ Identity Documents Convention (N ° 185), La Conveni sobre el treball marítim de 2006 i el Conveni sobre el treball a la pesca (N ° 188)

Més informació

Organització Internacional del Treball: Treball digne per a les treballadores domèstiques

Web de László Andor

Seguiu László Andor a Twitter

Subscriu-te al correu electrònic gratuït de la Comissió Europea butlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències