La Comissària Vassiliou ha establert per al Regne Unit llançament d'Horitzó 2020

horizon2020-5La comissària d’educació, cultura, multilingüisme i joventut, Androulla Vassiliou, participarà al llançament britànic d’Horizon 2020, el nou 80 de milions d’euros.1 Programa de recerca i innovació de la UE, al Royal Society a Londres a 31 gener. El comissari donarà una adreça (16h) centrada en les accions Marie Skłodowska-Curie i l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, que formen part de Horizon 2020 sota la seva responsabilitat. Recerca, innovació i ciència La comissària Máire Geoghegan-Quinn i el Regne Unit Universitats i Ciència El ministre David Willetts també participa a l'esdeveniment. A la tarda, el comissari Vassiliou es dirigirà a la Societat europea a King's College London (18h30).

Actualment, el Regne Unit és el segon beneficiari més important del finançament de la investigació de la UE, després d’Alemanya, rebent € 6bn (£ 4.9bn) en subvencions, 16% del total, segons l’antic programa marc 7th (FP7). El Regne Unit també va ser el destinatari principal del suport de les accions Marie Curie, rebent més de 965 milions d’euros des de 2007 per a la formació i el desenvolupament professional dels investigadors.

Les organitzacions del Regne Unit també són molt actives a l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), una xarxa d'associacions publicoprivades transfrontereres conegudes com a "Comunitats del coneixement i la innovació" (CCI). L’objectiu de les KIC és superar les diferències entre l’educació superior, la investigació i els negocis, així com donar suport a les empreses emprenedores i a la formació de postgrau. L'EIT ja ha creat tres CCI centrades en el clima, les TIC i l'energia i llançarà cinc noves en els propers set anys (vegeu més endavant). Imperial College London acull el KIC Climate i acaba d'establir un nou centre per als laboratoris EIT ICT amb la University College de Londres, Intel i BT entre els socis.

El comissari Vassiliou va dir: "Tinc ganes de llançar el nou programa a Londres. Amb les accions Marie Skłodowska-Curie i l'EIT, la UE augmenta significativament la seva inversió en els nostres investigadors amb més talent i els empresaris de demà. El Regne Unit és un dels majors beneficiaris del finançament de la UE per a la investigació. Animo a les universitats, els instituts de recerca i les empreses a treure el màxim profit de les oportunitats de finançament disponibles a Horizon 2020. "

Fons

Horizon 2020 és el programa de recerca més gran de la UE i un dels més grans finançats públicament a tot el món. Juntament amb el nou programa de la UE per a l’educació, la formació de joves i l’esport, Erasmus +, és un dels pocs programes de finançament de la UE per veure un augment significatiu del finançament - un salt prop de 30% en termes reals en comparació amb el setè programa marc anterior.

Accions Marie Skłodowska-Curie de la UE (MSCA)

Les accions Marie Skłodowska-Curie, que reben el nom del doble científic polonès-francès guanyador del premi Nobel, famós pel seu treball en la radioactivitat, donen suport als investigadors en totes les etapes de la seva carrera professional, independentment de la seva nacionalitat. Els investigadors que treballen en totes les disciplines, des de l'assistència sanitària que estalvia la vida fins a la ciència del "cel blau", són elegibles per al finançament. El MSCA també donarà suport als doctorats industrials, combinant estudis de recerca acadèmica amb el treball a les empreses i altres formacions innovadores que millorin l'ocupabilitat i el desenvolupament de la carrera.

El MSCA ascendeix al 8% del pressupost Horizon 2020, amb un finançament superior als € 6 mil milions durant els propers set anys. Això és al voltant de 30% més que el nivell de suport anterior. El pressupost donarà suport a més d’investigadors de 65 000, ja que els candidats al doctorat representen gairebé un 40% dels que reben finançament. Les sol·licituds de subvenció ja es poden fer per al primer tram de finançament de la MSCA, amb 800m € disponibles a 2014.

L’MSCA també donarà suport als intercanvis de personal de recerca i innovació a tot Europa en el marc d’associacions que inclouen acadèmics i altres organitzacions, així com intercanvis a tot el món per reforçar la cooperació internacional en recerca i innovació. Mitjançant l’esquema COFUND, l’MSCA també incorporarà programes regionals, nacionals i internacionals per a la formació en recerca. Aquest esquema també es farà extensiu als investigadors en fase inicial i impulsarà els vincles amb els fons estructurals i d'inversió de la UE.

En el marc de les accions Marie Curie 2007-2013, el Regne Unit va rebre més de 965 milions d’euros en subvencions, amb prop de investigadors de 950 UK. El pla també va finançar prop de investigadors estrangers de 4,500 que treballaven al Regne Unit. Un total de universitats, instituts de recerca i empreses de 3,500 UK, incloses les pimes, van participar en projectes 3, 000 Marie Curie a 2007-2013.

Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia

La missió central de l'EIT, establerta a 2008, és promoure la competitivitat dels estats membres reunint excel·lents institucions d'educació superior, centres de recerca i empreses per centrar-se en els principals reptes socials. L'EIT té una seu administrativa a Budapest, mentre que les CCI funcionen des de llocs 17 a tot Europa.

L'EIT rebrà € 2.7bn per a 2014-2020, 3.5% del pressupost global de recerca i innovació de la UE. Això representa un augment significatiu respecte al pressupost inicial inicial de l’IET, que va ser de prop de € 300m per a 2008-2013. Els fons reforçaran la capacitat de recerca i innovació de la UE i contribuiran al treball i al creixement.

A més de les tres CCI existents sobre clima, TIC i energia, l'EIT llançarà cinc nous KIC a 2014-2020 en els camps de la vida sana i l'envelliment actiu (2014), matèries primeres (2014), menjar per al futur (2016) ), fabricació de valor afegit (2016) i mobilitat urbana (2018).

Més informació

Comissió Europea: Educació i formació
la pàgina web de Vassiliou
Seguiu Androulla Vassiliou aTwitter @VassiliouEU

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Erasmus +, EU, Comissió Europea, 2020 Horizon

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *