Connecteu-vos amb nosaltres

Erasmus +

La Comissària Vassiliou ha establert per al Regne Unit llançament d'Horitzó 2020

COMPARTIR:

publicat

on

horizon2020-5La comissària d’educació, cultura, multilingüisme i joventut, Androulla Vassiliou, participarà al llançament britànic d’Horizon 2020, el nou 80 de milions d’euros.1 Programa de recerca i innovació de la UE, al Royal Society a Londres a 31 gener. El comissari donarà una adreça (16h) centrada en les accions Marie Skłodowska-Curie i l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia, que formen part de Horizon 2020 sota la seva responsabilitat. Recerca, innovació i ciència La comissària Máire Geoghegan-Quinn i el Regne Unit Universitats i Ciència El ministre David Willetts també participa a l'esdeveniment. A la tarda, el comissari Vassiliou es dirigirà a la Societat europea al King's College de Londres (18h30).

Actualment, el Regne Unit és el segon beneficiari més important del finançament de la investigació de la UE, després d’Alemanya, rebent € 6bn (£ 4.9bn) en subvencions, 16% del total, segons l’antic programa marc 7th (FP7). El Regne Unit també va ser el destinatari principal del suport de les accions Marie Curie, rebent més de 965 milions d’euros des de 2007 per a la formació i el desenvolupament professional dels investigadors.

Les organitzacions del Regne Unit també són molt actives a l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT), una xarxa d'associacions publicoprivades transfrontereres conegudes com a "Comunitats de Coneixement i Innovació" (KIC). L'objectiu de les CCI és salvar les diferències entre l'educació superior, la recerca i les empreses, així com donar suport a les empreses emprenedores i la formació de postgrau. L'EIT ja ha creat tres CCI centrades en el clima, les TIC i l'energia, i en llançarà cinc de noves en els propers set anys (vegeu més avall). L'Imperial College London acull el Climate KIC i acaba d'establir un nou centre per a EIT ICT Labs amb University College London, Intel i BT entre els socis.

El comissari Vassiliou va dir: "Estic desitjant llançar el nou programa a Londres. Amb les accions Marie Skłodowska-Curie i l'EIT, la UE està augmentant significativament la seva inversió en els nostres investigadors més talentosos i els emprenedors del demà. El Regne Unit és un dels majors beneficiaris del finançament de la UE per a la recerca. Animo les universitats, els instituts de recerca i les empreses a aprofitar al màxim les oportunitats de finançament disponibles a l'Horitzó 2020".

Fons

Horizon 2020 és el programa de recerca més gran de la UE i un dels més grans finançats públicament a tot el món. Juntament amb el nou programa de la UE per a l’educació, la formació de joves i l’esport, Erasmus +, és un dels pocs programes de finançament de la UE per veure un augment significatiu del finançament - un salt prop de 30% en termes reals en comparació amb el setè programa marc anterior.

Accions Marie Skłodowska-Curie de la UE (MSCA)

anunci

Les Accions Marie Skłodowska-Curie, que rep el nom de la científica polonesa-francesa guanyadora del doble premi Nobel famosa pel seu treball sobre la radioactivitat, donen suport als investigadors en totes les etapes de la seva carrera, independentment de la nacionalitat. Els investigadors que treballen en totes les disciplines, des de l'assistència sanitària que salva vides fins a la ciència del "cel blau", són elegibles per al finançament. El MSCA també donarà suport als doctorats industrials, combinant l'estudi de la recerca acadèmica amb el treball en empreses, i una altra formació innovadora que millori l'ocupabilitat i el desenvolupament professional.

El MSCA ascendeix al 8% del pressupost Horizon 2020, amb un finançament superior als € 6 mil milions durant els propers set anys. Això és al voltant de 30% més que el nivell de suport anterior. El pressupost donarà suport a més d’investigadors de 65 000, ja que els candidats al doctorat representen gairebé un 40% dels que reben finançament. Les sol·licituds de subvenció ja es poden fer per al primer tram de finançament de la MSCA, amb 800m € disponibles a 2014.

L’MSCA també donarà suport als intercanvis de personal de recerca i innovació a tot Europa en el marc d’associacions que inclouen acadèmics i altres organitzacions, així com intercanvis a tot el món per reforçar la cooperació internacional en recerca i innovació. Mitjançant l’esquema COFUND, l’MSCA també incorporarà programes regionals, nacionals i internacionals per a la formació en recerca. Aquest esquema també es farà extensiu als investigadors en fase inicial i impulsarà els vincles amb els fons estructurals i d'inversió de la UE.

En el marc de les accions Marie Curie 2007-2013, el Regne Unit va rebre més de 965 milions d’euros en subvencions, amb prop de investigadors de 950 UK. El pla també va finançar prop de investigadors estrangers de 4,500 que treballaven al Regne Unit. Un total de universitats, instituts de recerca i empreses de 3,500 UK, incloses les pimes, van participar en projectes 3, 000 Marie Curie a 2007-2013.

Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia

La missió central de l'EIT, establerta a 2008, és promoure la competitivitat dels estats membres reunint excel·lents institucions d'educació superior, centres de recerca i empreses per centrar-se en els principals reptes socials. L'EIT té una seu administrativa a Budapest, mentre que les CCI funcionen des de llocs 17 a tot Europa.

L'IET rebrà 2.7 milions d'euros per al període 2014-2020, el 3.5% del pressupost global de recerca i innovació de la UE. Això representa un augment significatiu respecte al pressupost inicial de l'EIT, que era d'uns 300 milions d'euros per al període 2008-2013. Els fons reforçaran la capacitat de recerca i innovació de la UE i contribuiran a l'ocupació i al creixement.

A més de les tres CCI existents sobre clima, TIC i energia, l'EIT llançarà cinc nous KIC a 2014-2020 en els camps de la vida sana i l'envelliment actiu (2014), matèries primeres (2014), menjar per al futur (2016) ), fabricació de valor afegit (2016) i mobilitat urbana (2018).

Més informació

Comissió Europea: Educació i formació
Lloc web d'Androulla Vassiliou
Seguiu Androulla Vassiliou aTwitter @VassiliouEU

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències