Connecteu-vos amb nosaltres

EU

fons de la UE han de ser utilitzats per desenvolupar alternatives basades en la comunitat en 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

gos_dona_ancianaLa Unió Europea es prepara per implementar els propers set anys del finançament estructural i d'inversió. El marc establert per a aquest nou període de programació representa una oportunitat històrica per protegir els drets de les persones més excloses d'Europa – els que viuen en institucions d'atenció. Per primera vegada, el nous Reglaments per a la inversió de la política de cohesió de la UE, adoptat el desembre passat pel Consell Europeu i el Parlament Europeu inclouen referències específiques per donar suport a la “transició de l'atenció institucional a l'atenció comunitària”.

El Grup Europeu d'Experts sobre la Transició de l'atenció institucional a l'atenció comunitària (EEG) celebra aquest avenç històric en el panorama legislatiu de la UE, que hauria de millorar la situació dels nens i adults en atenció institucional o en risc d'institucionalització i facilitar una innovació real i efectiva en el sector dels serveis socials. L'EEG espera continuar desenvolupant aquesta associació amb les autoritats nacionals i les institucions de la UE en el nou període de programació, per garantir que el potencial dels nous Reglaments per oferir millores importants en la vida de les persones que estan en atenció institucional o en risc d'institucionalització siguin plenament realitzat. Amb aquest objectiu, el Grup d'Experts Europeus sobre la Transició de l'atenció institucional a l'atenció comunitària insta a la Comissió Europea:

· Oferir orientació als estats membres, per tal d'assegurar que la prioritat de donar suport a la transició de l'atenció institucional a l'atenció comunitària, tal com s'indica clarament al Reglament, s'aplica plenament en el nou període de programació;

· garantir que els compromisos de transició de l'atenció institucional a l'atenció comunitària es descriguin clarament als acords de col·laboració i als programes operatius de tots els estats membres;

· garantir que l'aplicació d'aquests compromisos sigui supervisada de manera eficaç a nivell nacional i per la Comissió Europea, amb una implicació significativa de totes les parts interessades rellevants, d'acord amb el Codi de conducta europeu sobre associació, i;

· garantir que les Recomanacions Específiques de País (RSE) basades en els Plans Nacionals de Reforma siguin coherents i s'utilitzin com a instruments per assolir els objectius marcats a la nova normativa.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències