Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

UE per anunciar el nou suport per a la seguretat i les eleccions a la República Centreafricana

COMPARTIR:

publicat

on

centrafriqueEl comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, ha anunciat que la Comissió Europea està disposada a donar un nou suport d'uns 25 milions d'euros a l'operació liderada per la Unió Africana a la República Centreafricana (Mission Internationale de Soutien à la Centrafrique sous Conduite Africaine, MISCA) , a partir d'una sol·licitud de la Unió Africana. L'anunci es va fer abans d'una conferència de donants a Addis Abeba (Etiòpia) per mobilitzar recursos per a MISCA.

Sotmesa a una avaluació contínua de les necessitats actuals, la UE també està preparada per donar suport al procés electoral a la RCA amb uns 20 milions d'euros. Aquest nou suport es destinarà a posar en marxa el registre de votants, les operacions electorals (com la impressió de paperetes, la formació, l'equipament i el personal, així com l'educació dels votants) i la participació de grups de la societat civil com a observadors nacionals.

"Aquest nou finançament portarà els compromisos totals de la UE amb la República Centreafricana des de l'inici de la crisi a uns 200 milions d'euros, una indicació clara que estem mobilitzant tots els recursos disponibles, no només l'ajuda al desenvolupament, per ajudar la població de l'Àfrica Central. República i millorar la seva seguretat, en una situació que fa més d'un any que empitjora", ha dit el comissari Piebalgs.

Va afegir: “La missió de suport de la MISCA és una pedra angular per estabilitzar el país; protegir la població local i crear les condicions necessàries per a la prestació d'assistència humanitària i la reforma del sector de la seguretat".

L'alta representant/vicepresidenta, Catherine Ashton, va dir: "Junt amb els nostres socis, la Unió Europea es mantindrà activament compromesa en el suport a l'estabilització de la República Centreafricana. Farem tot el possible per ajudar les noves autoritats a implementar l'acord de transició".

Aquest nou finançament per a MISCA, que està subjecte als processos habituals de presa de decisions, permetrà ampliar els 50 milions d'euros ja anunciats de suport de la UE. Cobreix els costos de les dietes, l'allotjament i l'alimentació de les tropes desplegades al camp, així com els sous del personal civil de la MISCA i diferents costos operatius com el transport, les comunicacions o els serveis mèdics. La UE també demana a altres donants potencials que segueixin i responguin la crida de la Unió Africana. Tot i que s'ha alentit considerablement per la situació de seguretat i institucional, la cooperació al desenvolupament de la Unió Europea mai s'ha suspès a la República Centreafricana (RCA). La creació de llocs de treball a través de projectes de manteniment de carreteres, la gestió de les finances públiques i el restabliment d'una política operativa que protegeixi la població es troben entre les prioritats actuals de la cooperació de la UE amb el país.

Amb aquesta finalitat, ja s'estan mobilitzant projectes per valor de 23 milions d'euros amb fons del 10è Fons Europeu de Desenvolupament, mentre que s'està implementant un paquet d'estabilització de 10 milions d'euros en el marc de l'Instrument d'Estabilitat de la UE. La prioritat immediata, un cop recuperada la seguretat, serà donar suport al procés de transició cap a la restauració de les institucions democràtiques i la prestació de serveis socials bàsics a la població.

anunci

A més, ateses les necessitats humanitàries immediates, el comissari Piebalgs va anunciar recentment la mobilització de 10 milions d'euros addicionals del Fons Europeu de Desenvolupament per a l'assistència humanitària a la RCA. La UE és el principal proveïdor d'ajuda humanitària al país, aportant 76 milions d'euros el 2013.

Fons

La situació de seguretat a la RCA, especialment a Bangui, s'ha estabilitzat temporalment gràcies a l'operació militar francesa Sangaris i al desplegament des del 19 de desembre de la Missió Internacional de Suport a la República Centreafricana, MISCA, liderada per l'Àfrica. No obstant això, la situació continua sent extremadament preocupant, volàtil i fràgil.

El Consell de la Unió Europea, convençut de la importància de donar suport als esforços africans i augmentar la participació de la UE a la RCA com a part del seu enfocament global, va acordar la setmana passada (20 de gener) una futura Política de Seguretat i Defensa Comuna (PCSD) militar de la UE. funcionament. L'operació donarà suport temporal, durant un període de fins a sis mesos, per ajudar a aconseguir un entorn segur a la zona de Bangui, amb vista al lliurament a la UA.

La República Centreafricana es troba entre els països més pobres del món i s'ha vist embolicat en un conflicte armat que va durar una dècada. L'auge de la violència el desembre de 2013 va agreujar aquesta situació i avui la meitat dels 4.6 milions de població necessita ajuda immediata.

Gairebé un milió de persones han estat desplaçades interns, la meitat d'elles només a la capital Bangui. Més de 245,000 centreafricans han buscat refugi als països veïns.

El comissari Piebalgs ha fet els anuncis d'avui després de la seva participació a la 22a cimera de la Unió Africana a Etiòpia, del 30 al 31 de gener. La cimera va representar una oportunitat clau perquè la UE i la Unió Africana es reuneixin abans de la 4a Cimera Àfrica-UE, que tindrà lloc a Brussel·les del 2 al 3 d'abril de 2014.

La cimera de Brussel·les se celebrarà sota el lema 'Invertir en les persones, la prosperitat i la pau'. S'espera que sigui un altre pas important per a l'associació entre la UE i Àfrica en aquestes tres àrees.

Més informació

Pàgina web de EuropeAid Desenvolupament i la Cooperació DG

Pàgina web de Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs

Lloc web de la Facilitat de pau africana

Conclusions del Consell sobre la República Centreafricana (versió original - FR)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències