Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Sessió plenària del Parlament Europeu: 3-6 febrer 2014 (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

20120119_view_general_hemicycle_031Newsletter
Agenda final

Destaquen:

Bancs malalts: es demanarà al Parlament que recolzi un enfocament ambiciós
A la llum de les difícils negociacions en marxa amb els països membres sobre el mecanisme únic per acabar amb els bancs en dificultats, es demanarà al ple que aprovi formalment la posició dels seus negociadors, adoptada pel comitè d’afers econòmics i monetaris al desembre. Dimarts es celebrarà un debat i dijous la votació.

Els eurodiputats votaran per facilitar el viatge aeri dels passatgers
Els eurodiputats afinaran un projecte de llei que faciliti als passatgers d'avió una indemnització per llargs retards i perjudicis o pèrdua d'equipatge en una votació del 5 de febrer. Les normes revisades també regirien els deures d’informació i assistència, la redirecció i el reembossament.

Frau en el mercat financer: els delinqüents podrien haver de passar almenys quatre anys de presó
Els jutges que imposessin les sancions màximes dels seus països per delictes greus, com ara el tràfic d'informació privilegiada, haurien d'establir almenys quatre anys de presó en virtut d'un projecte de normes que es sotmetrà a votació dimarts. Aquestes normes, ja acordades de manera informal amb els negociadors dels estats membres, tenen com a objectiu restablir la confiança en els mercats financers de la UE i millorar la protecció dels inversors.

Les relacions UE-Rússia són protagonistes abans dels Jocs Olímpics de Sotxi
Els eurodiputats debatran dimecres passat la cimera UE-Rússia amb el Consell i la Comissió. La cimera, celebrada a Brussel·les, i que va reunir els presidents Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso i Vladimir Putin, va abordar els principals reptes de seguretat i afers exteriors, en el període previ als Jocs Olímpics de Sotxi, incloses les tensions al barri compartit de la UE i Rússia. Síria, Iran i qüestions relacionades amb el comerç.

Síria i Egipte: els eurodiputats demanen a la UE que faci més
La situació continuada dels civils a Síria, malgrat l'inici de les converses de pau de Ginebra II; i les properes eleccions presidencials a Egipte i el judici del derrocat president egipci Morsi seran en el punt de mira durant el debat d'afers exteriors de dimecres. S'espera que els eurodiputats demanin a la UE que augmenti el seu compromís.

anunci

Voteu la llicència de serveis de música en línia de tota la UE
Els proveïdors de serveis en línia que vulguin oferir nous serveis de música en línia transfronterers o de tota la UE tindran més facilitat obtenir llicències segons un projecte de llei que es votarà dimarts. La llei, ja acordada informalment amb el Consell, també hauria de garantir que es protegeixin millor els drets dels artistes i es paguin els drets d’autor immediatament.

Seient formal amb el president italià, Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano, president de la República italiana i antic president de la Comissió d'Afers Constitucionals del Parlament Europeu, pronunciarà un discurs formal als membres el 4 de febrer al migdia. Va visitar per última vegada el Parlament Europeu el febrer de 2007. Itàlia ocuparà la presidència rotatòria de la UE a partir del juliol.

Millors drets socials i condicions de treball per als treballadors de temporada a la UE
Els treballadors estacionals extracomunitaris es beneficiaran de millors condicions laborals i de vida, inclòs un allotjament adequat, segons un projecte de llei que serà votat pel ple del Parlament dimecres. Les noves normes, ja acordades pels negociadors del PE i del Consell, tenen com a objectiu tant acabar amb l’explotació com evitar que les estades temporals siguin permanents. La Comissió Europea calcula que cada any arriben a la UE més de 100,000 treballadors estacionals de tercers països.

Esmolir les eines de defensa comercial de la UE
Dimecres es sotmetran a votació els plans per afinar les eines de defensa comercial de la UE contra les importacions objecte de dumping o subvencionades. Facilitaran que les petites empreses de la UE construeixin un cas que aturi la competència deslleial de tercers països i redueixin els temps d’investigació antidumping perquè la UE pugui respondre més ràpidament.

Els eurodiputats volen objectius climàtics vinculants de reduccions de 40% de CO2 i 30% de renovables per al 2030
Els eurodiputats demanen una resolució no vinculant, presentada conjuntament pels comitès de medi ambient i energia, que es votarà dimecres, per a una reducció del 40% en les emissions de CO2, un objectiu del 30% per a les energies renovables i un objectiu del 40% per a l'eficiència energètica el 2030 Aquests objectius haurien de ser vinculants, diran, en contrast amb els objectius inferiors proposats per la Comissió Europea el 22 de gener.

Propostes per facilitar els tràmits a les persones que es traslladen a un altre país de la UE
Els eurodiputats voten dimarts propostes dissenyades per estalviar temps i diners a les persones que es traslladin a un altre país de la UE. Les noves normes simplificarien els procediments per demostrar l’autenticitat de determinats documents legals públics, com ara certificats de naixement o matrimoni. També s’oferirien formularis estàndards multilingües com a alternativa als formularis nacionals, per tal de reduir els costos de traducció.

Altres temes inclouen
· Indústria siderúrgica: els eurodiputats demanaran mesures anticrisi
· El Parlament pressionarà perquè progressin els impostos sobre les transaccions financeres
· Compres en línia: els MEPS demanaran un lliurament de paquets més fiable a la UE
· Drets fonamentals de les persones LGBTI a la UE
· FYRoM, Montegnegro i Bòsnia i Hercegovina: els MEPS avaluen els avenços el 2013
· Refugiats sirians a Bulgària
· Els eurodiputats debaten sobre les morts de refugiats durant els presumptes "retrocesos" a la costa grega
· Els eurodiputats diuen que les normes sobre l’etiquetatge del país d’origen de la carn poden confondre els consumidors
· Votació de la nominació del Tribunal de Comptes Europeu de Klaus-Heiner Lehne
· Ajuda de la UE per posar en marxa la indústria del diamant de Groenlàndia

Mira el Ple en directe a través de EP Live i EuroparlTV

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències