Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Sessió plenària del Parlament Europeu: 3-6 febrer 2014 (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

NEWSLETTER
Agenda final

Destaquen:

Bancs malalts: es demanarà al Parlament que recolzi un enfocament ambiciós
A la llum de les difícils negociacions en marxa amb els països membres sobre el mecanisme únic per acabar amb els bancs en dificultats, es demanarà al ple que aprovi formalment la posició dels seus negociadors, adoptada pel comitè d’afers econòmics i monetaris al desembre. Dimarts es celebrarà un debat i dijous la votació.

anunci

Els eurodiputats votaran per facilitar el viatge aeri dels passatgers
Els eurodiputats afinaran un projecte de llei que faciliti als passatgers d'avió una indemnització per llargs retards i perjudicis o pèrdua d'equipatge en una votació del 5 de febrer. Les normes revisades també regirien els deures d’informació i assistència, la redirecció i el reembossament.

Frau en el mercat financer: els delinqüents podrien haver de passar almenys quatre anys de presó
Els jutges que imposin les sancions màximes dels seus països per delictes greus com ara el tracte d’informació privilegiada haurien d’estipular almenys quatre anys de presó segons els projectes de normes que es sotmetessin a votació dimarts. Aquestes normes, ja acordades informalment amb els negociadors dels estats membres, tenen com a objectiu restablir la confiança en els mercats financers de la UE i millorar la protecció dels inversors.

Les relacions UE-Rússia són protagonistes abans dels Jocs Olímpics de Sotxi
Els eurodiputats debatran dimarts la cimera UE-Rússia de dimarts passat amb el Consell i la Comissió. La cimera, celebrada a Brussel·les, que va reunir els presidents Herman Van Rompuy, José Manuel Barroso i Vladimir Putin, va abordar els principals reptes de seguretat i afers exteriors, de cara als Jocs Olímpics de Sotxi, incloses les tensions al barri compartit de la UE i Rússia, Síria, Iran i qüestions relacionades amb el comerç.

anunci

Síria i Egipte: els eurodiputats demanen a la UE que faci més
La situació contínua de civils a Síria, malgrat l’inici de les converses de pau de Ginebra II; i les properes eleccions presidencials a Egipte i el judici al destituït president egipci Morsi estaran en el punt de mira durant el debat d’afers exteriors de dimecres. S'espera que els eurodiputats demanin a la UE que intensifiqui el seu compromís.

Voteu la llicència de serveis de música en línia de tota la UE
Els proveïdors de serveis en línia que vulguin oferir nous serveis de música en línia transfronterers o de tota la UE tindran més facilitat obtenir llicències segons un projecte de llei que es votarà dimarts. La llei, ja acordada informalment amb el Consell, també hauria de garantir que es protegeixin millor els drets dels artistes i es paguin els drets d’autor immediatament.

Seient formal amb el president italià, Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano, president de la República italiana i antic president de la Comissió d'Afers Constitucionals del Parlament Europeu, pronunciarà un discurs formal als membres el 4 de febrer al migdia. Va visitar per última vegada el Parlament Europeu el febrer de 2007. Itàlia ocuparà la presidència rotatòria de la UE a partir del juliol.

Millors drets socials i condicions de treball per als treballadors de temporada a la UE
Els treballadors estacionals extracomunitaris es beneficiaran de millors condicions laborals i de vida, inclòs un allotjament adequat, segons un projecte de llei que serà votat pel ple del Parlament dimecres. Les noves normes, ja acordades pels negociadors del PE i del Consell, tenen com a objectiu tant acabar amb l’explotació com evitar que les estades temporals siguin permanents. La Comissió Europea calcula que cada any arriben a la UE més de 100,000 treballadors estacionals de tercers països.

Esmolir les eines de defensa comercial de la UE
Dimecres es sotmetran a votació els plans per afinar les eines de defensa comercial de la UE contra les importacions objecte de dumping o subvencionades. Facilitaran que les petites empreses de la UE construeixin un cas que aturi la competència deslleial de tercers països i redueixin els temps d’investigació antidumping perquè la UE pugui respondre més ràpidament.

Els eurodiputats volen objectius climàtics vinculants de reduccions de 40% de CO2 i 30% de renovables per al 2030
Els eurodiputats demanen una resolució no vinculant, presentada conjuntament pels comitès de medi ambient i energia, que es votarà dimecres, per a una reducció del 40% en les emissions de CO2, un objectiu del 30% per a les energies renovables i un objectiu del 40% per a l'eficiència energètica el 2030 Aquests objectius haurien de ser vinculants, diran, en contrast amb els objectius inferiors proposats per la Comissió Europea el 22 de gener.

Propostes per facilitar els tràmits a les persones que es traslladen a un altre país de la UE
Els eurodiputats voten dimarts propostes dissenyades per estalviar temps i diners a les persones que es traslladin a un altre país de la UE. Les noves normes simplificarien els procediments per demostrar l’autenticitat de determinats documents legals públics, com ara certificats de naixement o matrimoni. També s’oferirien formularis estàndards multilingües com a alternativa als formularis nacionals, per tal de reduir els costos de traducció.

Altres temes inclouen
· Indústria siderúrgica: els eurodiputats demanaran mesures anticrisi
· El Parlament pressionarà perquè progressin els impostos sobre les transaccions financeres
· Compres en línia: els MEPS demanaran un lliurament de paquets més fiable a la UE
· Drets fonamentals de les persones LGBTI a la UE
· FYRoM, Montegnegro i Bòsnia i Hercegovina: els MEPS avaluen els avenços el 2013
· Refugiats sirians a Bulgària
· Els eurodiputats debaten la mort de refugiats durant presumptes "reculades" a la costa grega
· Els eurodiputats diuen que les normes sobre l’etiquetatge del país d’origen de la carn poden confondre els consumidors
· Votació de la candidatura del Tribunal de Comptes Europeu de Klaus-Heiner Lehne
· Ajuda de la UE per iniciar la indústria del diamant de Groenlàndia

Mira el Ple en directe a través de EP Live EuroparlTV

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències