Connecteu-vos amb nosaltres

Audiovisual

Observatori de comissions d'estudi econòmic important de l'impacte dels incentius fiscals a Europa per al cinema

COMPARTIR:

publicat

on

film_reel_de_Ryan_BaxterL'Observatori Europeu de l'Audiovisual (Observatori) ha encarregat a la consultora d'estratègia d'indústries creatives Olsberg•SPI que realitzi una anàlisi d'impacte econòmic del panorama europeu dels incentius fiscals. Aquest projecte ha estat possible gràcies al finançament addicional proporcionat pel ministeri d'educació i cultura finlandès. Aquesta organització representa Finlàndia al Consell Executiu de l'Observatori que agrupa els seus 40 països membres més la Comissió Europea. Olsberg•SPI s'encarregarà d'aquest informe, liderant un equip que inclou Landman Economics del Regne Unit, i avaluarà la gamma d'impactes econòmics creats per un nombre selecte d'esquemes europeus, a més d'avaluar els avantatges i desavantatges de diferents tipus d'estructures d'incentius. .

Un aspecte important del treball serà avaluar l'impacte dels incentius fiscals en l'atracció d'inversió estrangera, tant d'Europa com de la resta del món, així com els impactes en àmbits com el pressupost estatal, els efectes sobre la indústria audiovisual nacional, l'ocupació, etc. activat. També examinarà com es relacionen els esquemes amb una política econòmica i cinematogràfica més àmplia. L'Observatori va decidir posar en marxa l'estudi com a resposta a l'interès significatiu pel tema dels incentius a la producció per part de diverses parts. L'estudi, que es publicarà a finals de 2014, arriba en un moment d'augment de la competència mundial per a la producció, amb esquemes d'incentius creats per ajudar a atraure rodatges de cinema i televisió i la gamma de beneficis econòmics i altres que poden aportar.

Formant part del Consell d'Europa i, per tant, una organització de servei públic, l'Observatori recull i distribueix informació sobre les indústries audiovisuals europees, amb l'objectiu de promoure una major transparència i una comprensió més clara de les maneres en què funcionen les indústries audiovisuals a Europa, tant des d'un àmbit econòmic. i punt de vista jurídic. "Amb aquesta avaluació, l'Observatori Europeu de l'Audiovisual pretén aprofundir en la comprensió a tot Europa de l'ús d'incentius i l'impacte que poden tenir tant en la inversió interna com en la producció autòctona", va dir Susanne Nikoltchev, directora executiva de l'Observatori.

El president d'Olsberg•SPI, Jonathan Olsberg, va comentar: “Ja hem treballat àmpliament en l'àmbit dels incentius fiscals, però aquest estudi pretén proporcionar una nova profunditat de coneixement sobre com els incentius europeus poden tenir més impacte. Esperem poder consultar estretament amb la indústria i els responsables polítics per a aquesta avaluació, i convidem els interessats a aportar aportacions a contactar amb el nostre equip".

Els membres de l'equip d'Olsberg•SPI, inclòs el president Jonathan Olsberg, el director associat Andrew Barnes i el soci de recerca Leon Forde assistiran al proper Festival de Cinema de Berlín del 6 al 12 de febrer per dur a terme les consultes.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències