El Comissari Piebalgs visita tres països d'Àfrica occidental per discutir el desenvolupament de la cooperació futura

medium_Andris-Piebalgs-13Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs (A la foto) començarà el dilluns (10 de febrer) una visita d'alt nivell a Mauritània, Senegal i Cap Verd, on es subratllarà el compromís continu de la UE de donar suport a la regió i confirmar el futur finançament dels tres països.

La visita serà la primera vegada a Senegal i Cap Verd, i la primera visita d'alt nivell del Comissionat ja 2008 a Mauritània. Es reunirà amb els caps d'estat, ministres i representants de la societat civil dels tres països, i discutir les prioritats futures i les zones en curs de cooperació, en particular per posar en pràctica el model de desenvolupament de la UE conegut com el "Programa per al Canvi ', així com qüestions regionals d'interès comú l'interès i l'agenda post-2015 (quan els actuals objectius de desenvolupament del Mil·lenni expiren).

Parlant abans de la visita, Piebalgs va dir: "Estic content de veure com el Programa per al Canvi està contribuint al suport del creixement integrador i sostenible a la regió, especialment a través de l'agricultura i l'energia sostenible."

"Durant la meva visita em va a trobar noves maneres de que la UE i Àfrica poden cooperar allí d'ara endavant - en l'energia, al sector privat i en infraestructura, per exemple, ens hem compromès a buscar formes innovadores de treball que poden beneficiar les persones tant com sigui possible per impulsar el creixement, l'ocupació i la inversió ", ha afegit.

Aquests són els principals temes que seran discutits a cada país:

  • A Mauritània, el Comissionat discutirà la cooperació futura en les àrees de seguretat alimentària, estat de dret i la salut. També posarà en relleu el paper fonamental que exerceix el país a la seguretat de la regió del Sahel.
  • Al Senegal, les prioritats de desenvolupament del país, principalment en l'agricultura i la seguretat alimentària, el sanejament i l'energia, es discutiran. El Comissionat donarà la benvinguda a la funció positiva del Senegal a la integració econòmica regional i en l'augment de l'estabilitat a la regió.
  • En Cap Verd, el Comissari Piebalgs visitarà un projecte d'energia renovable, que és un dels majors parcs eòlics a l'Àfrica, i posar en marxa un programa de cooperació reforçada amb el país.

El comissari ha anunciat recentment 6.4 milions de € per als països 16 a la regió de West Africa1 (subjecte a confirmació per part dels estats membres) entre 2014-2020, que s'espera per donar suport a les inversions que generen creixement i creació d'ocupació per als 300 milions de ciutadans d'Àfrica occidental.

Fons

La visita d'alt nivell de la Comissió serà una oportunitat clau perquè el Comissari es reuneixi amb els líders africans abans de la 4ª Cimera Àfrica-UE, que tindrà lloc a Brussel · les a 2-3 d'abril 2014. Mauritània té la presidència de la UA a 2014 i copresidirà els esdeveniments de la Cimera UE-Àfrica. El president de Mauritània, Mohamed Ould Abdel Aziz, també és un dels deu membres del Comitè d'Alt Nivell sobre el procés de post 2015.

La cimera de Brussel·les, després de les celebrades al Caire, Lisboa i Trípoli, tindrà el tema "Invertir en les persones, la prosperitat i Peaceà. S'espera que la cimera que marcarà un pas més endavant significatiu per a l'associació entre la UE i Àfrica en les tres àrees identificades.

La regió de West Africa1 inclou Benín, Burkina Faso, Cap Verd, Costa d'Ivori, Gàmbia, Ghana, Guinea, Guinea Bissau, Libèria, Mali, Níger, Nigèria, Senegal, Sierra Leone, Togo i Mauritània.

Més informació

IP / 13 / 1002: La UE confirma el seu suport (comunicat de premsa anterior sobre el finançament de l'Àfrica Occidental) de l'Àfrica Occidental el desenvolupament i la integració

Pàgina web de EuropeAid Desenvolupament i la Cooperació DG

Pàgina web de Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Àfrica, Ajuda, desenvolupament, EU, L'ajuda externa, relacions exteriors