Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

BERD, BEI i de la UE a finançar les millores als serveis d'aigua a Moldàvia

COMPARTIR:

publicat

on

Earth_img-lightboxLs59 milions d'euros en préstecs per modernitzar la gestió de l'aigua i les aigües residuals a Chisinau.

El Banc Europeu d'Inversions (BEI), el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) i la Unió Europea, a través del Fons d'Inversió de Veïnatge, uneixen forces per donar suport a la modernització de la infraestructura d'aigua i aigües residuals a la capital de Moldàvia, Chisinau.

El BERD i el BEI concediran préstecs de 24 milions d'euros a la companyia d'aigua i aigües residuals de la ciutat SA Apa Canal Chisinau, mentre que la UE aportarà una subvenció d'11 milions d'euros.

El president del BEI, Werner Hoyer, va dir: "L'aigua neta és essencial per a la vida. La inversió en el sistema d'aigua de la ciutat de Chisinau millorarà significativament la qualitat de l'aigua potable, reduirà les fuites i millorarà el tractament d'aigües residuals. Aquest nou compromís conjunt del BEI i el BERD reflecteix els nostres punts forts complementaris, combinant l'experiència de la millora de les xarxes d'aigua a tot Europa i donant suport a la implementació a Moldàvia. A més, donem la benvinguda al suport de la Unió Europea al pla, tant mitjançant una avaluació detallada de les necessitats d'inversió com el suport de subvencions que s'ha de proporcionar al programa d'inversió del Fons d'Inversió de Veïnatge. El projecte d'aigua de Chisinau és realment un vaixell insígnia que demostra l'associació a llarg termini d'Europa amb Moldàvia".

El president del BERD, Sir Suma Chakrabarti, va dir en la signatura del projecte avui a Chisinau: "Aquest és un programa d'inversió molt important. La seva importància no només rau en la considerable quantitat de diners que implica, sinó també en l'impacte que tindrà en la vida de les persones. És un exemple excel·lent de com les institucions financeres internacionals i la Unió Europea treballen juntes".

Els fons es destinaran a finançar l'ampliació, rehabilitació i modernització de la infraestructura d'aigua i aigües residuals. El programa d'actualització millorarà l'eficiència de la xarxa d'aigua de la ciutat, estalviarà energia i contribuirà al compliment futur de les directives pertinents de la UE.

La xarxa d'aigua existent a Chisinau, una ciutat de 800,000 habitants, ja no és adequada per satisfer les demandes de la ciutat. A causa de la manca d'inversió, les parts clau de la xarxa necessiten una renovació urgent. La inversió prevista en el nou programa de millora reduirà la pèrdua d'aigua, millorarà la qualitat de l'aigua i reduirà els riscos per a la salut.

anunci

L'ambaixador de la Unió Europea a Moldàvia, Pirkka Tapiola, va afegir: "Aquest important programa permetrà a Apa Canal Chisinau millorar l'eficiència operativa, la qualitat dels serveis al client i reduir els impactes ambientals a la seva àrea de servei a Chisinau. La UE va donar suport a la fase preparatòria d'aquest programa aportant 3 milions d'euros per a un estudi de viabilitat i continua donant suport també a la realització d'obres de construcció i rehabilitació mitjançant una subvenció a la inversió d'11 milions d'euros. La subvenció de la UE combinada amb els préstecs del BERD i el BEI facilita la implementació de les actualitzacions necessàries dels sistemes de subministrament d'aigua i sanejament amb una baixa càrrega de préstec per als ciutadans de Chisinau".

Des del 2007, el BEI i el BERD han finançat conjuntament nou projectes per un valor total de 674 milions d'euros a parts iguals. Aquests han donat suport a la inversió en diversos sectors, com ara la rehabilitació de carreteres, el transport públic, la modernització de la rehabilitació de la xarxa de transport d'energia, així com els serveis d'aigua.

El BERD és el major inversor institucional de Moldàvia i fins ara ha signat més de 100 inversions al país, que cobreixen els sectors de l'energia, el transport, l'agroempresa, la indústria general i la banca, per un total de gairebé 900 milions d'euros.

Moldàvia és un soci important per al BEI a la regió del veïnat oriental, amb el volum de préstecs per càpita més elevat del BEI. Des de l'inici dels préstecs del BEI a Moldàvia l'any 2007 s'han concedit més de 450 milions d'euros en préstecs a llarg termini que inclouen suport per a la millora de carreteres i transport públic, aigua, energia i agricultura.

Fons

El BEI finança projectes als països veïns de l'Est (Ucraïna, Moldàvia, Geòrgia, Armènia, Azerbaidjan i Rússia) sota un mandat específic del Consell de la UE i del Parlament Europeu i va proporcionar 4.8 milions d'euros per a inversions a llarg termini a la regió des del 2007. Això ha inclòs el transport. , projectes d'infraestructures energètiques, de telecomunicacions i mediambientals i suport a les pimes.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències