Connecteu-vos amb nosaltres

EU

normes de cotxe connectat ajustada a posar a Europa en la marxa més llarga

COMPARTIR:

publicat

on

2249526862_99d8b4279e_bImagineu que esteu conduint i que es projecta un missatge al parabrises que us avisarà d’un accident que acaba de passar a la cantonada següent. Aviat això podria ser una realitat gràcies a les noves normes europees. Es preveu que els cotxes connectats, capaços de comunicar-se entre ells i amb les infraestructures viàries, apareguin a les carreteres europees el 2015.

Dues organitzacions europees de normalització, ETSI i CEN, han confirmat avui (12 de febrer) que el conjunt bàsic d’estàndards sol·licitat per la Comissió Europea per fer realitat els cotxes connectats s’ha completat completament. Les normes que han adoptat garanteixen que els vehicles fabricats per diferents fabricants puguin comunicar-se entre ells. La UE va invertir més de 180 milions d’euros en projectes de recerca sobre sistemes de transport cooperatius, els resultats dels quals van ajudar a desenvolupar els estàndards. Això posarà la indústria automobilística europea, que proporciona 13 milions de llocs de treball, al capdavant en la carrera per desenvolupar la propera generació de cotxes.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, ha donat la benvinguda a aquest pas important: "Amb aquest conjunt d'estàndards preparats, els cotxes connectats van pel bon camí. La comunicació directa entre vehicles i infraestructures garantirà uns fluxos de trànsit més segurs i eficients, amb grans beneficis per als conductors i vianants, el nostre entorn i la nostra economia. Això mostra l'avantatge digital únic d'Europa. Però perquè els cotxes connectats funcionin realment, també necessitem més coherència en les regles que sustenten les xarxes de banda ampla ràpida. La nostra política d'espectre fragmentat frena la nostra economia; ara és el moment d'aconseguir que el nostre continent connectat arribi a la velocitat de creuer".

El transport intel·ligent ha estat una prioritat dels programes de recerca i innovació de la UE. Els projectes de recerca finançats per la UE han tingut un paper important en el desenvolupament dels estàndards, amb més de 180 milions d’euros invertits en uns 40 projectes diferents que treballen en sistemes cooperatius des del 2002. Aquests projectes van proporcionar els seus resultats a ETSI i CEN / ISO, que en al seu torn els va utilitzar per desenvolupar els estàndards. La UE també va finançar diferents proves i pilots operatius, així com equips de projectes d’estandardització.

Els treballs del paquet d’estandardització de la versió 2 ja han començat a afinar els estàndards existents i a tractar casos d’ús més complexos. Les organitzacions europees cooperen estretament amb organitzacions americanes i japoneses per garantir que els sistemes siguin compatibles a tot el món.

Fons

Els cotxes connectats poden fer que la nostra vida sigui més còmoda, els nostres viatges més ecològics i les nostres carreteres més segures. Amb més de 200 milions de vehicles a les carreteres europees actualment, també representen un mercat important per a les empreses europees. Però els cotxes connectats no es poden desenvolupar sense requisits tècnics comuns quant a, per exemple, les freqüències utilitzades o la gestió de dades.

anunci

El 2008, la Comissió Europea va publicar un document Pla d’acció per al desplegament d’ITS a Europa. Aquest pla preveia la definició d'un mandat per a les organitzacions europees de normalització per desenvolupar normes harmonitzades per a la implementació dels sistemes ITS, en particular pel que fa als sistemes cooperatius.

Aquest mandat (M / 453) es va dirigir a CEN, CENELEC i ETSI a l’octubre de 2009. Es va convidar a aquestes organitzacions a preparar un conjunt coherent d’estàndards, especificacions i directrius per donar suport a la implementació i desplegament de sistemes ITS cooperatius a nivell europeu. El CEN i l'ETSI van acceptar formalment el mandat. El CENELEC no ho va acceptar i, per tant, no va participar en el desenvolupament d’estàndards en virtut d’aquest mandat concret.

El juliol de 2010, un marc legal (Directiva 2010 / 40 / UE) es va adoptar per accelerar el desplegament d’ITS a tot Europa. La vinculació del vehicle amb la infraestructura de transport es va definir com una àrea prioritària.

Durant el 2013, ETSI i CEN / ISO van finalitzar el treball relacionat amb el paquet d’estandardització de la versió 1 i van completar el seu mandat. Han anunciat aquest important assoliment avui a la inauguració del 6è taller ETSI sobre ITS a Berlín.

L 'esforç continu d' estandardització ITS està recolzat per Pla continu de la Comissió Europea per a la normalització de les TIC.

Principals projectes de recerca finançats per la UE en aquest camp

projectes com Cooperadors, CVIS, Punt segur va obtenir resultats que van contribuir, sota la coordinació del COMeSeguretat projecte, a la definició d’arquitectura de comunicació per a sistemes cooperatius. Aquest treball ha estat validat per pilots a gran escala com Unitat C2X i FOTSIS.

Missatge en vídeo de Neelie Kroes al 6è Taller ETSI sobre ITS a Berlín.

Més informació

MEMO / 14 / 105 Preguntes sobre cotxes connectats
Agenda Digital per a Europa
ETSI – Institut Europeu de Normes de Telecomunicacions
CEN – Comitè Europeu de Normalització
Lloc web de Neelie Kroes, segueix Neelie Kroes, a Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències