Connecteu-vos amb nosaltres

Ocupació

El 63 milions d '€ auge d'aplicació: Gairebé 5 milions d'ocupacions en el sector europeu de 2018, segons un informe de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

100000000000044E0000033B63298EC3El sector d'aplicacions de la UE ha passat de zero a superheroi digital en menys de cinc anys. El 2018 podria donar feina a 4.8 milions de persones i aportar 63 milions d’euros a l’economia de la UE segons un informe presentat avui a Brussel·les. L'estudi, realitzat per GIGAOM per a la Comissió Europea, mostra que els desenvolupadors d'aplicacions europeus estan a l'altura del repte de prendre el lideratge mundial. Actualment, els desenvolupadors de la UE i d’Amèrica del Nord generen els mateixos nivells (42% cadascun) d’ingressos per aplicacions en mercats crucials de la UE i els Estats Units. Tot i que el futur és brillant, els desenvolupadors han plantejat preocupacions sobre la manca de competències, la connectivitat i la fragmentació que podrien posar en risc el boom de les aplicacions.

Avui l’economia de les aplicacions dóna feina a un milió de desenvolupadors i a 1 persones en publicacions de màrqueting i assistència. Això podria augmentar fins als 800,000 milions de desenvolupadors + 2.7 milions de personal de suport el 2.1. Els compradors i anunciants de la UE van gastar 2018 milions d'euros en aplicacions el 6.1, el 2013% de la despesa global d'aplicacions a tot el món, fins a 30 mil milions d'euros el 18.7. La despesa del consumidor combinada amb publicitat i el treball per contracte podria generar ingressos anuals de 2018 milions d’euros per al sector de les aplicacions en un termini de cinc anys.

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, va dir: "Davant l'augment de l'atur juvenil, aquestes xifres em donen una nova esperança. El sector de les aplicacions és una àrea de l'economia digital on Europa pot liderar realment. Però hem de tractar les preocupacions sobre la connectivitat i la fragmentació - Una altra raó per completar el mercat únic de les telecomunicacions! "

anunci

L'estudi mostra que:

Els desenvolupadors d'aplicacions de jocs de la UE són al capdavant: 28 empreses líders de la UE van crear el 40% de les 100 aplicacions amb més ingressos de la UE i els EUA. Tres de les cinc empreses principals són desenvolupadors de jocs nòrdics (1r King.com, 2n supercélula, 5è Rovio) amb desenvolupadors d’aplicacions alemanys, francesos, espanyols i britànics que també troben èxit fora dels seus mercats natius.

Mercat en creixement, creixent ocupació: el 2013, els desenvolupadors van guanyar 11.5 milions d’euros fabricant aplicacions per a béns de consum, banca, mitjans de comunicació, venda al detall i altres clients. Poden esperar guanyar fins a 46 milions d’euros mitjançant contractes d’aquesta naturalesa el 2018. El boom de l’aplicació està creant llocs de treball, per exemple, desenvolupadors de contractes Golden Gekko (Londres / Barcelona) té previst fer créixer el seu personal un 40-50% l'any vinent i amb seu a Londres Grapple Mobile va ser una empresa de tres persones fa tres anys, en dóna feina a 120 i té la intenció de doblar-se l'any que ve.

anunci

Abordar l'escassetat de competències digitals: aproximadament el 38% dels desenvolupadors independents i interns van dir que les empreses de la UE tenien dificultats per competir amb els sous dels Estats Units, el 31% i el 33% van dir que l'educació per a desenvolupadors estava endarrerida, al voltant del 30% va dir que els desenvolupadors d'inici no tenien experiència comercial i el trimestre de tots els enquestats van dir que no hi havia prou desenvolupadors. De manera preocupant, només el 9% dels desenvolupadors són dones.

La Comissió aborda la crisi de les competències digitals d'Europa de diverses maneres. En primer lloc, en associar-se amb la indústria i altres organitzacions del Gran Coalició per al Treball Digitals (Vegeu IP / 2014 / 40). Paral·lelament, treballant amb les escoles per incorporar les habilitats digitals a l’aula connectada (vegeu IP / 13 / 859 MEMO / 13 / 813). Finalment, donant suport a iniciatives de base com ara Setmana del Codi de la UE, organitzat per Neelie Kroes ' joves assessors. La primera setmana del codi de la UE va arribar a 10,000 persones a 26 països el novembre del 2013. Enguany Codi setmana tindrà lloc de l’11 al 17 d’octubre de 2014

Els colls d’ampolla tècnica i la fragmentació també van ser motiu de preocupació. Aproximadament una quarta part dels desenvolupadors volien que el 4G es desenvolupés més ràpidament a Europa. Al voltant del 35% es va sentir frustrat per la manca d’interoperabilitat entre plataformes com Android, iOS, Facebook. La majoria dels desenvolupadors es van queixar de la seva dependència total de facto de les plataformes desenvolupades per gegants nord-americans, amb el consegüent impacte en els ingressos.

Kroes va afegir: "Totes les aplicacions i tots els dispositius mòbils depenen de xarxes de banda ampla. Tot i així, avui en dia, el marc per a les telecomunicacions europees està trencat i restringit. És a dir, una connectivitat sense fils deficient, connexions que no poden creuar fàcilment fronteres, aplicacions i serveis bloquejats o limitats per part dels operadors de xarxes, recàrrecs prohibitius per fer servir el mòbil a l’estranger. Al món de demà, on fins i tot hi ha vehicles connectats, on confiem en aplicacions mòbils fins i tot per a la nostra atenció mèdica, és absolutament crucial resoldre’ls.

Fons

L'informe Mida de l’economia de les aplicacions de la UE es va presentar a un taller a Brussel·les on Neelie Kroes, el director de màrqueting de Rovio, Peter Vesterbacka, i representants de la comunitat digital van debatre sobre el futur de l’economia de les aplicacions de la UE.

Les aplicacions són programes o programes autònoms que sovint es dissenyen per a dispositius mòbils o plataformes socials. Per exemple, les aplicacions us poden assessorar sobre la ruta de transport públic més eficient, ajudar-vos a fer banca en línia, fer el seguiment de les vostres carreres o passejades en bicicleta, relacionar-vos amb un possible soci, donar consells sobre salut, jocs per entretenir i relaxar-vos. Pel que fa al negoci, moltes empreses desenvolupen aplicacions a casa o a través de contractistes per donar suport al seu negoci principal, ja siguin en serveis financers, venda al detall de béns de consum, mitjans de comunicació, etc. Utilitzen aplicacions per afegir la seva experiència i utilitat al client ajudar a comercialitzar i vendre els seus béns i serveis. Segons les estimacions, durant el 94.4 es van descarregar 2013 milions d’aplicacions a nivell mundial.

Un mercat únic digital de més de 500 milions de consumidors de la UE té un enorme potencial per als desenvolupadors d’aplicacions i empreses digitals d’Europa, però molts estan frustrats per les inconsistències que dificulten la venda de les seves idees brillants a les fronteres. La Comissió treballa per simplificar les normes de la UE sobre drets d'autor i llicències oferir un major accés al contingut en línia. Un continu consulta inclourà un llibre blanc sobre drets d’autor abans de l’estiu de 2014. Una major connectivitat, incloses les connexions d'alta velocitat 4G i banda ampla que alimenten les aplicacions, són un dels objectius de les propostes de la Comissió per lliurar un continent connectat, que actualment està debatent el Parlament Europeu. (Vegeu MEMO / 13 / 779 IP / 13 / 828).

L' estudiar forma part de Startup Europe, una iniciativa d’Agenda Digital amb el suport de Kroes per promoure l’emprenedoria de les TIC i la web a Europa i per ajudar les empreses a florir a Europa.

Inclou sis activitats: El Assemblea del accelerador, El Xarxa europea de finançament participatiu, La Web Investors Forum, El Club de Líders, El Startup Europe Partnership i millorar les habilitats web a través de MOOCS (que es llançarà el 2014) Activitats per mapar l’ecosistema d’inici, com ara aquest estudi, donen suport a Startup Europe i ajuden a definir polítiques basades en evidències que puguin ajudar els empresaris web a iniciar-se i romandre a Europa.

A més, un Associació publicoprivada per al futur Internet pot ajudar amb el finançament i la tutoria d’emprenedors web que utilitzen les tecnologies desenvolupades en projectes anteriors. El finançament també ho és disponible a través d’Horitzó 2020.

enllaços d'interès

Estudi "Dimensionament de l'economia d'aplicacions de la UE"

@StartUpEU, #StartUpEurope , @eurapp, #eurapp

Sobre inici Europa

Lloc web de Neelie Kroes

 

Economia

Reduir l’atur: s’expliquen les polítiques de la UE

publicat

on

Després de l’augment constant de l’atur a la UE des del 2013, la pandèmia COVID-19 va provocar un augment el 2020. Esbrineu com funciona la UE per reduir l’atur i combatre la pobresa.

Tot i que les condicions del mercat de treball de la UE i els drets dels treballadors han millorat significativament en els darrers anys, la lluita contra l 'atur i les conseqüències de la malaltia Crisi COVID segueixen sent reptes per a la Unió Europea, tot i que treballen per aconseguir llocs de treball de qualitat i Europa socialment inclusiva.

Per saber més sobre com protegeix la UE els llocs de treball i els treballadors afectats per la pandèmia del coronavirus.

S'han fet esforços en diversos àmbits, com ara ajudar els joves a entrar al mercat laboral, combatre l'atur de llarga durada, millorar les competències i facilitar la mobilitat dels treballadors a la UE.

taxa d'atur de la UE

A l'abril 2021, el taxa d’atur a la zona euro va ser del 8%, des del 8.1% del març del 2021 i del 7.3% a l’abril del 2020.

anunci

Competències de la UE contra els estats membres

Els països de la UE segueixen sent principalment responsables de les polítiques laborals i socials. Tanmateix, la UE complementa i coordina les accions dels estats membres i fomenta l'intercanvi de bones pràctiques.

D'acord amb article nou del Tractat sobre el funcionament de la Unió Europea, la UE hauria de considerar l'objectiu d'un alt nivell d'ocupació a l'hora de definir i aplicar totes les seves polítiques i activitats.

anunci

Estratègia europea d'ocupació 

El 1997 els països de la UE van establir un conjunt d'objectius i objectius comuns per a la política d'ocupació per combatre l'atur i crear més llocs de treball i millors a la UE. Aquesta política també es coneix com a Estratègia europea d'ocupació (EES).

La Comissió Europea supervisa i implementa l’estratègia a través de l’equip semestre europeu, un cicle anual de coordinació de les polítiques econòmiques i laborals a nivell de la UE.

La situació social i laboral a Europa es valora en el context del semestre de la UE i es basa en el Directrius sobre ocupació, prioritats i objectius comuns per a les polítiques nacionals d’ocupació. Per ajudar els països de la UE a avançar, la Comissió emet recomanacions específiques pel país, basades en el seu progrés cap a cada objectiu.

Com es finança

L' Fons Social Europeu (FSE) és el principal instrument d’Europa per garantir oportunitats de treball més justes per a tots els que viuen a la UE: els treballadors, els joves i tots els que busquen feina.

El Parlament Europeu va proposar augmentar el finançament a el pressupost de la UE per al 2021-2027. La nova versió del fons, coneguda com a Fons Social Europeu Plus (FSE +), amb un pressupost de 88 milions d’euros, se centra en l’educació, la formació i l’aprenentatge permanent, així com l’accés igualitari a una ocupació de qualitat, la inclusió social i la lluita contra la pobresa.

El Programa d'Ocupació i Innovació Social (EaSI) té com a objectiu ajudar a modernitzar les polítiques laborals i socials, millorar l'accés al finançament a empreses socials o persones vulnerables que desitgin crear una microempresa i promoure la mobilitat laboral a través de Xarxa EURES. La European Jobs Network facilita la mobilitat proporcionant informació als empresaris i als sol·licitants d'ocupació i també disposa d'una base de dades de llocs de treball i aplicacions a tot Europa.

L' Fons d'Adaptació a la Globalització Europea (EGF) dóna suport als treballadors que perden la feina a causa de la globalització, ja que les empreses poden tancar o traslladar la seva producció a països que no pertanyen a la UE, o la crisi econòmica i financera, a la recerca de nous treballs o la creació de negocis propis.

L' Fons d'Ajuda Europea per als més desfavorits (FEAD) dóna suport a les iniciatives dels estats membres per proporcionar aliments, assistència material bàsica i activitats d’inclusió social als més desfavorits.

La versió actualitzada del Fons Social Europeu Plus combina diversos fons i programes existents (FSE, EaSI, FEAD, la Iniciativa d’Ocupació Juvenil), agrupant els seus recursos i proporcionant un suport més integrat i dirigit als ciutadans.

Lluitar contra l'atur juvenil

Entre les mesures de la UE per combatret la desocupació juvenil és el garantia juvenil, un compromís dels estats membres de garantir que tots els joves menors de 10 anys de 30 rebin una oferta de feina, educació continuada, aprenentatge o pràctiques de bona qualitat en un termini de quatre mesos després d'haver estat aturat o abandonar l'educació formal. La implementació de la garantia juvenil compta amb el suport de la inversió de la UE a través de la Iniciativa per a l’ocupació juvenil.

L' Cos de Solidaritat Europea permet als joves ser voluntaris i treballar en projectes relacionats amb la solidaritat a tot Europa. El La vostra primera plataforma de treball EURES Ajuda als joves amb edat 18 a 35 i estan interessats a obtenir experiència professional a l'estranger, a trobar pràctiques, pràctiques o aprenentatge.

Habilitats correctes, feina adequada

Mitjançant la promoció i la millora de l’adquisició d’habilitats, la qual cosa fa que les qualificacions siguin més comparables i que proporcioni informació sobre les demandes d’habilitats i llocs de treball, la UE dóna suport a les persones a la recerca de llocs de treball de qualitat i amb millors decisions professionals.

L' Nova agenda de competències per a Europa, llançat a 2016, consisteix en mesures 10 per fer que la formació i el suport adequats estiguin a l'abast de la gent i revisar una sèrie d'eines existents, com el format europass de CV europeu).

Repte d'atur de llarga durada

L'atur de llarga durada, quan la gent està a l'atur durant més d'un mes, és una de les causes de la pobresa persistent. Es manté molt alt en alguns països de la UE i segueix representant gairebé 50% de la desocupació total.

Per integrar millor els desocupats de llarga durada al mercat laboral, es van adoptar els països de la UE recomanacions: fomenten el registre d’aturats de llarga durada amb un servei d’ocupació, una avaluació en profunditat individual per identificar les seves necessitats, així com un pla a mida per tornar-los a la feina (un acord d’inserció laboral). Estaria disponible per a tots els aturats durant 18 mesos o més.

L’absència laboral a llarg termini sovint provoca l’atur i els treballadors que abandonen el mercat laboral de manera permanent. Per retenir i reintegrar els treballadors al lloc de treball que pateixen lesions o problemes de salut crònics, a 2018, el Parlament Europeu va formular un conjunt de mesures perquè els estats membres treballin, com fer que els llocs de treball siguin més adaptables a través de programes de desenvolupament d’habilitats, assegurant unes condicions de treball flexibles i donant suport als treballadors (incloent coaching, accés a un psicòleg o terapeuta).

Promoure la mobilitat dels treballadors

Facilitar que la gent pugui treballar en un altre país pot ajudar a combatre l’atur. La UE disposa d'un conjunt de regles comunes per protegir les persones drets socials relacionats amb l’atur, la malaltia, la maternitat / paternitat, les prestacions familiars, etc., quan es mouen a Europa. Normes sobre el desplaçament de treballadors establir el principi de la mateixa remuneració pel mateix treball al mateix lloc de treball.

Per saber més sobre què fa la UE sobre l'impacte de la globalització en l'ocupació.

Més informació sobre les polítiques socials de la UE

Per saber més 

Seguir llegint

Economia

L’escassetat de mà d’obra a Hongria fa que el govern busqui treballadors a l’estranger

publicat

on

El govern generalment reticent a immigrants a Budapest està buscant estrangers per ajudar amb l'escassetat de mà d'obra, escriu Cristian Gherasim, corresponsal de Bucarest.

El ministre d'exteriors hongarès va dir que es permetrà a les empreses contractar mà d'obra qualificada de països no pertanyents a la UE. Peter Szijjarto, el ministre d'Afers Exteriors, va recolzar la decisió dient que això ajudaria a assolir l'objectiu de creixement d'Hongria del 5.5% per a aquest any.

Per exemple, un sector afectat per l’escassetat de mà d’obra és la indústria de l’hostaleria a Hongria, que recentment ha expressat fortes preocupacions per la manca de cuiners i personal de neteja. Tamás Flesch, cap de l'Associació d'Hostaleria i Restauració d'Hongarès, va dir durant una entrevista que els propietaris d'hotels de Budapest s'esforcen per assegurar la força de treball tan necessària, oferint l'exemple del gerent d'hotels que necessita netejar les habitacions.

anunci

Molts altres països de l'Europa central i oriental han estat lluitant amb l'escassetat de mà d'obra enmig d'una recuperació econòmica més ràpida de l'esperada després de les restriccions de la pandèmia.

El govern de Budapest s'ha mostrat reticent a obrir les seves portes fins ara als estrangers enmig de les polítiques antiimmigrants del primer ministre Viktor Orban que han provocat freqüents enfrontaments amb la Unió Europea.

Un altre sector on es fa palesa la manca de mà d'obra hongaresa és l'agricultura. Els agricultors hongaresos lluiten per trobar prou treballadors per collir les seves fruites i verdures, amb només deu anys de destrucció de mercaderies per valor de més de 190 milions d’euros.

anunci

Els experts creuen que la millor manera d’atraure la gent a treballar a les granges és augmentar els salaris. Creuen que la indústria necessitarà almenys una dècada per recuperar-se de les pèrdues de llocs de treball i reorientar-se cap a una nova forma de fer negocis.

I probablement el sector més sorprenent afectat per l'escassetat de mà d'obra a Hongria és el comerç al detall en línia. La crisi laboral restringeix el comerç electrònic, i moltes botigues en línia es veuen obligades a suspendre la publicitat en línia perquè no poden fer front a una demanda més elevada. Kristof Gal, fundador de Klikkmarketing, una empresa de màrqueting en línia amb seu a Budapest, calcula que entre un 30 i un 40% de les botigues en línia es podria veure afectat per aquest problema.

Szijjarto va dir que la nova legislació, inclosa la dels treballadors temporals, té com a objectiu "ajudar a reiniciar ràpidament l'economia i ser la més ràpida a reiniciar-se a Europa".

Com que l'economia hongaresa està millorant el que s'esperava el primer trimestre d'aquest any, malgrat les mesures de bloqueig del coronavirus, el govern de Budapest va anunciar altres mesures, com ara alleujar les càrregues burocràtiques de les petites i mitjanes empreses, així com préstecs econòmics per ajudar les empreses hongareses a expandir-se a l'estranger. o invertir en projectes ecològics.

La UE ha criticat reiteradament el govern de Budapest per la seva postura respecte als migrants, els atacs a la llibertat de premsa i contra la comunitat LGTB. La Comissió Europea i el Parlament Europeu han iniciat prèviament una acció contra l'estat de dret contra Hongria pel que fa a les llibertats civils. Els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que tiri endavant amb accions legals i fins i tot es negui a Hongria l'accés al pla de recuperació de la pandèmia Covid-750 de 19 milions d'euros, si el govern d'Orban no inverteix el rumb.

Seguir llegint

Ocupació

Només el 5% del total de sol·licituds de visats de treball qualificat a llarg termini presentats el primer trimestre provenien de ciutadans de la UE, segons les dades

publicat

on

Les xifres publicades pel Ministeri d’Interior del Regne Unit indiquen com el nou sistema d’immigració britànic posterior al Brexit afectarà el nombre de ciutadans de la UE que arribin al Regne Unit a treballar. Entre l’1 de gener i el 31 de març d’aquest any, els ciutadans de la UE van presentar 1,075 sol·licituds de visats de treball qualificat a llarg termini, inclòs el visat de salut i atenció, que representava només el 5% del total de 20,738 sol·licituds d’aquests visats.

L’Observatori de les Migracions de la Universitat d’Oxford va dir: “Encara és massa aviat per dir quin impacte tindrà el sistema d’immigració post-Brexit en el nombre i les característiques de les persones que vénen a viure o treballar al Regne Unit. Fins ara, les sol·licituds de ciutadans de la UE segons el nou sistema han estat molt baixes i representen només un poc per cent de la demanda total de visats del Regne Unit. Tot i això, pot passar un cert temps perquè els possibles sol·licitants o els seus empresaris es familiaritzin amb el nou sistema i els seus requisits ".

Les dades també mostren que el nombre de treballadors sanitaris migrants que vénen a treballar al Regne Unit ha augmentat a nivells rècord. Durant el primer trimestre d’aquest any s’han utilitzat 11,171 certificats de patrocini per a treballadors sanitaris i d’atenció social. Cada certificat equival a un treballador migrant. A principis del 2018, hi havia 3,370. Gairebé el 40 per cent de totes les sol·licituds de visat de treball qualificat eren per a persones del sector de la salut i el treball social. Ara hi ha més titulars de visats sanitaris migrants al Regne Unit que en cap moment des que es van iniciar els registres el 2010. Tot i que el nombre de llicències de patrocinadors per a visats sanitaris va baixar a 280 durant el primer tancament de l'any passat, ha continuat augmentant des de llavors, un patró que no es va veure afectat pel tercer bloqueig d’aquest hivern.

anunci

Per contra, el sector de la informàtica, l’educació, les finances, les assegurances, el professional, el científic i el tècnic han vist caure el nombre d’emigrants ocupats en el que portem d’any, tot i augmentar durant la segona meitat del 2020. El nombre de treballadors migratoris en TI encara és significativament més baixos que els nivells previs a la covidesa. El primer trimestre del 2020 es van expedir 8,066 visats de treball qualificat al sector informàtic, actualment n’hi ha 3,720. El nombre de professionals migrants i de treballadors científics i tècnics també ha caigut lleugerament per sota dels nivells anteriors al covid.

L'expert en visats Yash Dubal, director d'AY & J Solicitors, va dir: "Les dades mostren que la pandèmia encara afecta el moviment de persones que vénen al Regne Unit a treballar, però sí que indica que la demanda de visats de treball qualificat per als treballadors fora de la UE continuar creixent un cop es normalitzin els viatges. Ara hi ha un interès especial pels treballadors britànics en informàtica dels treballadors de l’Índia i esperem que continuï aquest patró ”.

Mentrestant, el Ministeri de l'Interior ha publicat el compromís de permetre el moviment legítim de persones i mercaderies per donar suport a la prosperitat econòmica, mentre s'enfronta a la migració il·legal. Com a part del seu pla de lliurament de resultats per a aquest any, el departament també es compromet a "aprofitar les oportunitats de sortida de la UE, mitjançant la creació de la frontera més eficaç del món per augmentar la prosperitat del Regne Unit i millorar la seguretat", tot reconeixent que els ingressos que cobra per les taxes de visat poden disminuir demanda reduïda.

anunci

El document reitera el pla del Govern per atraure els "més brillants i millors al Regne Unit".

Dubal va dir: "Tot i que les xifres relatives als visats per als treballadors de TI i els dels sectors científics i tècnics no compleixen aquest compromís, encara són primers els dies per al nou sistema d'immigració i la pandèmia ha tingut un efecte profund en els viatges internacionals. Per la nostra experiència ajudant a facilitar visats de treball als migrants, hi ha una demanda acumulada que es realitzarà durant els propers 18 mesos ".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències