Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Turisme s'espera que creixi de nou en 2014, impulsats per la forta demanda interna i europea

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

la promoció-eu-turismeEl turisme ha estat un dels punts forts de l’economia europea durant la crisi econòmica i la tendència positiva continuarà el 2014, amb només l’11% dels europeus que esperaven no desaparèixer.

D'acord amb la nova Eurobaròmetre publicat avui (13 de febrer), el sector ha estat un motor del creixement econòmic basat en la demanda interna el 2013, amb més persones que opten per passar vacances fora del seu propi país, però dins de la UE. El 2013, el 38% dels europeus van passar les seves vacances principals en un altre país de la UE, la qual cosa suposa cinc punts percentuals més en comparació amb el 2012.

Al mateix temps, només el 42% de les persones van passar les seves vacances principals al seu propi país, una disminució de cinc punts percentuals en comparació amb el 2012. A més, el 2013, només una cinquena part (el 19%) va passar les seves vacances principals fora dels vint-i-vuit països del país. La UE, que suposa una disminució del 2% respecte al 2012. L’enquesta de l’Eurobaròmetre sobre les preferències dels europeus pel que fa al turisme també explora les motivacions i els obstacles per viatjar als europeus, les principals destinacions, les fonts d’informació que s’utilitzen per planificar unes vacances, com els europeus van organitzar les seves vacances a 2013, la seva satisfacció amb el sector i el nivell de seguretat experimentat en allotjament i serveis.

anunci

El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, comissari per a la indústria i l'emprenedoria, ha comentat les preferències dels enquestats i les perspectives de l'enquesta sobre les vacances: "Com a comissari europeu responsable de turisme, no puc amagar el meu entusiasme. Les actituds dels europeus envers els viatges han estat publicades avui són un signe d’un rendiment fiable i destacat del sector turístic, que continua sent el fort motor econòmic per a la recuperació de la UE. Les xifres parlen per si soles, mentre que les preferències i opinions expressades a l’enquesta mostren com s’espera un rendiment robust i resistent de la indústria continuar el 2014 ”.

El 2013, el 70% dels europeus van viatjar com a mínim una nit

Només un 11% dels europeus preveu no desaparèixer el 2014 a causa de la situació econòmica actual. Quatre de cada deu europeus tenen previst passar les seves vacances principals al seu propi país (la majoria de la gent a Grècia, Croàcia, Itàlia i Bulgària). Tres de cada deu persones esperen que les seves vacances principals siguin a la UE i més de quatre de cada deu tenen intenció de fer almenys un dels seus viatges a la UE el 2014. Una quarta part té previst viatjar a un país no comunitari (24%), però només El 16% tindrà les seves vacances principals fora de la UE.

anunci

Altres aspectes destacats de l'enquesta de l'Eurobaròmetre:

  • El 2013, el 70% dels europeus van viatjar per motius personals o professionals durant almenys una nit. Només mirant els viatges personals el 2013, la majoria de la gent va marxar de 4 a 13 nits consecutives (57%). En gran mesura, aquest patró es reflecteix en els plans per al 2014.
  • Els europeus prefereixen la llum del sol i la vida a la platja (46%).
  • El mateix percentatge d’enquestats menciona els trets naturals d’un lloc determinat com a principal motiu pel qual pensarien tornar a la mateixa destinació turística.
  • Les cinc principals destinacions de vacances de la UE continuen sense canvis des del 2012. Espanya (15%, +5), França (11%, +3), Itàlia (10%, +2), Alemanya (7%, +2) i Àustria (6 %, +2) continuen sent les destinacions de vacances més populars, totes elles amb un augment des del 2012. Els enquestats a Grècia, Croàcia, Itàlia i Bulgària són els més propensos a prendre vacances al seu propi país, mentre que els enquestats a Luxemburg i Bèlgica és més probable que viatgi a un altre país de la UE. Els plans dels enquestats per al 2014 s’assemblen molt als del 2013.
  • Els turistes d’Europa se senten segurs i molt satisfets. Els enquestats expressen un alt nivell de satisfacció amb la majoria dels aspectes de les seves vacances del 2013. La majoria dels enquestats es van mostrar satisfets amb la seguretat (95%) i la qualitat (95%) del seu allotjament.

Poc impacte de la situació econòmica actual, però les raons financeres són importants

No es realitzaran canvis substancials als plans de vacances com a conseqüència de la situació econòmica actual. L'enquesta també examina què podria influir en els plans de vacances. Més de la meitat dels enquestats que no van anar de vacances el 2013 afirmen que, almenys parcialment, per motius econòmics, el 44% considera que era el motiu principal. Només l’11% dels enquestats espera no desaparèixer el 2014 a causa de la situació econòmica actual. El que és més important, més de quatre de cada deu persones diuen que no canviaran els seus plans de vacances del 2014, mentre que un tercer diu que canviaran els seus plans, però que encara viatjaran. La proporció de persones que tenen intenció de marxar de vacances sense canviar els seus plans per motius econòmics oscil·la entre el 75% a Àustria i el 10% a Grècia.

Les estadístiques oficials recolzen la tendència positiva. Segons Eurostat, el sector turístic tenia xifres rècord el 20131. El total de nits passades en establiments d’allotjament turístic dels 28 estats membres va augmentar el 2013 un 1,6%, fins a un rècord de 2.6 milions de nits passades en comparació amb el 2012.

L'enquesta de l'Eurobaròmetre

Aquesta enquesta Eurobaròmetre es va dur a terme entre els dies 6 i 11 de gener de 2014 a 31,122 enquestats de diferents grups socials i demogràfics, que van ser entrevistats per telèfon (telèfon fix i mòbil) en la seva llengua materna als estats membres, així com en altres 7 països de fora la UE, concretament Turquia, l’antiga República Iugoslava de Macedònia, Islàndia, Noruega, Sèrbia, Montenegro i Israel.

Aquesta ona és un seguiment de l'Eurobaròmetre Flash núm. 370, realitzada el gener de 2013. L'enquesta va ser realitzada per TNS Political and Social.

Eurobaròmetre

Més informació sobre la política i la indústria turística de la UE

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències