Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió d'Ocupació del Parlament Europeu adopta l'esmena "Suport a la prevenció de les persones sense llar" per informar sobre el paper de la troika

COMPARTIR:

publicat

on

HomelessxmasEl Comitè d'Ocupació del Parlament Europeu ha aprovat una esmena a l'informe del Parlament Europeu sobre el paper de la Troica demanant mesures urgents per prevenir l'augment de persones sense llar als països del programa i per la Comissió Europea per donar suport això a través d'anàlisis de polítiques i la promoció de bones pràctiques.

Esmena 24d, aprovada ahir (13 de febrer): "Demana mesures urgents per evitar l'augment de les persones sense llar als països del programa i a la Comissió Europea perquè hi doni suport mitjançant l'anàlisi de polítiques i la promoció de bones pràctiques". Això confirma que el Parlament Europeu està preocupat pels nivells creixents de sensellarisme als països del programa causats pel devastador impacte social de la crisi i les polítiques de la Troika. Per exemple, tal com es va esmentar a la revisió trimestral de la UE sobre l'ocupació i la situació social de juny de 2012, les persones sense llar van augmentar un 25% entre el 2009 i el 2011 a Grècia.

Així doncs, el Parlament vol que la UE per fer front a les conseqüències socials de la política de la Troica, entre ells l'augment de la manca d'habitatge, amb urgència. FEANTSA dóna la benvinguda a aquest reconeixement de la necessitat d'una acció que ve del Parlament.

El Parlament també fa una crida a la Comissió Europea per donar suport als països del programa de la Troika en els seus esforços per fer front a les persones sense llar mitjançant l'anàlisi de polítiques i la promoció de bones pràctiques. Això en línia amb les sol·licituds anteriors del Parlament perquè la Comissió realitzés més activitats de suport i coordinació de polítiques en matèria de sensellarisme.

En aquest context, FEANTSA suggereix l'ús específic de l'estructural i dels Fons d'Inversió per fer front a la manca d'habitatge, l'anàlisi i seguiment de les tendències relatives a la naturalesa i l'abast de la manca d'habitatge en els països del programa de la Troica i reunions entre la Comissió i els funcionaris o ministres amb responsabilitats en matèria de política de persones sense llar d'aquests països per discutir el que es podrien proporcionar ajut o suport.

membres de FEANTSA estan disponibles per contribuir a la construcció d'una millor comprensió de la situació actual i les necessitats d'acció per abordar l'augment de persones sense llar als països del programa.

L'informe es posarà a votació al Ple, que tindrà lloc a mitjan març.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències