Connecteu-vos amb nosaltres

Dieta

Carn de cavall: accions anunciats i lliurats un any

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Majoria-de-britànics-estils de vida-sense canvis per la carn de cavall-escàndolFa aproximadament un any, l'escàndol de la carn de cavall va fer notícia de primera plana a tot Europa i més enllà. La història de que la carn de cavall es fan passar per carn de res, exposa la complexa naturalesa de la cadena de subministrament alimentari globalitzat. Les proves reunides no apuntava a una seguretat alimentària o de salut pública, sinó més aviat una qüestió d'etiquetatge fraudulent. Es va demostrar que els estafadors s'aprofiten de les debilitats del sistema en detriment de les empreses i els consumidors legítims.

La indústria europea de processament d’aliments es va enfrontar a una crisi de confiança dels consumidors i la confiança en la indústria va assolir un mínim històric. La Comissió Europea, juntament amb les autoritats competents dels estats membres, han estat treballant estretament per arribar al fons de com es va trobar que la carn de cavall es trobava en productes alimentaris etiquetats com a 100% vedella.

1) Com va reaccionar la Comissió que l'escàndol?

anunci

Com a resposta inicial, el comissari de Salut, Tonio Borg, va anunciar, a principis de març del 2013, un pla d’acció de cinc punts que proporcionava una llista d’accions a dur a terme a curt, mitjà i llarg termini (vegeu més avall). L’objectiu era abordar les mancances identificades arran de l’escàndol de la cadena de subministrament alimentari d’Europa, ja fos en el conjunt de normes aplicables als diferents segments de la cadena o en el sistema de control mitjançant el qual s’apliquen aquestes normes.

2) El que s'ha aconseguit un any?

qüestions específiques accions previstes Estat
1. frau alimentari Per assignar les eines i els mecanismes existents per lluitar contra el frau alimentari, per tal de desenvolupar sinergies i contactes entre les autoritats competents. DONE
Per promoure la participació d'Europol en investigacions de frau d'aliments i quan sigui procedent. DONE
Per garantir un procediment per a l'intercanvi ràpid d'informació i alertes en els casos de violacions que poden constituir un frau (similar al que el RASFF fa que els riscos greus). EN MARXA
programa 2.Testing Per avaluar i presentar els resultats de la supervisió d'ADN en curs i, si cal, prendre mesures de seguiment adequades. DONE
Per avaluar i presentar els resultats de la supervisió contínua de la carn de cavall per als residus de fenilbutazona i, si cal, prendre mesures de seguiment adequades. DONE
Després del lliurament de l'AESA i EMA per 15 2013 d'abril una declaració conjunta sobre els riscos relacionats amb la presència de fenilbutazona en la carn, per considerar mesures de seguiment adequades DONE
3. passaport cavall Estats membres que informin sobre les mesures a través del qual es fan complir les normes de la Unió sobre els passaports per a cavalls (Comissió de Regulació d'504 / 2008) en relació amb:

anunci
 • Les normes sobre la identificació dels cavalls i de les mesures adoptades per evitar que la carn dels cavalls no identificats entren en la cadena alimentària, en particular, mitjançant la verificació de com el passaport de cavalls tractats es completa després de l'administració de la fenilbutazona, i;
 • l'obligació de realitzar periòdicament controls oficials, i per augmentar el nivell de control en què hi hagi indicis de possibles incompliments (com en el present cas);
DONE
Per presentar un projecte al Comitè permanent de la cadena alimentària i de sanitat animal (CPCASA) per modificar el Reglament de la Comissió 504 / 2008 amb la finalitat de fer obligatori el registre dels passaports per a cavalls en una base de dades nacional central, sobre la base de la salut animal i la normativa zootècnica. DONE
Per transferir l'expedició de passaports per a cavalls totalment a les autoritats competents i amb això reduir el nombre d'organismes d'expedició de passaports a la pròxima proposta zootècnic. Considerats en la llei de salut animal i de la revisió de la legislació zootècnica
4. Els controls oficials, l'aplicació i sancions A proposar en la pròxima revisió de la Norma Oficial controls (Reglament 882 / 2004) requisits de manera que: sancions financeres a.Wwhere s'utilitzen en relació amb violacions intencionals de la llei cadena alimentària, que estan en un nivell prou dissuasori i més gran que el guany econòmic esperada de l'frau.

b. Estats membres incloguin en els seus plans de control i realitzen regularment controls oficials anunciades obligatòries (incloses les inspeccions i proves) dirigits a combatre el frau dels aliments.

c. La Comissió pot imposar (no només recomanar) programes de proves coordinades en casos específics, en particular en cas de frau.

DONE
Per preparar un informe general sobre la higiene de la carn de cavall per l'Oficina Alimentària i Veterinària (OAV). DONE
5. etiquetatge d'origen Adoptar un informe de la Comissió sobre la possibilitat d'ampliar l'etiquetatge d'origen obligatori de tot tipus de carn utilitzada com a ingredient en foods.To procedir, sobre la base d'aquest informe, a qualsevol acció de seguiment necessària. DONE
Per adoptar les normes d'aplicació en l'etiquetatge d'origen obligatori de la carn sense processar d'ovella, cabra, porc i aviram, basat en el Reglament sobre la informació alimentària facilitada al consumidor. DONE
Per adoptar les normes d'aplicació per evitar l'ús enganyós de l'etiquetatge d'origen voluntària en els aliments, basat en el Reglament sobre la informació alimentària facilitada al consumidor. EN MARXA
Adoptar informes de la Comissió, sobre la base del Reglament sobre la informació alimentària facilitada al consumidor, sobre la possibilitat d'ampliar l'etiquetatge d'origen obligatori per a:

 • altres carns sense processar no existeixen normes d'etiquetatge d'origen obligatori, com el cavall, conill, carn de caça, etc.;
 • la llet;
 • la llet com un ingredient en els productes lactis;
 • aliments d'un sol ingredient;
 • aliments no elaborats;
 • els ingredients que representin més de 50% d'un aliment.
EN CURS (Informe final per a desembre de 2014 d'acord amb la legislació)

3) El que es van aprendre les lliçons principals?

Diverses lliçons s'han extret de la carn de cavall frau. El més important és que, probablement, a gran escala, esquemes fraudulents transfronterers que s'aprofiten de les debilitats d'un subministrament d'aliments cada vegada més globalitzat pot tenir un impacte enorme en els consumidors i els operadors, en tant en l'economia. La vigilància constant dels operadors i les autoritats competents dels Estats membres respecte al frau per motius econòmics, que poden ser perpetrats en qualsevol etapa de la cadena alimentària, cal per tant.

La crisi de la carn de cavall també ha confirmat la necessitat de millorar la cooperació transfronterera entre les autoritats nacionals d'execució, essencial per afrontar amb eficàcia les activitats fraudulentes, i la necessitat de mobilitzar en les activitats de frau contra el menjar no només serveis d'inspecció d'aliments, sinó també a altres organismes d'aplicació de la llei (per exemple, policia, duanes) i les autoritats judicials.

Finalment, la situació de l’any passat ha aportat proves més de la necessitat de reforçar la capacitat del sistema de control en general per avaluar en una etapa inicial la potencial vulnerabilitat al frau de les diferents parts de la cadena de subministrament alimentari (basant-se en la característica del aliments, els processos de producció, les modalitats dels diversos passos al llarg de la cadena de subministrament alimentari, els preus i les seves variacions al llarg del temps) i la capacitat de les autoritats nacionals de detecció i prevenció de possibles fraus. Naturalment, en aquest context, és d’importància crucial la disponibilitat de mètodes sòlids per a la detecció d’adulteracions i la capacitat d’anticipar en la mesura del possible les "oportunitats" de frau al llarg de la cadena (per exemple, la disponibilitat i accés a adulterants que es poden dissimular fàcilment). i no detectats pels mètodes de prova acceptats actualment).

4) Més enllà del maneig del cas de cavall: Què ha fet la Comissió?

 • Diferents iniciatives s'han dut a terme per abordar els problemes exposats per l'escàndol de la carn de cavall i específicament per millorar el sistema de control de la UE en el seu conjunt per detectar i contrarestar violacions de les normes que estan motivats per la perspectiva d'un benefici financer o econòmic per als autors.
 • Les mesures adoptades fins ara inclouen:
 • La creació d'una que comprèn alimentari de la UE Frau xarxa de representants de la Comissió i els estats membres (més Islàndia, Noruega i Suïssa), que s'ha discutit mitjans i formes d'enfortir la coordinació d'un enfocament ampli de la UE als problemes de frau, i que és capaç de manejar en uns casos més eficients transfrontereres manera;
 • el desenvolupament (treball encara en curs) d'una eina de TI dedicat, similar a la (Sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos) RASFF, que permet als membres de la xarxa per a l'intercanvi ràpid d'informació i dades sobre els possibles casos de frau transfronterer ;
 • la formació especialitzada que s'ofereix des 2014 als inspectors d'aliments, la policia i els funcionaris de duanes i autoritats judicials en relació amb les noves tècniques d'investigació / control relacionats amb el frau alimentari i la cooperació-agències transversals més eficaç a nivell nacional;
 • prestant especial atenció al nivell de la UE a la necessitat de desenvolupar capacitats d'anàlisi de laboratori millorades, a través de la posada en comú dels coneixements i els recursos disponibles als Estats membres i el desenvolupament de programes d'investigació especialitzats;
 • una proposta legislativa per revisar el marc jurídic aplicable als controls oficials al llarg de la cadena agroalimentària, i un estudi planejat en 2014 en el marc legal que regeix actualment la lluita contra les pràctiques fraudulentes i enganyoses, i;
 • una millor coordinació a nivell de tots els serveis que s'ocupen d'assumptes relacionats amb el frau alimentària de la UE, i l'establiment d'un equip dedicat dins de la Comissió (Direcció General de Sanitat i Consum).

5) Què és la Xarxa de Frau Alimentari de la UE i quin és el seu propòsit?

Creat al juliol 2013 després de l'escàndol de la carn de cavall, el Frau xarxa d'aliments de la UE (FFN) forma part dels punts de contacte de frau alimentàries nacionals 28 més el membre de la UE estableix Islàndia, Noruega, Suïssa i Europol, i la Comissió (Direcció General de Salut i consumidors). Els punts de contacte nacionals són les autoritats designades per cada un dels estats membres de la UE a l'efecte d'assegurar l'assistència transfronterera i la cooperació administratives, on es requereix una acció en més d'un Estat membre, sobre assumptes que es relacionen amb violacions per motius econòmics dels requisits de la legislació alimentària.

La FFN permet ràpida i eficaç cooperació en els casos de violacions transfronterera de la legislació. Ja ha començat el maneig de possibles casos de frau dels aliments i també serveix com un fòrum de discussió sobre la coordinació i priorització d'actuació de la UE en matèria de frau aliments. La FFN es reuneix de forma regular: s'ha reunit dues vegades en 2013 i la propera reunió està prevista per al segon trimestre 2014.

A part d'aquestes reunions formals dels punts de contacte nacionals de la FFN i la Comissió estan en contacte permanent. Que l'intercanvi d'informació en els casos en els resultats dels controls oficials en un estat membre indiquen que una possible violació dels requisits de la legislació alimentària motivada per la perspectiva d'un guany econòmic o financer podria estar tenint lloc. La Comissió està treballant actualment en el desenvolupament d'una eina de TI dedicat, de forma semblant a la RASFF, una gestió més fàcil i més eficient del sistema.

6) Es proposa la Comissió per posar en marxa nous programes de proves a tota la UE?

En relació amb el pla de control coordinat de la carn de cavall llançat en 2013 (més de 7,000 proves destinades a detectar la presència d'ADN i fenilbutazona dut a terme pels Estats membres al febrer-març de 2013), la Comissió està considerant la possibilitat de desenvolupar addicional plans coordinada a nivell de la UE.

Aquests plans representen una de les diferents línies d'acció per enfortir la capacitat dels Estats membres per detectar fraus potencials i identificar millor l'escala de les pràctiques fraudulentes. Ells seran elaborades sobre la base de la informació rebuda dels Estats membres, així com d'altres fonts, i seran discutits en la xarxa de l'aliment Frau de la UE.

7) Per què la Comissió no proposa regular origen obligatori d'etiquetatge per a la carn utilitzada com a ingredient?

La Comissió vol deixar clar que el país d'origen en l'etiquetatge no pot ser considerat com l'eina per a la prevenció de pràctiques fraudulentes. L'informe de la Comissió va publicar, al desembre de 2013, és en el tema si s'estén etiquetatge d'origen obligatori per a tots els tipus de carn s'utilitzen com a ingredient. L'informe va tenir en compte: la necessitat que el consumidor a ser informat; la viabilitat d'una indicació d'origen obligatori; analitzat els costos i els beneficis; i es va avaluar l'impacte de l'etiquetatge d'origen en el mercat interior i del comerç internacional. L'informe s'està debatent actualment amb els estats membres de la UE i el Parlament Europeu i en funció del resultat dels debats, la Comissió tindrà en compte el que, si escau, noves mesures a prendre.

8) Qui és l'encarregat de controlar que els aliments siguin segurs i saludables?

operadors d'empreses alimentàries (processadors, distribuïdors i minoristes) que tenen el control real dels productes i processos en el sòl són els principals responsables d'assegurar-se que es compleixen els estrictes requisits de la legislació alimentària de la UE.

Els estats membres són responsables de l’aplicació adequada de les normes de la UE i se’ls exigeix ​​que disposin de sistemes de control, inclosos programes d’inspecció dels operadors empresarials, per verificar el compliment de les normes de la cadena agroalimentària de la UE. En realitzar auditories nacionals, l’Oficina Alimentària i Veterinària de la Comissió Europea (OAV) a Grange, Irlanda, s’encarrega de garantir que els estats membres i els tercers països exportadors de la UE compleixin les seves obligacions legals.

En el cas d'activitats que siguin o semblin ser contràries a la legislació sobre pinsos i aliments i que tingui, o pugui tenir, implicacions en diversos estats membres, o quan una solució no es troba a nivell d'estat membre, el paper de la Comissió és coordinar l'actuació de la UE, per exemple en forma d'un pla de control a tota la UE coordinada.

Dieta

Els eurodiputats demanen una estratègia alimentària de la UE per promoure dietes riques en plantes

publicat

on

Dues poderoses comissions del Parlament Europeu van demanar a la Comissió Europea que promogués dietes saludables riques en plantes com a part d’una estratègia alimentària sostenible de la UE. L’ONG Compassion in World Farming UE acull amb satisfacció aquesta convocatòria, ja que són necessàries mesures ambicioses per millorar els nostres sistemes alimentaris en benefici de les persones, els animals i el planeta.

El Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària i el Comitè d’Agricultura i Desenvolupament Rural van adoptar una posició conjunta sobre la política alimentària de la Comissió Europea, la Estratègia Farm to Fork per a un sistema alimentari 'just, saludable i respectuós amb el medi ambient'.

Es necessita un "canvi en els patrons de consum a tota la població", com ara "un augment del consum d'aliments [...] d'origen vegetal", van subratllar els dos comitès, destacant la necessitat d'abordar el "consum excessiu de carn" i altres productes poc saludables per a la benefici de la nostra salut, el medi ambient i el benestar dels animals (paràgraf 20).

anunci

De fet, 20 empreses càrnies i lactis emeten més gasos d'efecte hivernacle que Alemanya, Gran Bretanya o França, tal com va destacar a principis d'aquesta setmana nou informe de Heinrich Böll Stiftung, Amics de la Terra Europa i Bund für Umwelt und Naturschutz. Científics subratllar que l'acció urgent per promoure dietes riques en plantes és essencial per garantir la salut planetària i humana. Això també ajudarà a reduir l’immens nombre d’animals que s’utilitzen a l’agricultura, a causa del sistema agrícola intensiu actual.

L'informe, que serà votat pel ple del Parlament a finals d'any, també demana a la Comissió que presenti una legislació que elimini gradualment l'ús de gàbies per a animals de granja (paràgraf 5 a). Això es fa ressò de la crida de l’èxit 'Acaba l'edat de les gàbies' La iniciativa ciutadana europea, que ha obtingut 1.4 milions de signatures verificades de persones de tots els estats membres de la UE, així com una anterior resolució pel Parlament de la UE sobre la qüestió i a compromís per la Comissió Europea per convertir aquesta crida en realitat.

L’informe també posa l’èmfasi en la necessitat d’uns estàndards més alts per als peixos. Demana a la Comissió i als estats membres que millorin el benestar dels peixos, en particular donant suport a millors "mètodes de captura, desembarcament, transport i sacrifici de peixos i invertebrats marins" (paràgraf 10).

anunci

Olga Kikou, cap de Compassion in World Farming EU, Olga Kikou, va dir: "Acull amb satisfacció la crida d'aquests dos comitès importants a la necessitat de transitar a dietes més riques en plantes, així com a millorar el benestar dels animals. Per descomptat, hi ha marge de millora en les demandes dels eurodiputats, ja que es necessita una ambició més elevada. Tot i això, els eurodiputats i la Comissió Europea ja busquen solucions en la direcció correcta. Estarem atents a garantir que les accions de seguiment siguin audaces i oportunes. Les llavors per a un futur millor ja hi són, ara es tracta de garantir que arribin a bon port ".

L’estratègia Farm to Fork per a un sistema alimentari just, saludable i respectuós amb el medi ambient és un pilar central del Tracte Verd Europeu, que estableix com fer que Europa sigui neutra en carboni el 2050. L’estratègia busca accelerar la transició cap a un aliment sostenible. sistema que aportaria beneficis ambientals, sanitaris, socials i econòmics. Reconeixent que un millor benestar animal millora la salut i la qualitat dels aliments, la Comissió es compromet a revisar el conjunt de la legislació comunitària sobre benestar animal amb l'objectiu final d'assegurar un nivell més elevat de benestar animal.

Des de fa més d'any 50, Compassió a Agricultura mundial ha fet campanya pel benestar dels animals de granja i l'alimentació i l'agricultura sostenibles. Amb més d’un milió de seguidors, tenim representants a 11 països europeus, els Estats Units, la Xina i Sud-àfrica.

Es poden trobar fotos i vídeos d’animals de granja aquí.

Seguir llegint

Corona virus

Com que # COVID-19 impulsa l'acció contra l'obesitat, podrien funcionar els "impostos sobre els refrescos" per a l'alimentació?

publicat

on

En ambdues UK FrançaDiversos parlamentaris estan pressionant els nous impostos sobre determinats productes alimentaris, basant-se en l'exemple dels impostos existents sobre la soda que cobren impostos per a begudes amb alt contingut en sucre. Els defensors de les polítiques volen que els governs aprofitin la seva influència sobre els preus i abordin les línies de cintura en expansió dels europeus a través de les seves carteres.

De fet, a la UE, experts nutricionals i funcionaris de salut pública busquen noves maneres de promoure hàbits alimentaris més saludables, inclosa la introducció de restriccions a la publicitat de brossa i subvencions a fruites i hortalisses. L’opinió pública sembla estar a favor d’un enfocament intervencionista: el 71% dels britànics donar suport subvencionant els aliments saludables i gairebé la meitat (45%) són partidaris d'imposar els mals. Tendències similars s'han observat a tot Europa.

Si bé aquestes idees semblen tenir un sentit lògic senzill, porten un conjunt de preguntes molt més espinós. Com determinaran els governs europeus quins aliments són saludables i quins són poc saludables? Quins productes tributaran i quins subvencionaran?

Afrontar l'obesitat frontalment

No és de sorprendre que el govern britànic acumule els plans per combatre l’epidèmia d’obesitat. El 2015, 57% la població del Regne Unit tenia un sobrepès amb l'Organització Mundial de la Salut predicció aquest percentatge arribarà al 69% el 2030; un a 10 Els nens britànics són obesos abans fins i tot de començar la seva formació escolar. La pandèmia de coronavirus ha subratllat encara més els perills d'una alimentació no saludable. 8% dels malalts de COVID britànics són morbosament obesos, malgrat que només un 2.9% de la població cau en aquesta classificació de pes.

El propi primer ministre té experiència personal amb els perills d’aquesta comorbilitat particular. Boris Johnson ho era admès a cures intensives amb símptomes del coronavirus a principis d’aquest any, i mentre ell queda clínicament obès, les seves actituds envers el problema han canviat clarament. A més de vessant 14 lliures, Johnson ha realitzat una volta sobre les seves opinions sobre la legislació alimentària, després anteriorment doblatge impostos sobre productes no saludables "impostos sense furt" que eren simptomàtics d'un "rastreig de la mainadera".

Johnson propugna ara una regulació més estricta del màrqueting d’aliments bruts i una quantitat de calories més nítides en els articles del menú del restaurant, mentre que els fan campanyes urgeu-lo plantejar-se subvencionar opcions més saludables. Un informe de Demos de pensament sense ànim de lucre va trobar que gairebé 20 milions de persones al Regne Unit no es poden permetre menjar productes més saludables la investigació recent indica que subvencionar productes alimentaris més saludables serien més eficaços en la lluita contra l'obesitat que imposar els no saludables.

França sembla seguir un curs d’acció similar. A informe senatorial alliberat a finals de maig va rebre l'aprovació entre partits i es podria consagrar en la legislació francesa en un futur proper. A més de l'anàlisi detallada de la dieta en deteriorament de França, l'informe inclou 20 propostes concretes per resoldre la crisi. Una d'aquestes propostes consisteix en imposar productes alimentaris no saludables, que els autors de l'estudi han de definir d'acord amb el sistema d'etiquetatge FOP (Nutri-Score) de França (un dels candidats que actualment considera la Comissió Europea per al seu ús a tot l'Europa). Unió.

La batalla de les etiquetes FOP

Mentre que l'estratègia Farm 2 Fork (F2F), recentment presentada, estableix un procés per adoptar un sistema FOP uniforme a tota la UE, la Comissió fins ara s'ha abstenit d'aprovar cap candidat. El debat sobre les etiquetes pot tenir un impacte dràstic sobre la manera en què els estats membres responen a aquestes preguntes clau, sobretot perquè està posant en relleu les complexitats de definir el que constitueix una dieta equilibrada.

El sistema Nutri-Score FOP funciona en una escala lliscant codificada per colors, amb els aliments que es consideren que tenen el valor nutritiu més alt classificat “A” i de color verd fosc, mentre que els que tenen un contingut més pobre tenen una certificació “E” i marquen en vermell. Els defensors defensen Nutri-Score ràpidament i demostren clarament dades nutricionals als clients i els ajuda a prendre decisions informades. El sistema ja ha estat adoptat de manera voluntària per països com Bèlgica, Luxemburg i, per descomptat, França.

Tot i això, el sistema presenta nombrosos detractors. Entre els més destacats és Itàlia, que sosté que molts dels productes alimentaris d’autor del país (inclosos els seus famosos olis d’oliva i els seus embotits) són penalitzats per Nutri-Score, tot i que la dieta mediterrània tradicional del país és considerada com una de les més saludables en el món.

Com a alternativa, Itàlia ha proposat la seva pròpia etiqueta Nutrinform FOP, que no classifica els aliments com a “bons” o “dolents”, sinó que presenta informació nutricional en forma de bateries de càrrega infogràfiques. La nutrinform era aprovat per la Comissió Europea (CE) per a ús comercial just aquest mes, mentre que els ministres d’agricultura d’altres països del sud de la UE, inclosos Romania Grècia, s'han pronunciat a favor de la posició italiana.

La mateixa França sembla haver notat les possibles repercussions de Nutri-Score quan es tracta dels productes gastronòmics més importants del país, i especialment dels seus formatges. Segons el propi admís del govern francès, l'algoritme Nutri-Score per calcular les qualificacions ha estat "adaptat”Quan es tracta de productes com el formatge i la mantega, no sigui que el sistema minvi l’atractiu dels lactis francesos.

Aquest tractament especial no ha satisfet tots els crítics francesos de Nutri-Score, però, amb figures com el senador francès Jean Bizet advertint d'un potencial "efectes negatius”Sobre el sector lacti. Els investigadors també han posat en qüestió l'eficàcia del món real en la influència en les decisions dels consumidors de Nutri-Score la recerca de l'etiqueta FOP només va millorar la "qualitat nutritiva" dels aliments que els consumidors van comprar finalment en un 2.5%.

La naturalesa d’aquest debat ajuda a explicar per què és la Comissió lluitant per estandarditzar-se Etiquetatge FOP a les prestatgeries europees. També reflecteix els nivells profunds de desacord sobre el que constitueix una dieta saludable i equilibrada, tant entre països com dins dels Estats membres. Abans que els legisladors o els reguladors a Londres, París o altres capitals europees puguin prendre decisions polítiques concretes sobre imposició o subvenció d'aliments particulars, hauran de trobar respostes satisfactòries a les preguntes que envoltaran invariablement els criteris escollits.

Seguir llegint

Dieta

#FishMicronutrients "escorcollant per les mans" de persones desnutrites

publicat

on

Milions de persones pateixen desnutrició malgrat que algunes de les espècies de peixos més nutritives del món són capturades a prop de casa, segons una nova investigació publicada a Naturalesa.

Els nens de moltes zones costaneres tropicals són especialment vulnerables i podrien veure millores importants per a la salut si només una part del peix capturat a prop es desviava a la seva dieta.

A més dels àcids grassos omega-3, els peixos també són una font d'importants micronutrients, per exemple ferro, zinc i calci. No obstant això, més de 2 mil milions de persones a tot el món pateixen deficiències de micronutrients, que estan relacionades amb la mortalitat materna, el creixement de trucades i la preeclàmpsia. En algunes nacions d'Àfrica, s'estima que aquestes deficiències redueixen el PIB fins a un 11%.

Aquesta nova investigació suggereix que ja s’estan pescant suficients nutrients fora dels oceans per reduir substancialment la desnutrició i, en un moment en què se’ns demana al món que reflexioni amb més deteniment sobre on i com produïm el nostre aliment, pot ser que la pesca no sigui la resposta.

La professora principal Christina Hicks, del Centre de Medi Ambient de la Universitat de Lancaster, va dir: “Gairebé la meitat de la població mundial viu a menys de 100 km de la costa. La meitat d'aquests països presenten riscos de deficiència de moderats a greus; tot i així, la nostra investigació demostra que els nutrients que actualment es pesquen de les seves aigües superen els requisits dietètics per a tots els menors de cinc anys de la seva banda costanera. Si aquestes captures fossin més accessibles localment, podrien tenir un impacte enorme sobre la seguretat alimentària mundial i combatre les malalties relacionades amb la desnutrició en milions de persones ".

L’equip de recerca dirigit per la Universitat Lancaster, va recollir dades sobre la concentració de set nutrients en més de 350 espècies de peixos marins i va desenvolupar un model estadístic per predir quina nutrició conté qualsevol espècie determinada de peix, en funció de la seva dieta, la temperatura de l’aigua del mar i despesa energètica.

Aquest model predictiu, dirigit per Aaron MacNeil de la Universitat Dalhousie, va permetre als investigadors predir amb precisió la composició nutritiva probable de milers d’espècies de peixos que mai no s’havien analitzat nutricionalment.

Utilitzant les dades actuals dels desembarcaments de peixos, van utilitzar aquest model per quantificar la distribució global de nutrients disponibles de la pesca marina existent. A continuació, es va comparar aquesta informació amb la prevalença de deficiències de nutrients a tot el món.

Els resultats van mostrar que es disposaven de nutrients importants en els peixos que ja eren capturats, però no arribaven a moltes poblacions locals, que sovint eren les més necessitades.

Per exemple, la quantitat de peixos capturats actualment a la costa de l’Àfrica occidental, on les persones pateixen nivells elevats de deficiències de zinc, ferro i vitamina A, era suficient per satisfer les necessitats nutricionals de les persones que viuen a menys de 100 km del mar.

Algunes parts d'Àsia, el Pacífic i el Carib eren només algunes de les altres regions costaneres que mostraven un patró similar de desnutrició elevada malgrat que hi ha suficients nutrients de peix a la captura local.

Els investigadors diuen que hi ha una imatge complexa de la pesca internacional i il·legal, el comerç de productes del mar, juntament amb les pràctiques i les normes culturals, entre les persones desnutrides i els nutrients per a peixos més que adequats que es capturen a la porta.

Andrew Thorne-Lyman, nutricionista i coautor de l'escola de salut pública Johns Hopkins Bloomberg, va dir: "Molts consideren que el peix és una proteïna, però els nostres resultats suggereixen que en realitat és una font important de moltes vitamines, minerals i àcids grassos. que sovint veiem que falten en les dietes de poblacions pobres arreu del món. És el moment en què els responsables de la seguretat alimentària reconeixin els aliments rics en nutrients que es troben sota els seus nassos i reflexionin sobre què es pot fer per augmentar l'accés al peix d'aquestes poblacions. "

La doctora Philippa Cohen, de WorldFish, va dir: “La nostra investigació demostra clarament que s’ha de mirar amb deteniment la manera de distribuir els peixos. Actualment, moltes de les pesqueries mundials aconsegueixen obtenir la major quantitat d’ingressos, sovint dirigint els seus esforços cap a la captura de les espècies de millor preu i la rampa de desembarcaments de peixos cap a les boques dels rics de les ciutats o l’alimentació de mascotes i bestiar als països més rics. Està passant per les mans de pescadors a petita escala i de persones desnutrides. Hem de trobar una manera de situar la nutrició humana en el nucli de les polítiques de pesca ”.

L’estudi posa de manifest la necessitat de polítiques de peix centrades en la millora de la nutrició en lloc de simplement augmentar els volums d’aliments produïts o els ingressos generats per l’exportació de peix.

El professor associat Aaron MacNeil, de l’Ocean Frontier Institute de la Universitat Dalhousie, va dir: “A mesura que la demanda de recursos oceànics ha augmentat fins al límit d’allò que es pot collir de forma sostenible, projectes com aquest demostren que hi ha oportunitats de pescar estratègicament per afrontar els reptes fonamentals. a la salut i al benestar humans.

“Aquesta investigació global mostra com la ciència marina interdisciplinària es pot utilitzar per abordar directament les amenaces a la salut humana a escala local. La capacitat dels ciutadans de resoldre problemes locals mitjançant recursos locals és enorme i no hauríem pogut fer-ho sense un equip tan divers d’investigadors que treballin junts. ”

Es publica el document "Aprofitant la pesca mundial per combatre les deficiències de micronutrients" Nature (3rd Octubre 2019) estarà disponible aquí

Més informació.

La investigació va ser finançada pel European Research Council (ERC), el Australian Research Council (ARC), la Royal Society University Research Fellowship (URF), el Natural Research and Engineering Research Council of Canada (NSERC), el Australian Centre for International Agricultural Research (ACIAR) i l'Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional (USAID). El treball es va dur a terme com a part del Programa de Recerca del CGIAR (CRP) sobre sistemes agroalimentaris del peix (FISH) dirigit per WorldFish, amb el suport dels col·laboradors del Fons Fiduciari del CGIAR.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències