Connecteu-vos amb nosaltres

Competència

Consell de Competitivitat: 20 21-febrer 2014

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

550El primer Consell de Competitivitat sota el mandat de la Presidència grega de la UE tindrà lloc a Brussel·les els dies 20 i 21 de febrer de 2014.

El 20 de febrer, el ministre de Desenvolupament, Competitivitat, Infraestructures, Transports i Xarxes, Kostas Hatzidakis, presidirà el Consell per a la indústria i els punts del mercat interior. La Comissió Europea estarà representada pel vicepresident Antonio Tajani, comissari per a la indústria i l'emprenedoria; El vicepresident Joaquín Almunia, comissari de competició; El comissari Michel Barnier, responsable del mercat interior i Sservices i el comissari Tonio Borg, responsable de la salut.

El 21 de febrer, Christos Vasilakos, secretari general d’investigació i tecnologia del Ministeri d’Educació i Investigació, presidirà el Consell de la investigació i els punts espacials. La Comissió Europea estarà representada pel vicepresident Antonio Tajani i la comissària Máire Geoghegan-Quinn, responsable de la investigació i la innovació.

anunci

Dijous 20 de febrer

INDÚSTRIA

Competitivitat industrial

anunci

El 20 de febrer, el Consell de la Competitivitat iniciarà el debat polític sobre la competitivitat industrial de la UE de cara al Consell Europeu de competitivitat industrial del març de 2014. Aquests últims proporcionaran una oportunitat única per enfortir la competitivitat industrial d’Europa movilitzant els actors perquè implementin mesures concretes a tota l’economia per aconseguir canvis industrials. Es necessita un suport polític d’alt nivell per facilitar la implementació de la política industrial i les reformes estructurals, tant a la UE com a nivell nacional i regional.

El vicepresident Tajani presentarà quatre comunicacions de la Comissió adoptades recentment. En primer lloc, descriurà la comunicació "Per a un renaixement industrial europeu" (IP / 14 / 42 MEMO / 14 / 37) en què la Comissió ha exposat les seves prioritats clau per a la política industrial, proporcionant una visió general de les accions ja realitzades i ha presentat un nombre limitat de noves accions per accelerar l’assoliment del seu objectiu general: augmentar la contribució de la indústria al PIB a fins al 20% per al 2020. En segon lloc, destacarà les principals conclusions de la Comunicació "Una visió per al mercat interior de productes industrials": la legislació del mercat interior de productes no només és un factor clau per a la competitivitat de la indústria europea, sinó també per a la protecció del consumidor i del medi ambient.

Tanmateix, també subratlla que cal intensificar els esforços per enfortir els mecanismes d'aplicació. En tercer lloc, debatrà sobre els desafiaments de la indústria relacionats amb els alts preus de l'energia, tal com subratlla la Comunicació sobre "Preus i costos de l'energia a Europa". Finalment, el vicepresident Tajani presentarà "Un marc polític per al clima i l'energia en el període que va del 2020 al 2030", que representa un nou pas en el camí de la UE per aconseguir el 2050 una economia competitiva i baixa en carboni. Per tal de garantir la integritat ambiental de la nostra política energètica i climàtica, mantenint a Europa una indústria viva i florent al llarg de tota la cadena de valor industrial, la Comissió va proposar mantenir les seves mesures contra la fugida de carboni.

Per més informació, clica aquí, aquí, aquí aquí.

9a reunió ministerial de la Unió per la Mediterrània sobre cooperació industrial euromediterrània (Brussel·les, 19 de febrer de 2014)

El vicepresident Tajani informarà els ministres sobre el resultat de la novena reunió ministerial de la Unió per la Mediterrània sobre cooperació industrial, que tindrà lloc la vigília de la reunió del Consell de Competitivitat. Copresidirà la reunió amb el ministre d'Indústria i Comerç del Regne de Jordània, Hatem Hafez Al-Halawani Al-Tamimi. A més dels 9 socis de la Unió per la Mediterrània, s’espera que hi participin diverses associacions professionals internacionals i nacionals. S'espera que els ministres adoptin una declaració sobre la cooperació industrial euromediterrània i el programa de treball corresponent 44-2014 (MEMO / 14 / 115).

Més informació

Principis de qualitat del turisme europeu i una estratègia europea per al turisme costaner i marítim

En la data de la seva adopció, el vicepresident Tajani informarà el Consell de dues importants iniciatives de la Comissió destinades a reforçar la competitivitat del turisme europeu: una proposta de recomanació del Consell sobre principis de qualitat del turisme europeu i comunicació sobre una estratègia europea per al turisme costaner i marítim. . Els principis recomanats proporcionaran múltiples avantatges per a la indústria turística, els estats membres i els ciutadans. La nova estratègia per al turisme costaner i marítim representa un pas significatiu cap a enfortir la posició d’Europa com a primera destinació turística del món, abordant aspectes com les mancances en la recopilació de dades, l’alta estacionalitat, la diversitat de productes i el turisme, la innovació, la connectivitat i l’accessibilitat de les illes i zones costaneres remotes, desenvolupament d’habilitats i protecció del medi marí.

Més informació

Sistema d’etiquetatge nutricional híbrid

El llançament al juny del 2013 d’una recomanació voluntària d’etiquetatge amb codis de colors al Regne Unit va desencadenar reaccions vives de diversos operadors econòmics de la UE. Itàlia va sol·licitar la discussió d’aquest punt durant el Consell de Competitivitat, com ja va fer l’any passat al Consell d’Agricultura i Salut, per informar els ministres sobre el suposat efecte discriminatori i negatiu del sistema d’etiquetatge nutricional "semàfor" recomanat al Regne Unit i demanar a la Comissió que avalui a fons la conformitat del sistema amb la legislació de la UE i el seu impacte en el mercat interior.

COMPETICIÓ

Actualització sobre la modernització de les ajudes estatals

La Comissió Europea va llançar el maig del 2012 la modernització de les ajudes estatals (SAM) (IP / 12 / 458), un ambiciós paquet de reformes per a la política d’ajuts estatals amb tres objectius: facilitar ajuts ben dissenyats dirigits a fallades del mercat i objectius d’interès comú europeu; centrar l'aplicació en casos amb el major impacte en el mercat intern; racionalitzar les regles i prendre decisions més ràpides.

La implementació de SAM ara està molt avançada. L’any passat, el Consell va adoptar el nou reglament de procediment, que millora l’eficiència i l’eficàcia del control de les ajudes estatals, i el reglament de habilitació revisat, que introdueix noves categories d’ajuts que la Comissió pot decidir eximir de l’obligació de notificació prèvia.

La Comissió ja ha adoptat una sèrie de normes revisades, incloses les noves Directrius d’ajuda regionals, per donar suport al desenvolupament de les regions desfavorides d’Europa entre el 2014 i el 2020, el nou reglament “De minimis”, que eximeix els ajuts de fins a 200 € per empresa durant un període de tres anys i ara també inclou empreses en dificultats financeres, les noves directrius de finançament de riscos, que permeten als estats membres facilitar l’accés al finançament de les pimes i empreses amb capitalització mitjana (els anomenats capitalitzacions mitjanes) i, molt recentment, noves directrius per al sector de l'aviació.

La Comissió també ha consultat recentment diversos esborranys de normes, que s’espera que s’adoptin en les properes setmanes, inclòs el nou i ampliat Reglament d’exempció per categories generals, el nou marc d’ajuts estatals a la investigació, el desenvolupament i la innovació i les noves directrius per ajuda en els camps de l'energia i el medi ambient.

El vicepresident Almunia presentarà al Consell l'estat de la iniciativa SAM i debatrà sobre com garantir l'aplicació efectiva de les noves normes.

Hi ha més informació sobre la modernització de les ajudes estatals d'idiomes Fotos.

MERCAT INTERIOR

Contribució al semestre europeu i a les properes reunions del Consell Europeu

El Consell de la Competitivitat mantindrà un debat polític abans de la discussió sobre el semestre europeu del proper Consell Europeu de primavera del 20 al 21 de març de 2014. El debat es basarà en l'Enquesta anual de creixement 2014 i l'informe anual sobre la integració del mercat únic publicat el 13 de novembre de 2013 (IP / 13 / 1064).

El debat se centrarà en les prioritats identificades a l'Enquesta anual de creixement per promoure el creixement i la competitivitat, en particular la millora del funcionament i la flexibilitat dels mercats de productes i serveis. Això inclou mesures identificades a l'informe anual sobre la integració del mercat únic, com la implementació de la Directiva de serveis, inclosa la de serveis professionals.

El comissari Barnier demanarà als estats membres que continuïn amb reformes de competitivitat que donin suport a la recuperació que està en marxa. Això també és necessari per fer front al problema més gran que encara s’enfronta a Europa: l’atur, especialment l’atur juvenil. El comissari Barnier també presentarà propostes sobre com garantir, juntament amb els estats membres, un bon funcionament dels mercats de serveis, inclosa una implementació més ambiciosa de la Directiva de serveis.

Més informació

Facturació electrònica en la contractació pública

El 24 de gener de 2014, el Parlament Europeu i el Consell van arribar a un acord en tríleg sobre un projecte de directiva sobre facturació electrònica en la contractació pública (MEMO / 14 / 59).

La facturació electrònica és un pas important cap a l’administració pública sense paper (administració electrònica) a Europa, una de les prioritats de l’agenda digital, i ofereix el potencial de beneficis econòmics i mediambientals importants. La Comissió estima que l'adopció de la facturació electrònica en la contractació pública a tota la UE podria generar estalvis de fins a 2.3 milions d'euros.

S'espera que el Consell prengui nota dels darrers esdeveniments i faci comentaris de política general (la votació formal tindrà lloc un cop el Parlament hagi votat en sessió plenària, prevista al març / abril).

Més informació

Estatut per a una fundació europea

El 8 de febrer de 2012, la Comissió Europea va adoptar una proposta d’un Estatut de la Fundació Europea per facilitar a les fundacions el suport a causes de benefici públic a tota la UE (IP / 12 / 112).

L'objectiu de la proposta és crear una forma jurídica europea única, la "Fundació Europea" (FE), que seria fonamentalment la mateixa en tots els estats membres. Existiria en paral·lel a les formes de fonamentació nacionals. L’adquisició de la condició de fundació europea estaria subjecte a diversos requisits (per exemple, propòsit d’utilitat pública, dimensió transfronterera, actius mínims) i seria totalment voluntari. L'Estatut de la Fundació Europea es va anunciar a l'Acta del mercat únic de 2011 (IP / 11 / 469). L’Acta del mercat únic va subratllar la contribució de les fundacions al finançament d’iniciatives innovadores d’interès públic i va demanar accions per superar les dificultats a les quals s’enfronten les fundacions quan operen a tota la UE.

S'espera que el Consell debati els avenços assolits fins ara i els plans de treball sobre aquesta proposta sota la Presidència grega. El comissari Barnier subratllarà com l'Estatut pot facilitar les activitats transfrontereres de les fundacions i el fort suport del sector fundacional a aquesta iniciativa. Cridarà als estats membres a buscar activament solucions a les qüestions restants i a arribar a un compromís sobre l’Estatut el més aviat possible.

Més informació

Divendres 21 de febrer

RECERCA

Espai Europeu de Recerca

S’espera que els ministres debaten i adopten conclusions sobre el primer informe d’avenç de l’Espai Europeu de Recerca (ERA) de la Comissió Europea, presentat el setembre passat (IP / 13 / 851). Els caps d'Estat i de Govern de la UE han demanat la finalització de l'ERA el 2014 i han subratllat la necessitat en aquest context d'accelerar la reforma dels sistemes nacionals d'investigació. S'espera que els estats membres indiquin que la legislació per afrontar els obstacles restants a l'ERA és una cosa que només s'hauria d'utilitzar quan hi hagi una necessitat clara. També s’espera que convidin els estats membres a establir els objectius de l’ERA en un full de ruta per orientar l’evolució de la política nacional. El comissari Geoghegan-Quinn recordarà el termini fixat pel Consell Europeu i afirmarà que la Comissió decidirà el camí més adient després de la presentació del pròxim informe de progrés de l'ERA a la tardor.

Paquet d’inversió en innovació

Els ministres d'investigació revisaran l'estat de les negociacions amb el Parlament Europeu sobre el paquet d'inversió en innovació (IIP). El IIP, presentat per la Comissió el 10 de juliol de 2013 (IP / 13 / 668), proposa establir quatre partenariats públic-públic amb estats membres (basat en l’article 185 del TFUE) i cinc aliances públic-privats (basat en l’article 187 del TFUE) amb l’objectiu d’aprofitar uns 22 milions d’euros en inversions en recerca i innovació per al 2020. El El paquet també proposa ampliar una iniciativa per agrupar inversions en recerca i innovació en la gestió del trànsit aeri (SESAR), en suport del cel únic europeu (IP / 13 / 664). El Consell va adoptar el seu enfocament general sobre el paquet el desembre passat. La comissió ITRE del Parlament va donar la seva opinió sobre el paquet al gener. S’estan duent a terme converses de trilogues amb l’objectiu d’arribar a un possible acord en primera lectura abans de les eleccions al Parlament Europeu de maig.

Les quatre associacions públics-públiques (art 185s) es proposen en les àrees de nous tractaments contra malalties relacionades amb la pobresa, tecnologies de mesura per a la competitivitat industrial, suport a pimes d’alta tecnologia i solucions per a persones grans i discapacitades per viure amb seguretat a casa seva. Segons la proposta de la Comissió, es recolzarien amb 1.5 milions d'euros del pressupost d'Horitzó 2020 i els estats participants comprometrien 2 mil milions d'euros.

Les cinc associacions publicoprivades (Art 187s) es proposen en les àrees de medicaments innovadors, aeronàutica, indústries basades en bio, piles de combustible i hidrogen i electrònica. Per als cinc programes en total, una inversió de 6.4 milions d’euros proposada per Horizon 2020 asseguraria gairebé 10 milions d’euros de la indústria i 1.2 bilions d’euros dels estats membres. Aquestes associacions de recerca impulsaran la competitivitat de la indústria de la UE en sectors que ja proporcionen més de 4 milions de llocs de treball. També trobaran solucions als principals reptes de la societat que el mercat no solta amb la suficient rapidesa.

ESPAI

Relacions entre la Unió Europea i l'Agència Espacial Europea (ESA)

El dinar ministerial es dedicarà a intercanviar opinions sobre les relacions entre la Unió Europea i l'Agència Espacial Europea. El vicepresident Tajani i el director general de l'ESA Jean-Jacques Dordain debatran sobre les diferents opcions amb els ministres. El debat sobre les relacions UE-ESA continuarà durant la sessió de la tarda dedicada a l’espai en què el vicepresident Tajani presentarà l ’“ Informe de progrés sobre les relacions UE-ESA ”que descriu l’estat de les reflexions de la Comissió sobre el futur de les relacions amb l’ESA. El vicepresident Tajani destacarà la importància d’aquestes relacions per a la implementació dels programes espacials insígnia de la UE, Galileu i Copèrnic. L'informe, que és un seguiment de la Comunicació de la Comissió de 14 de novembre de 2012, presenta un pas més en l'anàlisi de la Comissió sobre la necessitat de millores en la configuració actual de les relacions UE-ESA. Conté una avaluació preliminar de diversos escenaris d’evolució, entre els quals hi ha una millora de la configuració actual mitjançant una revisió de l’acord marc existent entre la UE i l’ESA del 2004, la creació d’un pilar de l’ESA de la UE o la transformació de l’ESA en una agència de la UE. . Els ministres intercanviaran opinions sobre els possibles escenaris i proporcionaran orientació política sobre els propers passos per avançar en aquest debat.

Més informació

Fòrum internacional d'exploració espacial (Washington DC, 9-10 de gener de 2014)

El vicepresident Tajani informarà els ministres sobre els resultats positius de la reunió del Fòrum Internacional d’Exploració Espacial, que va tenir lloc el 9 de gener de 2014 a Washington DC. Destacarà la importància de fomentar el suport públic a l’exploració espacial demostrant com la inversió en l’espai beneficia la humanitat, el nostre futur en ciència i tecnologia, i fomenta la innovació, donant lloc al creixement. El Fòrum és un seguiment del procés iniciat a Europa amb un cicle de conferències d’alt nivell a Praga (2009), Brussel·les (2010) i Lucca (2011). La Comissió continuarà participant en discussions polítiques d’alt nivell sobre exploració espacial i ajudarà, amb els Estats Units, el Japó a preparar el proper fòrum d’exploració espacial que se celebrarà el 2016 o el 2017.

Un marc de suport a la vigilància i seguiment espacial

La presidència informarà el Consell de Competitivitat sobre l'acord assolit amb el Parlament Europeu sobre la decisió que estableix un marc de suport a la vigilància i seguiment espacial (SST). El vicepresident Tajani felicitarà la Presidència grega per haver aconseguit un acord en un període de temps molt curt perquè es pugui adoptar abans que finalitzi aquest període legislatiu. Destacarà que es tracta d'una fita important en la creació d'una capacitat per al seguiment i vigilància de la infraestructura espacial i les restes espacials a nivell europeu.

Més informació

IP / 13 / 172
MEMO / 13 / 149

Competència

Competència: la Comissió publica els resultats de l'avaluació de l'avís de definició de mercat

publicat

on

La Comissió Europea ha publicat un Document de Treball que resumeix les conclusions de l'avaluació de l'avís de definició de mercat utilitzat a la legislació de la competència de la UE.

L'objectiu de l'avaluació era contribuir a l'avaluació de la Comissió sobre el funcionament de l'avís de definició de mercat, per tal de decidir si derogueu l'avís, el deixeu sense canvis o el reviseu.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: “Hem d’analitzar el mercat i els límits del mercat on competeixen les empreses. L’avís de definició de mercat és molt útil en aquest context. L'avaluació ha confirmat que proporciona claredat i transparència als grups d'interès sobre com enfocem la definició del mercat. Els principis bàsics de l’avís de definició del mercat, basats en la jurisprudència dels tribunals de la UE, continuen sent actuals. Al mateix temps, l'avaluació indica que l'avís no cobreix completament les evolucions recents en la pràctica de definició del mercat, incloses les relacionades amb la digitalització de l'economia. Ara analitzarem si i com s'hauria de revisar l'avís per abordar els problemes que hem identificat ".

anunci

La Comissió va llançar l'avaluació de l'avís de definició de mercat el març de 2020. Durant l'avaluació, la Comissió va recopilar proves per entendre el funcionament de l'avís des de la seva adopció el 1997. Les proves recollides inclouen, entre d'altres, les contribucions dels grups d'interès reunides consulta pública que va tenir lloc entre Juliol i octubre de 2020. A més, la Comissió va consultar les autoritats nacionals de competència de la UE i col·laborar de manera proactiva amb experts i representants de grups d'interès. Finalment, la Comissió va sol·licitar una avaluació externa estudi de suport, que va revisar pràctiques rellevants en altres jurisdiccions, així com literatura jurídica i econòmica, en relació amb quatre aspectes específics de la definició del mercat: (i) digitalització, (ii) innovació, (iii) definició del mercat geogràfic i (iv) tècniques quantitatives.

Les conclusions de l'avaluació

L’avaluació ha demostrat que l’avís de definició de mercat continua sent molt rellevant ja que proporciona claredat i transparència a les empreses i altres parts interessades sobre l’enfocament de la Comissió sobre la definició del mercat, un primer pas important de l’avaluació de la Comissió en molts casos antimonopoli i de fusions.

anunci

Els resultats de l'avaluació indiquen que l'avís de definició del mercat és eficaç per proporcionar una orientació correcta, completa i clara sobre qüestions clau de definició del mercat i sobre l'enfocament de la Comissió sobre aquest tema.

Al mateix temps, l'avaluació també suggereix que l'avís no reflecteix completament l'evolució de les millors pràctiques en la definició del mercat que s'han produït des de 1997, inclosos els darrers desenvolupaments de la jurisprudència de la UE. Per exemple, la Comissió ha refinat el seu enfocament de la definició del mercat en línia amb les condicions de mercat imperants, que avui dia són cada vegada més digitals i interconnectades, i la sofisticació de les eines disponibles, com ara un processament millorat de gran quantitat de documents o tècniques quantitatives refinades. A més, des de l'adopció de l'avís, la Comissió també ha acumulat més experiència en l'anàlisi de mercats potencialment globals o almenys més amplis que l'espai econòmic europeu.

 Segons l’avaluació, les àrees on l’avís de definició de mercat podria no estar completament actualitzat inclouen: (i) l’ús i el propòsit de la prova SSNIP (petit augment significatiu no transitori del preu) en la definició de mercats rellevants; (ii) mercats digitals, en particular pel que fa als productes o serveis comercialitzats a un preu monetari zero i als «ecosistemes» digitals; (iii) l'avaluació dels mercats geogràfics en condicions de globalització i competència en importacions; (iv) tècniques quantitatives; (v) el càlcul de les quotes de mercat; i (vi) competència sense preus (inclosa la innovació).

La Comissió reflexionarà sobre la necessitat i la manera d’abordar els problemes identificats en el context de l’avaluació.

Fons

La definició del mercat és una eina per identificar els límits de la competència entre empreses. L'objectiu de definir el producte i el mercat geogràfic rellevants és identificar els competidors reals que restringeixen les decisions comercials de les empreses interessades, com ara les seves decisions sobre preus. Des d’aquesta perspectiva, la definició del mercat permet, entre altres coses, calcular quotes de mercat que transmetin informació significativa a l’efecte d’avaluar el poder del mercat en el context de procediments de fusió o antimonopoli.

Les definicions de mercat reflecteixen la realitat del mercat. Per tant, difereixen segons els sectors i poden evolucionar amb el pas del temps. Les definicions de mercats geogràfics, per exemple, poden anar des de mercats nacionals o locals (com ara per a la venda al detall de béns de consum) fins a mercats globals, com ara per a la venda de components d’aviació. A mesura que les realitats del mercat evolucionen amb el pas del temps, les definicions de mercat de la Comissió també evolucionen amb el pas del temps.

L' Avís de definició de mercat proporciona orientacions sobre els principis i les millors pràctiques de com la Comissió aplica el concepte de producte i mercat geogràfic rellevant en la seva aplicació de la legislació de la competència de la UE.

Més informació

Vegeu el pàgina web dedicada de la DG Competència, que conté totes les aportacions de les parts interessades presentades en el context de l’avaluació, resums de les diferents activitats de consulta i l’informe final de l’estudi de suport a l’avaluació.

Seguir llegint

Competència

Les empreses automobilístiques van multar 875 milions d’euros per connivència contra tecnologies d’eliminació de NOx

publicat

on

La Comissió Europea ha constatat que Daimler, BMW i el grup Volkswagen (Volkswagen, Audi i Porsche) van incomplir les normes antimonopoli de la UE en col·laborar amb el desenvolupament tècnic en l’àmbit de la neteja de NOx. 

La Comissió ha imposat una multa de 875 milions d'euros. Daimler no va ser multat, ja que va revelar l'existència del càrtel a la Comissió. Totes les parts van reconèixer la seva participació en el càrtel i van acordar resoldre el cas.

La vicepresidenta executiva de la Comissió, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Els cinc fabricants de vehicles Daimler, BMW, Volkswagen, Audi i Porsche posseïen la tecnologia per reduir les emissions nocives [però] van evitar competir per fer ús del màxim potencial d'aquesta tecnologia. . La competència i la innovació en la gestió de la contaminació dels vehicles són essencials perquè Europa pugui assolir els nostres ambiciosos objectius del Green Deal. " 

anunci

Els fabricants d’automòbils van celebrar reunions tècniques periòdiques per debatre sobre el desenvolupament de la tecnologia de reducció catalítica selectiva (SCR) que elimina les emissions nocives d’òxid de nitrogen (NOx) dels turismes dièsel mitjançant la injecció d’urea (també anomenada “AdBlue”) a l’escapament corrent de gas. Durant més de cinc anys (2009 - 2014), els fabricants d'automòbils van col·laborar per evitar la competència mitjançant aquesta nova tecnologia.

Aquesta és la primera decisió de prohibició del càrtel basada únicament en una restricció del desenvolupament tècnic i no en la fixació de preus, la distribució de mercats o l’assignació de clients.

Eina de denúncia

anunci

La Comissió ha establert una eina per facilitar que les persones alertin sobre conductes anticompetitives tot mantenint el seu anonimat. L’eina protegeix l’anonimat dels denunciants mitjançant un sistema de missatgeria xifrada dissenyat específicament que permet comunicacions bidireccionals. L'eina és accessible a través d'aquesta link.

Seguir llegint

Competència

Competència: la Comissió Europea publica l'informe 2020 sobre la política de competència

publicat

on

La Comissió Europea ha publicat un informe sobre la política de competència per al 2020, que presenta les principals iniciatives legislatives i polítiques adoptades l'any passat, així com una selecció de decisions adoptades. El 2020, la política de competència de la UE va contribuir significativament als esforços de la Comissió per respondre al brot de coronavirus, tant en termes d'emergència sanitària com en el seu impacte en els mitjans de subsistència dels ciutadans. Les ajudes estatals Marc temporal, adoptada al començament de la crisi, ha permès als estats membres utilitzar la plena flexibilitat prevista en les normes sobre ajuts estatals per donar suport a l'economia en el context de la pandèmia del coronavirus. A l'àrea antimonopoli, la Comissió va publicar un document comunicació proporcionant orientació a les empreses que cooperin en projectes destinats a solucionar l'escassetat de subministrament de productes i serveis rellevants per al coronavirus, com ara medicaments i equipament mèdic.

A més, malgrat els reptes que van presentar els canvis en les condicions laborals, el 2020 la Comissió va prendre diverses decisions en aquest camp, entre les quals hi ha tres decisions de càrtel i cinc antimonopoli. També ha llançat un fitxer investigació antimonopoli al sector d'Internet de les coses (IoT) per a productes i serveis relacionats amb el consumidor a la UE. També en l’àmbit del control de fusions, la Comissió va adoptar més de 350 decisions de fusió i va intervenir en 18 casos (incloses 13 fusions autoritzades subjectes a compromisos en la primera fase i 3 autoritzades amb recursos després d’una segona fase). La Comissió també va adoptar una proposta per a Llei de mercats digitals per abordar les conseqüències negatives derivades de certs comportaments de les plataformes que actuen com a "porters" digitals al mercat únic i van publicar un Llibre Blanc, desenvolupar eines i polítiques per abordar millor els efectes distorsionadors de les subvencions estrangeres al mercat interior. El text complet de l'informe (disponible en EN, FR i DE i altres idiomes) i el document de treball del personal adjunt (disponible en EN) estan disponibles aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències