Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Cooperació industrial: trobada euromediterrània

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EuroMed-Media-MeetingDurant els darrers cinc anys, a tot el sud de la Mediterrània hi ha hagut alguns avenços en la creació i implementació de polítiques per donar suport a les empreses, així com en casos d’èxit empresarial, malgrat la considerable turbulència política i econòmica experimentada per la regió. Avui (19 de febrer) a Brussel·les, la Unió per la Mediterrània ha celebrat la seva novena reunió ministerial sobre cooperació industrial euromediterrània, amb l’objectiu de millorar el suport a les pimes i desenvolupar encara més la seva ambició definitiva de crear un sistema euromediterrani lliure. Àrea de comerç. El vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, va representar la UE i va copresidir la reunió amb el ministre d'Indústria i Comerç de Jordània, Hatem Hafez Al-Halawani Al-Tamimi.

Hi van estar representats més de 30 països i socis euromediterranis, la majoria a nivell ministerial. A més, associacions empresarials internacionals i nacionals, així com organitzacions internacionals, van contribuir al debat. Es van presentar les conclusions d’una avaluació del clima empresarial als països veïns de la Mediterrània, es va discutir un programa de treball per al 2014-2015 i es va declarar una declaració per continuar desenvolupant negocis UE-Med aprovats pels ministres.

Avaluació del clima empresarial mediterrani

anunci

El clima empresarial d’un país és clau per al seu èxit. Les empreses més productives i eficients alimenten el creixement econòmic. També creen demanda de mà d'obra qualificada i generen llocs de treball millor remunerats, amb salaris relacionats amb increments de productivitat. Aquestes empreses també són una font de valor afegit, que contribueixen mitjançant la fiscalitat a proporcionar els recursos necessaris per desenvolupar una administració pública eficient i mantenir la inversió pública en àrees com ara infraestructures, salut i educació.

L’avaluació del clima empresarial mediterrani de 2013 va demostrar que, tot i que s’ha avançat en l’elaboració i implementació de polítiques de les pimes, ha estat modesta, incremental i desigual entre economies i dimensions.

Des del punt positiu, i com a resultat dels processos de transició d'alguns països, les organitzacions del sector privat s'han tornat més actives. S’han creat noves associacions, algunes d’elles representant les veus dels nous empresaris, i s’han analitzat acuradament les relacions antigues i ben establertes entre les elits polítiques i empresarials. A tota la regió, el diàleg públic-privat és més obert i constructiu i, en general, ha contribuït a millorar la qualitat de les polítiques públiques envers les petites empreses.

anunci

El repte per a les economies mediterrànies, en particular per a aquelles que passen per una transició política, és desenvolupar i implementar polítiques estructurals en moments difícils en què es necessitin solucions a curt termini. Els resultats de l'avaluació seran aprovats a la reunió ministerial i orientaran les futures reformes.

L’avaluació del 2013 va examinar l’evolució dels darrers cinc anys. Diversos centenars d’actors relacionats amb el desenvolupament empresarial dels sectors públic i privat van contribuir a l’avaluació en els països veïns mediterranis següents: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, Marroc, Palestina i Tunísia. L'avaluació va ser coordinada per la Comissió Europea en col·laboració amb l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, la Fundació Europea de Formació i el Banc Europeu d'Inversions.

Històries d'èxit

Tot i els avenços desiguals en el desenvolupament de polítiques empresarials, les empreses de la UE ja s'han beneficiat de la cooperació industrial euromediterrània. Com a part de la investigació sobre els resultats de la cooperació, un fabricant italià líder especialitzat en tèxtils per a la llar de gamma alta va afirmar que les reunions del diàleg industrial euromediterrani han ajudat la indústria tèxtil i de confecció a la UE a intensificar les relacions amb els principals agents sectorials de les veïnes països. També va comprovar que els nombrosos contactes entre empreses i els fructífics intercanvis d’idees i d’informació en aquests esdeveniments al llarg dels anys van contribuir enormement a construir coneixement mutu, confiança i confiança. Això va conduir al desenvolupament de projectes comuns en àmbits com l'educació, les competències, l'agrupació, la R + D i la innovació.

Pel que fa als socis extracomunitaris, un fabricant de vehicles al Líban els mercats dels quals anteriorment s’havien limitat als territoris de venda tradicionals per a empreses libaneses, és a dir, el Pròxim i l’Orient Mitjà, va començar a veure Europa com una possible destinació després de familiaritzar-se més amb els requisits de la UE, destacat per les reunions Euro-Med. Animada per l'èxit inicial d'un projecte amb un fabricant francès de camions, la seva empresa va iniciar col·laboracions amb plantes de carrosseria industrials a França, Àustria i Itàlia i vehicles de plantes pesades a França i Alemanya; projectes que van resultar beneficiosos per a les dues parts.

Elements del futur programa de treball

Durant la reunió d'avui s'han intercanviat punts de vista sobre les orientacions estratègiques per a la futura cooperació industrial euromediterrània, després d'haver consultat governs i associacions empresarials del límit sud del Mediterrani.

Els ministres també debatran sobre el programa de treball que s’implementarà el 2014-2015. És probable que discutiran mètodes per continuar millorant el clima empresarial, promoure l’emprenedoria, la innovació i les pimes basades en el “Small Business Act” per a Europa. Altres objectius inclouen animar les pimes a innovar, exportar, connectar-se en xarxa i internacionalitzar-se, construir un gran mercat paneuromediterrani de productes industrials, dur a terme diàlegs i intercanviar bones pràctiques en sectors d’interès comú com ara el tèxtil i la confecció i les indústries creatives.

Declaració conjunta

Al final de la reunió d'avui, els ministres d'Indústria de la Unió per al Mediterrani adoptaran una declaració per:

  • Continuar la implementació del Carta euromediterrània per a l'empresa i la reconciliació amb la Small Business Act per a Europa, tenint en compte les conclusions i recomanacions de l’avaluació de 2013 sobre la implementació de la Carta / Small Business Act per a Europa, que inclou formació a nivell regional i local, optimització i sinergia de suport financer i assistència tècnica proporcionada per part de la UE i altres donants.
  • Intensificar la creació de xarxes d’empreses i serveis de suport a les empreses a la UE i altres països mediterranis.
  • Continuar construint un gran mercat industrial euromediterrani, inclosa la preparació i la negociació del acords sobre avaluació de la conformitat i acceptació de productes industrials.
  • Dur a terme diàlegs en àrees d’interès comú, com ara el diàleg sobre el futur del sector tèxtil / confecció, que marcarà el seu 10è aniversari conferència sobre innovació del 24 al 25 de març de 2014 i intercanvieu les millors pràctiques (com ara la formació de clústers en sectors industrials creatius).

La declaració es pot veure com una fita important en el pas cap a una zona euromediterrània en què les pimes puguin iniciar, ampliar, crear llocs de treball, exportar, importar, invertir i construir aliances comercials.

Informació general sobre la cooperació industrial euromediterrània

La cooperació industrial euromediterrània és un procés regional coordinat per la Comissió Europea. El seu propòsit és compartir informació sobre polítiques i programes industrials i pimes i facilitar la transferència de coneixements i bones pràctiques a nivell euromediterrani. La visió subjacent és dirigir-se cap a una zona euromediterrània on les pimes europees i mediterrànies puguin iniciar, expandir-se, crear llocs de treball, exportar, importar, invertir, establir aliances comercials a tota la zona euromediterrània. Els ministres de la indústria euromediterrània es reuneixen, en principi, cada dos anys per fer un balanç del progrés i definir les prioritats per als propers anys. Aquestes prioritats es tradueixen en programes de treball plurianuals.

Més informació

Seguir llegint
anunci

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències