Connecteu-vos amb nosaltres

El benestar de l'infant

xarxes europees s'uneixen per als nens d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

nGDRzqdZErNpNqOAPVmsMRPUYzBlX6hoBZP5Yw6zSuuffda5PVZduJC0_IfqqtSrk7gX_N6RJMH77glIUirPUsyNsSKLNxIHiyEjzRmEr3hapea1ZlTeEFvD2FbFr_TDA year ago today (20 February) the European Commission adopted the Recommendation ‘Investing in Children – Breaking the Cycle of Disadvantage’, which called for concerted efforts across Europe to end child poverty and promote child well-being. 

L'enfocament de la Comissió Europea, que situa els drets dels infants, l'interès superior del nen, la igualtat d'oportunitats i el suport als més desfavorits al centre dels esforços per combatre la pobresa infantil va ser especialment benvingut.

Tanmateix, la situació dels nens a tot Europa empitjora. Les últimes xifres d'Eurostat estimen que més d'un de cada quatre nens pateix pobresa i exclusió social, mentre que els informes de 2012 posen de manifest un augment de les famílies sense llar. Les organitzacions que treballen amb nens i famílies estan assistint a una demanda creixent en un moment en què els governs a tots els nivells estan reduint la inversió pública en serveis i suport social.

La Recomanació subratlla la importància de les mesures preventives destinades a trencar el cicle de la desavantatge en els primers anys de l'infant, i proposa una estratègia integral basada en tres pilars interconnectats: l'accés a recursos adequats per als infants i les seves famílies, l'accés a serveis assequibles i de qualitat i serveis infantils. participació. També promou un enfocament universal que beneficii i impliqui tots els infants, juntament amb mesures dirigides als més vulnerables.

“Children have been disproportionately affected by rises in poverty and social exclusion since 2008. Our societies cannot afford to let children grow up without the opportunity of continued access to quality education and good support services necessary for them to reach their full potential.  We therefore welcome the initiative of so many EU networks to join forces in support of implementing our Recommendation on Investing in Children. We owe it to our children and society as a whole – to ensure our common future,” said Employment, Social Affairs and Inclusion Commissioner László Andor.

On the anniversary of the adoption of this landmark Recommendation, several European networks whose members are active in tackling child poverty and promoting children’s well-being have agreed to work together in the framework of an EU Alliance for Investing in Children. They are joining forces – building on their respective areas of expertise – to support the implementation of the Recommendation at national, regional and local levels.

Els membres de les xarxes estan en una posició única per influir en els seus respectius governs en la presa de decisions i l'assignació de recursos que sigui en el millor interès dels nens. A més de donar suport a la cooperació a nivell de la UE, l'Aliança de la UE pilotarà aliances nacionals a Espanya i al Regne Unit coordinades pel Comitè Nacional Espanyol per a UNICEF i la Infància a Gal·les, respectivament.

anunci

“Fa anys que manifestem la preocupació per la pobresa infantil al nostre país: les investigacions mostren que els nens són el col·lectiu més afectat per la crisi econòmica, amb 2.5 milions en risc de pobresa. Actualment, la taxa de pobresa infantil a Espanya és una de les més altes entre els països industrialitzats. Aquesta iniciativa aporta suport addicional de la UE i ens permet vincular-nos amb organitzacions afins per oferir un canvi real per als nostres fills", va dir Gabriel González-Bueno Uribe, responsable de Política Domèstica i Defensa del Comitè Nacional Espanyol d'UNICEF.

“Though there has been an emphasis over the past years on tackling child poverty, there is a gap between rhetoric and reality across the four jurisdictions in the UK” said Catriona Williams OBE, Chief Executive of Children in Wales. “This Alliance can help us promote a child rights approach and bring attention to the reality on the ground for children and young people.”

L'Aliança continuarà reforçant els esforços conjunts d'incidència i augmentant la capacitat per garantir que la Recomanació es tradueixi en un canvi positiu i durador per a tots els nens i les seves famílies a Europa, especialment els més en risc de pobresa i exclusió social.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències