Connecteu-vos amb nosaltres

dades

SEPD: L'aplicació de la llei de protecció de dades essencials de la UE per restablir la confiança entre la UE i EUA

COMPARTIR:

publicat

on

1000000000000785000003091AFDBF09L'aplicació estricta de les lleis europees de protecció de dades vigents és un element essencial per restablir la confiança entre la UE i els EUA, va dir el Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD) avui (21 de febrer).

El SEPD Peter Hustinx va dir: "Els drets dels ciutadans de la UE a la protecció de la seva privadesa i la seva informació personal estan recollits en la legislació de la UE. La vigilància massiva dels ciutadans de la UE per part dels EUA i altres agències d'intel·ligència no té en compte aquests drets. A més de donar suport a una llei de privadesa als EUA, Europa ha d'insistir en l'aplicació estricta de la legislació vigent de la UE, promoure els estàndards internacionals de privadesa i adoptar ràpidament la reforma del Reglament de protecció de dades de la UE. Cal un esforç concertat per recuperar la confiança. ”

En la seva opinió sobre les Comunicacions de la Comissió sobre la reconstrucció de la confiança en els fluxos de dades UE-EUA i sobre el funcionament del port segur des de la perspectiva dels ciutadans i les empreses de la UE establertes a la UE, el SEPD va dir que les mesures han d'incloure l'aplicació i el compliment efectius de els instruments que regulen les transferències internacionals entre la UE i els EUA, en particular els principis de port segur existents.

A més, les normes reformades de la UE sobre protecció de dades haurien de proporcionar claredat i coherència, especialment pel que fa a qüestions com ara les condicions per a la transferència de dades, el tractament d'informació personal amb finalitats d'aplicació de la llei i els conflictes en el dret internacional. Per tant, és essencial avançar ràpidament per frustrar els intents al servei dels interessos polítics i econòmics de restringir els drets fonamentals a la intimitat i la protecció de dades.

El seguiment a gran escala de les comunicacions dels usuaris és contrari a la legislació de protecció de dades de la UE i a la Carta dels Drets Fonamentals de la UE. En una societat democràtica, els usuaris han d'estar segurs que es respecten els seus drets a la privadesa, la confidencialitat de les seves comunicacions i la protecció de la seva informació personal. Qualsevol excepció o restricció als drets fonamentals amb finalitats de seguretat nacional només hauria de ser admissible si és estrictament necessària, proporcionada i d'acord amb la jurisprudencia europea.

És essencial que els drets fonamentals es facin complir a través de la legislació vigent, així com de lleis i acords més forts en el futur per tal de restablir la confiança que s'ha vist greument minada pels diferents escàndols de vigilància. En una societat democràtica, les activitats d'intel·ligència han de respectar sempre l'estat de dret i els principis de necessitat i proporcionalitat.

Fons

anunci

protecció de dades i privacitat són drets fonamentals a la UE. La protecció de dades és un dret fonamental, protegit per la legislació europea i consagrat en l'article 8 de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Més concretament, les normes de protecció de dades a la UE, així com els deures del SEPD, s'estableixen a Reglament (CE) núm. 45/2001. Una de les funcions del SEPD és assessorar la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Consell sobre propostes de nova legislació i una àmplia gamma d'altres qüestions que tenen un impacte en la protecció de dades. A més, les institucions i els organismes de la UE que tracten dades personals que presenten riscos específics per als drets i les llibertats de les persones («interessats») estan subjectes a un control previ per part del SEPD.

Dades o dades personals: Qualsevol informació relacionada amb una persona física (vivent) identificada o identificable. Alguns exemples inclouen noms, dates de naixement, fotografies, vídeos, adreces de correu electrònic i números de telèfon. Altres detalls, com ara les adreces IP i el contingut de les comunicacions, relacionats amb o proporcionats pels usuaris finals dels serveis de comunicacions, també es consideren dades personals.

Privacitat: El dret d'un individu a ser deixat sol i en el control de la informació sobre ell o ella mateixa. El dret a la intimitat o vida privada està consagrat en la Declaració Universal dels Drets Humans (article 12), el Conveni Europeu de Drets Humans (article 8) i la Carta Europea dels Drets Fonamentals (article 7). La Carta també conté un dret explícit a la protecció de dades personals (article 8).

Principis de port segur: Aquests són un conjunt de principis de privadesa i protecció de dades que, juntament amb un conjunt de preguntes freqüents (FAQ) que proporcionen orientació per a la implementació dels principis, han estat considerats per la Comissió Europea per proporcionar un nivell de protecció adequat. Aquests principis van ser emesos pel govern dels Estats Units el 21 de juliol de 2000.

Les organitzacions nord-americanes poden afirmar que compleixen aquest marc. Haurien de revelar públicament les seves polítiques de privadesa i estar subjectes a la jurisdicció de la Comissió Federal de Comerç (FTC), segons la secció 5 de la Llei de la Comissió Federal de Comerç, que prohibeix els actes o pràctiques deslleials o enganyoses en el comerç o que afectin el comerç, o a la jurisdicció d'una altra persona. òrgan estatutari que vetllarà pel compliment dels principis implantats d'acord amb les PMF. Vegeu també: Decisió d'adequació al glossari del SEPD i al grup de treball de l'article 29 .

Per obtenir més informació sobre la reforma de la protecció de dades de la UE, vegeu el secció dedicada en el lloc web del SEPD.

Comparteix aquest article:

Tendències