Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La política migratòria externa de la UE: un enfocament més atrevit

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Quins avenços s'han aconseguit per gestionar millor els fluxos migratoris i promoure la mobilitat en un entorn segur? En un informe adoptat avui (21 de febrer), la Comissió analitza els principals desenvolupaments de la política migratòria externa de la UE el 2012 i el 2013. Dos anys després del llançament del renovat enfocament global de les migracions i la mobilitat (GAMM) importants èxits en l'enfortiment del diàleg i la s’informa de la cooperació, tot reconeixent que s’hauria de fer més per avançar més.

Els esforços per fer front a la realitat d’una mobilitat internacional creixent han de coincidir amb les necessitats i prioritats de totes les parts interessades. Això requereix un millor ús de les eines existents, com ara les associacions de mobilitat i les normes comunes de visats. També cal reforçar la participació dels estats membres quan sigui possible a l’hora d’implementar les polítiques de la UE.

"La migració ben gestionada pot ser realment beneficiosa per a tothom, tant per a migrants com per a països. El nostre èxit depèn en gran mesura del nostre diàleg i cooperació amb països de fora de la UE i organitzacions internacionals. Associacions de mobilitat, facilitació de visats, juntament amb acords de readmissió i les normes comunes de visats segueixen sent instruments de política importants. Però hauríem de fer encara més per assegurar el creixement econòmic i la competitivitat i abordar conjuntament amb els països que no pertanyen a la UE els inconvenients de la migració, com ara el tràfic d'éssers humans i el contraban de migrants ", va dir la comissària d'Afers Interns Cecilia Malmström.

anunci

Les associacions de mobilitat han demostrat ser eines útils per abordar els problemes de migració i asil d'una manera mútuament beneficiosa. Establixen un conjunt d'objectius polítics i proporcionen una estructura per a les discussions i la cooperació. Fins ara s’han conclòs aliances de mobilitat amb sis països: Moldàvia (2008), Cap Verd (2008), Geòrgia (2009), Armènia (2011), Marroc (2013) i Azerbaidjan (2013). S'han conclòs els debats sobre una associació de mobilitat amb Tunísia (novembre de 2013) i la seva signatura és imminent. A més, han començat les discussions amb Jordan (desembre de 2013).

En conjunt, en el període 2012-2013, la Comissió ha donat suport a més de 90 projectes relacionats amb la migració amb més de 200 milions d'euros a totes les regions del món en desenvolupament. A més, els estats membres han invertit més recursos financers en la implementació del GAMM.

També s’hauria de treballar més en relació amb la protecció dels refugiats i els drets humans. Per exemple, l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) podria tenir un paper més important en la millora de les capacitats d'asil i d'acollida en països no pertanyents a la UE, inclòs en el marc de les associacions de mobilitat. També hi ha marge per millorar l’ús dels programes de protecció regionals, en particular mitjançant la participació i el finançament a més llarg termini.

anunci

Una millor coordinació de les activitats de reassentament a nivell de la UE i entre els estats membres permetria respostes més eficients i ràpides a situacions de crisi. També hauria d’estar disponible un augment del finançament de la UE per donar suport a més places de reassentament / admissió humanitària en virtut del nou Fons per a l’asil i la migració (2014-2020).

Portar el GAMM al següent nivell

No obstant això, la política i les eines existents sobre migració i asil externs podrien ser millor aprofitades, fins i tot per millorar l'atractiu de la UE i enfortir la seva economia.

La qüestió de la migració laboral es farà encara més destacada en els propers anys i es podria emfatitzar el paper de les associacions de mobilitat en aquest sentit (per exemple, facilitant l’intercanvi d’estudiants o professionals, millorant les capacitats de gestió de la migració en països no pertanyents a la UE, introduint circulars programes migratoris, reforç de la protecció social dels migrants legals, abordant, si escau, la portabilitat dels drets socials, etc.)

Facilitar l’emissió de visats a curt termini pot produir efectes positius per al desenvolupament en països no pertanyents a la UE, com ara millorar les oportunitats comercials i els vincles comercials amb la UE i enfortir els contactes entre persones. A més, el potencial que ofereix la política de visats de la UE s’ha d’utilitzar al màxim per afavorir el creixement econòmic i els intercanvis culturals. En les properes setmanes, la Comissió proposarà esmenes al Codi de visats per facilitar encara més els viatges de viatgers legítims, tot garantint un alt nivell de seguretat de la UE.

La cooperació en matèria de prevenció i lluita contra la migració irregular s’ha intensificat en els darrers anys. S'han iniciat i implementat diàlegs, intercanvi d'informació i accions conjuntes per combatre el tràfic d'éssers humans i el contraban d'immigrants. Es preveuen altres iniciatives, tal com ja es va anunciar a l'informe de la Task Force Mediterranean.

Fons

L’aproximació global a la migració i la mobilitat (GAMM) és, des del 2005, el marc general de la política de migració exterior i asil de la UE i defineix com la UE duu a terme el seu diàleg polític i la seva cooperació operativa amb països no pertanyents a la UE. Es basa en prioritats clarament definides que reflecteixen els objectius estratègics de la UE i s’insereix en la política exterior global de la UE, inclosa la cooperació al desenvolupament.

El GAMM té com a objectiu fomentar el diàleg i la cooperació amb països socis no pertanyents a la UE en quatre àrees: organitzar millor la migració legal i fomentar una mobilitat ben gestionada; prevenir i combatre la migració irregular i eradicar el tràfic d'éssers humans; maximitzar l'impacte de la migració en el desenvolupament; i promoure la protecció internacional i millorar la dimensió externa de l'asil.

El GAMM s’implementa mitjançant diàlegs de polítiques regionals i bilaterals (amb eines polítiques com ara associacions de mobilitat); instruments legals com la facilitació de visats i els acords de readmissió; suport operatiu i desenvolupament de capacitats; així com una àmplia gamma de suport a programes i projectes (disponible per a nombrosos grups d'interès, inclosa la societat civil, associacions de migrants i organitzacions internacionals).

Més informació

  • De Cecilia Malmström
  • Seguiu Comissionat Malmström en Twitter
  • DG Afers d'Interior
  • Seguiu la Direcció General d'Afers Interiors de Twitter

informe sobre la implementació del GAMM 2012-2013

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències