Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: Desmuntant la utopia de banda ampla de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Com a acadèmic nord-americà a Europa, trobo curioses les afirmacions d'alguns mitjans de comunicació nord-americans sobre una utopia de banda ampla de la UE. Els europeus es queixen rotundament de la qualitat de la seva banda ampla i, no hi ha cap europeu que digui que els Estats Units es queden darrere d’Europa.
De fet, alguns dels crítics més importants de la UE són els mateixos líders de la UE. Penseu en la comissària de l'Agenda Digital Neelie Kroes: "El món envejava Europa ja que vam ser pioners en la indústria mòbil mundial a principis dels anys noranta (GSM), però [perquè] la nostra indústria sovint no té mercat intern per vendre als consumidors (per exemple, 1990G) Les darreres millores o els seus dispositius no tenen les xarxes necessàries per gaudir-ne plenament. Aquests problemes perjudiquen tots els sectors i priven Europa de llocs de treball que necessita malament. Les empreses de la UE no són jugadors d’Internet mundials ... . Als EUA només una empresa (Verizon) arriba al 4%. "

Kroes elogia l’èxit del mode de banda ampla nord-americana, destacant la seva capacitat per impulsar la inversió privada i la innovació. Cada cop se li sumen altres líders europeus que reconeixen que l'enfocament europeu no funciona. Des de fa un temps, Kroes i la Comissió Europea han defensat un esforç per aconseguir un mercat únic digital, amb la idea de posar-se al dia amb els Estats Units i alguns països asiàtics en la banda ampla i la innovació a Internet. Per construir el seu cas, han sol·licitat diverses avaluacions independents sobre la banda ampla a Europa.

El meu nou reportar i vídeo revisa aquests documents de la UE per veure com es veuen els europeus. Diuen el contrari dels mitjans de comunicació nord-americans:  És la UE que s'està quedant enrere als EUA.  Per segur, hi ha borses de xarxes d'alta velocitat a Europa, però en general, tres quartes parts dels europeus confien en DSL per a banda ampla. Només 34% dels nord-americans poden dir el mateix.

Com el ITIF informe de banda ampla observa que el desplegament de la xarxa als EUA és notable, sobretot tenint en compte els desafiaments geodemogràfics del país, però l’àrea on els Estats Units poden millorar és l’adopció. Els problemes de l'adopció no estan relacionats amb les xarxes dels Estats Units, sinó amb la demografia dels Estats Units, inclosos els pobres i l'edat. Amèrica, el país amb més subscripcions de banda ampla de l’OCDE, encara té una taxa d’alfabetització digital baixa, especialment entre la gent gran. Els que mai no necessitaven Internet per a la seva feina troben poca motivació per posar-se en línia.

Si hi ha alguna cosa com la utopia de banda ampla, probablement sigui a Dinamarca on visc. És un país de l'OCDE que ha obtingut una puntuació constant en totes les mesures rellevants per a la banda ampla. L’adopció digital és particularment elevada per la simple raó del cost laboral. Per tal de reduir les despeses dels salaris (sobretot per a llocs de treball governamentals), la gent es va veure obligada a convertir-se en digital al principi i el govern danès va digitalitzar ràpidament els seus serveis socials.

Quan va començar la revolució digital, es van eliminar molts llocs de treball que podrien ser substituïts per l'autoservei digital. Els xecs personals escrits a mà no s’han vist en més d’una dècada i cap biblioteca té cap caixa desplegable; tu mateix registres els teus llibres. El govern simplement no pagarà als bibliotecaris per facturar llibres. A més, l'any vinent, totes les comunicacions amb les oficines municipals només es faran per via electrònica. Ja no podeu trucar a l'oficina del comtat. Aquest lloc deixarà de ser personal.

Avui en dia, el 65% de la població de Dinamarca té accés a una banda ampla ultra ràpida de 100 Mpbs o superior, però només l’1.4% està subscrit al nivell de velocitat més alta. El regulador de telecomunicacions danès informa que el 79% dels danesos compra paquets de banda ampla amb velocitats inferiors a 30 Mbps, tot i que els preus de tots els nivells són raonables i la banda ampla està àmpliament disponible. Això és particularment important perquè en molts sectors de l’economia, inclosos els bancs, la salut i el govern, els usuaris només poden accedir als serveis de manera digital. Els serveis són totalment funcionals a velocitats inferiors a 30 Mbps, inclosos els serveis mòbils. Això es subratlla encara més, ja que el 7% dels danesos utilitzen ara 3G o 4G com a connexió principal de banda ampla, superant en 100,000 els clients de FTTH. Com la majoria dels danesos, la meva connexió de banda ampla domèstica és DSL i no em falta absolutament res.

Un informe de la New America Foundation elogia la companyia de cable danesa Stofa per proporcionar velocitats de banda ampla ultra altes a Copenhaguen, però Stofa no serveix a la meva ciutat; el gruix dels seus clients es troba a 160 milles de distància. L'informe de la NAF també aplaudeix les empreses de la UE que ofereixen preus de banda ampla "baixos", però després no esmenta que el servei de banda ampla està relacionat amb la compra d'un servei de televisió per cable per part del client. També es descuida tenir en compte que moltes de les ofertes de preus de banda ampla "baixes" dels proveïdors d'Internet als serveis d'Internet europeus només reflecteixen descomptes temporals de venda.

anunci

Tot i que de cap manera una anàlisi exhaustiva dels preus, el meu informe intenta una comparació honesta dels preus de banda ampla per cable als EUA i Dinamarca incloent el cost real dels impostos i els subsidis en el preu total de la banda ampla.

collita

La figura il·lustra una comparació de paquets de banda ampla per cable premium als EUA i Dinamarca. La banda ampla i compta el contingut d'una porció més gran del cost total de la subscripció per cable als EUA (al voltant de 86 per cent del preu total), i el paquet d'Estats Units també inclou més canals premium. El paquet d'Estats Units té 200 canals, mentre que el paquet de Dinamarca ofereix només 63 i no inclou HBO, Cinemax, ESPN i d'altres que són part del paquet premium als EUA ..

En l'oferta de Dinamarca, que té una velocitat de banda ampla lleugerament superior, però dos terços menys de contingut, i el contingut de banda ampla representen només el 60 per cent del cost. El percentatge restant és 40 impostos i taxes obligatòries. Al capdavall, els abonats paguen danesos 35 per cent més que els nord-americans per a un paquet premium similar. La figura mostra clarament que els impostos i taxes canvien dràsticament el panorama general de preus de banda ampla. Que no incorporin tots els costos rellevants converteix en una anàlisi superficial i incompleta. En qualsevol cas, si la NAF elogia els europeus, però els europeus estan pagant més per cable, llavors no pot ser cert que els nord-americans estan pagant massa.

Els Estats Units tenen moltes àrees de millora, però les xarxes de banda ampla no són una d’elles. Els nord-americans, que només representen el 4 per cent de la població mundial, gaudeixen d’una quarta part de la inversió mundial en infraestructures de banda ampla i la inversió privada per càpita als EUA és el doble de la taxa de la UE. Com que els recursos són limitats, té sentit aprofitar el sector privat per a la inversió en xarxa. Qualsevol fons públic per a banda ampla es gasta millor en adopció que en infraestructures.

Sobre l'autor

Roslyn Layton és PhD Fellow in Internet Economics del Centre de Comunicació, Mitjans i Estudis d'Informació de la Universitat d'Aalborg, un vicepresident de Strand Consult, i un membre visitant del Centre de Comunicació, Política d'Internet i Tecnologia de l'American Enterprise Institute.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències