Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Justícia i Afers Consell: Brussel·les-3 4 2014 de març

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

P0103670012Els ministres de Justícia i Afers interiors de la Unió Europea es reuniran a Brussel·les el 3-4 de març. La Comissió Europea estarà representada per la vicepresidenta Viviane Reding, la comissària de justícia de la UE i la comissària d'Afers Interns, Cecilia Malmström.

Punts principals de l’agenda del Consell de Justícia (març de 4)

  • Reforma de les normes de protecció de dades de la UE;
  • recuperació de deutes transfronterers (Ordre de preservació del compte europeu);
  • la llei concursal transfronterera i;
  • Reglament de Brussel·les I: omplir les deficiències legals per a la protecció de patents unitàries;
  • Fiscalia Europea;
  • garanties processals per a nens acusats o sospitosos d’un delicte i;
  • desenvolupaments futurs en matèria de justícia.

1. Reforma de la protecció de dades de la UE

anunci

La Comissió Europea va proposar una reforma de les normes de protecció de dades de la UE el gener de 2012 per reforçar els drets de privadesa en línia i impulsar l’economia digital europea (vegeu IP / 12 / 46 MEMO / 14 / 60). El progrés tecnològic i la globalització han canviat profundament la forma de recollir, accedir i utilitzar les nostres dades. És per això que les normes que s’apliquen a les empreses no europees quan presten serveis als ciutadans de la UE (àmbit territorial i transferències internacionals), a les tècniques clau de processament de dades de l’economia digital (dades pseudònimes i perfils) i als drets actualitzats dels ciutadans (portabilitat de les dades) estan a l’agenda.

A més, l'objectiu de la reforma de la protecció de dades és reduir la burocràcia i completar el mercat únic digital: els estats membres de 28 han implementat la directiva de protecció de dades existent de manera diferent, cosa que comporta divergències en l'execució. Una única llei eliminarà les fragmentacions actuals i les costoses càrregues administratives, cosa que suposarà un estalvi per a empreses d’uns milions de milions d’euros anuals. La reforma de la protecció de dades ajudarà a reforçar la confiança dels consumidors en els serveis en línia, donant un impuls al creixement, l'ocupació i la innovació a Europa.

"A la cimera d'octubre, els caps d'Estat i de Govern europeus es van comprometre amb una adopció" oportuna "de la legislació de protecció de dades modernitzada. El Parlament Europeu ha enviat un fort senyal donant suport aclaparadorament a les propostes de la Comissió. La pilota ja és al tribunal del Consell. I Estic segur que podrem aprofitar l'impuls que la Presidència grega va injectar a les negociacions en l'última reunió informal del Consell del gener. Veient els darrers avenços, continuaré treballant amb els ministres per a l'adopció de la reforma de protecció de dades abans del final d'aquest any ", va dir el vicepresident Reding abans de la reunió del Consell.

anunci

Què s'espera en aquest Consell? Seguint els debats celebrats al gener al Consell informal de Justícia d'Atenes, es convidarà als ministres a avalar generalment els progressos realitzats en aspectes clau del Reglament general de protecció de dades, especialment en relació amb l'àmbit territorial del Reglament, la pseudonimització de la portabilitat de dades i dades - qüestions que preocupen fonamentalment els consumidors.

Al març de 3, els ministres també discutiran breument l'estat de la proposta de directiva de protecció de dades en el sector de la llei.

Posició de la Comissió: La Comissió continuarà treballant per obtenir un alt nivell de protecció per als 507 milions de ciutadans europeus, així com per a un conjunt de normes més senzill per a les empreses europees. La Comissió dóna suport plenament a la Presidència grega per aconseguir avenços ràpids en la reforma, en línia amb el compromís dels caps d’Estat i de govern europeus d’adoptar la nova legislació sobre protecció de dades 'oportuna ' moda i, en qualsevol cas, abans de 2015. La Comissió té com a objectiu aconseguir progressos ràpids en ambdues propostes (el Reglament de protecció de dades i la Directiva per a l'aplicació de la llei) que, com ha insistit contínuament el Parlament Europeu, constitueix un paquet. Les dues propostes juntes poden garantir un marc integral i coherent de protecció de dades per al segle 21st. Pel que fa a l’abast territorial, la Comissió Europea ha insistit en repetides ocasions en la importància de garantir que les empreses no europees, quan ofereixen béns i serveis als consumidors europeus, hauran d'aplicar la legislació de protecció de dades de la UE en la seva totalitat (SPEECH / 13 / 720). Per assegurar una protecció més gran dels ciutadans, el vicepresident Reding, al Consell de Justícia 2013 de març, va dir que les empreses haurien de ser encoratjades a utilitzar dades pseudònimes en lloc dels noms reals de persones (SPEECH / 13 / 209).

Antecedents: A la primera meitat de 2013, la Presidència irlandesa va dur a terme tres rondes detallades de debats exhaustius sobre els quatre primers capítols del Reglament general de protecció de dades i també va completar la primera lectura de la Directiva sobre protecció de dades sobre autoritats policials i de justícia penal. La Presidència lituana va encapçalar el Consell sobre intensos debats sobre el mecanisme "finestreta única" al Consell de Justícia a l'octubre, on es va assolir un acord general sobre el seu principi (vegeu SPEECH / 13 / 788), i desembre 2013 (veure SPEECH / 13 / 1027). La presidència grega va convocar una reunió tripartita a Atenes (a 22 de gener) amb la Comissió Europea, els dos ponents del Parlament Europeu i la propera presidència de la UE (Itàlia) per elaborar un full de ruta per acordar ràpidament la reforma de la protecció de dades. L'objectiu és acordar un mandat per a la negociació amb el Parlament Europeu abans del final de la presidència grega.

2. Recuperació de deutes transfronterers

De moment, depèn de la legislació nacional exigir que un banc pagui els diners del compte bancari d'un client a un creditor. La situació actual als estats membres és legalment complicada, que consumeix molt de temps i és cara. Al voltant de 1 milions de petites empreses s'enfronten a problemes de deutes transfronterers i fins a un màxim de 600 milions d’anys de deutes s’esgoten innecessàriament perquè les empreses consideren que és massa descoratjador perseguir demandes costoses i confuses a països estrangers. A 25 2011 de juliol, la Comissió va proposar un nou ordre de conservació de comptes a escala europea per facilitar la recuperació de deutes transfronterers tant per als ciutadans com per a les empreses (IP / 11 / 923).

Què s'espera en aquest Consell? S'espera que el Consell aprovi l’acord de compromís aconseguit amb el Parlament Europeu fa poques setmanes (veure MEMO / 14 / 101), preparant el camí per a una adopció final en primera lectura d’aquest fitxer.

Posició de la Comissió: La Comissió està satisfeta que després de dos anys i mig de treball en aquesta proposta, l’Orde Europea de Preservació de Comptes estigui a punt d’adoptar-se definitivament. La proposta té com a objectiu alleugerir les reclamacions transfrontereres i proporcionar més seguretat als creditors per tal de recuperar el seu deute alhora que reforça el mercat únic de la UE i la recuperació econòmica.

Antecedents: Les petites i mitjanes empreses (pimes) són l’eix vertebrador de les economies europees, que representen el 99% de les empreses de la UE. Al voltant d’un milió d’aquestes plantegen problemes amb deutes transfronterers. Els procediments per recuperar deutes de la jurisdicció d’un altre país són complexos, multiplicant els costos per a les empreses que vulguin negociar a través de les fronteres de la UE. Els problemes típics van des de les diferències en la legislació nacional fins als costos de contractar un advocat addicional i de traduir documents. El 1 de maig, la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu (JURI) va votar per donar suport a la proposta de la Comissió (MEMO / 13 / 481). Els ministres van arribar a un plantejament general sobre la proposta a la reunió del Consell de Justícia de desembre de 2013 (IP / 13 / 1209).

4. Dret de la insolvència transfronterera

Les empreses són essencials per crear prosperitat i llocs de treball, però establir-ne un i mantenir-lo és difícil, sobretot en el clima econòmic actual. Per tant, la Comissió, a 12 desembre 2012, va proposar modernitzar les normes actuals de la UE sobre insolvències transfrontereres (IP / 12 / 1354 SPEECH / 12 / 945). Beneficiant-se de deu anys d’experiència, les noves regles apartaran l’atenció de la liquidació i desenvoluparan un nou enfocament per ajudar les empreses a superar dificultats financeres, protegint alhora el dret dels creditors a recuperar els seus diners.

Què s'espera en aquest Consell? La presidència grega farà una actualització dels avenços en aquest fitxer a nivell tècnic i al Parlament Europeu.

Posició de la Comissió: La Comissió considera que la proposta és especialment rellevant en el context econòmic actual i celebra els avenços assolits fins ara a nivell tècnic sota la direcció de la Presidència grega. El fort suport del Parlament Europeu que va recolzar la proposta de la Comissió al febrer (MEMO / 14 / 88) hauria de ser el motor d’un progrés ràpid.

Antecedents: Les insolvències són un fet de la vida en una economia moderna i dinàmica. Al voltant de la meitat de les empreses sobreviuen menys de cinc anys i al voltant de 200 empreses fan fallida a la UE cada any. Una quarta part d’aquestes fallides tenen un element transfronterer. Però l’evidència suggereix que els empresaris fallits aprenen dels seus errors i, en general, tenen més èxit la segona vegada. Fins al 000% de tots els empresaris que van tenir èxit han fracassat en la seva primera aventura. Per tant, és essencial disposar de lleis modernes i procediments eficients per ajudar les empreses, que tenen prou substància econòmica, a superar les dificultats financeres i a tenir una "segona oportunitat".

5. Omplir les llacunes legals per a la protecció de patents unitàries

La Comissió Europea va proposar, a 29 July, 2013 completar el marc legal de protecció de patents a tot Europa, actualitzant les normes de la UE sobre la jurisdicció dels tribunals i el reconeixement de les sentències (l'anomenat Reglament de Brussel·les I). Els canvis prepararan el camí per a l'entrada en vigor d’un tribunal europeu especialitzat en patents (el Tribunal Unificat de Patents) un cop ratificat, cosa que facilitarà a les empreses i als inventors protegir les seves patents (IP / 13 / 750).

Què s'espera en aquest Consell? La Presidència grega informarà el Consell sobre l’acord assolit amb el Parlament Europeu fa unes setmanes (vegeu MEMO / 14 / 101), que permet l’adopció del Reglament proposat en primera lectura.

Posició de la Comissió: La Comissió celebra els avenços aconseguits al Consell i al Parlament Europeu en aquesta important proposta. Una votació positiva del Parlament Europeu a la sessió plenària d’abril obrirà el camí a l’entrada en vigor del «paquet de patents», un marc regulador que és crucial per a la innovació a la Unió Europea (IP / 11 / 470).

Antecedents: Actualment, algú que busca obtenir una protecció a tot Europa per a la seva invenció ha de validar les patents europees en tots els estats membres de la 28. El titular de la patent pot estar involucrat en diversos casos de litigis en diferents països sobre la mateixa disputa. Però això canviarà en un futur proper gràcies a l'acord sobre el paquet de patents unitàries. El Tribunal Unificat de Patents - establert en virtut d’un acord signat a 19 febrer 2013 (PRES / 13 / 61) - simplificarà els procediments i donarà lloc a decisions més ràpides, amb només un cas davant el tribunal especialitzat en comptes de processos paral·lels en els tribunals nacionals. L’acord es basa en el Reglament de Brussel·les I (Reglament 1215 / 2012) per determinar la jurisdicció internacional del Tribunal Unificat de Patents.

6. Fiscalia Europea

Per protegir millor els diners dels contribuents europeus contra el frau, la Comissió Europea va proposar, el 17 de juliol de 2013, establir una Fiscalia Europea (IP / 13 / 709). La tasca exclusiva de l'Oficina serà investigar i processar i sotmetre a judici, davant dels tribunals dels Estats membres, els delictes que afectin el pressupost de la UE. La Fiscalia Europea serà una institució independent, sotmesa a un control democràtic.

Què s'espera en aquest Consell? La Presidència grega actualitzarà el Consell sobre l'estat de joc i els ministres celebraran un debat.

Posició de la Comissió: La Comissió celebra l’impuls positiu de la Fiscalia Europea que hem vist durant les darreres setmanes amb les comissions del Parlament Europeu i el govern francès i alemany donant el seu suport a la proposta (vegeu MEMO / 14 / 124). La Comissió donarà suport a la Presidència grega en els seus esforços per aconseguir que el major nombre d'estats membres puguin recolzar la proposta actual d'un ministeri públic europeu.

Antecedents: La lògica de la proposta de la Fiscalia Europea és senzilla: si teniu un "pressupost federal" (amb diners procedents de tots els estats membres i administrats segons normes comunes), també necessiteu instruments federals per protegir aquest pressupost de manera efectiva a tota la Unió. Avui en dia, les taxes d’actuació i condemna per delictes de frau contra recursos de la UE varien molt a tota la UE: a tota la UE només el 45.7% dels casos transferits als estats membres són seguits per les autoritats judicials nacionals i la taxa de condemna d’aquests és de mitjana només del 42.3%. Això vol dir que molts delinqüents que roben els diners dels contribuents s’escapen dels seus delictes.

7. Millors garanties per als nens sospitosos o acusats d’un delicte

La Comissió Europea va proposar un paquet de propostes el novembre de 2013 per garantir un dret de judici just per a tots els ciutadans, allà on es trobin a la Unió Europea IP / 13 / 1157 MEMO / 13 / 1046). Una part central d'aquest paquet és la proposta de directiva per garantir que els nens tinguin garanties especials quan s'enfronten a un procés penal. Segons la proposta, els nens que són especialment vulnerables a causa de la seva edat haurien de tenir accés obligatori a un advocat en totes les etapes.

Això significa que els nens no poden renunciar al seu dret a ser assistits per un advocat, ja que hi ha un alt risc que no entenguin la conseqüència de les seves accions si van poder renunciar als seus drets. Els nens també es beneficien d’altres garanties, com ara ser informats ràpidament sobre els seus drets, ser assistits pels seus pares, no ser qüestionats a les audiències públiques, el dret a rebre un examen mèdic i ser mantinguts separats dels interns adults si estan privats de llibertat.

Què s'espera en aquest Consell? Els ministres mantindran un debat general sobre la proposta de la Comissió.

Posició de la Comissió: La Comissió valora positivament la intensa feina feta per la Presidència grega sobre el fitxer i l’enfocament constructiu dels estats membres. Els drets garantits per la Directiva proposada són claus per garantir la justícia dels procediments penals per als nens, de manera que els estats membres haurien de buscar un acord ràpid sobre aquesta iniciativa, tot mantenint l'ambició legal de la proposta.

Antecedents: El nombre de nens que s'enfronten a la justícia penal és sobre 1,086,000 a tota la UE. Això suposa que el 100% de la població europea total que s'enfronta a la justícia penal.

8. Desenvolupaments futurs en l'àrea de Justícia i Assumptes d'Interior

El programa d'Estocolm, que fins ara regia el treball a l'àrea de Justícia i Assumptes Interns, finalitza aquest any i el Consell Europeu prepara les "orientacions estratègiques" per al treball futur en aquests camps. Al juny es preveu una discussió sobre les prioritats per als propers anys. El 25 de febrer, la Comissió Europea va celebrar un debat d’orientació sobre el futur de les polítiques de justícia i assumptes interiors, que s’alimentarà en una comunicació que es presentarà a mitjans de març.

Què s'espera en aquest Consell? La Comissió presentarà oralment la seva propera comunicació sobre el futur de les polítiques de justícia.

Posició de la Comissió: la propera comunicació de la Comissió serà una contribució important a l'elaboració de la futura activitat de la Unió en aquest àmbit. La Comissió valora positivament el debat sobre el futur de la política de justícia de la UE. La Comissió considera que per als propers anys les obres han de centrar-se a tractar tres reptes principals: confiança, mobilitat i creixement. Les polítiques de justícia poden ser una eina clau per assolir aquests objectius.

Fons

La Comissió va organitzar una conferència important sobre el futur de les polítiques de justícia, les "Assises de la Justice" els dies 21 i 22 de novembre de 2013 a Brussel·les (IP / 13 / 1117). El punt de partida dels debats de la conferència va ser un paquet de cinc documents de discussió presentada per la Comissió sobre drets civils, penals i administratius europeus, així com l’estat de dret i els drets fonamentals a la UE. Aquests treballs van presentar idees i preguntes sobre possibles accions en la política de justícia de la UE en els propers anys.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències