Connecteu-vos amb nosaltres

Drogues

Atenció col·laborativa, desenvolupament professional de la salut i tecnologia "claus per a la millora de la seguretat del pacient"

COMPARTIR:

publicat

on

bannertopEn resposta a les una consulta de la Comissió Europea sobre el futur de l'activitat de la UE en l'àmbit de la seguretat del pacient, l'Associació Europea de Farmacèutics Hospitalaris (EAHP) va donar un missatge clar: fer que l'atenció col·laborativa sigui possible, desenvolupar rols professionals de la salut i promoure un millor ús de la tecnologia.

La Comissió Europea va dur a terme una consulta pública per avaluar les opinions de les parts interessades sobre els millors passos per a la UE per ajudar els estats membres a coordinar la millora de la seguretat dels pacients. La consulta va plantejar les preguntes: "Quines àrees de seguretat dels pacients són importants per augmentar la seguretat dels pacients a la UE?" i 'Quines són les barreres per a la implementació de millores en la seguretat dels pacients?'.

La consulta es va produir en el context de la Recomanació del Consell Europeu de 2009 sobre seguretat del pacient, acordada pels governs dels estats membres de la UE. La recomanació exposava les activitats desitjades pels sistemes nacionals de salut en: combatre la resistència als antimicrobians; assolir millor el repte de les infeccions adquirides assistencials; i inculcar sistemes de notificació d'esdeveniments adversos i cultures de treball.

Cinc anys després de la Recomanació i la Comissió dirigeix ​​una revisió de la seva implementació, inclosa la consideració de recomanacions renovades. En conseqüència, es van convidar les contribucions d'organitzacions externes de parts interessades.

Reflexionant sobre el contingut de la Recomanació de 2009, i on hi havia marge de millora, EAHP va escollir tres àrees que estaven poc desenvolupades a les recomanacions originals:

1. Atenció col·laborativa;
2. desenvolupament del rol professional de la salut centrat en el pacient, i;
3. l'ús de la tecnologia.

Parlant sobre la resposta feta en nom de la professió de farmàcia hospitalària europea, el president de l'EAHP, el doctor Roberto Frontini, va dir: "Qualsevol nova cooperació entre els països de la UE en matèria de seguretat dels pacients ha de ser benvinguda i agraeixo a la Comissió per oferir una oportunitat a les parts interessades per compartir perspectives.

anunci

"Hi ha tres àrees de la pràctica sanitària que sabem que poden afectar positivament la seguretat del pacient: l'atenció col·laborativa, el desenvolupament del rol professional de la salut centrat en el pacient i un millor ús de la tecnologia. Per tant, EAHP va destacar aquests punts en la nostra resposta a la consulta de la Comissió i confiem que seran rebuts i revisats positivament.

"Més enllà d'això, també vam demanar a la Comissió que considerés les barreres que impedeixen la implementació d'iniciatives de millora de la seguretat dels pacients, incloses les finances, la coordinació de polítiques i la voluntat política.

"La seguretat del pacient implica a tots els del sector sanitari, i EAHP espera que pugui continuar el diàleg obert amb les parts interessades per aconseguir una millora contínua de la seguretat del pacient a tot Europa. Els ciutadans europeus no haurien d'esperar menys dels seus governs".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències