Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Suport de la Comissió Europea a Ucraïna

COMPARTIR:

publicat

on

descarregarLa Comissió Europea ha acordat avui (5 de març) un paquet de suport que identifica una sèrie de mesures concretes per ajudar Ucraïna econòmicament i financerament. Aquestes mesures s'han de veure com la contribució de la Comissió a un esforç europeu i internacional per donar suport a les reformes econòmiques i polítiques d'Ucraïna, i es presentaran als caps d'estat i de govern de la UE abans de la reunió extraordinària del dijous 6 de març.

"La prioritat més immediata per a la UE és contribuir a una solució pacífica a la crisi actual, amb ple respecte al dret internacional", va dir el president Barroso. "En paral·lel, la comunitat internacional s'hauria de mobilitzar per ajudar Ucraïna a estabilitzar la seva situació econòmica i financera. La Comissió Europea proposa avui un paquet dissenyat per ajudar un govern compromès, inclusiu i orientat a les reformes a reconstruir un futur estable i pròsper per a Ucraïna. El que proposem podria aportar un suport global d'almenys 11 milions d'euros durant els propers dos anys del pressupost de la UE i de les institucions financeres internacionals amb seu a la UE".

El paquet de suport a Ucraïna estableix les principals mesures concretes que la Comissió proposa a curt i mitjà termini per ajudar a estabilitzar la situació econòmica i financera a Ucraïna, ajudar a la transició i fomentar la reforma política i econòmica.

Aquest compromís constitueix tant una resposta per ajudar a estabilitzar el país com per donar suport al programa de reformes i millorar encara més la propietat de les autoritats ucraïneses. Tot i que algunes d'aquestes mesures es poden dur a terme ràpidament, d'altres requeriran una planificació i preparació addicionals. Per a molts d’ells és necessari el suport urgent i actiu del Consell i del Parlament Europeu.

Aquest enfocament es basa en l’ambició d’ajudar Ucraïna a complir les aspiracions que els ciutadans i la societat civil han demostrat clarament les darreres setmanes en els esdeveniments sense precedents a Kíev i a tot el país.

Elements clau del paquet

• 3 mil milions d'euros del pressupost de la UE en els propers anys, 1.6 mil milions d'euros en préstecs d'assistència macro financera (AMF) i un paquet d'assistència de subvencions d'1.4 mil milions d'euros;

anunci

• fins a 8 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions i del Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament;

• 3.5 mil milions d'euros potencials apalancats a través del Fons d'inversió veïnal;

• creació d'una plataforma de coordinació de donants;

• aplicació provisional de l’Àrea de Lliure Comerç Profunda i Integral quan es signi l’Acord d’Associació i, si cal, mitjançant un avançament autònom de les mesures comercials;

• organització d’un fòrum d’inversió / grup de treball d’alt nivell;

• modernització del sistema de trànsit de gas d'Ucraïna i treball en fluxos inversos, sobretot a través d'Eslovàquia;

• acceleració del pla d'acció per a la liberalització de visats dins del marc establert; Oferta d'una associació de mobilitat, i;

• assistència tècnica en diversos àmbits, des de la reforma constitucional fins a la judicial i la preparació de les eleccions.

Imports / intervals indicatius

font Imports / intervals indicatius (en milions d'euros)
I. COMISSIÓ EUROPEA (2014-2020)
I.1 Ajuda general al desenvolupament (subvencions) 1,565
Sobre bilateral, on:
– Programa d'Acció Anual (PAA) per al 2014 140-200
– AAP (mitjana) – per 2015-2020 780
– Programa paraigua ('més per més') per al curs 2015-2020 240-300
Fons d'inversió veïnal 200-250
Instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau (IcSP) 20
PESC 15
I.2 Ajuda macroeconòmica (préstecs) 1,610
I.2 INSTITUCIONS FINANCERES EUROPEES
BEI fins 3,000
BERD 5,000
EL TOTAL 11,175

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències