Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Cap a un enfocament integrat de la UE en matèria de seguretat marítima mundial

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

1213La Comissió Europea i l'Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat han adoptat avui (6 de març) una Comunicació conjunta al Parlament Europeu i al Consell: "Per a un domini marítim global obert i segur: elements per a una Unió Europea estratègia de seguretat marítima '.

Aquesta comunicació conjunta presenta una visió dels interessos i les amenaces de seguretat marítima de la Unió i proposa els àmbits en què es pot millorar la cooperació entre diversos agents marítims més enllà del que ja és una bona pràctica actual. Comprèn totes les funcions marítimes, des de guàrdies costaners a marines, autoritats portuàries i oficials de duana i afectaria les aigües de la UE, així com cada vaixell que navega sota bandera dels estats membres i tindrà un abast mundial. Aquest document servirà ara com a base per al treball amb els estats membres cap a una estratègia completa de seguretat marítima de la UE.

Catherine Ashton, alta representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresidenta de la Comissió, va dir: "La seguretat i el benestar dels europeus depenen en gran mesura de mars oberts i segurs. Per tant, és necessari que la UE s'ocupi de Les amenaces i els desafiaments marítims. Necessitem un enfocament conjunt, com es demostra a la Banya d’Àfrica, on hem aconseguit resultats significatius en la lluita contra la pirateria. Aquesta comunicació obre el camí a un ús més sistemàtic de totes les eines que tenim a la nostra disposició i ens permetrà parlar amb una sola veu als nostres socis internacionals ".

anunci

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanak, va dir: "Garantir la seguretat dels nostres mars i oceans és un objectiu primordial de la UE. Els nostres ciutadans esperen respostes efectives a la protecció dels ports i les instal·lacions marítimes, assegurant el nostre comerç marítim, abordant amenaces potencials derivades d’activitats delictives al mar o possibles disputes de fronteres marítimes. Avui fem un important pas endavant. És la primera vegada que la UE desenvolupa una estratègia holística d’aquest tipus, que ajudarà a fomentar el creixement blau i la creació de nous llocs de treball al sector marítim ".

L’objectiu de la nova estratègia és identificar els interessos marítims de la UE com la prevenció de conflictes, la protecció d’infraestructures crítiques, el control efectiu de les fronteres externes, la protecció de la cadena mundial de suport al comerç i la prevenció de la pesca il·legal, no regulada i no declarada. . Explica la multitud de riscos i amenaces que la UE i els seus ciutadans poden afrontar: disputes marítimes territorials, pirateria marítima, terrorisme contra vaixells i ports o altres infraestructures crítiques, delinqüència organitzada per via marítima i tràfic fins a possibles impactes de desastres naturals. o esdeveniments extrems.

La cooperació reforçada entre tots els agents marítims pot abordar els riscos i les amenaces de manera eficient que avui. Segons la comunicació, l'estratègia s'hauria de centrar en cinc àrees específiques on un enfocament coordinat a la UE basat en eines ja existents tindria un valor afegit:

anunci
 1. Acció externa;
 2. sensibilització marítima, vigilància i intercanvi d'informació;
 3. desenvolupament de capacitats i desenvolupament de capacitats;
 4. gestió de riscos, protecció d'infraestructures marítimes crítiques i resposta a crisi, i;
 5. investigació i innovació en seguretat marítima, educació i formació.

Fons

La Unió Europea està envoltada de mars i oceans, que són motors de l’economia europea amb un gran potencial. Al mateix temps, les funcions de seguretat marítima són realitzades per una àmplia gamma d'actors en camps com el transport marítim, la inspecció pesquera, el control de fronteres, l'aplicació de la llei i altres autoritats. Cobreixen un ampli espectre de reptes, amenaces i riscos amb l'objectiu d'assegurar una bona governança a la mar, condicionada a un domini marítim global obert, segur i segur.

L'operació EUNAVFOR ATALANTA juntament amb altres mesures de la UE han ajudat a contenir la pirateria a l'oceà Índic occidental. Mostren que l'acció exterior de la UE pot marcar una diferència real i pot proporcionar lliçons útils per a accions posteriors.

Cal racionalitzar els esforços existents per tal de garantir sinergies i eficiència en costos en temps de crisi financera. Més encara, ja que la UE té interessos marítims estratègics a tot el món i necessita ser capaç de salvaguardar aquests interessos de manera adequada i eficient.

Interès de la UE per la seguretat marítima: dades i xifres

 1. Dels seus 28 estats membres, 23 són estats costaners i 26 són estats de bandera.
 2. Els estats membres són responsables del control d’una línia de costa de més de 90,000 quilòmetres de longitud, fronterera amb dos oceans i quatre mars, a més de territoris d’ultramar i instal·lacions de seguretat nacional a la resta d’oceans. Junts tenen més de 1200 ports comercials; més de 8,100 vaixells amb bandera (més de 500 GT); 4300 empreses marítimes registrades; hi ha 764 grans ports i més de 3800 instal·lacions portuàries. Hi ha 80 operadors de seguretat registrats designats per l’EM.
 3. El 90% del comerç exterior de la UE i el 40% del seu comerç intern es transporten per mar.
 4. Els armadors europeus gestionen el 30% dels vaixells mundials i el 35% del tonatge marítim mundial, entre d’altres el 55% dels vaixells portacontenidors i el 35% dels petrolers, que representen el 42% del valor del comerç marítim mundial.
 5. Més de 400 milions de passatgers passen cada any pels ports de la UE.
 6. Més del 20% del tonatge mundial es registra sota la bandera dels estats membres de la UE i més del 40% de la flota mundial està controlada per empreses de la UE.
 7. Hi ha 22 acords de col·laboració en matèria de pesca (FPA) amb tercers països.
 8. Flota pesquera de la UE el 2011: 83,014 vaixells amb un pes mort 1,696,175, la flota europea opera a tot el món.

Més informació

Força Naval de la UE - Operació Atalanta
Lluita de la UE contra la pirateria a la Banya d'Àfrica
Política marítima integrada de la UE
El sistema europeu de vigilància de les fronteres (EUROSUR)
Seguretat del transport marítim de la UE

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències