Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió assoleix objectius de representació femenina abans del previst

COMPARTIR:

publicat

on

Belles dones de negocis multirracials somrientLa Comissió està marcant Dia Internacional de la Dona (8 de març) amb la notícia que ha assolit els seus objectius de representació femenina 11 mesos abans del previst.

El vicepresident Maroš Šefčovič va dir: "Estic encantat de poder celebrar-ho Dia Internacional de la Dona amb evidències de progressos concrets en matèria d’igualtat d’oportunitats a la Comissió Europea.

"La Comissió s'enfronta a desafiaments creixents: la demografia de la plantilla, una reducció del 5% de la plantilla i un augment de les expectatives dels nostres grups d'interès. Per tant, treure el màxim profit de tot el nostre personal, tant dones com homes, ja no només és desitjable; és essencial. Per això Vaig fer de la igualtat d’oportunitats una prioritat fonamental del meu mandat i espero que el meu successor continuï basant-se en aquest èxit ".

L’Estratègia per a la igualtat d’oportunitats 2010-2014 va fixar objectius per al 31 de desembre de 2014 en tres àrees on les dones estaven poc representades: el 25% per a la direcció alta, el 30% per a la direcció mitjana i el 43% per als llocs d’administració no directiva.

Les darreres xifres mostren que els tres objectius es van assolir l'1 de febrer de 2014: el 27.9% dels directius superiors són ara dones, el 30.3% dels directius intermedis i el 43.2% dels administradors no directius. Es preveu que aquests percentatges continuïn augmentant. Representen una millora significativa en comparació amb el 1995, quan només el 4% dels alts directius eren dones, el 10.7% dels directius intermedis i el 23.9% dels administradors no directius.

La Comissió s'ha compromès activament a millorar el seu equilibri intern de gènere des del 1988. L'estratègia actual, que es va adoptar el primer any de l'actual Comissió el 2010, es basa en els èxits anteriors, tot assenyalant una renovada ambició. L’experiència passada va demostrar que perquè els objectius fossin efectius, aquest enfocament s’havia de complementar amb mesures relacionades amb el lloc de treball.

La recent revisió de l’Estatut del personal, que va entrar en vigor l’1 de gener de 2014, va introduir una referència expressa a la flexibilitat dels treballs. Ara, gairebé el 10% del personal de la Comissió és teletreballador i al voltant del 40% del personal està equipat amb un testimoni que els permet treballar des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Les proves van demostrar que, en particular, per a les dones, la flexibilitat era un factor clau per animar-les a assumir responsabilitats més grans.

anunci

L'estratègia actual també reconeix que el compromís dels alts directius és fonamental per a l'èxit. Per tant, la Comissió va establir les condicions per a un major lideratge i rendició de comptes per part de la seva alta direcció. Les direccions generals i els serveis individuals han de tenir en compte els seus èxits en comparació amb un marc de rendiment comú. Les seves respectives actuacions s’avaluen sobre la base del càlcul d’un índex d’igualtat d’oportunitats. Això va conduir a la concessió de les primeres etiquetes de treball equilibrades a nou direccions generals al capdavant de la igualtat d'oportunitats. La supervisió trimestral dels objectius de representació de gènere a nivell de la Direcció General també la realitza la Direcció General de Recursos Humans i Seguretat.

Fons

Comunicació sobre l'estratègia per a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a la Comissió Europea (2010-2014)

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències