Connecteu-vos amb nosaltres

Erasmus +

Discurs d'Androulla Vassiliou: "L'educació proporciona esperança per a una societat més justa i oberta"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Professor-escriptura-a-blackboard564"Senyores i senyors, estic encantat d'estar aquí amb vosaltres per llançar Erasmus +, el nou programa d'educació, formació, joventut i esport de la Unió Europea. Vull agrair les autoritats hongareses per haver organitzat aquest esdeveniment.

"" Dum spiro spero "-" Mentre respiro, espero ". Aquestes paraules del poeta grec, Teòcrit, ens recorden que l'esperança és una part vital de l'experiència humana. En períodes de crisi, les nostres institucions democràtiques tenen el deure de ofereixen esperança als nostres ciutadans; els governs ofereixen esperança a través de les seves polítiques. Crec que l’educació pot restaurar l’esperança en la nostra capacitat per escollir i donar forma a la societat que volem viure. L’educació és segurament un dels llocs on podem redescobrir els nostres valors i sentit de la identitat.

"Sovint escoltem que les nostres escoles i universitats s'han d'adaptar a les necessitats dels empresaris. I, per descomptat, això és cert: les nostres institucions d'aprenentatge haurien d'obrir les seves portes al món que els envolta i treballar amb socis locals per garantir que el seu ensenyament mantingui el ritme. amb l’evolució social i econòmica. Però l’educació ha de ser més que això: és una de les nostres eines més poderoses per donar forma al futur de la nostra societat, inclosa la manera de pensar i d’organitzar el món laboral. Si volem una societat oberta, just, democràtic i dinàmic, llavors segurament la creació d’aquesta societat comença a l’aula.

anunci

"Crec que l'educació pot restaurar l'esperança en una societat justa, però només si aprenem de la crisi. Una de les lliçons més urgents és que moltes de les nostres economies no eren ni sostenibles ni inclusives: massa poques persones participaven dels beneficis d'una economia globalitzada , molts van veure com els seus salaris s’estancaven a llarg termini i alguns depenien del crèdit com a forma de mantenir el nivell de vida. L’educació té alguna cosa a dir sobre tot això. Només augmentant les habilitats de les persones i preparant-les per a la complexitat de la modernitat. la vida podem crear una societat més justa i sostenible. Avui comencem un nou capítol d’una història fantàstica. Erasmus ja ha estat obrint ments i canviant la vida de més de tres milions de persones; ha arribat a simbolitzar alguns dels més preciosos de la Unió Europea valors i aspiracions.

"El nou programa que llançem aquí avui, Erasmus +, ampliarà aquesta oportunitat a quatre milions de persones més, donant-los la possibilitat d'estudiar, formar-se, treballar i fer-se voluntaris en un nou país, en una nova cultura, en una nova llengua, amb Amb un nou pressupost de gairebé 15 milions d’euros, un 40% superior a l’actual, Erasmus + ofereix esperança als joves de tota Europa i a les persones i institucions que els preparen per a la vida. Això es traduirà en un augment real, immediat i substancial en oportunitats per a estudiants i joves hongaresos i per a institucions. El 2014, Hongria pot esperar rebre 31.3 milions d’euros d’Erasmus +, un 11% més del que va rebre el 2013 dels programes d’aprenentatge permanent i joventut en acció.

"Tots els sectors hongaresos se'n beneficiaran el 2014: hi haurà 13.1 milions d'euros per a l'educació superior, 7.9 milions d'euros per a la FP, 3.5 milions d'euros per a l'educació escolar, 1 milió d'euros per a l'aprenentatge d'adults i 4.2 milions d'euros per a activitats juvenils. [1.5 milions d'euros] és per despeses de gestió.] Calculem que el 2014-2020, Erasmus + ajudarà a gairebé 100,000 estudiants hongaresos, joves i personal d'educació, formació i jovent a tenir una experiència de mobilitat a l'estranger (en comparació amb prop de 64,000 dels programes anteriors).

anunci

"Avui teniu l'oportunitat de parlar del nou programa i conèixer com funciona. Els meus serveis, així com les agències nacionals d'Erasmus + a Hongria, són aquí per respondre les vostres preguntes i estarem al vostre servei durant els propers set anys I us animaria a explorar el nou lloc web Erasmus +, que mostra el nostre compromís amb les comunicacions clares. El que vull fer aquest matí és subratllar per què Erasmus + és tan important i per què volem que en formeu part.

"Durant els darrers quatre anys he treballat per situar l'educació i la formació al centre dels plans de creixement i d'ocupació de la Unió Europea. El nostre capital humà (el coneixement, les habilitats i la creativitat de la nostra gent) és el que proporcionarà la intel·ligència i la sostenibilitat i un creixement inclusiu que tots volem veure. Erasmus + converteix aquesta visió en realitat. Avui l’educació se situa al centre de la formulació de polítiques de la UE. Cada any, quan treballem amb els nostres estats membres per identificar les prioritats de la reforma, la Comissió anima El nostre missatge és clar: la inversió en educació i formació ha de continuar fins i tot quan consolidem les nostres finances públiques.

"És per això que Erasmus + dóna suport a tots els nivells educatius, des de plataformes virtuals per a professors d'escoles fins a les necessitats úniques dels aprenents adults. Només conciliarem l'equitat i l'excel·lència comprenent el viatge d'una fase educativa a la següent i construint ponts entre ells. Això significa que, més que mai, Erasmus + donarà suport als objectius polítics a llarg termini que hem acordat a nivell europeu i que es defineixen clarament a les nostres estratègies d'educació i formació.

"Juntament amb els nostres estats membres hem acordat que l'abandonament escolar prematur és una prioritat urgent; per tant, Erasmus + compartirà les millors solucions de tota Europa. Hem identificat les pobres habilitats lectores com un greu problema; Erasmus + finançarà nous projectes transfronterers per abordar Sabem que les nostres habilitats en llengua estrangera es queden enrere; Erasmus + donarà suport a iniciatives per impulsar-les. Hem d’obrir l’educació a les noves tecnologies; Erasmus + donarà suport a un millor ús de les TIC per a estudiants i professors. Els nostres sistemes de formació professional són massa freqüents. fracassant els nostres joves; Erasmus + ajudarà a modernitzar-los. Els estudiants que vulguin estudiar el seu màster a l'estranger tenen dificultats per obtenir préstecs; Erasmus + proporcionarà una nova garantia de préstec. Les nostres universitats no treballen prou amb les empreses; Erasmus + els reunirà crear noves aliances que fomentin la innovació.

"En tots aquests reptes, els ministeris nacionals i els departaments d'educació continuaran tenint el paper principal al costat de les institucions d'aprenentatge i els professors que donen vida a la visió. A Hongria, ja heu introduït diverses importants propostes d'actes educatius. I des de llavors, El 2012, heu participat en una reforma general sobre l’educació superior, l’educació escolar, l’FP i l’aprenentatge al llarg de la vida, però la Unió Europea ara pot oferir més suport i més recursos que mai, ja que el món de l’educació es globalitza i s’enfronta a un conjunt de reptes comuns que exigeixen cooperació, la transferència transfronterera d’innovacions i l’intercanvi d’idees, per això Erasmus + marca una nova associació entre tots els actors de tots els nivells, des del local fins a l’europeu i el mundial.

"Perquè aquesta associació funcioni, necessitem les millors dades disponibles. És per això que treballem amb l'OCDE per donar suport a enquestes com PISA i PIAAC. Però això no és només una qüestió de taules de lligues; hi ha una història important darrere dels números. El rendiment dels nostres països millor classificats revela que els seus sistemes estan preparats per equipar els joves amb la barreja de competències necessàries no només per al món laboral actual, sinó també per a la creació de nous llocs de treball i el creixement del demà. millor ens proporciona una comprensió més clara de l’anomenat “desajustament de competències” del qual tothom parla.

"Si Erasmus + marca una nova associació en educació, cada soci ha d'assumir la seva responsabilitat. Dotar els joves de les habilitats i competències necessàries és la responsabilitat principal dels sistemes educatius formals dels estats membres. El nostre paper a la Comissió Europea no és només donar suport a aquestes polítiques però també enriquir l’aprenentatge dels joves guiant-los per les rutes informals d’educació i formació i fomentant la participació ciutadana. Així funcionarà Erasmus +, creant associacions multifuncionals que puguin ajudar els nostres ciutadans a millorar les seves competències i habilitats d’una manera que els sistemes d’educació formal sovint no aconsegueixen.

"Aquesta nova dimensió va ser fonamental per a la meva visió d'un programa que oferís oportunitats a persones de diferents edats, ajudant-les a ampliar el seu ventall de competències i competències. La mobilitat per a l'aprenentatge continua sent el centre del nou programa, com hauria de ser. trigem uns segons a recordar-nos per què Erasmus ha arribat a simbolitzar alguns dels nostres valors i aspiracions més preuats. Estudiant, formant, treballant i fent voluntariat en un altre país, els joves desenvolupen algunes de les habilitats que els serviran per a la resta de països. la seva vida. Aprenen a posar-se de peu. Aprenen a viure i a treballar amb persones d’una altra cultura. Aprenen un idioma nou i una manera de pensar diferent. Veuen el món a través dels ulls d’una altra persona. En resum Erasmus + significa una Europa oberta al món. Per primera vegada, el nostre nou programa està obert a tercers països, cosa que permet a estudiants de tot el món passar part dels seus estudis en un recompte de la UE. ry i viceversa. Però el valor de la mobilitat ens condueix a una de les paradoxes del nostre temps. Tot i els nivells rècord d’atur, un de cada tres empresaris no pot trobar persones amb les competències adequades per cobrir vacants. Avui, dos milions de llocs de treball a tota la UE esperen el perfil adequat. La mobilitat sola no pot resoldre aquest problema, però proporciona una part important de la nostra resposta.

"Una altra part de la resposta és com reformem els nostres sistemes d'educació i formació professional. Aquells països amb sistemes professionals forts sovint gaudeixen de nivells d'atur juvenil més baixos. En aquest sentit, la Comissió pren nota de la nova llei hongaresa sobre formació professional aprovada el passat Setembre, i recolza en particular el canvi cap a un "model dual" d'ensenyament professional de secundària superior i la reforma del sistema de qualificació que hauria de proporcionar als joves més competències rellevants per al mercat laboral. Per tal de reforçar la qualitat i la rellevància de la FP , Erasmus + finançarà noves aliances entre proveïdors de formació i empreses per modernitzar l’ensenyament professional i augmentarà la qualitat i la quantitat d’aprenentatges a tot Europa. Erasmus + també inclourà una secció dedicada a l’esport per primera vegada al pressupost de la UE.

"El nostre objectiu és doble; d'una banda, fer front a les amenaces transnacionals que afecten el món de l'esport, com ara la fixació de partits, la violència i el dopatge, a través de projectes col·laboratius que reuneixen actors clau de tot el continent. d’altra banda, per promoure el valor social de l’esport, on l’esport serveix com a vehicle de canvi, d’inclusió social, de salut o de carrera dual. Ens centrarem en projectes a nivell de base que tinguin una clara dimensió europea i que aprofitin el potencial de l'esport per donar forma a un futur millor per als nostres ciutadans.

"Ministres, senyores i senyors,

"La nostra prioritat ha de ser actuar en nom dels nostres joves. No necessiten més intel·ligència, energia ni espurna de creativitat; aquestes qualitats ja les tenen en abundància. Però tenim el deure de modernitzar la nostra educació i formació. sistemes formals i informals. Han d’oferir la combinació adequada d’habilitats que la vida d’una societat complexa demana. I tenim el deure d’ajudar els joves a fer la transició d’una fase d’educació a la següent i, en definitiva, Aquesta és una missió en què no ens podem permetre el luxe de fracassar: hem de donar als nostres joves les eines que els permetin trobar el seu propi camí cap a la felicitat, la satisfacció i un lloc a la societat. Aquí és on Europa pot diferència. Erasmus + respon a aquesta convocatòria. Ofereix una nova associació entre tots els actors de l’educació, la formació i la joventut. Ofereix una nova associació entre l’educació i el món laboral. I ofereix a quatre milions de persones la possibilitat d’estudiar, formar-se, treballar o fer voluntariat er en un altre país. Per tant, defensem una Europa oberta entre els seus veïns i oberta al món. Aquesta és la meva esperança per als joves europeus. Aquesta és la meva visió d’Erasmus + ".

Educació

El futur d’Erasmus +: més oportunitats

publicat

on

Des d’un pressupost més gran fins a més oportunitats per a persones desfavorides, descobreix el nou programa Erasmus +.

El Parlament va adoptar el Programa Erasmus + per al 2021-2027 el 18 de maig. Erasmus + és un programa insígnia de la UE que ha demostrat tenir èxit en la creació oportunitats per als joves i augmentar les seves possibilitats de trobar feina.

Els eurodiputats van negociar 1.7 milions d'euros addicionals per al programa, cosa que va ajudar a duplicar gairebé el pressupost respecte al període 2014-2020. Això hauria de permetre a prop de deu milions de persones participar en activitats a l'estranger durant els propers set anys, inclosos estudiants, professors, professors i formadors de tots els sectors.

anunci

L' centres d’excel·lència vocacional, que van ser proposats pels eurodiputats, ara formen part del nou Erasmus +. Aquests centres internacionals ofereixen formació professional de qualitat perquè les persones puguin desenvolupar habilitats útils en sectors clau.

Una prioritat del Parlament, el programa és ara més accessible i més inclusiu. Això vol dir que més persones desfavorides poden participar i beneficiar-se de formació en idiomes, suport administratiu, mobilitat o oportunitats d’aprenentatge electrònic.

En línia amb les prioritats de la UE, Erasmus + se centrarà en les transicions digitals i ecològiques i promourà un estil de vida saludable i l’aprenentatge permanent per a adults.

anunci

Què és Erasmus +?

Erasmus + és un programa de la UE que dóna suport a oportunitats d’educació, formació, joves i esport a Europa. Va començar com a programa d’intercanvi d’estudiants el 1987, però des del 2014 també ofereix oportunitats per a professors, participants en formació i voluntaris de totes les edats.

Més de nou milions de persones han participat al programa Erasmus + durant els darrers anys 30 anys prop de 940,000 persones es va beneficiar del programa només el 2019. Actualment, el programa cobreix 33 països (els 27 països de la UE, a més de Turquia, Macedònia del Nord, Sèrbia, Noruega, Islàndia i Liechtenstein) i està obert a països socis de tot el món.

D'acord amb el Comissió Europea, la tercera part dels estudiants Erasmus + ofereix una plaça a l’empresa en què van formar-se. A més, la taxa d’atur dels joves que van estudiar o es van formar a l’estranger és un 23% inferior a la dels seus companys no mòbils cinc anys després de graduar-se.

Com aplicar

Erasmus + té oportunitats per a persones així com organitzacions des de tot el món.

El procediment de sol·licitud i la preparació poden variar en funció de la part del programa que sol·liciteu. Descobriu més informació al respecte aquí.

Erasmus + 2021-2027 

Erasmus 

Seguir llegint

Brexit

El govern escocès comenta els esforços per mantenir-se a Erasmus

publicat

on

Els ministres han acollit amb satisfacció el suport d’uns 150 eurodiputats que han demanat a la Comissió Europea que explori com Escòcia podria continuar participant al popular programa d’intercanvi Erasmus. La mesura es produeix una setmana després que el ministre d’Educació Superior i Superior Richard Lochhead mantingués converses productives amb la comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, per explorar la idea. Fins a l’any passat, més de 2,000 estudiants, personal i aprenents escocesos participaven anualment en el programa, i Escòcia va atreure proporcionalment més participants d’Erasmus de tota Europa (i va enviar més en l’altra direcció) que qualsevol altre país del Regne Unit.

Lochhead va dir: "La pèrdua d'Erasmus és un cop enorme per als milers d'estudiants escocesos, grups comunitaris i estudiants adults, de totes les procedències demogràfiques, que ja no poden viure, estudiar ni treballar a Europa." També tanca la porta a la gent que vingui a Escòcia a Erasmus per experimentar el nostre país i la nostra cultura i és encoratjador veure aquesta pèrdua d’oportunitats reconeguda pels 145 eurodiputats de tot Europa que volen que continuï el lloc d’Escòcia a Erasmus. Estic agraït a Terry Reintke i altres eurodiputats pels seus esforços i els agraeixo que estenguessin la mà de l'amistat i la solidaritat als joves d'Escòcia. Sincerament espero que puguem tenir èxit.

“Ja he tingut una reunió virtual amb el comissari Gabriel. Vam acordar que retirar-se d'Erasmus és molt lamentable i continuarem explorant amb la UE com maximitzar el compromís continu d'Escòcia amb el programa. També he parlat amb el meu homòleg del govern gal·lès i he acceptat mantenir un estret contacte ”.

Feu clic aquí per a més informació.

Seguir llegint

Educació

La Comissió celebra l'acord polític sobre Erasmus +

publicat

on

La Comissió ha celebrat l'acord polític assolit entre el Parlament Europeu i els estats membres de la UE sobre el nou Erasmus + Programa (2021-2027). Ara han conclòs les negociacions del tríleg, a l’espera de l’aprovació definitiva dels textos legals pel Parlament Europeu i el Consell. La vicepresidenta Margaritis Schinas, que va promoure la nostra forma de vida europea, va dir: “Erasmus és el programa més emblemàtic d’Europa, la joia de la nostra corona. Les generacions Erasmus representen l’essència de la nostra forma de vida europea. Unitat en la diversitat, solidaritat, mobilitat, suport a Europa com a espai de pau, llibertat i oportunitats. Amb l’acord d’avui, estem preparats per a les properes i grans generacions d’Erasmus ”.

La comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va dir: “Accepto l’acord polític sobre el nou programa Erasmus +. Erasmus + és un dels nostres programes insígnia. Durant les darreres tres dècades, la participació a Erasmus + ha impulsat el desenvolupament personal, social i professional de més de 10 milions de persones, gairebé la meitat entre 2014 i 2020. Amb gairebé el doble del pressupost per al proper període de programació, ara treballarem per assolir 10 milions més durant els propers set anys ".

Erasmus + és una de les iniciatives amb més èxit de la UE fins ara. Des del seu inici el 1987, el programa s’ha ampliat per abastar tots els sectors de l’educació i la formació que van des de l’educació i atenció infantil, fins a l’educació escolar, fins a l’educació i formació professional, l’educació superior i l’aprenentatge d’adults. Ha beneficiat més de 10 milions de persones. Amb un pressupost dedicat de 24.5 milions d’euros en preus actuals i una recàrrega addicional d’1.7 milions d’euros en els preus de 2018, el nou programa no només serà més inclusiu i innovador, sinó també més digital i ecològic. Podeu trobar el comunicat de premsa aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències