Piebalgs anuncia nou suport per a la República Centreafricana durant la visita d'alt nivell

Piebalgsdesenvolupament Comissari Andris Piebalgs (A la foto) serà avui (13 març) anunciar 81 milions d '€ de nou suport de la UE a la República Centreafricana (RCA) durant una visita conjunta al país amb el francès desenvolupament Ministre Pascal Canfi i alemany cooperació Ministre Gerd Müller. La quantitat representa un augment significatiu de l'ajuda de la UE el país i ajudarà a restablir els serveis socials bàsics i mitjans de vida; particularment en les àrees d'educació (per exemple, per ajudar les classes es reinicien a les escoles que han estat tancades a causa del conflicte), la salut (per rehabilitar i re-equipar els centres de salut), i la seguretat alimentària i la nutrició (per assegurar la continuïtat de l'agricultura, per exemple, proporcionant llavors).

Davant la seva arribada, el Comissari Piebalgs va dir: "La República Centrafricana i la seva gent s'enfronten a reptes sense precedents, i és més important que mai que actuem ara per posar en marxa els fonaments de l'estabilitat i el desenvolupament futur. "És per això que estem decidits a donar suport al nou Cap d'Estat en la seva voluntat de restaurar la seguretat i tornar la pau al país. El problema del conflicte no es resol, però no podem perdre de vista les nostres ambicions de desenvolupament econòmic i social a llarg termini i que comença a abordar les necessitats bàsiques de les persones. El desenvolupament és clau per a l'estabilitat, per això continuem donant el nostre ple suport ".

Durant la seva visita a la CCA, el Comissari Piebalgs es reunirà amb el nou Cap d'Estat de transició, Catherine Samba-Panza. També visitarà l'Autoritat Nacional d'Eleccions (NAE), on es reunirà amb els membres de la NAE i examinarà els plans per a la preparació de les eleccions. El comissari també visitarà la salut, l'ajuda alimentària i programes de diners per treball, així com el Palau de Justícia i es reunirà amb representants de la societat civil, Erik Solheim, President del Comitè d'Ajuda al Desenvolupament (CAD) de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament ( OCDE) també participarà en aquesta missió conjunta.

El nou finançament actual està en línia amb l'enfocament LRRD de la Comissió (Linking Relief, Rehabilitation and Development). A més de l'ajut de 20m € a les eleccions, que ja va ser anunciat anteriorment a 2014. En general, s'ha enviat a 101 una suma addicional de € 2014m com a resposta immediata a la crisi. Aquesta ajuda forma part de la facilitat de pont entre el 10 European Development Fund o EDF (que funciona amb 2008-2013) i el 11th EDF (des de 2014-2020).

Entre 2008 2013 i, al voltant de € 225m es van assignar per a tot el país a través de diferents instruments financers de la UE (€ 160m a través del Fons Europeu de Desenvolupament 10th, o EDF, i € 65m a través del pressupost de la UE).

La República Centreafricana és tan gran com França i Bèlgica juntes. La crisi actual està afectant la majoria de la població (4.6 milions, la meitat d'ells nens). Més de 50% dels africans centrals estan en extrema necessitat d'ajuda. A partir d'31 gener va haver més de 825,000 persones desplaçades internament (PDI) a la República Centreafricana. Més de 245,000 centrals africans van buscar refugi en els països veïns en el curs de l'any passat. La manca d'accés fa que dificulten l'acostament de l'assistència requerida amb urgència a les persones que pateixen les conseqüències de la violència.

La UE ha passat al davant en la promoció i el finançament al cotxe entre els donants d'ajuda, com un soci clau de la República Centreafricana i el donant principal del país. Les relacions es regeixen per l'Acord de Cotonou. El restabliment de la seguretat continua sent la prioritat immediata per tal d'estabilitzar el país en suport del procés polític, i és al cor de l'ajuda al desenvolupament.

Comissari Piebalgs avui anunci es produeix just abans de la Cimera Àfrica-UE 4th, que tindrà lloc a Brussel·les el 2-3 2014 abril.

La cimera de Brussel·les es durà a terme sota el lema "Invertir en les persones, prosperitat i pau '. S'espera que marcarà un pas més endavant significatiu per a l'associació entre la UE i Àfrica en aquestes tres àrees.

Més informació

Pàgina web de EuropeAid Desenvolupament i la Cooperació DG
Pàgina web de Comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, L'ajuda externa