Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Ajudes estatals: la Comissió ordena Luxemburg per lliurar informació sobre les pràctiques fiscals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Luxembourg-sign-web-370x229La Comissió Europea ha demanat a Luxemburg a presentar informació que la Comissió necessita per tal d'avaluar si certes pràctiques fiscals afavoreixen a determinades empreses, en violació de les normes sobre ajudes estatals de la UE. Com Luxemburg no respondre adequadament a les anteriors sol·licituds d'informació, la Comissió ha adoptat dos requeriments d'informació ordenar Luxemburg per lliurar la informació sol·licitada dins d'un mes. En cas de Luxemburg persistir en la seva negativa, la Comissió podrà sotmetre l'assumpte al Tribunal de Justícia de la UE.

La Comissió està recopilant informació sobre les dues pràctiques dominants d'impostos (és a dir, decisions per a les empreses individuals en assumptes fiscals específics), així com la propietat intel·lectual règims fiscals (IP) als Estats membres, per avaluar el compliment de les normes sobre ajudes estatals de la UE. Amb aquesta finalitat, es va enviar sol·licituds d'informació a diversos estats membres, entre ells Luxemburg. En ambdues investigacions, Luxemburg es va negar a respondre plenament a les peticions, la invocació del secret fiscal:

  • Quant al seu sistema de govern imposat a Luxemburg només es proporciona informació general, però no va proporcionar una visió específica de les resolucions que va adoptar a 2011 i 2012.
  • Luxemburg també es va negar a lliurar certa informació sobre l'ús del règim fiscal IP, incloent els detalls dels 100 majors empreses que entrin en el règim.

No obstant això, la Comissió té dret a demanar qualsevol informació que consideri necessària per a una investigació d'ajuda estatal, i els estats membres tenen el deure de respondre. La informació fiscal confidencial queda protegida de manera adequada, ja que la Comissió està obligada per normes de confidencialitat.

anunci

Per poder tractar tots els estats membres de la mateixa, la Comissió necessita una imatge completa i per tant ha d'utilitzar tots els mitjans disponibles per fer complir les seves sol·licituds d'informació.

Fons

decisions fiscals són les cartes administratives per l'impost a les autoritats dirigir-se a una empresa en particular a una qüestió fiscal específic. decisions fiscals per si mateixos no són problemàtics en virtut de les normes sobre ajudes estatals de la UE, però només si proporcionen avantatges selectives a les empreses o grups d'empreses específiques.

anunci

Durant els darrers deu anys, diversos estats membres també han introduït règims fiscals especials per als drets de propietat intel·lectual que se suposa que estimularan la innovació i les inversions en noves tecnologies. Aquests règims inclouen "caixes de patents", que preveuen reduccions fiscals sobre els ingressos de patents. El 2008, la Comissió va revisar aquest règim a Espanya i va concloure que l'esquema no constituïa ajuda (vegeu IP / 08 / 216). Tanmateix, des de llavors, la Comissió ha rebut indicis que els règims fiscals especials semblen beneficiar-se principalment a empreses altament mòbils i que no generen una important activitat addicional de recerca i desenvolupament. Per tant, la Comissió recopila informació per avaluar si els règims concedeixen un avantatge selectiu a un determinat grup d'empreses, en violació de les normes de l'ajuda estatal de la UE.

El règim de Luxemburg es va introduir en 2008 i permet l'exempció d'impostos de 80% dels beneficis derivats de l'ús o la concessió de llicències de drets de propietat intel·lectual com ara patents, marques, dissenys, models, noms de domini d'Internet i drets d'autor de programari.

antecedents del procediment

L'ajuda estatal Reglament de procediment dóna dret a la Comissió per sol·licitar tota la informació que consideri necessària per avaluar per a una investigació sobre ajudes estatals, és a dir, incloure informació per avaluar si la pràctica fiscal d'un estat membre afavoreix determinades empreses. Segons la Comissió Comunicació sobre el secret professional, Els Estats membres no poden invocar el secret professional per negar-se a proporcionar la informació sol·licitada per la Comissió.

La versió no confidencial de les decisions actuals es posarà a disposició en virtut dels nombres de casos SA.37267 (Impostos) i resolucions SA.37657 (Règim fiscal de la propietat intel·lectual) al Registre d'ajudes estatals al competència pàgina web. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals s'enumeren en l' State Aid Weekly e-News.

La governança econòmica

Els debats i diputats nacionals van començar a debatre sobre #EconomicGovernance

publicat

on

L'obertura, presidida per la presidenta del Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris, Irene Tinagli (S&D, IT), va suposar les intervencions de màxims polítics europeus dirigint la implementació de la governança econòmica i les seves reformes.

Tinagli va posar de relleu els àmbits en els quals el progrés és més pressionant i en què es treballa el Parlament Europeu, com ara completar la unió bancària i la unió dels mercats de capitals, reformar l'arquitectura de la governança econòmica i més particularment, fer la governabilitat econòmica més responsable democràticament.

El vicepresident executiu de la Comissió Dombrovskis i el comissari Gentiloni van presentar els plans de la institució per revisar l'arquitectura de la governança econòmica. El president de l'Eurogrup, Centeno, va exposar quins eren els prioritats dels ministres de Finances en els propers mesos. Zdravko Marić, l'actual president de l'ECOFIN, va presentar les prioritats de la presidència croata del Consell.

anunci

Fabio Panetta, membre del Consell Executiu del BCE, també va presentar les perspectives monetàries de l'Eurozona i va descriure les accions que el BCE encara consideri necessàries per completar la unió econòmica i monetària (UEM).

Pots veure el obert debat aquí.

La reunió continuarà dimarts i dimecres amb debats entre els parlamentaris sobre fiscalitat, serveis financers i la lluita contra la pobresa i el pressupost a llarg termini de la UE (CFP).

anunci

Es pot trobar tota la informació sobre la reunió aquí, incloent-hi tots els enllaços als diferents grups web de les sessions. El programa és aquí.

Fons

La Setmana Parlamentària Europea, tal com és coneguda la reunió, reuneix parlamentaris de tota la UE, països candidats i observadors per debatre sobre qüestions econòmiques, pressupostàries i socials. Consta de la Conferència semestral europea i la Conferència interparlamentària sobre estabilitat, coordinació econòmica i governança a la Unió Europea.

L’objectiu és augmentar la supervisió democràtica de la governança econòmica de la UE i ofereix l’oportunitat d’intercanviar informació sobre les bones pràctiques en l’aplicació dels cicles del semestre.

Seguir llegint

Bancari

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

publicat

on

El mes de novembre el bitcoin 29 ha esclatat un altre rècord aconseguint un preu de $ 11 000. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més d'un 1,000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització de les criptogràfics totals a $ 300 mil milions, incloent-hi $ 161bn de majúscules i minúscules. La segona moneda digital més gran Etherium és propietària d'un altre $ 46bn de la quota total.

La creixent taxa de creixement de criptocultures està directament relacionada amb campanyes de recaptació de fons digitals (ofertes inicials de monedes, ICO). Més de 200 d'ells van tenir lloc durant 10 mesos de 2017, amb l'import total d'inversions al voltant de $ 3.5bn.

anunci

Els organismes reguladors presten més atenció, ja que la quantitat d'operacions de bloqueig augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La postura global pel que fa a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, Illa de Man, Illes Caiman i Maurici són partidaris oberts del desenvolupament de les criptocupacions, mentre que altres com Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna del diner digital.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les monedes criptogràfiques i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels especuladors i els inversors privats i les economies nacionals.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública no pot proporcionar la confiança de Bitcoin, vol dir que aquells que fan servir criptoconcies ho fan sota el seu propi risc. El membre de la junta directiva de la Bundesbank, Carl-Ludwig Thiele, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un espectacle més que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain en els seus sistemes de pagament a causa de la vigència de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear la seva pròpia criptocurrency anomenada DNBcoin per a la circulació interna per comprendre com funciona i, posteriorment, es podria citar el bloc de bloqueig que podria ser naturalment aplicable en el sistema de transaccions financeres.

anunci

Ewald Nowotny, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que els legisladors i banquers centrals discuteixen els models de regulació de criptocupacions. Tanmateix, els marcs legals reals proporcionen la correspondència dels projectes ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va ressaltar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

"Hi ha els mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu és la moneda inicial que ofereix l'avaluació del compliment del projecte als requisits regulatoris, incloses directives com 2003/71 / CE (directiva Prospectus), 2015/849 / EP (quarta directiva sobre blanqueig de capitals), 2004/39 / CE (Directiva sobre mercats d’instruments financers - MiFID), 2011/61 / UE (Directiva de gestors de fons d’inversió alternativa - AIFMD) ", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la companyia d’inversions Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en AI dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'executors experts i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document complet del llibre blanc", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i que els projectes que mantenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són les escombraries a priori. L'enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar inversions en criptografia".

D'aquesta manera, la responsabilitat del desenvolupador en els marcs reguladors financers i en el compromís de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que assegurarà inversions en projectes europeus de l'ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat internacional d'experts i els agents del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament d'un enfocament regulatiu comú està responent a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial en la seguretat dels interessos dels inversors criptoinversors. Segons el conseller delegat d’US Global Investors, una de les empreses d’inversió tecnològica internacionals més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet Bitcoin ha despertat tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (la llibre major que admet Bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi la gent no confiava en Internet ".

Seguir llegint

La governança econòmica

#Eurozone: previsió econòmica de la tardor de 2017: creixement continuat en un context de política canviant

publicat

on

L'economia de l'eurozona està en camí de créixer a un ritme més ràpid en una dècada d'aquest any, amb un pronòstic real del creixement del PIB en 2.2%. Això és substancialment superior al previst a la primavera (1.7%). L'economia de la UE en el seu conjunt també està preparada per superar les expectatives amb un fort creixement del 2.3% aquest any (a partir de 1.9% a la primavera).

Segons la previsió de tardor llançada el novembre de 9, la Comissió Europea espera que el creixement continuï tant a la zona de l'euro com a la UE a 2.1% a 2018 ia 1.9% a 2019 (previsió de primavera: 2018: 1.8% a la zona euro, 1.9% a la UE).

El comunicat de premsa complet està disponible en tots els idiomes aquí.

El pronòstic econòmic de la tardor 2017 està disponible aquí.

anunci

Les declaracions del comissari Moscovici estan disponibles aquí.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències