Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Ajudes estatals: la Comissió ordena Luxemburg per lliurar informació sobre les pràctiques fiscals

COMPARTIR:

publicat

on

Luxembourg-sign-web-370x229La Comissió Europea ha demanat a Luxemburg a presentar informació que la Comissió necessita per tal d'avaluar si certes pràctiques fiscals afavoreixen a determinades empreses, en violació de les normes sobre ajudes estatals de la UE. Com Luxemburg no respondre adequadament a les anteriors sol·licituds d'informació, la Comissió ha adoptat dos requeriments d'informació ordenar Luxemburg per lliurar la informació sol·licitada dins d'un mes. En cas de Luxemburg persistir en la seva negativa, la Comissió podrà sotmetre l'assumpte al Tribunal de Justícia de la UE.

La Comissió està recopilant informació sobre les dues pràctiques dominants d'impostos (és a dir, decisions per a les empreses individuals en assumptes fiscals específics), així com la propietat intel·lectual règims fiscals (IP) als Estats membres, per avaluar el compliment de les normes sobre ajudes estatals de la UE. Amb aquesta finalitat, es va enviar sol·licituds d'informació a diversos estats membres, entre ells Luxemburg. En ambdues investigacions, Luxemburg es va negar a respondre plenament a les peticions, la invocació del secret fiscal:

  • Quant al seu sistema de govern imposat a Luxemburg només es proporciona informació general, però no va proporcionar una visió específica de les resolucions que va adoptar a 2011 i 2012.
  • Luxemburg també es va negar a lliurar certa informació sobre l'ús del règim fiscal IP, incloent els detalls dels 100 majors empreses que entrin en el règim.

No obstant això, la Comissió té dret a demanar qualsevol informació que consideri necessària per a una investigació d'ajuda estatal, i els estats membres tenen el deure de respondre. La informació fiscal confidencial queda protegida de manera adequada, ja que la Comissió està obligada per normes de confidencialitat.

Per poder tractar tots els estats membres de la mateixa, la Comissió necessita una imatge completa i per tant ha d'utilitzar tots els mitjans disponibles per fer complir les seves sol·licituds d'informació.

Fons

decisions fiscals són les cartes administratives per l'impost a les autoritats dirigir-se a una empresa en particular a una qüestió fiscal específic. decisions fiscals per si mateixos no són problemàtics en virtut de les normes sobre ajudes estatals de la UE, però només si proporcionen avantatges selectives a les empreses o grups d'empreses específiques.

Over the last ten years, several member states have also introduced special tax regimes for IP rights that are supposed to stimulate innovation and investments in new technologies. Such regimes include “patent boxes”, which provide for tax reductions on income from patents. In 2008, the Commission reviewed such a regime in Spain and concluded that the scheme did not constitute aid (see IP / 08 / 216). Tanmateix, des de llavors, la Comissió ha rebut indicis que els règims fiscals especials semblen beneficiar-se principalment a empreses altament mòbils i que no generen una important activitat addicional de recerca i desenvolupament. Per tant, la Comissió recopila informació per avaluar si els règims concedeixen un avantatge selectiu a un determinat grup d'empreses, en violació de les normes de l'ajuda estatal de la UE.

anunci

El règim de Luxemburg es va introduir en 2008 i permet l'exempció d'impostos de 80% dels beneficis derivats de l'ús o la concessió de llicències de drets de propietat intel·lectual com ara patents, marques, dissenys, models, noms de domini d'Internet i drets d'autor de programari.

antecedents del procediment

L'ajuda estatal Reglament de procediment entitles the Commission to request any information it deems necessary to assess for a state aid investigation, i.e. including information to assess whether a Member State’s tax practice favours certain companies. According to the Commission’s Comunicació sobre el secret professional, Els Estats membres no poden invocar el secret professional per negar-se a proporcionar la informació sol·licitada per la Comissió.

La versió no confidencial de les decisions actuals es posarà a disposició en virtut dels nombres de casos SA.37267 (Impostos) i resolucions SA.37657 (Règim fiscal de la propietat intel·lectual) al Registre d'ajudes estatals al competència pàgina web. Les noves publicacions de decisions sobre ajuts estatals s'enumeren en l' State Aid Weekly e-News.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències