Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats voten la indústria per protegir la neutralitat d'Internet

COMPARTIR:

publicat

on

20140319PHT39348_originalUna connexió a Internet lenta pot resultar tant molesta com perjudicial per al vostre negoci. Això no només es pot deure a la congestió de la xarxa a les hores punta, sinó també perquè una empresa de telecomunicacions decideix limitar l'accés a determinats serveis i aplicacions, per exemple els del seu competidor. El 18 de març, la comissió d'indústria del Parlament va aprovar una proposta per prohibir aquest tipus de pràctiques, que vulnera el principi de neutralitat de la xarxa.

Totes les dades disponibles en línia s'han de tractar per igual, independentment de la font o el tipus, va dir el comitè, que va votar per consagrar-ho a la legislació de la UE, com a part de les noves normes per al sector de les telecomunicacions.
"El trànsit s'ha de tractar de la mateixa manera, sense discriminació, restricció o ingerència", va dir Pilar del Castillo després de la votació. El diputat espanyol del grup PPE és l'encarregat de dirigir la legislació a través del Parlament Europeu.

"Estic molt content que el comitè hagi votat a favor de la prohibició de bloquejar, discriminar i limitar el contingut d'Internet", ha afegit Jens Rohde, membre danès d'ALDE, que segueix l'expedient en nom del seu grup polític.
Les empreses encara podrien oferir als seus clients els anomenats serveis especialitzats que ofereixen una millor qualitat per a algunes aplicacions intensives en dades, com ara la televisió d'alta definició a través d'Internet, la videoconferència o la telemedicina interactiva, que implica la prestació d'atenció sanitària clínica a distància.

El comitè va afegir algunes garanties per garantir que aquests acords no perjudiquen els serveis públics o la naturalesa oberta d'Internet: els serveis especialitzats només es permetrien si no frenen o interfereixen en l'ús d'Internet d'altres usuaris, mentre que els proveïdors d'Internet no haurien d'empènyer a les persones. o creadors de contingut per comprar aquests serveis.
Tanmateix, alguns eurodiputats van dir que les garanties no serien prou fortes per evitar la discriminació.

“No ens oposem als serveis especialitzats –ipTV i la telemedicina són bons exemples–, però el seu desenvolupament no ha d'afectar la velocitat ni la qualitat d'accés del consumidor mitjà”, va dir Teresa Riera, eurodiputada espanyola que és la portaveu de l'S&D. grup al comitè del sector.
"Hi ha d'haver una definició més precisa dels serveis especialitzats, perquè no es confonguin amb els serveis d'accés a Internet", ha afegit Catherine Trautmann, eurodiputada francesa que segueix l'expedient en nom del grup S&D.

Amelia Andersdotter, eurodiputada sueca que és la portaveu de comunicacions electròniques del grup Verd, va dir: "Lamentablement, una majoria de centredreta ha donat suport a les propostes de la Comissió, que essencialment donarien clar als grans proveïdors per discriminar els usuaris tal com veuen. encaix."
La votació del ple està prevista per al 3 d'abril.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències