Connecteu-vos amb nosaltres

Els consumidors

El Parlament vol ampliar la "protecció" dels viatgers de vacances

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140310PHT38522_originalEls estiuejants que confeccionen el seu propi "paquet" de vacances de serveis de viatges venuts a Internet o en altres llocs necessiten una protecció addicional, ja que és poc probable que obtinguin la mateixa cobertura total que les que compren a les agències de viatges tradicionals, diuen els eurodiputats.

Per què s'actualitzen les normes? 

Les normes actuals de la UE sobre paquets de vacances es remunten al 1990. Des de llavors, el creixement dels vols barats i les vendes per Internet ha canviat significativament la forma en què els viatgers planifiquen i compren vacances. La directiva actualitzada clarificarà les normes per tenir en compte el comportament dels nous compradors i ampliarà la definició de paquets de vacances per incloure la majoria de tipus d’organitzacions de viatges compostes per diversos elements, de manera que es protegeixin els estiuejants en cas de problemes. El 2011, les vendes de viatges en línia van representar al voltant del 35% de totes les reserves de viatges. Només al març de 2013, prop de 183 milions de ciutadans van visitar un lloc web de viatges en línia. Tot i que el 23% dels viatgers de la UE encara compren els paquets de vacances de la manera tradicional, cada vegada hi ha més gent que fa les seves pròpies gestions de vacances a Internet mitjançant comerciants vinculats comercialment. Aquestes combinacions combinades de viatges representen ara el 23% del mercat de vacances, aproximadament 118 milions de viatges a l'any.

anunci

No obstant això, aquest nou comportament de compra ha fet que la directiva actual sigui obsoleta, deixant sovint als consumidors en una zona legal legal on ja no queda clar si els seus arranjaments de vacances constitueixen un "paquet". A més, les pràctiques que difereixen entre els estats membres poden dificultar el coneixement dels seus drets pels viatgers. Com a resultat, el 67% dels ciutadans de la UE pensa erròniament que estan protegits en comprar aquests "nous paquets" quan en realitat no ho són. En general, els ciutadans de la UE perden 1 milions d'euros a l'any a causa de la manca de protecció de les vacances, el cost mitjà dels viatgers és de gairebé 600 euros en comparació amb menys de 200 euros per als paquets tradicionals.

Abast de la directiva  

Les noves normes cobriran dos tipus de contractes: ofertes de paquets i arranjaments de viatges vinculats (actualment coneguts com a arranjaments de viatge assistit. Els eurodiputats volen canviar aquest terme, ja que ja s’està utilitzant amb un significat diferent en alguns països i, per tant, no està clar). Els paquets de vacances consten de dos o més elements (com ara vols, allotjament, lloguer de cotxes, visites guiades o entrades de teatre) comprats a un únic comerciant i pagats al mateix temps dins del mateix procés de reserva o ofertes a un preu total. Serveis addicionals adquirits a comerciants separats mitjançant processos de reserva en línia enllaçats on el nom del viatger i altres dades personals (com ara dades de contacte, dades de la targeta de crèdit o passaport) es transfereixen entre comerciants dins de les 24 hores posteriors a la conclusió de la venda original. considerats part del mateix paquet, diuen els eurodiputats.

anunci

Els arranjaments de viatge vinculats consisteixen en dos o més elements comprats a diferents operadors i conclosos mitjançant contractes separats, però si almenys el nom del viatger o les dades de contacte es transfereixen a l’altre comerciant dins de les 24 hores posteriors a la inclusió de la reserva del primer servei. Els eurodiputats insisteixen que s’ha d’informar clarament al viatger abans de concloure el contracte si compra un paquet o un acord de viatge vinculat, atès que aquests arranjaments no ofereixen el mateix nivell de protecció en tots els casos que les vacances tradicionals.

La diferència de protecció és que els arranjaments de viatge vinculats no es poden transferir a un altre viatger com un paquet de vacances, i els seus venedors no necessiten proporcionar la mateixa informació precontractual. Tanmateix, algú que compri un "acord de viatge vinculat" encara estaria protegit si un proveïdor de serveis falla i també tindria la mateixa garantia de repatriació que algú en vacances combinades en cas de circumstàncies imprevisibles. Si el comerciant no informa al viatger que els arranjaments de viatge que ha reservat no constitueixen un "paquet", el viatger tindrà els mateixos drets que qualsevol persona que reservi un paquet de vacances.

Si un comerciant només transmet informació sobre la destinació i les dates de viatge a un altre comerciant, per exemple mitjançant l’ús de cookies al lloc web, però sense dades personals, o si el viatger es dirigeix ​​a un altre lloc web simplement fent clic a un complement, l’organització del viatge no entrarà en l’àmbit d’aquesta directiva. Els viatges de negocis organitzats per un organitzador mitjançant un acord marc també haurien d’estar exclosos, segons diuen els eurodiputats. El mateix passa amb els paquets i els arranjaments de viatges relacionats, elaborats per organitzacions sense ànim de lucre com ara escoles, clubs de futbol o organitzacions benèfiques, i aquestes organitzacions no haurien de ser responsables del viatge, afegeixen.

Què passa si l’organitzador de viatges s’empassa? 

La repatriació dels viatgers s'hauria d'assegurar si el seu organitzador de viatges es va estavellar mentre estan de vacances. Si és possible, haurien de tenir l'opció de continuar el viatge sense cap cost addicional abans de viatjar a casa, insisteixen els eurodiputats. Els estats membres haurien de garantir que els seus sistemes de protecció contra la insolvència siguin eficaços i siguin capaços de garantir la repatriació ràpida i el reemborsament immediat als viatgers afectats.

Els requisits d'informació 

Abans de la conclusió del contracte, s’ha d’informar al viatger sobre la destinació, la data i les hores de sortida i devolució, el nombre de nits incloses, la categoria oficial de l’allotjament reservat i el preu total del paquet. A petició, el comerciant ha de proporcionar informació sobre l'accés de les persones amb mobilitat reduïda. Si escau, el viatger també hauria de ser informat del nombre mínim de persones necessàries per al viatge i de la data límit per cancel·lar el viatge si no s’arriba a aquest nombre.

Què passa si els horaris de vol o el preu canvien? 

Els organitzadors no haurien de poder canviar significativament els temps de vol (és a dir, més de tres hores) un cop finalitzada la venda. Si canvien els horaris de vol, se li hauria d’oferir al viatger un paquet de vacances equivalent o un reemborsament complet. Els preus es poden augmentar després de la celebració del contracte de compravenda només si augmenten els preus del combustible, els impostos o les taxes aeroportuàries. Si el preu augmenta més d’un 8% (la Comissió proposa un 10%), els viatgers haurien de poder optar per recuperar els seus diners, inclosos els pagaments de serveis auxiliars, com ara una assegurança de viatge o activitats durant el viatge, o bé se’ls ofereix un paquet equivalent. Qualsevol reducció de preu superior al 3% s’ha de transmetre al comprador.

Què passa si un viatger necessita ajuda durant les vacances? 

Els viatgers en dificultats haurien de poder obtenir ajuda durant les seves vacances, fins i tot si l'organitzador del viatge no té cap culpa. L’assistència ha d’incloure informació sobre els serveis de salut, l’assistència consular o la realització d’organitzacions de viatges alternatives a costa del viatger.

Què passa en cas de circumstàncies "imprevistes"? 

Si circumstàncies inevitables i imprevistes, com ara desastres naturals o atacs terroristes, fan que el viatger no pugui tornar a casa a temps, l'organitzador hauria d'organitzar allotjament per a ell o al mateix nivell de l'allotjament reservat o bé pagar per a una estada de cinc nits amb un cost de fins a 125 € per nit si l'organitzador no pot o no vol fer una reserva (la proposta de la Comissió diu tres nits no més de € X per nit).

Què passa si el viatger no pot anar o vol cancel·lar-lo? 

En determinades condicions, un viatger hauria de tenir dret a transferir un paquet a un altre viatger. Tanmateix, qualsevol despesa relacionada amb la transferència del viatge haurà de ser pagada pel viatger o la persona que es faci càrrec de les vacances. Els viatgers també haurien de poder cancel·lar el contracte en qualsevol moment abans de l’inici del paquet, sempre que paguin la indemnització adequada.

Qui és responsable en cas de problema? 

Els organitzadors de vacances combinades són responsables de la realització dels serveis de viatges inclosos al contracte, tret que la legislació nacional també estableixi expressament que el minorista també es pot considerar responsable. En el cas d’un acord de viatge vinculat, cada organitzador és responsable de la seva part del contracte. Mesures de protecció de dades L'esborrany de normes regula per primera vegada la informació sobre viatgers que es transmet entre comerciants, ja que la quantitat d'informació transmesa defineix el tipus de contracte, el nivell de protecció i la responsabilitat. Si un comerciant transmet informació sobre un client que no sigui només la destinació i les dates de viatge (és a dir, el nom, el contacte, la targeta de crèdit o les dades del passaport), el comerciant es considerarà responsable de la venda d'un paquet o d'un acord de viatge vinculat.

protecció al consumidor

Protecció del consumidor: la Comissió llança una consulta pública sobre la comercialització a distància dels serveis financers del consumidor

publicat

on

La Comissió Europea ha llançat una consulta pública sobre la comercialització a distància dels serveis financers oferts als consumidors. La UE sí normes per protegir els consumidors quan signen un contracte amb un proveïdor de serveis financers minoristes a distància, per exemple per telèfon o en línia. Qualsevol servei de caràcter bancari, de crèdit, hipotecari, d'assegurança, de pensió personal, d'inversió o de pagament entra dins de l'abast de la Directiva sobre comercialització a distància de serveis financers per al consumidor sempre que es compri el servei financer a distància.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "És hora d'adaptar les nostres normes de la UE als temps actuals. Els consumidors compren serveis financers en línia cada vegada més. Aquesta consulta pública ens ajudarà a identificar les necessitats dels ciutadans i les empreses perquè puguem fer que la directiva sigui a prova del futur ".

 Els resultats de la consulta pública s’alimentaran en les consideracions de la Comissió per a una possible revisió de la directiva, que s’espera el 2022. La consulta pública reunirà experiències i opinions de consumidors, professionals dels serveis financers minoristes, autoritats nacionals i de qualsevol altra part interessada en la directiva. . La consulta pública està disponible aquí i estarà obert fins al 28 de setembre de 2021.

anunci

Seguir llegint

protecció al consumidor

Com pretén la UE impulsar la protecció dels consumidors

publicat

on

Descobriu com la UE pretén impulsar la protecció del consumidor i adaptar-la a nous reptes com la transició verda i la transformació digital. Societat 

A mesura que l’economia es fa més global i digital, la UE busca noves formes de protegir els consumidors. Durant el ple de maig, els eurodiputats debatran sobre el tema futur digital d’Europa. L’informe se centra a eliminar les barreres al funcionament del mercat únic digital i millorar l’ús de la intel·ligència artificial per als consumidors.

Il·lustració infogràfica sobre protecció del consumidor a la Unió Europea
Reforçar la protecció del consumidor  

Nova agenda de consumidors

El Parlament també està treballant en la nova agenda de consumidors sestratègia per al 2020-2025, centrada en cinc àrees: transició verda, transformació digital, aplicació efectiva dels drets dels consumidors, necessitats específiques de determinats grups de consumidors i cooperació internacional.

anunci

Facilitant el consum sostenible

L' Objectiu de neutralitat climàtica 2050 és una prioritat per a la UE i les qüestions relacionades amb els consumidors tenen un paper a jugar, a través del consum sostenible i el consum economia circular.

La il·lustració infogràfica sobre els europeus dóna suport a la lluita contra el canvi climàtic
Consum sostenible  

El novembre de 2020, els eurodiputats van adoptar un informe sobre un single sostenible mercat que demana a la Comissió Europea que estableixi un anomenat dret a la reparació per fer les reparacions sistemàtiques, rendibles i atractives. Els membres també van demanar l'etiquetatge de la vida útil dels productes, així com mesures per promoure una cultura de reutilització, incloses les garanties sobre béns de segona mà.

També volen mesures en contra dissenyar productes de manera intencionada de manera que quedin obsolets passat un cert temps i reiterat demanda d’un carregador comú.

anunci

La Comissió treballa en el dret de reparació de normes electròniques i de legislació sobre la petjada ambiental dels productes per permetre als consumidors comparar.

La revisió del Directiva de venda de mercaderies, prevista per al 2022, examinarà si es pot ampliar la garantia legal actual de dos anys per a béns nous i usats.

El setembre de 2020, la Comissió va llançar el programa iniciativa de productes sostenibles, sota el nou Pla d'Acció d'Economia Circular. Té com a objectiu fer que els productes siguin adequats per a una economia circular amb un clima neutre, eficient en els recursos i reduint alhora els residus. També tractarà la presència de productes químics nocius en productes com ara equips electrònics i TIC, tèxtils i mobles.

Fer que la transformació digital sigui segura per als consumidors

L' transformació digital està canviant dràsticament les nostres vides, inclosa la manera de comprar. Per ajudar les normes de consum de la UE a posar-se al dia, el desembre del 2020 la Comissió va proposar una nova Llei de serveis digitals, un conjunt de normes per millorar la seguretat dels consumidors en totes les plataformes en línia de la UE, inclosos els mercats en línia.

Els eurodiputats volen que ho siguin els consumidors igual de segur quan es fan compres en línia o fora de línia i volen que plataformes com eBay i Amazon intensifiquin els esforços per fer front als comerciants que venen productes falsos o no segurs i per deixar que les empreses fraudulentes utilitzin els seus serveis.

Els eurodiputats també van proposar normes per protegir els usuaris contingut perjudicial i il·legal en línia alhora que es va salvaguardar la llibertat d'expressió i es va demanar la creació de noves normes sobre publicitat en línia que donin als usuaris més control.

Donat l’impacte de la intel·ligència artificial, la UE està preparant normes per gestionar-ne la informació oportunitats i amenaces. El Parlament ha creat una comissió especial i posa l'accent en la necessitat d'una legislació centrada en els humans. El Parlament ha proposat un règim de responsabilitat civil per a la intel·ligència artificial que estableixi qui és responsable quan els sistemes d’IA causen danys o danys.

Reforçar l'aplicació dels drets dels consumidors

Els països de la UE són responsables d’aplicar els drets dels consumidors, però la UE té un paper de coordinació i suport. Entre les normes que ha establert hi ha la directiva sobre millor aplicació i modernització de la legislació sobre el consum normes sobre reparació col·lectiva.

Atendre les necessitats específiques dels consumidors

Consumidors vulnerables com els nens, persones grans o persones que viuen amb discapacitat, així com les persones amb dificultats financeres o els consumidors amb accés limitat a Internet necessiten garanties específiques. A la nova agenda del consumidor, la Comissió té previst centrar-se en els problemes d’accessibilitat a Internet, els consumidors vulnerables financerament i els productes per a nens.

Els plans de la Comissió inclouen més assessorament fora de línia per a consumidors sense accés a Internet, així com finançament per millorar la disponibilitat i la qualitat dels serveis d’assessorament de deutes per a persones amb dificultats financeres.

Com que els nens són particularment vulnerables a la publicitat nociva, ha aprovat el Parlament normes més estrictes per als serveis de mitjans audiovisuals per a serveis de mitjans audiovisuals.

Garantir la seguretat dels productes venuts a la UE

Els consumidors solen comprar productes fabricats fora de la UE. Segons la Comissió, les compres procedents de venedors externs al mercat La UE va augmentar del 17% el 2014 al 27% el XNUMX 2019 i la nova agenda del consumidor posa de manifest la necessitat de cooperació internacional per garantir la protecció del consumidor. Xina era el el major proveïdor de béns a la UE el 2020, de manera que la Comissió treballarà en un pla d'acció amb ells el 2021 per augmentar la seguretat dels productes venuts en línia.

El novembre de 2020, el Parlament va aprovar un resolució demanant esforços més grans per garantir que tots els productes venuts a la UE siguin segurs, ja siguin fabricats dins o fora de la UE o es venguin en línia o fora de línia.

Propers passos

La comissió de protecció del consumidor i del mercat interior del Parlament treballa en la proposta de la Comissió per a la nova agenda del consumidor. S’espera que els eurodiputats la votin al setembre.

Per saber més 

Seguir llegint

Informació de contacte

#GDPR compliment: Manetu al rescat?

publicat

on

L'11 de març, els reguladors suecs bufetejat Google amb una multa de 7.6 milions de dòlars per no respondre adequadament a les sol·licituds dels clients de retirar la seva informació personal de les fitxes del motor de cerca. La sanció va ser la novena més alta des que va entrar en vigor el Reglament general de protecció de dades (GDPR) de la UE des de maig de 2018, tot i que va disminuir en comparació amb les multes de 50 milions d'euros que les autoritats franceses de protecció de dades van afectar a Google el gener de 2019

Per empitjorar, menys d'una setmana després de la decisió sueca, un dels petits rivals de Google presentat una queixa del GDPR amb els reguladors irlandesos. La firma rival, el navegador web de codi obert Brave, al·lega que el gegant tecnològic no ha pogut recollir el consentiment específic per compartir les dades dels consumidors entre els seus diferents serveis i que les seves polítiques de privadesa són "Desesperadament vaga". L’última queixa significa que actualment les pràctiques de recollida de dades de Google s’enfronten a tres investigacions obertes per part de les autoritats de privadesa irlandeses.

Tampoc Google és l’única empresa que hi ha cara augment de l'escrutini sobre la gestió de les dades dels seus clients. Mentre que el GDPR ha liquidat fins a uns 114 milions d'euros de multes fins ara, els reguladors de tota la Unió Europea són la picor d’aplicar les regulacions de privadesa àmplia. Les empreses, per la seva banda, simplement no estan preparades. Gairebé dos anys després que el GDPR entrés en vigor, alguns 30% de les empreses europees segueixen sense bloqueig amb la regulació, mentre que les enquestes a executius europeus i nord-americans ho tenen identificat el control del risc de privadesa com un dels problemes més greus que afecten les seves empreses.

anunci

Malgrat despesa milers de milions d'euros en advocats i en consultors de protecció de dades, moltes empreses que processen i conserven dades de consumidors –a la pràctica, gairebé totes les empreses– no tenen desenvolupat un pla clar per assegurar-se que compleixen plenament la legislació de privacitat de la vida privada com el GDPR. Fins i tot la majoria de les empreses que han estat certificades conformes estan preocupades perquè no podran mantenir el seu compliment a llarg termini.

Entre les qüestions particularment espinoses, destaquen les solucions sobre com combinar totes les dades que contenen sobre un consumidor determinat i com modificar o eliminar aquestes dades després d'una sol·licitud del client segons GDPR o legislació similar, com la Llei de privadesa del consumidor de Califòrnia ( CCPA).

Tanmateix, estan començant a oferir-se diverses varietats per oferir solucions innovadores per facilitar la càrrega de complir amb una legislació de privadesa cada cop més estricta. El més recent, Manetu, s'establirà per llançar el seu programa de gestió de privadesa al consumidor (CPM) a l'abril. El programari utilitza algorismes d’aprenentatge automàtic i de correlació per tal d’ajuntar qualsevol informació d’identificació personal de la qual disposen les empreses, incloses algunes dades que potser ni tan sols saben. Els consumidors podran accedir al sistema per gestionar els permisos que han concedit per a les seves dades, inclòs a un nivell altament granular.

anunci
El nucli de l’enfocament de Manetu és la idea que proporcionar als consumidors un major control sobre les seves dades –un pilar de legislació com el GDPR– és bo tant per als clients com per a les empreses. Tal com va explicar el conseller delegat Moiz Kohari, "Controlar els consumidors no és només la cosa correcta. En definitiva, és un bon negoci. Tractar bé als vostres clients és un vell mantra, i encara és fantàstic. Però en el món actual també hem de tractar les seves dades correctament. Fes això i obtindràs un vincle de confiança que pagarà dividends durant molt de temps. "

A més de guanyar la confiança dels clients, un mètode de gestió de dades més centrat en el consumidor pot ajudar les empreses a optimitzar el temps i els recursos, tant mentre processen dades com quan demostren el compliment de GDPR o d’altres legislacions sobre privadesa. L’automatització de les sol·licituds dels consumidors per accedir, modificar o suprimir les seves dades redueix dràsticament els costos que les empreses actualment tenen a l’hora d’atendre aquestes sol·licituds.

De manera similar a com funciona la tecnologia blockchain fa Els mercats són més transparents registrant totes les transaccions en un registre comptable permanent, la plataforma de Manetu combina l’automatització amb un registre immutable de quins permisos han concedit els consumidors i quan, i com, han canviat aquests permisos.

Aquesta documentació pot ser inestimable per a les empreses que necessiten demostrar als reguladors que compleixen les normes de privadesa com el GDPR. Les normes de la UE estableixen, entre altres coses, un “dret a l’oblit”. El registre de Manetu permet que les empreses puguin complir amb les sol·licituds de "oblidar-me" i demostrar que ho han fet, sense conservar l'accés a la informació que el consumidor els ha demanat que oblidin. Les empreses podran apuntar-se a un registre complet de tots els permisos que els usuaris havien concedit o retirat.

Els dos cops contra Google —la multa GDPR imposada per les autoritats sueces i la nova investigació dels reguladors de privacitat irlandesos— confirmen que la privadesa de les dades serà un dels majors desafiaments a les empreses que operen a Europa en el futur previsible. Serà cada cop més imprescindible que les empreses agilitzin els seus processos de gestió de dades per tal que puguin tenir el nivell de supervisió que tant els reguladors com els consumidors esperen.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències