Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Seguretat viària: el segon bon any consecutiu posa Europa fermament en el camí cap a l'objectiu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Carta_europeaEl 2013 és el segon any consecutiu que va veure una disminució impressionant del nombre de persones mortes a les carreteres europees. Segons dades preliminars, el nombre de víctimes mortals per carretera ha disminuït un 8% en comparació amb el 2012, després de la disminució del 9% entre 2011 i 2012. Això significa que la UE es troba ara en una bona posició per assolir l’objectiu estratègic de reduir a la meitat les morts per carretera entre 2010 i 2020. Seguretat vial és un dels grans casos d’èxit d’Europa. La disminució del 17% des del 2010 significa que s'han salvat unes 9,000 vides.

El vicepresident Siim Kallas, comissari de mobilitat i transport, va dir: "La seguretat del transport és una marca comercial d'Europa. Per això és molt important que els bons resultats del 2012 no siguin puntuals. Estic orgullós de veure que La UE torna completament a la pista per assolir l’objectiu de seguretat viària per al 2020. Tot i això, encara hi ha 70 persones que moren cada dia a les carreteres europees, de manera que no podem ser complaents. Hem de continuar els nostres esforços conjunts a tots els nivells per millorar encara més la seguretat a les carreteres europees ".

Les estadístiques per països (vegeu la taula següent) mostren que el nombre de morts per carretera encara varia molt a tota la UE. De mitjana, a la UE es van produir 52 morts per carretera. Els països amb el nombre més baix de víctimes mortals per carretera són el Regne Unit, Suècia, els Països Baixos i Dinamarca, que reporten al voltant de 30 morts per milió d'habitants. En particular, Espanya, Alemanya i Eslovàquia han millorat les seves posicions a la llista, situant-se entre els millors artistes tradicionals.

anunci

Fa només uns anys, el 2011, els avenços en la reducció de les morts per carretera van caure fins a un decebedor 2%. Tot i això, una reducció del 9% el 2012 i del 8% el 2013 fa que els estats membres tornin a la pista cap a l'objectiu estratègic.

Es recomana als estats membres que han avançat però que tenen una mortalitat per carretera molt superior a la mitjana de la UE (Polònia, Bulgària, Croàcia, Letònia, Lituània i Grècia) a reforçar els seus esforços. La situació a Letònia, on la situació de seguretat viària malauradament no va millorar en absolut durant l'any passat, mereix una atenció especial; el nombre de víctimes mortals per carretera també va augmentar a Malta i Luxemburg, tot i que el nombre total d'aquests països és tan reduït que les grans fluctuacions d'un any a l'altre no són estadísticament significatives.

Una altra característica preocupant de les estadístiques és la situació dels usuaris vulnerables de la carretera: el nombre de vianants morts disminueix en menor mesura del que s’esperava i fins i tot el nombre de ciclistes assassinats ha augmentat. Això es deu en part al fet que cada vegada hi ha més gent que fa bicicleta; el repte per als estats membres és animar la gent a fer servir les bicicletes més que els cotxes amb més freqüència, però assegurar-se que el pas del cotxe a la bicicleta sigui segur.

anunci

Programa d’acció sobre seguretat viària de la UE 2011-2020

El programa d’acció europeu de seguretat viària 2011-2020 (vegeu el document MEMO / 10 / 343) estableix desafiants plans per reduir el nombre de morts per carretera a les carreteres europees a la meitat en deu anys. Conté propostes ambicioses centrades en la millora del comportament dels vehicles, de la infraestructura i dels usuaris de la carretera.

Per exemple, les iniciatives recents clau inclouen el nou permís de conduir europeu (IP 13 / 25) i l'entrada en vigor de la directiva d'aplicació transfronterera, per a la persecució d'infraccions de trànsit a través de les fronteres (1). El Parlament Europeu ha aprovat una proposta per millorar els controls tècnics dels cotxes (MEMORIA 14/637), i s’ha fet un gran pas cap a una estratègia per reduir el nombre de ferits greus en el trànsit rodat (IP 13 / 236).

Després de l'avenç de l'any passat amb una nova definició comuna de la UE de lesions greus al trànsit, els estats membres han començat a recopilar les primeres dades segons la nova definició. Les dades recopilades durant el 2014 haurien d’estar disponibles a principis del 2015 i, a continuació, es poden iniciar els preparatius per aconseguir un objectiu per reduir el nombre de ferits greus al trànsit rodat.

A partir del 2015, es preveu adoptar un objectiu estratègic per a la reducció de lesions greus al trànsit.

Més informació

MEMO / 14 / 245

Vademecum de seguretat viària de la UE

Seguiu Vicepresident Kallas en Twitter

Estadístiques país per país de morts per carretera per al 20132

  Mortalitats per milió d'habitants (taxa de mortalitat per carretera) Evolució del nombre total de víctimes mortals
2001 2010 2012 2013 2010 - 2013 2011 - 2012 2012 - 2013
Belgique / België 145 77 70 65 -15% -11% -7%
България (Bulgària) 124 105 82 82 -22% -8% 0%
República Txeca 130 77 71 63 -19% -4% -12%
Dinamarca 81 46 30 32 -30% -24% 8%
Alemanya 85 45 44 41 -9% -10% -7%
Eesti 146 59 65 61 3% -14% -7%
Éire / Irlanda 107 47 35 42 -11% -13% 19%
Ελλάδα (Elláda) 172 112 92 81 -28% -10% -12%
Espanya 136 53 41 37 -30% -8% -10%
França 134 62 56 50 -19% -8% -11%
Croàcia 146 99 91 86 -14% -7% -6%
Itàlia 125 70 62 58 -17% -5% -6%
Κύπρος (Kypros) 140 73 61 53 -28% -28% -14%
Latvija 236 103 85 86 -17% -1% 1%
Lietuva 202 95 99 85 -11% 2% -15%
Luxemburg 159 64 66 87 36% 3% 32%
Magyarország 121 74 61 59 -20% -5% -2%
Malta 41 36 27 54 50% -48% 100%
Nederland 62 32 34 - 6% 3% -
Österreich 119 66 63 54 -19% 2% -15%
Polska 145 102 93 87 -15% -15% -6%
Portugal 163 80 68 62 -23% -19% -9%
România 109 117 101 92 -21% 1% -9%
Slovenija 140 67 63 61 -10% -8% -4%
Slovensko 114 69 55 42 -39% -9% -24%
Suomi / Finlàndia 84 51 47 48 -5% -13% 3%
Suècia 66 28 30 28 -1% -11% -7%
Regne Unit 61 30 29 29 -4% -8% -1%
EU 113 62 56 52 -17% -9% -8%

Seguir llegint
anunci

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències