Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Treballar junts per a carreteres més segures a Europa: deu aspectes destacats del treball de seguretat viària de la Comissió 2010-2014

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

signe mare-fillEls treballs de seguretat viària a la UE han fet grans progressos en els darrers anys. Entre el 2001 i el 2010, el nombre de víctimes mortals a les carreteres de la UE es va reduir en un 43%. Entre el 2010 i el 2013 es va reduir un 17% més. No obstant això, cada mort per carretera és massa, de manera que hem de fer més. L’objectiu estratègic és reduir a la meitat les morts per carretera entre el 2010 i el 2020 i també començar a centrar els esforços de la UE en la reducció de lesions greus al trànsit. Per assolir aquest objectiu, cal una acció decidida i conjunta de molts actors a nivell de la UE, nacional i local.

A nivell de la UE, les accions dels darrers anys inclouen els deu aspectes següents:

1. Carnet de conduir europeu

anunci

El gener de 2013 es va introduir el nou permís de conduir europeu, en forma de "targeta de crèdit" de plàstic, amb un format europeu estàndard i una protecció de seguretat més dura (IP 13 / 25). El nou permís de conduir inclou diverses funcions de seguretat per protegir-lo de la manipulació i, el que és més important, reforça la protecció per als usuaris de la carretera més vulnerables augmentant el límit d’edat per a les llicències de les motos més potents.

2. Repressió de les infraccions de trànsit comeses a l'estranger

Des del novembre del 2013, els estats membres de la UE –excepte Dinamarca, Irlanda i el Regne Unit– han d’implementar la nova directiva d’aplicació transfronterera1 (IP 14413 / 11), per a la persecució de delictes de trànsit a través de les fronteres. Els antecedents de la directiva són que els conductors no residents representen el 5% del trànsit rodat a la UE, però al voltant del 15% de les infraccions per excés de velocitat. La directiva d'aplicació transfronterera crea un mecanisme que facilita l'aplicació de les normes, ja que permet a les forces policials intercanviar informació sobre un infractor de trànsit en un altre estat membre.

anunci

3. Camions més segurs

L’abril de 2013, la Comissió Europea va proposar noves normes per permetre als fabricants desenvolupar més cabines de camions aerodinàmiques que millorin la seguretat dels usuaris vulnerables de la carretera (IP 13 / 328). Una forma més arrodonida redueix el risc de ferides greus de vianants i ciclistes en una col·lisió a baixa velocitat, normalment en un entorn urbà. La forma millorada de la cabina també augmenta el camp de visió del conductor. La proposta s'està discutint actualment al Parlament Europeu i al Consell.

4. Regles de proves de vehicles més dures per salvar vides

El març de 2014, el Parlament Europeu va adoptar una actualització de les proves periòdiques de solvència, dels controls de carretera dels vehicles comercials i dels documents de registre de vehicles (Notícies diàries 12/03/14). Els elements clau de la nova llei inclouen proves obligatòries a tota la UE per a patinets i motos, augmentar la freqüència de proves periòdiques d’automoció per a vehicles antics, augmentar la freqüència de proves per a cotxes i furgonetes amb un quilometratge excepcionalment alt i reduir el frau de quilometratge.

5. Llançament d'eCall a partir del 2015

Per ajudar a mitigar les conseqüències d’accidents de trànsit greus a tota la UE, la Comissió ha presentat propostes per garantir que a l’octubre de 2015 tots els cotxes nous truquin automàticament als serveis d’emergència en cas d’accident greu: el sistema “eCall” (IP 13 / 534). La proposta preveu que tots els nous models de turismes i vehicles lleugers disposin de 112 eCall. També es crearà la infraestructura necessària per a la recepció i gestió adequades de les eCalls als centres de resposta a trucades d’emergència, garantint la compatibilitat, la interoperabilitat i la continuïtat del servei eCall a tota la UE. Les estimacions suggereixen que eCall podria accelerar els temps de resposta d'emergència en un 40% a les zones urbanes i un 50% al camp.

6. Gestió de la seguretat de les infraestructures

La directiva de gestió de la seguretat de les infraestructures2 proporciona un conjunt de procediments per garantir que la infraestructura es construeix per ser segura i que es controla regularment per mantenir-la segura. La directiva s'aplica a les autopistes que formen part de la xarxa TEN-T, però els estats membres també poden aplicar els mateixos principis a la xarxa viària secundària de forma voluntària. Recentment, la Comissió ha iniciat un procés per revisar si es pot desenvolupar més la directiva per contribuir millor a la seguretat de les carreteres.

7. Una estratègia per reduir lesions greus al trànsit

Tradicionalment, el rendiment i els objectius de seguretat viària només han estat el nombre de víctimes mortals. Però per a totes les persones que moren en trànsit rodat, de deu a dotze més resulten ferides greus, amb conseqüències que canvien la vida i costos socioeconòmics elevats. El 2013 la UE ha fet un gran pas endavant per fer front a aquestes lesions greus identificant una definició comuna de lesions de la UE per permetre la recopilació de dades fiables i comparables (MEMORIA 13/232). A partir d’aquestes dades, recopilades per primera vegada durant el 2014, es pot analitzar el problema de les lesions i identificar les contramesures més efectives. A partir del 2015, s’espera que s’adopti un objectiu estratègic per a la reducció de lesions greus al trànsit.

8. Estratègies i plans d’acció de seguretat viària

La Comissió ha iniciat un intercanvi de lliçons apreses entre els estats membres, fent ús de la riquesa d’experiències recollides per les autoritats nacionals sobre estratègies i plans d’acció nacionals de seguretat viària.

9. Dia Europeu de la Seguretat Viària

La Comissió reuneix regularment la comunitat de seguretat viària (experts, responsables polítics, ONG, organitzacions de víctimes, indústria, etc.) per intercanviar opinions i aprofitar els seus coneixements sobre la millor manera de millorar encara més la tasca de seguretat viària. tenint en compte totes les perspectives rellevants. Un dels esdeveniments més importants, que també està obert al públic, és el Dia Europeu de la Seguretat Viària anual3. En oferir aquestes plataformes per a la discussió, s’obren oportunitats per trobar solucions juntes als problemes de seguretat viària més urgents de la UE. El Dia Europeu de la Seguretat Viària d’aquest any tindrà lloc el 9 de maig a Atenes, Grècia. La inscripció està oberta i hi ha més informació disponible a través del lloc web.

10. Carta europea de seguretat viària i coneixements sobre seguretat viària

La Carta Europea de Seguretat Viària, liderada per la Comissió Europea, és la plataforma més gran de la societat civil en matèria de seguretat viària. Fins ara, més de 2,300 entitats públiques i privades s’han compromès amb la Carta i han dut a terme accions i iniciatives de seguretat viària dirigides als seus membres, empleats i la resta de la societat civil.

L’Observatori Europeu de la Seguretat Viària4 i la base de dades EU CARE5 són dues plataformes importants de creació de coneixement, que recopilen dades i informació sobre seguretat viària i fan que aquesta informació estigui disponible públicament. A més, la Comissió contracta diversos estudis i cofinancia una sèrie de projectes sobre seguretat viària. Des del 2010, els projectes seleccionats per al finançament de la UE s'han concentrat, per exemple, en l'aplicació del trànsit rodat, en la seguretat dels usuaris més vulnerables de la via i en lesions greus a la carretera. Els resultats són disponible aquí.

Més informació

Vademecum de seguretat viària de la UE

IP / 14 / 341

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències