Connecteu-vos amb nosaltres

Els consumidors

Cimera dels consumidors de la UE 2014: Garantir que els consumidors obtinguin els beneficis de l'economia digital

COMPARTIR:

publicat

on

Anàlisi de la borsaLa realització del mercat únic digital beneficiaria els consumidors de la UE amb una mitjana de 400 € a l’any, uns 200 milions d’euros a tota Europa. L’economia digital aporta beneficis reals als consumidors, però també planteja qüestions importants sobre els drets dels consumidors en línia. La Cimera del Consumidor d’aquest any se centrarà en com podem garantir que els consumidors obtinguin tots els beneficis del sector digital. 

Amb motiu de la cimera, el comissari de Política del Consumidor, Neven Mimica, va dir: "Els consumidors tenen molt a guanyar de l'economia digital: es poden trobar millors ofertes, més contingut per accedir i maneres de comunicar més barates. Compra a la UE en línia. Hi ha un clar potencial de creixement, però hem d’assegurar-nos que els consumidors puguin tenir la confiança de comprar en línia com ho fan quan compren al carrer. "

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, responsable de l'Agenda Digital, va dir: "Hem de fer que tots els consumidors europeus siguin digitals. La votació d'aquesta setmana al Parlament Europeu és el primer pas per assolir un veritable mercat únic de telecomunicacions, fent de la nostra visió una Europa connectada i competitiva és una realitat. Es tracta d’armar totes les empreses europees amb les eines i les xarxes que necessiten per innovar i créixer i donar a tots els ciutadans europeus la connectivitat perfecta que han arribat a exigir, sense pràctiques injustes com ara serveis bloquejats o tarifes d’itinerància. és una setmana molt important per als consumidors europeus! "

La Cimera d’aquest any reuneix uns 400 participants en representació del Parlament Europeu, la Comissió, governs nacionals, associacions de consumidors i empreses, autoritats de control i regulació, els centres europeus del consumidor i el Supervisor europeu de protecció de dades.

La primera Cimera del Consumidor que va tenir lloc fa sis anys ja es va centrar en la confiança dels consumidors en el mercat digital. Si mirem enrere, és evident que l’economia digital de la UE ha experimentat una ràpida transformació amb un impacte significatiu en la vida dels consumidors.

Les xifres parlen per si soles: actualment hi ha més de 790 milions de subscripcions de telefonia mòbil a Europa i Internet fa servir més de 370 milions de ciutadans de la UE. Més de la meitat dels consumidors de la UE han realitzat almenys una compra en línia en els darrers dotze mesos i el 80% dels consumidors en línia utilitza llocs web de comparació de preus per trobar millors ofertes.

La cimera se centrarà en la necessitat urgent d’un mercat digital i de telecomunicacions únic integrat que beneficiï els consumidors i les empreses. La Comissió està decidida a mantenir-se a prop dels ciutadans atenent les seves preocupacions i reconstruint la seva confiança en el mercat intern, especialment en el mercat únic digital.

anunci

Fer que la política del consumidor s’adapti a l’era digital és un objectiu de la Comissió, tal com es destaca a l’Agenda del consumidor. La Comissió ja ha començat a oferir resultats en aquest sentit: la plataforma de resolució de conflictes en línia, la nova directiva sobre drets dels consumidors, el treball en curs sobre les eines de comparació i les revisions dels usuaris, el focus enfocat a l'aplicació en línia, el llançament de Consumer Classroom i el llançament de una plataforma web interactiva per al desenvolupament de capacitats de les organitzacions de consumidors. La Comissió també ha presentat ambicioses propostes per actualitzar el marc actual de protecció de dades i completar el mercat únic de telecomunicacions.

L’objectiu de la Cimera és examinar el que s’ha aconseguit fins ara per fer que la política del consumidor s’adeqüi a l’era digital, inclosa la revisió de les millors pràctiques nacionals, i què queda per fer per afrontar els reptes emergents.

Es realitzaran tallers específics sobre els temes següents:

  • "Connectivitat": explorar les necessitats dels consumidors de connectivitat de banda ampla a la UE en els propers cinc anys i maneres d'evitar una bretxa digital.
  • "Drets de la UE per als consumidors en línia": identificació de possibles llacunes en la normativa existent i maneres d'intensificar l'aplicació.
  • "Pagaments en línia": avalueu els riscos i els beneficis per als consumidors en la presa d'aquestes formes de pagament, per exemple, en relació amb la protecció de dades personals en les transaccions de pagament.
  • "Alfabetització digital": ajudar els consumidors a dominar l'entorn digital, distingir el contingut de pagament o patrocinat d'altres continguts, entendre i gestionar el seguiment en línia i la publicitat de comportament en línia.
  • "Confiar en línia": avaluar fins a quin punt eines com ara marques de confiança i ressenyes de consumidors en línia poden ajudar a augmentar la confiança dels consumidors en el comerç electrònic i com es pot garantir la fiabilitat d'aquestes eines.
  • "Ofertes noves i més justes": millorar l'elecció del consumidor mitjançant ofertes habilitades digitalment (per exemple, mitjançant eines de comparació).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències