Connecteu-vos amb nosaltres

Consell de Ministres

Fets clau: s’hauria d’explicar als petits inversors: acord del Parlament Europeu / Consell

COMPARTIR:

publicat

on

small_investors_parliamentEls negociadors del Parlament i els representants del Consell de Ministres van acordar un projecte de normes de la UE sobre informació clau per als petits inversors abans de signar un contracte. La informació clara, comparable i completa sobre productes d’inversió s’ha de proporcionar en un document d’informació clau A1 (KID) obligatori de tres pàgines. El Parlament sotmetrà les normes acordades a votació plenària a l’abril.

KID de lectura fàcil

Abans de signar un contracte, a tots els petits inversors (no professionals) se’ls hauria de donar un KID de format estàndard A4 de tres pàgines per ajudar-los a comprendre i comparar productes d’inversió al detall i assegurances (PRIIP) empaquetats, estimar el cost total de la seva inversió així com ser conscient del seu perfil de risc-recompensa.
Els KID haurien d'estar clarament separats dels materials publicitaris, d'acord amb qualsevol document contractual vinculant i preparats per una entitat clarament identificable que hagi creat el producte.

Els negociadors del Parlament van assegurar que, si escau, també s'informarà als inversors sobre si la seva inversió contribuirà a projectes amb finalitats ambientals o socials.
Si escau, el KID també hauria d'incloure una "alerta de comprensió" advertint que "esteu a punt de comprar un producte que no és senzill i que pot ser difícil d'entendre".

Productes d'inversió coberts ...
Les noves normes s'aplicarien a tots els productes d'inversió destinats a petits inversors.

... i no cobert
Tanmateix, no s’aplicarien a: productes d’assegurança de no vida, contractes d’assegurança de vida en què els beneficis del contracte només s’abonen per defunció o per incapacitat per lesions, malalties o malalties o dipòsits diferents dels dipòsits i valors estructurats.

Els sistemes de pensions oficialment reconeguts, els productes de pensions que, segons la legislació nacional, es reconeixen com a objectiu principal de proporcionar a l’inversor ingressos per a la jubilació i els productes de pensions individuals per als quals es requereixi una contribució de l’empresari també quedarien exempts de l’abast la legislació.
Responsabilitat per pèrdues

Els nens no han de ser enganyosos. Si un petit inversor pogués demostrar que la informació d'un KID causava una pèrdua o que era inexacta o incompatible amb qualsevol document contractual vinculant, el fabricant del producte d'inversió podria ser responsable segons la legislació nacional.
Propers passos

anunci

Per fer-se efectives, les noves normes han de ser aprovades pel Parlament en el seu conjunt durant la sessió plenària d’abril II i aprovades pels estats membres.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències