Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

El president Barroso anuncia 07:00 comissionats passiu en les eleccions al Parlament Europeu i estableix acords de treball per a la durada de la campanya

COMPARTIR:

publicat

on

20121114_manifeur_784-ACTUALITZATAvui (2 d'abril) el president Barroso ha anunciat que set comissaris es presentaran a les eleccions i que sis prendran permisos electorals per participar de manera activa a la campanya electoral.

Els següents membres de la Comissió han informat el president de la seva intenció de participar activament en la campanya electoral del PE:

Vicepresident Reding, responsable de justícia, drets fonamentals i ciutadania;

El vicepresident Tajani, responsable d’indústria i emprenedoria;

El vicepresident Šefčovič, responsable de les relacions i administracions interinstitucionals;

El vicepresident Rehn, responsable dels afers econòmics i monetaris i de l'euro;

El comissari Lewandowski, responsable de la programació financera i del pressupost, i;

anunci

Comissari Mimica, responsable de la política de consum.

El president ha decidit concedir permisos electorals a aquests comissaris entre el 19 d'abril i el 25 de maig, amb l'excepció del vicepresident Rehn, el permís electoral del qual començarà el 7 d'abril. Tal com es preveu al Codi de conducta, aquest permís no es paga i durant aquest període els comissaris no poden utilitzar els recursos humans ni materials de la Comissió. Tots els comissaris en excedència electoral tornaran al servei actiu a la Comissió a partir del 26 de maig. Si són elegits, aquells que decideixin ocupar el seu lloc al Parlament Europeu hauran de renunciar a la Comissió a finals de juny.

El president Barroso també ha decidit qui serà el responsable temporal a nivell polític de les carteres d’aquells comissaris que estaran de baixa electoral. Les seves decisions són les següents:

El president assumirà la responsabilitat de la cartera del vicepresident Šefčovič, responsable de les relacions i administracions interinstitucionals.

El vicepresident Kallas assumirà la responsabilitat de la cartera del vicepresident Rehn, responsable dels afers econòmics i monetaris i de l'euro.

El comissari Piebalgs assumirà la responsabilitat de la cartera del comissari Lewandowski, responsable de la programació financera i del pressupost.

El comissari Hahn assumirà la responsabilitat de la cartera del vicepresident Reding, responsable de la justícia, els drets fonamentals i la ciutadania.

El comissari Barnier assumirà la responsabilitat de la cartera del vicepresident Tajani, responsable d’indústria i emprenedoria.

El comissari Andor assumirà la responsabilitat de la cartera del comissari Mimica, responsable de la política de consum.

Durant el període de permís electoral, els gabinets i serveis dels comissaris en excedència informaran i treballaran per als comissaris que assumeixen la responsabilitat temporal de la cartera del seu actual comissari.

El Codi de conducta dels comissaris també preveu els casos en què un comissari es presenta a les eleccions però no està actiu a la campanya ("el president, tenint en compte les circumstàncies particulars ... decidirà si la participació prevista a la campanya electoral és compatible amb la compliment de les funcions del comissari ".) És el cas del comissari De Gucht, responsable de comerç. De Gucht s'ha compromès a no participar activament en la campanya i a continuar complint les seves funcions com a comissari. De Gucht també ha declarat públicament que no ocuparà el seu lloc al Parlament Europeu en cas que sigui elegit.

Tal com preveu l’acord marc entre el Parlament Europeu i la Comissió (DO L304 de 20 de novembre de 2010), el president Barroso ha informat el president del Parlament Europeu de les seves decisions esmentades sobre la baixa electoral. També s’ha informat la Presidència del Consell de Ministres.

Fons

Entre els dies 22 i 25 de maig, els europeus votaran a les eleccions europees per a un nou parlament europeu.

Tal com preveu el Codi de conducta per als comissaris (C (2011) 2904), els comissaris "poden ser políticament actius". Quan decideixin presentar-se a les eleccions, "informaran el president de la seva intenció de participar en una campanya electoral i del paper que esperen tenir en aquesta campanya. Si tenen intenció de jugar un paper actiu en la campanya electoral, hauran de retirar-se de la feina de la Comissió durant tot el període d'implicació activa i almenys durant la durada de la campanya ".

Codi de conducta dels comissaris

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències