Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

Comissió Europea advoca per normes estrictes per regular avions civils

COMPARTIR:

publicat

on

drones_a_aigua_remotllada_aerola_sistemes_52fb0eb04eLa Comissió Europea ha proposat avui (8 abril) de fixar noves normes dures per regular les operacions dels drons civils (o sistemes remots d’avió d’aeronaus - RPAS). Els nous estàndards cobriran seguretat, seguretat, privacitat, protecció de dades, assegurances i responsabilitat civil. L'objectiu és permetre que la indústria europea es converteixi en un líder global en el mercat d'aquesta tecnologia emergent, alhora que garanteixi que totes les salvaguardes necessàries estiguin en vigor.

Els drons civils s’utilitzen cada vegada més a Europa, a països com Suècia, França i el Regne Unit, en diferents sectors, però sota un marc regulador fragmentat. S'apliquen normes nacionals bàsiques de seguretat, però les normes difereixen a través de la UE i no es tracten de manera coherent una sèrie de garanties clau.

El vicepresident Siim Kallas, comissari de mobilitat i transport, va dir: "Els avions no tripulats civils poden comprovar si hi ha danys als ponts per carretera i ferrocarril, controlar els desastres naturals com les inundacions i els cultius per aspersió amb una precisió precisa. Tenen totes les formes i mides. en el futur, fins i tot poden lliurar llibres del vostre distribuïdor en línia preferit. Però moltes persones, inclòs jo, tenen preocupacions sobre els problemes de seguretat, seguretat i privadesa relacionats amb aquests dispositius. "

La tecnologia per als avions no tripulats civils està madurant i hi ha un potencial de creixement i creació d’ocupació significatius. Segons algunes estimacions dels propers deu anys, podria valer el 10% del mercat de l'aviació, és a dir, 10 milions d'euros a l'any. El vicepresident va afegir: "Si alguna vegada hi va haver un moment adequat per fer-ho i fer-ho a nivell europeu, ho és ara. Perquè els avions pilotats a distància, gairebé per definició, creuaran fronteres i la indústria segueix sent en els seus inicis. Ara tenim l'oportunitat de fer un únic conjunt de regles amb les que tothom pugui treballar, tal com fem per a avions més grans ".

Les noves normes cobriran les següents àrees:

Normes estrictes de la UE sobre autoritzacions de seguretat. La seguretat és la primera prioritat de la política aèria de la UE. Les normes de la UE es basaran en el principi que els avions no tripulats civils (avions pilotats a distància) han de proporcionar un nivell de seguretat equivalent a les operacions d’aviació “tripulades”. EASA, l'Agència Europea de Seguretat Aèria, començarà a desenvolupar estàndards específics a tota la UE per a avions pilotats a distància.

Controls durs de privacitat i protecció de dades. Les dades recollides per aeronaus pilotades remotament han de complir les normes de protecció de dades aplicables i les autoritats de protecció de dades han de controlar la posterior recopilació i tractament de dades personals. La Comissió avaluarà com es pot garantir que les normes de protecció de dades s'apliquin íntegrament a les aeronaus pilotades de forma remota i proposin canvis o orientacions específiques on sigui necessari.

anunci

Controls per garantir la seguretat. Els drons civils poden estar subjectes a possibles accions il·lícites i amenaces a la seguretat, com altres avions. EASA començarà a treballar per desenvolupar els requisits de seguretat necessaris, especialment per protegir els fluxos d'informació i, a continuació, proposarà obligacions legals específiques per a tots els actors implicats (per exemple, la gestió del trànsit aeri, l'operador, els proveïdors de serveis de telecomunicacions), que les autoritats nacionals hauran d'aplicar.

Un marc clar de responsabilitat civil i assegurança. El règim actual d’assegurances de tercers s’ha establert principalment en termes d’avions tripulats, on la massa (a partir de 500kg) determina l’import mínim de l’assegurança. La Comissió avaluarà la necessitat de modificar les regles actuals per tenir en compte les especificitats de les aeronaus pilotades a distància.

Racionalitzar la R + D i donar suport a la nova indústria. La Comissió racionalitzarà el treball en R + D, en particular els fons de R + D de la UE gestionats pel Empresa comuna SESAR mantenir els terminis de lliurament de tecnologies prometedores per a la inserció de l’RPAS a l’espai aeri europeu el més curt possible. Les pimes i les noves empreses del sector obtindran suport industrial per desenvolupar tecnologies adequades (sota els programes Horizon 2020 i COSME).

Què passa després?

La Comissió realitzarà en 2014 una avaluació d'impacte en profunditat per examinar els problemes i definir les millors opcions per abordar-les. A continuació, es pot fer una proposta legislativa, que serà aprovada pels Estats membres i pel Parlament Europeu. A més, EASA pot començar immediatament a desenvolupar les normes de seguretat necessàries. Altres mesures poden incloure accions de suport a programes de la UE existents com SESAR, Horizon 2020 o COSME. Tot aquest treball pretén complir l'objectiu establert del Consell Europeu de desembre de 2013 per garantir la integració progressiva de RPAS a l'espai aeri a partir de 2016.

Més informació

MEMO / 14 / 259
DECLARACIÓ / 14 / 110
COMUNICACIÓ
Seguiu Vicepresident Kallas en Twitter

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències