Connecteu-vos amb nosaltres

Demografia

Primera acció conjunta de la UE per harmonitzar els programes nacionals d'investigació sobre els canvis demogràfics

COMPARTIR:

publicat

on

demograph1El canvi demogràfic és un dels grans reptes socials als quals s’enfronten actualment els estats europeus. A causa de la gran importància d’aquest tema, 14 estats europeus i Canadà s’han adherit a la Joint Programming Initiative "Més anys, millors vides: els potencials i els reptes del canvi demogràfic".

L'objectiu general d'aquesta iniciativa és una millor coordinació dels programes nacionals i de la UE en el camp del canvi demogràfic. Aquest llançament de l'Agenda Estratègica de Recerca (SRA) és una fita important en la promoció de la investigació sobre el canvi demogràfic a Europa. A més, és un primer pas cap a la implementació d'activitats conjuntes i l'alineació dels programes nacionals de recerca.

No hi ha solucions "europees" senzilles als reptes del canvi demogràfic, ja que els estats membres i les seves regions varien molt en la història, la cultura, les circumstàncies econòmiques i els models de benestar. L'objectiu de la nostra estratègia és garantir que els responsables polítics i els professionals, a tots els nivells, tinguin l'evidència científica necessària per activar estratègies que garanteixin a tots els ciutadans d'Europa la vida més satisfactòria i productiva possible.

L'Assemblea General de la JPI creu que la recerca proposada a l'Agenda Estratègica de Recerca ajudarà a garantir que el canvi demogràfic es converteixi en una oportunitat en lloc d'una càrrega per a Europa i els seus ciutadans, i que es minimitzin els possibles riscos socials i econòmics.

L’Agenda de Recerca Estratègica defineix les prioritats per a la investigació i l’elaboració de polítiques en quatre àmbits d’impacte demogràfic sobre la societat: qualitat de vida i salut, producció econòmica i social, governança i institucions i sostenibilitat del benestar a la UE. Els representants d’alt nivell de la Junta Directiva (Troika), el Consell Científic Assessor (SAB) i el Consell Assessor Social (SOAB) de la JPI-MYBL s’iniciaran a introduir les principals prioritats de recerca de la SRA que s’han identificat com a camps principals d'acció en la futura política nacional i europea de recerca (vegeu l'agenda adjunta de l'esdeveniment).

El professor Paolo M. Rossini, neuròleg reconegut internacionalment, director de l'institut de Neurologia de la Universitat Cattolica del Sacro Cuore i president de la JPI va dir: “Per primera vegada, Europa pretén inserir en els programes nacionals de recerca d'un nombre important de membres. , un enfocament unificador que s'espera que produeixi una estratègia de recerca harmonitzada i innovadora amb l'objectiu d'abordar els reptes relacionats amb els canvis demogràfics.

"El nostre pla és desenvolupar i fomentar un nou tipus de ciència interdisciplinària que abordi aquest important tema des de diferents angulacions científiques, com ara la salut, el benestar, la urbanització, la mobilitat, les ciències socials, el treball i la producció i l'educació al llarg de la vida".

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències