Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Un estudi de la Comissió identifica els principals centres TIC d’Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

EIPE_POLES of Excellence_infographics_d3_v5Us pregunteu què fa un punt de connexió TIC? Feu una ullada a Munic, Londres, París o ciutats més petites com Darmstadt identificades en una nova Atles de la UE de punts calents TIC. Aquest atles mostra on prosperen les tecnologies digitals i examina els factors que contribueixen a aquest èxit.

La major part de l'activitat TIC a Europa es desenvolupa en 34 regions de 12 països (que figuren a l'annex). Els ingredients clau per a l’èxit van incloure l’accés a universitats i centres d’investigació de primer nivell i oportunitats de finançament com el capital risc.

El vicepresident de la Comissió Europea @NeelieKroesEU Va dir: "Aquesta és la prova que l'èxit digital prové de la voluntat d'invertir, d'una mentalitat oberta per a la innovació i la planificació. Europa necessita construir aquests valors avui per ser un líder mundial en tecnologia".

anunci

Classificacions de categories

Graduats en informàtica: el Regne Unit proporciona vuit de les deu regions més importants.

Activitat de recerca i patents: Alemanya ocupa el primer lloc.

anunci

Creixement de l'ocupació: Lisboa a Portugal i Rzeszowski a Polònia creixen més ràpidament.

Capital risc: Munic, París i Londres atreuen la major quantitat de capital.

No cal ser gran per tenir èxit.

L'estudi també subratlla la importància de les regions més petites. Per exemple, Darmstadt -una ciutat de 150.000 persones-, basada en la seva producció innovadora i investigadora i en la seva activa comunitat empresarial, ocupa el lloc setè entre els 10 millors pols d’excel·lència TIC de la UE. Altres regions de petites dimensions amb un fort rendiment són Lovaina, Karlsruhe o Cambridge.

Ingredients per a l'èxit digital

L'excel·lència TIC d'una regió està lligada a activitats de recerca i desenvolupament, a la capacitat de portar coneixement al mercat (innovació) i a construir una intensa activitat empresarial al voltant d'aquesta innovació. Sembla que les regions pròsperes de les TIC:

 • La majoria són zones industrials de llarga data;
 • comptar amb institucions educatives d’alt nivell i altres actors clau de la innovació;
 • tenir polítiques a llarg termini sobre recerca i innovació;
 • han gaudit d’oportunitats històriques (com ara ser les capitals nacionals polítiques) i;
 • tendeixen a agrupar-se (la meitat dels 34 pols d’excel·lència són regions veïnes).

Aquest efecte també s’observa en llocs com Silicon Valley (EUA), Bangalore (Índia) o Changzhou (Xina).

Fons

Aquest informe tracta de Estratègia de la UE reforçar el lideratge industrial i tecnològic europeu en TIC. Les conclusions de l’informe i l’Atles s’utilitzaran en la formulació de futures polítiques de la UE per fomentar la innovació a la UE. També s’hi alimentaran EURIPIDIS projecte, centrat en la política d’innovació en TIC i en la transferència al mercat de les millors idees de recerca. A més, el CCI té previst analitzar la diversitat tecnològica de l'activitat TIC i la seva evolució; això ajudarà a identificar la complementarietat entre ubicacions.

Un pol d’excel·lència de les TIC europees (EIPEs) és una àrea geogràfica dins de la UE, amb activitats amb millor rendiment en producció de TIC, R + D i innovació, activitats amb un paper central a les xarxes internacionals mundials.

L'informe va examinar totes les regions de la UE (1,303 NUTS3 regions) en termes d'activitat TIC i puntuacions assignades segons el seu pes relatiu; El 14% de les regions va obtenir més de 20 punts. Els 34 primers van anotar entre 41 i 100.

L'informe va analitzar tres elements (activitat empresarial, R + D i innovació en el sector TIC) en funció de la seva intensitat (per exemple, rotació empresarial, creixement de la facturació, nombre d'empleats), la seva internacionalització (per exemple, quants socis internacionals empreses / centres de recerca / universitats) have) i networking (quin és el paper de cada regió a les xarxes: quins d'ells són concentradors i es connecten directament a molts socis, quins d'ells tenen enllaços que només permeten pocs intercanvis)

Els resultats es van basar en un indicador compost que reuneix 42 indicadors per avaluar les activitats de les TIC. Es van utilitzar diverses fonts de dades i bases de dades per elaborar els indicadors i mesuraments: rànquings universitaris, índexs de cites, informació sobre les col·laboracions de projectes de recerca europeus, quantes empreses inversores mundials en R + D en TIC estan presents a cada regió, finançament de capital risc o dades d’ocupació i transferència d'informació de les empreses.

L' Projecte Europeu de Pols d’Excel·lència de les TIC (EIPE) està sent desenvolupat per Centre Comú d'Investigació i DG Connect.

Més informació

Informe sobre pols d’excel·lència de les TIC europees
hashtags: #recerca #innovació
Neelie Kroes,
Segueix Neelie endavant Twitter

Apèndix

Regions de millor rendiment segons l’indicador compost EIPE

Nivell Rang EIPE Nom de la regió Puntuació EIPE
1r nivell 1 München, Kreisfreie Stadt 100
2 Londres interior - est 97
3 <font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">Paris 95
2n nivell 4 Karlsruhe, Stadtkreis 80
5 Cambridgeshire CC 78
6 Stockholms lan 77
7 Darmstadt, Kreisfreie Stadt 73
8 Uusimaa 70
9 Zuidoost-Noord-Brabant 70
10 Groot-Amsterdam 64
11 Arr. Lovaina 61
3r nivell 12 Bonn, Kreisfreie Stadt 59
13 Hauts-de-Seine 59
14 Milà 59
15 Berlín 58
16 Dublín 57
17 Aquisgrà, Kreisfreie Stadt 55
18 Delft a Westland 55
19 Oxfordshire 51
20 Edimburg, ciutat de 51
21 Stuttgart, Stadtkreis 50
22 Heidelberg, Stadtkreis 49
23 München, Landkreis 49
24 Arr. de Bruxelles-Capitale 48
25 Byen Kobenhavn 48
26 Berkshire 48
27 Viena 47
28 Madrid 46
29 Surrey 45
30 Frankfurt del Main, Kreisfreie Stadt 44
31 Hampshire CC 43
32 Erlangen, Kreisfreie Stadt 42
33 Yvelines 42
34 Dresden, Kreisfreie Stadt 41
Nota: la taula inclou el rànquing de 34 millors puntuacions de les 1303 regions europees que van obtenir més de 41 punts a l’indicador compost EIPE (IC). Les regions de primer nivell puntuen entre 1 i 81, les regions de segon nivell entre 100 i 2 i les regions de tercer nivell entre 61 i 80 a l’EIPE CI. L'escala de l'indicador compost EIPE representa una escala normalitzada amb un mínim de 3 i un màxim de 41. L'indicador en brut EIPE és un indicador de puntuacions z calculat sobre 60 indicadors igualment ponderats. Per obtenir més detalls metodològics, consulteu els annexos de l'informe i l'informe metodològic que documenta la metodologia del rànquing EIPE.

Seguir llegint
anunci

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Euro digital: la Comissió celebra el llançament del projecte de l'euro digital per part del BCE

publicat

on

La Comissió celebra la decisió del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) de posar en marxa el projecte de l'euro digital i iniciar la seva fase d'investigació. Aquesta fase examinarà diverses opcions de disseny, requisits dels usuaris i com els intermediaris financers podrien proporcionar serveis basats en un euro digital. L’euro digital, una forma digital de diners dels bancs centrals, oferiria més opcions als consumidors i empreses en situacions en què no es pugui utilitzar efectiu físic. Donaria suport a un sector de pagaments ben integrat per donar resposta a les noves necessitats de pagament a Europa.

Tenint en compte la digitalització, els canvis ràpids en el panorama dels pagaments i l’aparició dels actius criptogràfics, l’euro digital seria un complement a l’efectiu, que hauria de romandre àmpliament disponible i usable. Donaria suport a diversos objectius polítics establerts a la Comissió més àmplia finances digitals i estratègies de pagaments al detall que inclouen la digitalització de l'economia europea, augmenten el paper internacional de l'euro i donen suport a l'autonomia estratègica oberta de la UE. Basant-se en la cooperació tècnica amb el BCE iniciada al gener, la Comissió continuarà treballant estretament amb el BCE i les institucions de la UE durant tota la fase d’investigació per analitzar i provar les diverses opcions de disseny amb vista als objectius de la política.

anunci

Seguir llegint

economia digital

Es llança un nou recurs digital per donar suport a la salut, l’atenció social i la innovació del sector

publicat

on

Aconseguir la innovació és un nou recurs desenvolupat per Life Sciences Hub Wales per informar i orientar aquells que treballen en la indústria, la salut i la innovació en atenció social. Resumeix la investigació clau, proporciona informació crítica i ofereix noves perspectives dels líders de pensament intersectorials.

Aquest nou recurs digital revisa la riquesa de coneixement disponible sobre innovació en salut i atenció social per dotar a aquells que ho necessiten de la informació més rellevant i important. Life Sciences Hub Wales ha treballat estretament amb col·laboradors que abasten salut, indústria, acadèmia i atenció social.

Molts grups d’interès perceben la innovació com a essencial per catalitzar els canvis a tot el sistema i modificar la diferència entre pacients i persones. Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria.

anunci

Tot i això, les barreres poden dificultar la innovació, inclosa la manca de llenguatge comú, recursos i compromís entre sectors. Life Sciences Hub Wales ha creat el recurs Achieving Innovation per ajudar a afrontar aquests reptes, identificant solucions i respostes basades en l'evidència per ajudar a navegar per l'ecosistema de la innovació i protegir els nostres sistemes d'assistència sanitària i social.

El recurs s’ha d’actualitzar regularment amb material nou i es llança amb:

Cari-Anne Quinn, CEO de Life Sciences Hub Wales, va dir: "Aquest nou recurs pot jugar un paper clau en ajudar els grups d'interès de totes les procedències a navegar pels ecosistemes de salut i assistència social a Gal·les i més enllà. Els innovadors tenen la clau per a la transformació a gran escala de la salut, l'atenció i el benestar a Gal·les i aquest recurs els ajudarà a aconseguir-ho ".

anunci

Eluned Morgan, ministre de Sanitat i Serveis Socials, va dir: “La innovació juga un paper fonamental per donar suport als nostres sectors de salut i assistència social a Gal·les per oferir noves idees i tecnologies en col·laboració amb la indústria. Dono la benvinguda a Life Sciences Hub Wales, el nou recurs "Aconseguir innovació" com a eina clau per als innovadors que treballen per superar reptes reals i captar noves oportunitats apassionants. Quan vam establir i finançar Life Science Hub Wales, la innovació era el centre del seu ethos; aquest ethos ha jugat un paper clau en la nostra recuperació i resposta a l’impacte de COVID-19 ”.

El doctor Chris Subbe, consultor de medicina aguda, respiratòria i d'atenció crítica a la Junta de Salut de la Universitat Betsi Cadwaladr i professor clínic sènior a la Universitat de Bangor, va dir: “Estava encantat de contribuir al recurs Achieving Innovation explorant la importància de fer de la innovació un hàbit quotidià.

En aquest moment de pressions excepcionals sobre la nostra capacitat per proporcionar una atenció de qualitat, hem de trobar maneres de desenvolupar talent i idees des d’on vinguin. Aquest nou recurs hauria de capacitar els innovadors multidisciplinaris de la indústria i de l’àmbit sanitari amb la informació, el context i el llenguatge necessaris. "

Darren Hughes, director de la Confederació del NHS de Gal·les, va dir: "Donem la benvinguda al nou recurs Achieving Innovation del Life Sciences Hub Wales, ja que hem vist l'impacte de la innovació i la transformació de serveis en resposta a la pandèmia Covid-19. El recurs dóna suport a una comprensió més profunda de la innovació i complementa el nostre informe de diverses agències elaborat per la Universitat de Swansea, L’informe d’estudi d’innovació i transformació del NHS Wales COVID-19, que parteix d’una àmplia base d’evidències d’experiències del personal de tot el NHS de Gal·les, examinant per què i com van innovar i examinant recomanacions pràctiques per impulsar aquesta agenda.

"En iniciar la recuperació, és imprescindible aprofitar l'oportunitat de millorar la prestació del servei, l'eficiència, els resultats dels pacients, el benestar del personal i fomentar una cultura d'aprenentatge i compartir bones pràctiques a través de les fronteres organitzatives".

El recurs arriba en un moment apassionant per a la innovació a Gal·les, amb el llançament de les acadèmies d’aprenentatge intensiu a principis del 2021. Aquestes primeres acadèmies del món, que ofereixen cursos impartits centrats en la innovació, investigació i assessorament a mida, són les primeres del món. serveis, amb Life Sciences Hub Wales donant suport a socis rellevants.

Si voleu explorar el recurs Achieving Innovation, clica aquí

Sobre Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales té com a objectiu convertir Gal·les en el lloc preferit per a la innovació en salut, atenció i benestar. Ajudem a avançar en la innovació i a crear una col·laboració significativa entre la indústria, la salut, l’atenció social, el govern i les organitzacions de recerca.

Volem ajudar a transformar tant la salut com el benestar econòmic de la nació:

 • Accelerar el desenvolupament i l'adopció de solucions innovadores que donin suport a les necessitats de salut i atenció social de Gal·les, i;
 • col·laborar amb la indústria per avançar en la millora econòmica en el sector de les ciències de la vida i impulsar el creixement empresarial i l'ocupació a Gal·les.

Ho fem treballant estretament amb companys de salut i assistència social per entendre els reptes i les pressions que pot afrontar una organització. Un cop identificats, després treballem amb la indústria per ajudar a obtenir i donar suport al desenvolupament de solucions innovadores per respondre amb agilitat a aquests reptes.

El nostre equip ofereix assessorament, senyalització i suport a mida per accelerar tots els viatges d’innovació, ja sigui donant suport a un metge amb una idea brillant o a una organització multinacional de ciències de la vida.

Life Sciences Hub Wales ajuda a catalitzar el canvi a tot el sistema convocant i orquestrant un ecosistema d’innovació intersectorial. Aquestes connexions ens permeten crear valuoses oportunitats de connexió i de treball en xarxa.

Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Sobre el recurs per assolir la innovació

El recurs es llança amb:

 • Vuit idees per aconseguir la innovació- article que recopila idees i temes clau de tot el recurs.
 • directori resumint el suport i les organitzacions disponibles a Gal·les.
 • A revisió narrativa d’evidències d’innovació i literatura.
 • A revisió de la política de l'enfocament del govern gal·lès sobre la innovació.
 • blocs escrit per líders de tota la salut, indústria i atenció social centrats en la innovació.
 • Podcasts on els líders de pensament debaten sobre els reptes i les oportunitats de la innovació.

Referència de l'enquesta:

"Una enquesta recent encarregada per Life Sciences Hub Wales per a Beaufort Research va trobar que el 97% de l'atenció sanitària i social considerava que la innovació era molt important, juntament amb el 91% de la indústria ".

Beaufort Research va rebre l’encàrrec de Life Sciences Hub Wales de realitzar una enquesta anònima sobre les percepcions intersectorials de les parts interessades al voltant de l’organització i del sector més ampli de les ciències de la vida a principis de 2021. Això es va emprendre per ajudar a informar la futura direcció estratègica de Life Sciences Hub Wales.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències