Connecteu-vos amb nosaltres

economia digital

Un estudi de la Comissió identifica els principals centres TIC d’Europa

COMPARTIR:

publicat

on

EIPE_POLES d'Excel·lència_infografia_d3_v5Us pregunteu què fa un punt de connexió TIC? Feu una ullada a Munic, Londres, París o ciutats més petites com Darmstadt identificades en una nova Atles de la UE de punts calents TIC. Aquest atles mostra on prosperen les tecnologies digitals i examina els factors que contribueixen a aquest èxit.

La major part de l'activitat TIC a Europa es desenvolupa en 34 regions de 12 països (que figuren a l'annex). Els ingredients clau per a l’èxit van incloure l’accés a universitats i centres d’investigació de primer nivell i oportunitats de finançament com el capital risc.

El vicepresident de la Comissió Europea @NeelieKroesEU Va dir: "Aquesta és la prova que l'èxit digital prové de la voluntat d'invertir, d'una mentalitat oberta per a la innovació i la planificació. Europa necessita construir aquests valors avui per ser un líder mundial en tecnologia".

Classificacions de categories

Graduats en informàtica: el Regne Unit proporciona vuit de les deu regions més importants.

Activitat de recerca i patents: Alemanya ocupa el primer lloc.

Creixement de l'ocupació: Lisboa a Portugal i Rzeszowski a Polònia creixen més ràpidament.

anunci

Capital risc: Munic, París i Londres atreuen la major quantitat de capital.

No cal ser gran per tenir èxit.

L'estudi també subratlla la importància de les regions més petites. Per exemple, Darmstadt -una ciutat de 150.000 persones-, basada en la seva producció innovadora i investigadora i en la seva activa comunitat empresarial, ocupa el lloc setè entre els 10 millors pols d’excel·lència TIC de la UE. Altres regions de petites dimensions amb un fort rendiment són Lovaina, Karlsruhe o Cambridge.

Ingredients per a l'èxit digital

L'excel·lència TIC d'una regió està lligada a activitats de recerca i desenvolupament, a la capacitat de portar coneixement al mercat (innovació) i a construir una intensa activitat empresarial al voltant d'aquesta innovació. Sembla que les regions pròsperes de les TIC:

  • La majoria són zones industrials de llarga data;
  • comptar amb institucions educatives d’alt nivell i altres actors clau de la innovació;
  • tenir polítiques a llarg termini sobre recerca i innovació;
  • han gaudit d’oportunitats històriques (com ara ser les capitals nacionals polítiques) i;
  • tendeixen a agrupar-se (la meitat dels 34 pols d’excel·lència són regions veïnes).

Aquest efecte també s’observa en llocs com Silicon Valley (EUA), Bangalore (Índia) o Changzhou (Xina).

Fons

Aquest informe tracta de Estratègia de la UE reforçar el lideratge industrial i tecnològic europeu en TIC. Les conclusions de l’informe i l’Atles s’utilitzaran en la formulació de futures polítiques de la UE per fomentar la innovació a la UE. També s’hi alimentaran EURIPIDIS projecte, centrat en la política d’innovació en TIC i en la transferència al mercat de les millors idees de recerca. A més, el CCI té previst analitzar la diversitat tecnològica de l'activitat TIC i la seva evolució; això ajudarà a identificar la complementarietat entre ubicacions.

Un pol d’excel·lència de les TIC europees (EIPEs) és una àrea geogràfica dins de la UE, amb activitats amb millor rendiment en producció de TIC, R + D i innovació, activitats amb un paper central a les xarxes internacionals mundials.

L'informe va examinar totes les regions de la UE (1,303 regions NUTS3) en termes d'activitat TIC i puntuacions assignades segons el seu pes relatiu; El 14% de les regions va obtenir més de 20 punts. Els 34 primers van anotar entre 41 i 100.

L'informe va analitzar tres elements (activitat empresarial, R + D i innovació en el sector TIC) en funció de la seva intensitat (per exemple, rotació empresarial, creixement de la facturació, nombre d'empleats), la seva internacionalització (per exemple, quants socis internacionals empreses / centres de recerca / universitats) have) i networking (quin és el paper de cada regió a les xarxes: quins d'ells són concentradors i es connecten directament a molts socis, quins d'ells tenen enllaços que només permeten pocs intercanvis)

Els resultats es van basar en un indicador compost que reuneix 42 indicadors per avaluar les activitats de les TIC. Es van utilitzar diverses fonts de dades i bases de dades per elaborar els indicadors i mesuraments: rànquings universitaris, índexs de cites, informació sobre les col·laboracions de projectes de recerca europeus, quantes empreses inversores mundials en R + D en TIC estan presents a cada regió, finançament de capital risc o dades d’ocupació i transferència d'informació de les empreses.

El Projecte Europeu de Pols d’Excel·lència de les TIC (EIPE) està sent desenvolupat per Centre Comú d'Investigació i DG Connect.

Més informació

Informe sobre pols d’excel·lència de les TIC europees
hashtags: #recerca #innovació
Neelie Kroes,
Segueix Neelie endavant Twitter

Apèndix

Regions de millor rendiment segons l’indicador compost EIPE

Nivell Rang EIPE Nom de la regió Puntuació EIPE
1r nivell 1 München, Kreisfreie Stadt 100
2 Londres interior - est 97
3 <font style="vertical-align: inherit;"><font style="vertical-align: inherit;">Paris 95
2n nivell 4 Karlsruhe, Stadtkreis 80
5 Cambridgeshire CC 78
6 Estocolm lan 77
7 Darmstadt, Kreisfreie Stadt 73
8 Uusimaa 70
9 Zuidoost-Noord-Brabant 70
10 Groot-Amsterdam 64
11 Arr. Lovaina 61
3r nivell 12 Bonn, Kreisfreie Stadt 59
13 Alts-de-Seine 59
14 Milano 59
15 Berlín 58
16 Dublín 57
17 Aquisgrà, Kreisfreie Stadt 55
18 Delft a Westland 55
19 Oxfordshire 51
20 Edimburg, ciutat de 51
21 Stuttgart, Stadtkreis 50
22 Heidelberg, Stadtkreis 49
23 München, Landkreis 49
24 Arr. de Brussel·les-Capital 48
25 Byen Kobenhavn 48
26 Berkshire 48
27 Viena 47
28 Madrid 46
29 Surrey 45
30 Frankfurt del Main, Kreisfreie Stadt 44
31 Hampshire CC 43
32 Erlangen, Kreisfreie Stadt 42
33 Yvelines 42
34 Dresden, Kreisfreie Stadt 41
Nota: la taula inclou el rànquing de 34 millors puntuacions de les 1303 regions europees que van obtenir més de 41 punts a l’indicador compost EIPE (IC). Les regions de primer nivell puntuen entre 1 i 81, les regions de segon nivell entre 100 i 2 i les regions de tercer nivell entre 61 i 80 a l’EIPE CI. L'escala de l'indicador compost EIPE representa una escala normalitzada amb un mínim de 3 i un màxim de 41. L'indicador en brut EIPE és un indicador de puntuacions z calculat sobre 60 indicadors igualment ponderats. Per obtenir més detalls metodològics, consulteu els annexos de l'informe i l'informe metodològic que documenta la metodologia del rànquing EIPE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.
anunci

Tendències